26. kolo
16.03.2013 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Hamburger SV - FC Augsburg 0:1

FC Augsburg svým nečekaným vítězstvím na půdě Hamburgeru SV opět vnesl trochu zmatku do spekulací na téma sestupu do nižší soutěže. Něčemu takovému by se Fuggerstädter rádi vyhnuli a podle toho také vypadá jejich skvělá bilance z jarní části soutěže. Nutno uznat, že to byla domácí jedenáctka, kdo tahal pomyslnou pilku po většinu hrací doby. Avšak co se nepodařilo aktivním Rothosen, dokázal zrealizovat kapitán FCA: vstřelit gól.

Do tohoto duelu vstoupila aktivně obě mužstva, avšak fotbalisté HSV si přitom ještě počínali mnohem organizovaněji. Po pěti minutách zahrozil svým přetaženým centrem Jansen a gólman FCA Amsif měl plné rukavice práce, aby nebezpečný projektil vytěsnil nad branku. Na gól se však nemuselo čekat dlouho. Hostující Werner naservíroval svůj přímý kop do malého vápna, kde byl Callsen-Bracker u balonu dříve než váhající Bruma a mohl tak bez problémů zamést balón do pravého rohu domácí svatyně.

Obdržená branka s domácími očividně zatřásla. Náhle jejich hra postrádala řád, čehož se snažili hosté rychle využít. Klavan nasměroval svou hlavičku po rohovém kopu jen těsně vedle levé tyče. Posléze se Finkovi svěřenci opět nadechli, nikoliv však k ofenzivnímu festivalu - jen k uspořádání svých formací. Poté si mohli návštěvníci Imtech-Arény postěžovat, že sledují kopanou bez tempa, nadšení a preciznosti. O vzrušení se tak postaral Badelj, jenž se ocitl před Amsifem zcela sám, avšak svou šanci trestuhodně zahodil.

Po půlhodině hry se již vyprodané ochozy nadechovaly k oslavě vyrovnávací branky, avšak radostný křik jim nedopřál Rudněvs, jenž při svém náběhu do malého vápna nebyl u Jansenovy přihrávky včas. Hostující gólman Amsif se pak zapotil při likvidaci Sonovy střely a následně nedopřál Rudněvsovi dorážku. Lotyšský forvard stihl před odchodem do šaten zahodil ještě jednu příležitost, když svou mizernou hlavičkou nezužitkoval milimetrově přesný Aogův centr.

Druhý poločas pak nabídl obrázek velmi podobný tomu z prvé pětačtyřicetiminutovky. Tón udával HSV a Augsburg se omezil na bránění hubeného náskoku. Aby to odpoledne uhájili hosté vzadu čisté konto, potřebovali k tomu nutnou dávku štěstí. Nejprve údajný ofsajd nedopřál gólovou radost přesně pálícímu Sonovi. Šlo o špatný verdikt sudích - Korejec převzal míč ještě před Callsen-Brackerem. Čtvrthodinu před uplynutím hrací doby podržel svůj tým skvělý Amsif, jenž zlikvidoval nebezpečnou Jansenovu ránu.

Veškeré šance na vyrovnání vzaly za své, když nově příchozí Beister trefil Baiera nohou ve stylu Kunf-Fu. Stejně jako hráč Manchesteru United Nani v Lize mistrů uviděl i hamburský borec za podobný zákrok červenou kartu. I v početní nevýhodě se domácí pokoušeli o tlak. Korejec Son se ještě stihl prokousat do poslední velké šance, avšak ani on střeleckou smůlu svého týmu nenapravil.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele