Bundesliga - souhrn 18. kola

24.01.2014, 22:25, aktualizováno 26.01.2014, 19:23
Komentáře a souhrny
Bayern potvrdil svoji nadvládu, když vyhrál v Mönchengladbachu a navýšil svůj náskok na čele - Dortmund totiž remizoval s Augsburgem, Leverkusen jede s prázdnou z Freiburgu. Schalke uspělo v Hamburku a je páté, první výhru v sezoně zaznamenal Norimberk, Frankfurt uspěl nad Herthou, Werder hrál bez branek s Braunschweigem.

Hamburger SV - Schalke 04 0:3

26.01.2014 17:30

Góly: 34. Klaas-Jan Huntelaar, 53. Jefferson Farfán, 56. Max Meyer

Předzápasové odhodlání z tábora HSV nepadlo na úrodnou půdu, nejdéle sloužící bundesligový celek od samého začátku Schalke nestačil a výsledkem je jednoznačný výsledek 0:3. Horníci se tímto posouvají na pátou příčku.

Oboustranně vlažný rozjezd lemovalo velké množství nepřesností, ani jedna strana si nedokázala několikrát za sebou bezchybně vyměnit kulatý nesmysl a brankáři tak klidně mohli odejít, neboť byli takřka bez práce. Hned několik zajímavých možností měl sice Boateng, ovšem buďto na Drobného nedůrazným zakončením recept nenašel anebo mířil nepřesně.

Rothosen po většinu prvního dějství tahali za kratší konec, aby toho nebylo málo, tak již ve 24. minutě musel nuceně odejít ze hřiště Pierre-Michel Lasogga, kterého nahradil Ola John, jenž do přístavního města dorazil na hostování z lisabonské Benficy. Krátce nato přišla pro domácí další těžká rána, když si na Farfánův centr naskočil mezi stopery Huntelaar a nekompromisní hlavičkou otevřel skóre - 0:1! Srovnat krok mohl ještě do pauzy van der Vaart, ovšem jeho volný přímý kop směřující do šibenice Fährmann vytěsnil! Vzápětí neuspěl přízemní střelou ani Jansen.

Po obrátce se však dirigentského kormidla chopili opět svěřenci Jense Kellera. Farfán dalším výstavním bochánkem ve vápně oslovil Huntelaara, ten však tentokráte neuspěl. Mrzet ho to však nemuselo: Drobný při malé domů trestuhodně zaváhal, čehož bleskově využil Farfán a pohodlně zvýšil na 0:2. Ten samý hráč navíc za pouhé tři minuty oslovil po rychlé kombinační akci Meyera, jenž bez sebemenšího zaváhání uklidil merunu přesně k tyči - 0:3!

Odevzdaní domácí už se logicky po takovémto knokautu na žádný odpor nezmohli, za zmínku stojí snad akorát vydařená dalekonosná střela Badelje, který však opřel svůj pokus jen do tyčky Fährmannovy svatyně! Čtyři minuty před koncem řádné hrací doby pak měl po další výstavní standardce od Farfána šanci Matip, jeho snahu ale zhatil skvěle reagující Drobný!

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Eintracht Braunschweig 0:0

26.01.2014 15:30

Góly: -

Navázat na závěrečné podzimní utkání se Brémám ani Lvům z Braunschweigu nepodařilo, zejména svěřenci Robina Dutta měli několik nadějných šancí, ovšem nakonec si oba soupeři rozdělili body za remízu.

Zelenobílá družina začala lépe, měla více ze hry, ovšem k ohrožení soupeřovy branky se vinou častých nepřesností takřka nedostala. Naproti tomu z ničeho nic mohl po osmi minutách udeřit Eintracht, konkrétně Nielsen, ale doslova za minutu dvanáct se mu do střely položil obětavý García, který tak svůj tým zachránil od pohromy. Ten samý hráč neuspěl ani hlavou.

Teplota se po celé utkání pohybovala pod bodem mrazu a příznivci Werderu dlouho nedostali od svých oblíbenců žádnou možnost k zahřátí. To se změnilo až s příchodem 30. minuty, kdy mohli během krátké chvíle otevřít skóre Hunt, Petersen, Junuzović, opět Petersen a Gebre Selassie, ani jeden z nich ale nebyl úspěšný. Nielsen pak hlavičkoval opět nepřesně.

Začátek druhé půle s sebou přinesl sněhové přeháňky, se kterými pokračovala mírná nadvláda přístavního týmu. Dobrou ránu zpoza vápna vyslal Bargfrede, ovšem jeho projektil zamířil pouze do tyče Davariho svatyně! Hostující strážce branky poté za svá záda nepustil ani pokus Hunta, načež Elabdellaoui na brankové čáře zachránil při hlavičce Garcíi! Na opačné straně se dobrou střelou prezentoval Pfitzner, ale vymezený prostor vysoko přestřelil. Poslední nadějnou možnost měl Petersen, ovšem tomu pokazil radost pro změnu Bičakčić.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 1:0

25.01.2014 18:30

Góly: 36. Alexander Meier

Frankfurt to dokázal! Hned v úvodním zápase v roce 2014 se svěřencům Armina Veha podařilo zlomit prokletí domácích duelů a vůbec poprvé v probíhající sezoně zvítězit před vlastními fanoušky. Odskákala to Hertha, která přitom byla v Commerzbank Areně lepším týmem.

Pohled na konečné skóre však neukazuje zrovna na dechberoucí utkání, a diváci se skutečně příliš nezahřáli; oba soupeři vsadili na trpělivý fotbal s postupným zakládáním útoků, takže míč se pohybovat většinou ve středu pole. Když už někdo zahrozil, byla to většinou Hertha, jak ukázal Allagui ve 13. a 15. minutě.

Frankfurt pro tento zápas změnil systém na 4-4-2, což sice dokonale odřízlo útočné duo Meier - Rosenthal, ale v obraně to fungovalo výborně; Veh svému týmu naordinoval opatrnost, takže většina domácích hráčů se pohybovala za míčem, zatímco Hertha hrála naopak hodně vysoko. Berlíňané se snažili útočit zejména po křídlech, ale v obou vápnech vládl klid.

Gól na 1:0 tak přišel vlastně zničehonic - Skjelbred si ve středu pole nedokázal poradit s Russovým odkopem a míč mu ukradl Meier, který zakončil svůj sprint na bránu přesnou střelou z jedenácti metrů k levé tyči (36'). Domácí tato situace uzemnila natolik, že se až do konce poločasu nezmohli už vůbec na nic.

Ani změna stran žádný kolotoč neodstartovala - k vidění bylo daleko více zkažených přihrávek a faulů než zapamatovatelných fotbalových okamžiků. Hra naprosto postrádala konzistentní spád a tempo. 42.000 fanoušků v ochozech nemělo prakticky čemu tleskat. Teprve v 71. minutě přišla první zajímavá situace, kdy Zambrano trefil ve vápně Ramose loktem do obličeje, ale sudí Drees místo penalty odpískal přímý kop pro Eintracht.

Hertha se ještě v závěru pokoušela o tlak, leč bez valného úspěchu.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - FC Augsburg 2:2

25.01.2014 15:30

Góly: 5. Sven Bender, 66. Nuri Şahin - 56. Sven Bender (vl.), 72. Dong-won Ji

Další nepříjemnou ztrátu na domácí půdě si hned na úvod jarní části připsal Dortmund, který sice proti FCA hned dvakrát vedl, místy měl obrovskou převahu, avšak nakonec se musí spokojit pouze s remízou 2:2.

Od samého začátku se pro Borussen nevyvíjelo utkání zrovna ideálně, neboť již po čtyřech minutách si bez cizího zavinění poranil koleno Jakub Blaszczykowski, kterého s podezřením na vážné zranění kolenních vazů nahradil Pierre-Emerick Aubameyang. Ještě předtím však Reus ze standardky posadil mičudu na hlavu Bendera a rázem se BVB ujalo vedení - 1:0.

Jinak však nic nenasvědčovalo tomu, že by hosté měli favoritovi přidělat výraznější potíže. Další nadějné šance naopak postupně nedokázali zužitkovat Reus, Sokratis a Lewandowski. Po půlhodině hry měl dobrou střeleckou parketu také Mchitarjan, ovšem mezi tři tyče se mu rovněž zacílit nepodařilo. První dějství pak uzavřel ostrý zákrok Klavana na Reuse.

Po obrátce se plynule navázalo tam, kde se před pauzou skončilo. Großkreutz svým centrem oslovil Aubameyanga, ten ale Hitze pořádně ani neohrozil a Reus následně z hranice vápna pálil opět nepřesně. Nedáš - dostaneš. Po chvíli z ničeho nic celý Westfalenstadion utichl: Hahn odcentroval do šestnáctky, kde chtěl Bender odvrátit balón před Milikem, ovšem místo toho si kulatý nesmysl poslal do vlastní sítě - 1:1! Netrvale ale dlouho a rázem byla opět "na koni" domácí ekipa, konkrétně se o to postaral Sahin, jenž z volného přímého kopu vymetl šibenici - 2:1!

Dvacet minut před koncem se místo Raula Bobadilly podíval na trávník Dong-Won Ji, které se od léta paradoxně stane novou akvizicí Borussie. A právě korejský reprezentant si pouhých 120 sekund po svém nástupu naskočil na další přesný Hahnův bochánek a hlavou vyrovnal na 2:2. BVB mohl záhy ještě zachránit tři body Reus, ovšem zamířil jen do nachystaného Hitze.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Bayer Leverkusen 3:2

25.01.2014 15:30

Góly: 27. Admir Mehmedi, 53. Jonathan Schmid, 90. Felix Klaus - 4. Lars Bender, 35. Simon Rolfes

Leverkusenu se nepodařilo oklepat se z nepovedeného závěru prosince a prohrál i první ligový zápas roku 2014 - nad jeho síly byl Freiburg, který před vlastními fanoušky zvítězil 3:2.

Ještě v poločase to přitom pro svěřence Samiho Hyypiä vypadalo výborně - favorit na hřišti dominoval, jak potvrzovalo i jednobrankové vedení. Po změně stran se však obraz hry radikálně změnil, domácí přidali na bojovnosti a byli čím dál nebezpečnější, což jim nakonec přineslo nečekaný úspěch. Pro Freiburg šlo o první domácí výhru nad tímto soupeřem od roku 2004.

Zápas nabídl atraktivní podívanou od úvodních okamžiků - Freiburg se dostal do šance jako první poté, co Rolfes ve 4. minutě hlavou odklidil míč pouze do cesty Mehmedimu, jenže gólman Bernd Leno byl na svém místě. O pár vteřin později už hosté vedli - Can našel zleva volného Bendera, který se nerozpakoval a vypálil na Baumanna z dobrých 30 metrů. Střela to určitě nebyla nechytatelná, ale cestu do sítě si i přesto našla.

Vedoucí gól hráče Leverkusenu uklidnil a byli to oni, kdo se ujal kontroly nad zápasem, zatímco Freiburg se soustředil převážně na defenzivu. V deváté minutě po akci Sona s Canem zazvonila tyč, a brankář Baumann musel zasahovat proti Kiesslingovi. Dominantní výkon Bayeru začal trochu polevovat až zhruba po pětadvaceti minutách, což byla také chvíle, kdy se domácím podařilo vyrovnat - Sorg nabil do vápna Mehmedimu, který nekompromisně propálil Lena.

Zvýšené sebevědomí Freiburgu však razantně uťala druhá trefa v jejich síti, která přišla 10 minut před přestávkou - Castro při rozehrávce přímého kopu z hloubi pole zvolil střelu, kterou Baumann konečky prstů vyrazil na roh. K jeho zahrání se postavil tentýž hráč a tentokrát si centrem vybral Rolfese, který přesnou hlavičkou navrátil hostům vedení.

Úvod druhého dějství byl poněkud krkolomný a hektický, ale Freiburg působil čím dál nebezpečnějším dojmem a vyvíjel větší a větší tlak na ne zrovna jistou defenzivu Bayeru. Rychlá odměna na sebe nenechala dlouho čekat - Schmid rozehrával přímý kop z ostrého úhlu a míč dolétl až do vápna, kde jej nešťastně přizvedl do vlastní brány Kiessling. To běžela 53. minuta.

Domácí měli i nadále více ze hry, ale k jasným šancím to nevedlo; naopak Bayer zahrozil hned několikrát a Baumann se musel mít na pozoru před šikovnou ránou Kiesslinga (62') a dalekonosným pokusem Castra (63'). Protiútoky Leverkusenu sice vypadaly slibně, ale Freiburg k nim svého soka příliš nepouštěl.

Smutným hrdinou utkání se nakonec stal Sebastian Boenisch - v poslední minutě totiž přišel o míč, který vybojoval Mehmedi a okamžitě nahrával Schmidovi. Rozhodčí nechal hru pokračovat i přes milimetrový ofsajd, takže Schmid se mohl probít do vápna a zpětnou přihrávkou najít Klause, jehož nekompromisní přízemní střela nedala Lenovi žádnou šanci.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - TSG Hoffenheim 4:0

25.01.2014 15:30

Góly: 24. Timothy Chandler, 41. Josip Drmić, 48. Daniel Ginczek, 70. Josip Drmić

Fotbalisté Norimberku dokázali po sedmnácti ligových kolech v novém ročníku bundesligy konečně zvítězit a připsali si první tříbodový zisk do tabulky, s konkurenčním Hoffenheimem neměli před vlastními fanoušky větší problémy. Soupeři nasázeli hned čtyři branky a spravedlivě je rozdělili do obou poločasů. V tabulce zatím zůstávají na sedmnáctém místě se čtrnácti body, TSG s osmnácti body na kontě kleslo na pozici třináctou.

Pro českého fanouška může být potěšitelné, že do duelu zasáhli všichni tři krajánci. Adam Hloušek nastoupil v základní sestavě a odehrál celý zápas, novic Ondřej Petrák se dostal na hřiště v 55. minutě a Tomáš Pekhart přišel na trávník v 78. minutě. Domácí mohli jít do vedení už ve 2. minutě, ovšem Daniel Ginczek své sólo nedokázal zakončit a gólman Casteels mu na poslední chvíli doslova ukradl balón z kopačky.

Po necelých dvaceti minutách hry zahrozil na druhé straně Firmino, který zhruba z pětadvaceti metrů o pár decimetrů minul levou tyč. Norimberk se dostal do vedení v polovině úvodního dějství. Po odraženém balónu vypálil z hranice pokutového území Timothy Chandler, jeho nepříliš razantní pokus těsně před Casteelsem skočil a zapadl přesně k levé tyči. Po půl hodině hry měl na kopačce druhý gól Josip Drmič, jenže Casteels vyběhl včas a jeho a fantasticky svého soupeře odzbrojil.

Stejný hráč se nakonec prosadil pět minut před koncem prvního poločasu. Po centru do pokutového území byl nikým nehlídán a měl dostatek času na to, aby zamířil přesně na bližší tyč. Norimberk definitivně rozhodl o svém vítězství krátce po přestávce. Po kolmici za obranu převzal balón Ginczek a místo přihrávky na Drmiče volil zakončení, které v tuto chvíli bylo úspěšné.

Po hodině hry dokázali hosté ještě snížit, když se hlavou trefil obránce Süle, jenže kvůli předchozímu ofsajdovému postavení nemohla být branka uznána. Gólovou tečku za utkáním udělal Drmič dvacet minut před koncem a sám tak skóroval podruhé. Po dalším pasu do vápna elegantně zpracoval míč na prsa a i v pádu nakonec uklidil míč do dolního růžku, hosté se na žádný závěrečný tlak nezmohli a nedokázali tento debakl ani zmírnit.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Hannover 96 1:3

25.01.2014 15:30

Góly: 35. Ivica Olić - 28. Artjoms Rudņevs, 50. Leonardo Bittencourt, 72. Leonardo Bittencourt

Neporazitelnost Wolfsburgu se nakonec zastavila na devíti zápasech, a šlo o pořádné překvapení - Hannover rozhodně nevstupoval do dolnosaského derby z pozice favorita, avšak jeho nový kouč Tayfun Korkut nakonec mohl po závěrečném hvizdu oslavit premiéru z říše snů. Die Roten vyhráli na půdě rivala poměrem 3:1.

Hannoveru se letos venku vůbec nedaří a až dosud nevybojoval na cestách ani bod, takže asi nepřekvapí, že Wolfsburg působil v zápase dojmem lepšího týmu - na to se ale nehraje. Větší fotbalovost byla VfL nakonec k ničemu, přestože v úvodu vedla k velké převaze a šancím Diega (7', 12', 24') a Nalda (17'). Hannover se v této fázi soustředil výhradně na obranu a i do protiútoků vyrážel velmi sporadicky.

To je mimochodem oproti podzimu velká změna - zatímco pod Slomkou tým často trpěl bezhlavým vrháním se do útoku, Korkutův opatrnější rukopis byl znát hned v prvním zápase. A když přišla vůbec první šance, zhostil se jí jeho tým přímo učebnicově - Medojević ztratil míč ve středu pole, takže si Rudněvs mohl bleskově narazit s Dioufem a než se domácí stačili vzpamatovat, byl sám před Benagliem. Švýcarský reprezentační gólman neměl proti střele čerstvé hannoverské posily nárok.

To běžela 28. minuta. Inkasovaný gól pouze vybudil Vlky k vyšší aktivitě a Olić pálil po skvělém pasu Rodrígueze jen těsně mimo (33'). Šanci na nápravu dostal chorvatský forvard o dvě minuty později a tentokrát už ji chytil za pačesy - přízemní ránu Arnolda sice ještě gólman Zieler vyrazil, ale pouze k Olićovým kopačkám, a obávaný střelec tváří v tvář bezbrannému brankáři nezaváhal. Byl sice v hraničním ofsajdovém postavení, ale gól na 1:1 platil.

Jestliže v první pětačtyřicetiminutovce Vlci zápas ovládali, po pauze už tomu tak docela nebylo - naopak, Hannover se dostával více dopředu a ve 49. minutě chybělo Husztiho přímému kopu jen několik čísel. Vítězná branka padla necelou minutu poté, a hosté za to mohou děkovat nedorozumění Diega s Medojevićem ve středu pole; k míči se tak snadlo dostal Diouf, který jej poslal Bittencourtovi, a ten byl před Benagliem chladnokrevný.

S vedením v kapse si Die Roten mohli dovolit opět se zatáhnout a pečlivě bránit; domácí kouč Dieter Hecking se pokusil oživit ofenzivu vysláním Perišiće s Dostem, ale až na De Bruyneho neúspěšnou střelu (63') a Perišićův pokus (66') to k ničemu nevedlo. Hannover naopak i nadále hrozil z brejků, jak ukázali Rudněvs (68') a Bittencourt (69'). A byl to právě Bittencourt, kdo svojí druhou trefou v utkání uzavřel skóre v 72. minutě na konečných 1:3 - pomohla mu k tomu povedená střela z bezprostřední blízkosti.

Vlci se po počátečním šoku ještě zmohli na odpor a v závěru utkání zatlačili soupeře hluboko do obrany, ale Diegův přímý kop (80'), ani Perišićova dalekonosná rána (84') či Dostova hlavička (87') už skóre nezvrátily.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05 1:2

25.01.2014 15:30

Góly: 11. Mohammed Abdellaoue - 39. Shinji Okazaki, 87. Benedikt Saller

Fotbalisté Stuttgartu pokračují v mizérii v německé lize z konce uplynulého roku a v domácím prostředí nevybojovali s konkurenčním Mainzem ani bod. Do vedení šli sice velmi brzy, ovšem těsný náskok nedokázali udržet ani do poločasu a tři minuty před koncem utkání inkasovali rozdílovou trefu. V tabulce tak prozatím klesli s devatenácti body na jedenácté místo, Mainz naopak se sedmadvaceti body poskočil na osmou příčku.

Hosté se opět přiblížili pohárové Evropě a ještě výrazněji se oddálili dolní polovině tabulky, naopak Stuttgart má před sedmnáctým zatím přímo sestupujícím Norimberkem náskok pěti bodů a určitě bude muset zabrat. V hostujícím dresu znovu nastoupil v základní sestavě český obránce Zdeněk Pospěch a odehrál celé utkání, i tentokráte patřil k oporám svého týmu. Stuttgart začal náramně a do vedení se dostal již v 11. minutě.

Před poloprázdným hledištěm skórovali z první vážnější akce utkání. Po několika odrazech ve vápně dokázal gólman Karius vyrazit míč před sebe, ovšem na dorážku Mohammeda Abdellaoueho již neměl nárok. V celém utkání nebylo k vidění příliš vyložených příležitostí a hrálo se velmi vyrovnaně, obě obrany fungovaly velmi dobře. Hostům se podařilo vyrovnat z ničeho nic pět minut před přestávkou.

Po krásném pasu za obranu převzal balón Shinji Okazaki, následně dokázal přelstít jednoho z obránců a obešel také kolem gólmana Ulreicha. Poté sice lehce ztratil koordinaci, nakonec však s přehledem zakončil do odkryté branky. Ve druhém poločase se hrálo velmi opatrně z obou stran, domácí mohli rozhodnout necelých deset minut před koncem zápasu. V pokutovém území se ocitl střídající Traoré a tvrdě vypálil, Karius fantastickým zákrokem zabránil brance.

Domácím se nakonec tato neproměněná příležitost zle vymstila a v 87. minutě inkasovali rozhodující trefu. Po milimetrovém obloučku za obranu se sice dostal Benedikt Saller do ostrého úhlu, nicméně dokázal vypálit naprosto přesně a rozvlnil síť - 1:2. Domácím už nezbyl téměř žádný čas na odpověď a brankáře Kariuse již neohrozili. Mainz tak po velkém boji vybojoval nesmírně cenné tři body.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov 0:2

24.01.2014 20:30

Góly: 7. Mario Götze, 54. Thomas Müller (pen.)

Ani pětitýdenní zimní přestávka Mnichovanům ze skvělého rozpoložení nic neubrala a po tříbodovém importu z Borussia-Parku tak svěřenci Pepa Guardioly navýšili svůj náskok na čele bundesligového pelotonu již na deset bodů! Gladbach prozatím zůstává na třetí příčce.

Očekávaný start bundesligového jara, který živě sledovalo rovných 200 zemí, si vinou zranění obličeje musel odpustit na podzim stabilní člen defenzivní linie Hříbat Tony Jantschke, kterého nahradil pro změnu uzdravený Álvaro Domínguez. Bayern se nemohl spolehnout na Ribéryho (svalové potíže) a Martíneze (kotník), jež ze široké lavičky nahradili Thiago a Shaqiri.

Právě bývalý hráč madridského Atlética si však hned po chvíli neodpustil zaváhání, čehož mohl využít Götze, který si kulatý nesmysl ukázkově zpracoval, rázem se tak ocitl za defenzivní linií, ovšem poté zamířil pouze do tyče! Mrzet ho to však zase tolik nemuselo, neboť prakticky hned záhy si počkal ve vápně na zpětný pas od Müllera a nekompromisním projektilem uklidil mičudu na určené místo - 0:1!

Dosavadní suverénní lídr německé nejvyšší soutěže posléze jasně dominoval, držel se na soupeřově polovině a ter Stegen měl hned několikrát opravdu plné ruce i nohy práce, což platilo zejména při dalekonosných pokusech Kroose a Rafinhy. Nadějnou střeleckou pozici měl opět Götze a po něm ze standardky ještě Shaqiri, ani jeden z nich však ohraničený prostor třemi tyčemi netrefil. Borussia poprvé výrazněji zahrozila až ve 34. minutě, kdy rozehrál volný přímý kop Arango, Neuer si však jeho pokus směřující doprostřed branky celkem snadno pohlídal.

Svěřenci Luciena Favreho s končícím prvním dějstvím ale přeci jen přidali na aktivitě a z ničeho nic mohl srovnat Kruse, jenž rázem pelášil do rozhozené obrany, jeho přízemní střelu ale Neuer vyrazil alespoň do tyče! Německý reprezentant následně musel reagovat i proti Arangovi.

Ve stejném duchu se pokračovalo i po obrátce. Mönchengladbach byl aktivní, ale do výraznějšího ohrožení protivníkovy branky se nedostal, zatímco na opačném konci hřiště to neúspěšně z dálky zkoušel Thiago. O poznání větší zmatek do vápna Hříbat vnesla další akce, kdy hned dvakrát neuspěl z bezprostřední blízkosti Götze, ovšem poté zahrál rukou v šestnáctce Xhaka a sudí Gagelmann ukázal na značku penalty! Balón si vzal Müller a suverénně proměnil - 0:2.

Tou dobou už se zdálo být o osudu zápasu pomalu rozhodnuto, avšak to rozhodně neplatilo z domácího pohledu. Další střelecký pokus si zapsal Kruse, ale strážce bavorské svatyně byl opětovně na místě. Po hodině hry mohl korigovat Herrmann, ovšem jeho skákavá rána znovu mířila jen do brankové konstrukce! Ihned mohl přijít trest, ale Shaqiri nemířil přesně.

Agilní ofenzivní univerzál měl zanedlouho další palebnou pozici, kterou mu jako "na zlatém podnose" naservíroval Raffael, avšak Herrmann míč ideálně netrefil a z nadějně vyhlížející šance tak nic nebezpečného nevzešlo. Chvilku "klidu" mohl krátce po svém nástupu ukončit Branimir Hrgota, tvrdým pokusem ale branku o fous minul. Snaha domácího týmu tím pádem vyznívala do ztracena, mezitím tak na sebe mohl upozornit další "novic" Pizarro, ovšem ani velezkušený rutinér nedokázal z otočky vyzrát na výborně se prezentujícího ter Stegena!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov17152044:847
2.Bayer Leverkusen18121534:1937
3.Borussia Dortmund18103540:2233
4.Borussia Mönchengladbach18103535:2133
5.Schalke 041894535:2831
6.VfL Wolfsburg1893629:2230
7.Hertha BSC1884627:2128
8.1. FSV Mainz 051883727:3227
9.FC Augsburg1874723:2725
10.Hannover 961863926:3221
11.Werder Brémy1855822:3720
12.VfB Stuttgart1754830:3319
13.TSG Hoffenheim1846836:4218
14.Eintracht Frankfurt1846821:2918
15.SC Freiburg1845919:3317
16.Hamburger SV18441033:4116
17.1. FC Norimberk18111621:3314
18.Eintracht Braunschweig18331210:3212

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (166)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. pro záchranu Freiburgu.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

To je hotova vec

Reagovat
smazaný uživatel

To doufám. Já to tipuju letos na Hoffe, Braunschweig a nevím.

Reagovat
db18

Při nejhorším FCN - sice jsem v úvodu tipoval Mainz, ale tomu už teď nevěřím a ani si to nepřeju (navíc asi až moc věřím Nedelevovi )

Reagovat
stas87

ak je fakt tak dobry tak ma to bude srat celu jar

Reagovat
db18

Hodně asi bude záležet na tom, jak je na tom psychicky, aby nedopadl jako Petržela, narozdíl od něj je dobrý v zakončení (takže jak Petržela střílel na prázdnou proti Wolfsburgu, tak by z toho asi dal gól)

http://www.youtube.com/watch?v=g5plev0sheY

Reagovat
stas87

videl som v zakonceniu je chladnokrvny,to je dobra vlastnost a predpoklad preto aby uspel treba to je robben pre chudych

Reagovat
db18

Nebo "při nejhorším" Müller pro chudé (zatím)

Reagovat
smazaný uživatel

Moc tam ani neni dôvod im priať aby sa udržali, sami si môžu zato v akej situácii sa nachádzajú, lebo káder majú kvalitný. Som ale zvedavý kam pôjde Ginter alebo Baumann pri možnom zostupe Freiburgu.

Reagovat
JozkokozleJ

Dovodov je tam snad najviac zo vsetkych, ktori sa motaju v boji o zachranu. Ale samozrejme, rozumiem, ze sympatie su subjektivnym javom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ginter - Bayern, Baumann - Gladbach..není o čem.

Reagovat
db18

Baumann nejspíš odejde tak jako tak (Gladbach)

...podle všeho by ho ale mohli nahradit i z vlastních zdrojů (no a Gintera vlastně taky)

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, škoda že ter Stegen odchádza z BL. Ten mi bude strašne chýbať. Záujem o Gintera sme mali aj my, som dosť čítal. Ale tak škoda by ho tu bola, Dante hrá moc dobre, Jerome pri ňom tiež hviezdi, čoskoro sa vráti aj Holger. K "lekárnikom" by som ho poslal.

Reagovat
db18

Já bych ho tam neposílal, už takhle neví co s Wollscheidem

Dante s Boatengem na delší dobru není dobrá kombinace, takže bych ho na "zpětný leasing" bral

Reagovat
smazaný uživatel

Za nejakú rozumnú čiastku by som ho bral aj ja, ak by Freiburg zostúpil tak by prišiel za pekné peniaze určite. Herne mi dosť pripomína Höwedesa. Ale tiež netreba zabúdať že sa vráti Kirchhoff a Holger je môj velký oblúbenec. Van Buyten po sezóne zrejme končí.

Reagovat
db18

Kirchhoff se sice vrátí, ale ač ho mám rád, tak musím uznat, že Ginter je potenciálem někde jinde

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je jasné. Vymeniť ich by bolo ideálne No to je asi nereálne...výmena plus nejaké drobné..

Reagovat
JozkokozleJ

Kto nezachyti uvod jarnej casti, bude mat problem. Kludne sa moze trapit Werder, ci Hannover. Okrem toho Braunschweigu to nejak podvedome prajem Nürnbergu. Ten ich futbal sa mi uz dlhsiu dobu proste nepaci.

Reagovat
db18

Jejich fotbal se mi líbil snad akorát když tam byl Schieber, Ekici, Cohen, Gündogan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

ak prehrame s eintrachtom dost to zrazi nase sebavedomie a zasa sa do toho namocime,teraz by bolo dobre vybojovat 4 body v prvych dvoch kolach

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Když spadnou tři z pětky Hoffe, Werder, Freiburg, Norimberk, Braunschweig tak budu spokojený. Ale Hoffe se asi udrží, s tím jejich útokem budou mít dost příležitostí na body.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem v suchym triku

Reagovat
db18

Díky tyčím

Reagovat
JozkokozleJ

Ze bude mat Bayern hernu prevahu sa dalo ocakavat, ale stacila jedna premenena sanca M´gladbachu (a ze ich bolo) a bol by problem.

Kruse je tahun

Reagovat
db18

Ale ne zakončovatel I když to by se asi taky postupně ztratilo, když by Nicolai začal nahrazovat Aranga (Nechci snižovat kvalitu/přinos Aranga, ale zakončení má poměrně mizerný, pokud je balon v pohybu)

Reagovat
smazaný uživatel

Gotze pekný zápas plus čisté konto v Gladbachu poteší.

Reagovat
smazaný uživatel

Gotze sa dostaval dobre do sanci treba zlepsit zakoncenie byt kludnejsi . MIa san Mia

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zas neni treba robiť z Maria hrota. Či už po návrate Mandža, alebo príchode Lewu sa presunie zas do zálohy a tá koncovka neni zas tak zlá.

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct, jesi se Mario M. vrátí, byl vyřazen z kádru, kvůli disciplinárnímu prohřešku a v té konkurenci, kdo ví, jesi ještě dostane šanci...

http://sportske.jutarnji.hr/guardiola-izbacio-mandzukica-iz-momcadi-spanjolac-kaznio-hrvata-zbog-nezalaganja-na-treningu/1158319/ (nezalaganje = neoddanost - google translate :) )

Reagovat
smazaný uživatel

nevieš, čoho konkrétne sa dopustil ?? na E2 to dneska vysvetlili, že má nedostatok formy.

Reagovat
smazaný uživatel

V jiném článku psali doslova: Mario Mandžukič netrénoval jako ,,zvíře" a ponese za to následky. Tento náš krok by ho měl motivovat k tomu, aby se vrátil ke svým pracovním návykům.

http://sportske.jutarnji.hr/zasto-je-bayern-kaznio-mandzukica---nije-radio-poput--quot-zivotinje-quot--i-za-to-je-snosio-posljedice-/1158424/

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se zase ukázala potřeba dvou středových záložníků, když Gladbach chtěl zaútočit, tak jim v tom moc nikdo nebránil. Thomas dotáhl Lewu v produktivitě.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tak ne, ještě dva body, tak příště.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tak ne, ještě dva body, tak příště.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, ale na eurosportu říkali, že má Lewa 4 áčka, přitom má 6.

Reagovat
db18

...Thomas má zápas k dobru - to dožene proti VfB

Reagovat
smazaný uživatel

Kiež už by sa vrátil Holger, dneska bol Dante s Jeromom na facku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera jsem nejlepší. Thomas měl být v nejlepší jedenáctce uplynulý sezony, Mario pěknej gol a celej tým famozní . Miluju Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Proc nehral Robben pre bohatych?

Reagovat
db18

22.1. Arjen Robben se po sedmi týdnech znovu zapojil do tréninku se spoluhráči z Bayernu Mnichov, nizozemský záložník je v pořádku po zranění kolena. (lequipe.fr)

Reagovat
smazaný uživatel

To je to co jsem chtěl slyšet, díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen - Freiburg...Mehmedi absolutně MOTM, Freiburg zaslouženě vyhral Darida odehral velmi dobry zapas na druhé straně byl nejlepší Son

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěli jste zaváhání Bayernu a dopadlo to přesně naopak.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

FCN si nemohlo vybrat lepší zápas pro první výhru

Reagovat
smazaný uživatel

Tady půjde někdo brucet, to vám povídám... ´

Reagovat
smazaný uživatel

Heh, to se mi to přání se záchranou Freiburgu začalo plnit brzo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Ausburg měl za celej zápas 2 centry Hahna a skončilo to 2:2. Šílená smůla... BVB potřebuje jeden zápas, kdy se prostě v klidu vyhraje a bude to dobré.

Reagovat
.13

tak napriklad dnes to mali v klude vyhrat, v prvom polcase Augsburg ani na branu nedovidel. Ale tolko slubnych naznakov co spalil Dortmund je k placu

Reagovat
smazaný uživatel

A já už myslel, že dal Pekhart hattrick.

Reagovat
JozkokozleJ

Po pol roku som sa skvele bavil pri Freiburgu

Druhy polcas v sebe mal vyrazne stopy formy z minulej sezony. Snad to nezakriknem, ked to napisem, ale dufal som, ze po zime to bude iny Freiburg a stalo sa! Darida, Schmid, dokonca i Mehmedi, vyborne vykony, najlepsi ale asi Darida. A zabudnut nemozno na Krmaša, necudujem sa Streichovi, ze mu veri.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

SCF FCA

Reagovat
jv

Jak to vypadalo? Teď jsem přišel, zápas si pustím až ze záznamu, jestli to má teda vůbec cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Klasický Dortmund posledních zápasů, pauza mu vůbec nepomohla.

Reagovat
smazaný uživatel

Ausburg 2 šance a dva góly. Ohraná písnička.

Reagovat
Arne

Solidní začátek a padnout druhá branka, asi to skončilo 4:0 nebo 5:0... Celkem podobný jako proti nám.

Augsburg měl jednu a půl šance, dal dva góly... Dařilo se mu dlouho držet míč a každej solidně vypadající útok zabrzdit faulem. Welz ale nerozdával karty, jak by bylo záslužný, takže BVB bylo podrážděný a nervózní. Taková klasika týhle sezóny.

Reagovat
jv

Hm, letos prostě máme i kopec smůly. Jednom dobře, že ztratil i Bayer a Gladbach, i když právě toho jsme měli využít, škoda. Teď jen doufat, že to s Kubou nebude něco vážného...

Reagovat
smazaný uživatel

poslal by jsi mi pak odkaz na ten záznam? taky jsem byl dneska pryč

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych se nezlobil : )

Reagovat
jv

Určitě ho sem hodím, ale bude to až někdy během noci nebo spíš až zítra, ještě nevím, momentálně to už nestihnu.

Reagovat
smazaný uživatel

v poho. Stejně bych se na to podíval až zítra..

Reagovat
jv

...oba zdroje jsou ozkoušený, několikrát už jsem z nich stahoval.

Reagovat
Spasitel

Pekný výkon Augsburgu dávali do toho srdce

Reagovat
Kepy_FCB

1.FCN přestože je poslední roky takovej divnej tak do 1BL neodmyslitelně patří

Reagovat
stas87

drmic 8 fikov na to ze je v time pol sezony..zatial sa oplatil viacej ako taky mkhitarjan ktory prisiel za 10x tolko,ak mu to pojde takto dalej tak v lete moze opät zmenit dres

Reagovat
smazaný uživatel

A Pekhart v létě na Letnou.

Reagovat
jv

...snad ne!

Reagovat
jv

To ale snad jen, pokud FCN sestoupí.

Reagovat
stas87

no nebolo by to poprvykrat co hrac odohral dobru sezonu a isiel v lete inam

Reagovat
smazaný uživatel

Norimberk opravdu poprvé vyhrál? to je docela síla, v půlce sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Koukal nekdo na Freiburg? ( ) Jak hral Darida?

Reagovat
db18

Skoro všichni ( ) Hrál dobře - a hlavně druhý poločas se mu povedl, jeden z nejlepších

Reagovat
smazaný uživatel

Nic prekvapivyho, tesim se na nej ve vetsim klubu

Reagovat
jv

Ale ještě klidně dva roky může pomáhat Freiburgu.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Sosi

no já nevím, mě nějak extra nepřipadal

Reagovat
smazaný uživatel

Koukal..moc vidět nebyl, ale své si rozhodně odehrál..spíš Pilař se mi vůbec nelíbí

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund na přeshubu. Můžete si mě připsat na dlouhý seznam lidí kterým zmrvili tiket. Co asi říká na jejich opakující se výpadky pan Hyský, zůstává nadále slepý?

Reagovat
stas87

uz ste s hyskym otravny,raz nieco povie a vy to budete opakovat 100x po sebe ze si niekto dovolil povedat nieco na taliansko

Reagovat
smazaný uživatel

Pritom nerekl nic, co by nebyla pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

co povedal Hyský??

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě trapnější jsou s tím, že jim někdo zkazil tiket..tenhle brekot je tady každý den.

Reagovat
stas87

no ja mal dneska iba dva zapasy

bvb-augsburg hcp 1

lazio-juventus nad 1,5 gola

Reagovat
smazaný uživatel

ještě že ses připoměl, Zorc jednou za rok posílá sázejícím omluvný dopisy

Reagovat
smazaný uživatel

běž doprdele s tiketem............

hráli špatně...

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě, že mi to na začátku druhé půle vypadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

trapnej Dortmund......

Reagovat
Kepy_FCB

RedBull dnes poražen

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší výkon sezóny. Snad tímto tempem budeme pokračovat

Reagovat
Ángel di María 22

To snad neni pravda.

Viděl jsem všehovšudy jenom půl hoďky, ale Augsburg si teda moc bod nezasloužil. Ale je to naše chyba, tohle se mělo vyhrát, špaténka pokračuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska si fanoušci Unionu teda užili generálku na jaro.

http://hooligans.cz/reports/foreign/72-swe/3615-djurg-rden-union-berlin-25-01-2014

Reagovat
smazaný uživatel

paradoxně jsem viděl každý blbý přípravný zápas BVB a když začne zase BL, tak jsem pryč.

Co to zase bylo dneska? zrovna když Freiburg nádherně porazí leverkusen, tak my taky zase zaváháme

Reagovat
Arne

Bravo... Takhle nervózní, bojácný a marný mužstvo zase pár kolo nepotkáme. Jenže místo toho, abychom se po krátkým rozkoukání do nich opřeli a dali jim dva góly, tak si to nahráváme s Kraftíkem někde kolem vlastní šestnáctky. A pak ještě ze solidarity darujeme kus Meierovi, zkrátka super.

Jestli Veh v prvním kole přechytračil sám sebe, tak dneska je to bohužel obráceně. Snad Niemeyer a Nico (bohužel je mimo) půjdou ze hřiště a něco na tom hřišti necháme.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak. Niemeyer sice neperli ako obvykle, ale je tam uplne zbytocny. Jeho post by Skjelbred obehal a dal nieco navyse i do ofenzivy.

Reagovat
Arne

On ho tam nechá a vyndá Hosogaie se Schellem. To ať jde regulérně do prdele. Se musím přemáhat, abych to aspoň dokoukal.

Reagovat
db18

Ou, Kießling má dneska narozky To si nadělil skvělý dárek

Reagovat
stas87

no dokonale by bolo ak by sa opakovalo to co v sinsheime a aytekin y to uznal

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Nesledovali jste nekdo KDB?? Jak hrál, sedelo mu to s Diegem, atd.. ??

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
stas87

tak ma napada ze ramos by sa mohol objavit v nominacii kolumbie na mundiale vdaka falcaovemu zraneniu,no ramos je asi az stvrta volba do utoku ale momentalne je to asi najlepsi kolumbijcan na poste utocnika,pred nim je martinez,bacca a pabon..trenerom kolumbie je pekerman ale ten je u repre od januara 2012 a myslim ze nepohrdne ramosom,ak uspeje na mundiale tak hertha moze slusne zarobit a vrati sa lasogga,ak neuspeje tak sa nic nedeje

Reagovat
Arne

Šance se zvýšili, ale on ho snad rok a půl vůbec nepozval, takže si nedělám naděje... I když na Copa América (rok už nevím) byl v sestavě a hrál poměrně dobře.

Reagovat
stas87

ja pabona ani baccu moc nepoznam,martinez by mal byt prednim ale porto nehviezdi..pre vas to moze byt win-win situacia ak ho zoberie a da mu sancu

Reagovat
smazaný uživatel

v Udine se těšej, jak se chytne Muriel, na toho bych nezapomínal

Reagovat
stas87

ja vedel ze som na niekoho zabudol on je ale kridlo nie?ci zvladne hrot?

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně hrot, bych si ho přál do Říma na kraj, ale asi by to neklapalo

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Centrofixka

To je zlé

Reagovat
smazaný uživatel

Ztráty Gladbachu, Doofmundu, Wolfsburgu a Herthy můžou z tohodle kola udělat kolo snů. Pokud to zvládnem v Hamburgu. Výhra der Clubu je už jen třešničkou na dortu. Tak pome weiss und blau !!!

Reagovat
smazaný uživatel

jo a ještě Bayer... :-)

Reagovat
db18

...jak si tu někdo pořád stěžoval na výslovnost "van Bauten", tak KdB zase tvrdí, že se čte "de Bryjn", to bude taky pěkná pohádka jako s Grafitem

Reagovat
db18

Skončí zimní přestávka a začně sněžit

Reagovat
smazaný uživatel

tie Brémy sú tragické

Reagovat
stas87

slusna tragedia od nas no potesitelne aspon je ze wolf ma nulu,mame aspon bod a gebre nehorel a pomalu sa zlepsuje,co nepochopim je elia on snad robi napriek spoluhracom a vzdycky im vbehne do ofsajdu..hunt nemal dneska ani poriadne kopacky,neustale sa smykal,spomaloval hru a nebolo to ono od neho,to ze je felix magor viem davno ale druhy polcas zvladol bravurne,myslel som si ze ho brych mozno aj vysype ale odohral to na urovni,skoda len ze ani jeden z tej dvojky ten utok nepodpori,co je pre mna sklamanim tak to je petersen..ten chalan bol dneska u vsetkeho neskoro,prevahal tam tu sancu kde snad ani nevystrelil..skoda

rozhodcovia dobry ale tu situaciu pustit mali,to ofsajd nebol ani nahodou,v prvej chvili som si myslel ze je to jasny ofsajd ale z opakovacky to tak nebolo,skoda,jedina situacia v zapase kde bol elia vcas a dal aj gol a on mu to dvihne a stoperi velmi dobry aj talian aj prödl

o tyzden v augsburgu cakam podobnu hru ale na lepsom terene snad sa niektori nad dnesnym zapasom zamysli a dovezieme tri body

Reagovat
db18

Hunta těžko hodnotit, v týdnu ležel s angínou, to se dalo čekat, že to nebude ono

Reagovat
smazaný uživatel

No ty vole ty Brémy jsou strašný.

Reagovat
Bayernista18

Werder ani gól proti Braunum?

Reagovat
Rssa

Lze vidět na Bayernu rukopis Pepka? Přinesl něco nového? Drtí ligu nebo spíš konkurence kulhá?

Reagovat
Bayern +

Áno, áno, áno, áno.

Reagovat
smazaný uživatel

Haburg neschopný lemry, ani branku neumějí dát

Reagovat
Kiwi-21

Potěšilo mně že si zahrál Petrák který už teď odehrál asi více než zde většina diskuterů hadalo

Reagovat
Kenneth

To už je úplné dno ten Hamburg. Já na to nemám ani slov.

Reagovat
Arne

Už se těším, až se budou deinstalovat ty jejich hodiny.

Reagovat
stas87

Reagovat
db18

...se jim zmrazí čas - a sundají se teprve, až je doběhne Bayern

Reagovat
Kenneth

Reagovat
monty25

Hamburk - Schalke: Tak nám ta druhá polovina Bundesligy hezky začala. Až do toho úvodního gólu nebylo k vidění moc zajímavého. O největší vzruch se postaral asi Boateng, když v 7. minutě posílal hlavou hodně riskantní malou domů a když Fährmann zažehnal nebezpečí, tak ho ještě Uchida napálil při odkopu. Naštěstí z toho nic nebylo... Pak asi bylo pro průběh zápasu důležité, že Hamburk musel v 1. poločase dvakrát vynuceně střídat, když se zranili Lasogga a Lam... Ve 34. minutě byla k vidění konečně nějaká fotbalová akce a hned z toho byl gól pro Schalke. Farfánův přesný centr usměrnil hlavou mezi tři tyče navrátilec Huntelaar. Jsem rád, že máme zase svého kanonýra. Do přestávky měl ale více ze hry určitě Hamburk. Domácí obléhali Fährmannovu branku a bylo z toho pár standardek. Hodně nebezpečný byl přímák van der Vaarta a poté střela Jansena. Obě situace však Fährmann bravurně vyřešil. Hru domácích během 1. poločasu docela oživil střídající Ola John, ale naštěstí to Schalke přežilo a odneslo si do kabin jednogólové vedení.

Těsný náskok se ve 2. poločase brzy povedlo navýšit, když gólman Drobný udělal při vyběhnutí za míčem velkou hrubici, Farfán mu vypíchnul míč a bez problémů ho dopravil do prázdné brány. Za tři minuty bylo ještě lépe a znovu u toho byl Farfán, který po úniku přihrál na Meyera a ten zvýšil už na 3:0 pro Schalke. Poté začali domácí diváci houfně opouštět hlediště a bylo jasné, že zápas už se asi dohraje v klidu... Největší šanci Hamburku na čestný úspěch měl v 80. minutě Badelj. Ten po pěkné kombinaci vyslal parádní ránu, která však skončila jenom na tyči. Poté ještě mohl zvýšit hlavičkující Matip, ale Drobný tentokrát úspěšně zasáhl... Přesto mohla být na straně Schalke velká spokojenost, což se určitě nedá říct o trápícím se Hamburku.

Situace je taková, že všichni konkurenti ztratili a Schalke už chybí na 3. místo pouhé dva body. Dokonce ani druhá příčka Leverkusenu by nemusela být nedosažitelná...

Reagovat
smazaný uživatel

muze mi nekdo popsat Junga? udajne se o nej zajimame (Arsenal), tak by me zajimalo jestli by byl prinosem

Reagovat
smazaný uživatel

pravý bek, mladý, poměrně rychlý, spolehlivý směrem dozadu, téměř nekazí, v některých zápasech letos byl i kapitánem - takže zřejmě má i trochu vůdcovské shopnosti - měl už i pozvánku do áčka německé reprezentace..

vy tam máte Sagnu, že? myslím, že by se přes něj dříve nebo později dokázal prosadit..

Reagovat
smazaný uživatel

a jak je na tom s centry? protoze ty od sagni me docela vytacej

Reagovat
smazaný uživatel

není na tom jako Oczipka na druhé straně, ale má je taky slušné

Reagovat
smazaný uživatel

a kolik tak odhadujes, ze by za nej chteli?

Reagovat
smazaný uživatel

Smlouvu má jen do léta příštího roku, takže pokud během jara neprodlouží, tak by neměl být moc drahý. Můj tip je nějakých 7-9 mil eur..

Reagovat
db18

...jeslti ho vůbec budou chtít prodat v tomhle má Frankfurt docela tvrdohlavé lidi

Reagovat
smazaný uživatel

třeba vezmou Lewiho jako odstrašující příklad..

Reagovat
db18

To si nemyslím - někde to vysvětlovali, že je pro ně důležitější mít toho hráče ještě rok k dispozici, než za něj dostat peníze...

...kdyžtak se můžeš podívat i přestupy Eintrachtu - větší částku inkasovali snad akorát za Russe a Ochse, jinak odchází hráči většinou zadarmo

Reagovat
smazaný uživatel

to stejné tvrdili i Watzke a Zorc...

je otázkou, co je lepší... já bych ho teda raději střelil za ty peníze, než si ho ještě rok nechat...

Reagovat
stas87

pocuj,ak podpisete rodeho,bolo by potom mozne spravit velky obchod so schalke?vy im date rodeho,kirchhoffa nastalo a taky odkup trebars hojbjerga ako to mate uz s canom+prachy?to by schalke vyriesilo niekolko problemov najednou a vy by ste mali juleho..viem ze je to sialene a pravdepodobnost je asi 1% ale minnimalne za uvahu by to stalo nie?

Reagovat
db18

Spíš bych ho poslal na hostovačku na 1,5/2 sezony (dle toho kdy), jak to má BVB s Leitnerem (Hojbjerga)

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund letos

Reagovat
smazaný uživatel

btw. Leo o víkendu pěkné 2 goly už má 5 golu - to je celkem solidní

Reagovat
Centrofixka

sledujem ho

Reagovat
db18

Choero S04 v Hamburgu: https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1554538_587259824684738_1310907168_n.jpg

Nejspíš narážka na "odloučení" fotbalového týmu a přeměnu v a.s.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

HODNOTENIE Čechov a Slovákov v Bundeslige za 18.kolo podľa portálu Kicker.de (najlepšie 1, najhoršie 6):

3 - Petrák (Norimberg), Krmaš (Freiburg)

4 - Darida (Freiburg), Gebre Selassie (Brémy), Pospěch (Mainz), Hloušek (Norimberg), Pekarík (Hertha)

4,5 - Drobný (Hamburg)

5 - Pilař (Freiburg)

(Od: kicker.de)

Reagovat
Arne

Můžeš to do diskusí kopírovat klidně odsud než z té facebookové stránky, která většinu věcí kopíruje stejně... odsud.

Reagovat
JozkokozleJ

Mna tieto znamkovania tolkokrat prekvapili, ze im uz nejaku velku vaznost neprikladam.

Reagovat
Bayernista18

Celkem klasika, většinou jsou všichni hodnocený jako podprůměr.

Reagovat
stas87

kicker tie hodnotenia dava pisat vehovi

Reagovat
db18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
goodbay

To Kadlec teď nebude nastupovat vůbec? Vždyt, ty útočníci, co hrajou místo něho, taky goly nedávají. Sice se týmu začalo dařit, ale to je tak vše.

Reagovat
jv

Ale právě to, že se začně týmu dařit, je často rozhodujícím kritériem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele