28. kolo
06.04.2024 15:30 CET
4 : 0
(1:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Lee Jae-sung (© AFP)

Sváteční střelec Mohuči načal v záchranářském střetu demolici Darmstadtu

Mohuč ovládla ve 28. kole Bundesligy souboj týmů ohrožených sestupem, když doma deklasovala Darmstadt 4:0. Skóre otevřel po půlhodině hry Andreas Hanche-Olsen, jenž vstřelením první letošní branky zároveň dorovnal své sezonní maximum. To drží od ročníku 2020/2021, kdy opustil rodné Norsko. Asistenci si připsal Jae-Sung Lee, jenž závěr utkání ozdobil dvěma slepenými góly.

Mohuč se po velkém výprasku od Bayernu herně zvedla, což vedlo k výhře nad Bochumí a následné cenné remíze proti Lipsku. Stále však byla ve velkém ohrožení, jelikož se nacházela na barážové příčce s šestibodovou ztrátou na záchranu. Ještě horší bilanci musel skousnout soupeř z Darmstadtu, který byl po sérii 20 ligových zápasů v řadě bez vítězství beznadějně poslední.

Krátce po úvodním hvizdu se snažil prohloubit krizi hostujícího celku Jonathan Burkardt. Ten se rychlou zasekávačkou zbavil svého střážce, avšak jeho přízemní obstřel vytěsnil konečky prstů Marcel Schuhen. Na druhé straně se za zády domácí defenzivy zničehonic vynořil Braydon Manu. Před ním ale na poslední chvíli odkopl míč do bezpečí dobře vyběhnutý Robin Zentner. Mohuč si tak ke kýženému gólu musela pomoct standardní situací. Krkolomný pokus hlavou z dílny Leeho ještě nevyšel, nicméně otevřel střeleckou pozici Hanche-Olsena, jenž z bezprostřední blízkosti procedil míč mezi nohama Schuhena.

Po změně stran zazmatkoval v rozehrávce Bartol Franjič a jeho přihrávku gólmanovi vystihl Burkardt. Ten se posléze skvěle zorientoval, předložil míč do druhé vlny připravenému Brajanu Grudovi, který jej prudce napálil do odkryté branky. O chvíli později si Gruda málem připsal také gólovou asistenci, když vyslal na zteč Nadiema Amiriho. Německý záložník však svůj pokus poslal jen o pár čísel vedle vzdálenější tyče. Nečekaně hladkou výhru Die Nullfünter stvrdil v 80. minutě Lee, jenž zužitkoval prudký centr z pravé strany z kopačky Silvana Widmera. Krátce nato pokořil reprezentant Jižní Koreje unavenou defenzivu hostí podruhé. Nutno podotknout, že Schuhen s jeho obstřelem placírkou nemohl vůbec nic dělat.

Červenobílí tak doma získali velmi důležité tři body v boji o záchranu. Na vítězství se pokusí navázat 13. dubna v souboji proti Hoffenheimu, Darmstadt svede o den později bitvu s Freiburgem.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele