Bundesliga - souhrn 16. kola

07.12.2012, 22:26, aktualizováno 09.12.2012, 19:24
Komentáře a souhrny
Bayern uspěl v Augsburgu a prozatím navýšil své vedení před Leverkusenem, který prohrál v Hannoveru. Selhali také další dva z pronásledovatelů, Schalke neuspělo ve Stuttgartu a Dortmund doma nestačil na Wolfsburg. Frankfurt naopak porazil Brémy a je čtvrtý, Mönchengladbach vyhrál nad Mainzem...

Hannover 96 - Bayer Leverkusen 3:2

09.12.2012 17:30

Góly: 20. Szabolcs Huszti (pen.), 57. Mame Diouf, 69. Szabolcs Huszti (pen.) - 3. Gonzalo Castro, 58. Stefan Kießling

Bayer nedokázal využít zaváhání nejbližších konkurentů a po výhře na hřišti 96tek si tak musí na druhém místě stále vystačit s tříbodovým náskokem na Dortmund. Dvěma proměněnými penaltami se na konečném výsledku podílel Szabolcs Huszti!

Už jen letmý pohled na trávník, který po celý den hustě zkrápěly dešťové kapky, případně dokonce poletoval sníh, dával před úvodním výkopem jasnou cestu, kterou by se mohlo utkání ubírat - to se však nepotvrdilo! Neuběhly ani dvě minuty, když Schürrle předal kulatý nesmysl na Bendera, jenž ho od brankové čáry ještě vrátil pod sebe, kde už měl připravený Castro snadný úkol a pohodlně zavěsil - 0:1.

Dolnosaský celek se momentálně nenachází na ligové scéně v úplně ideálním rozpoložení, což se chtě nechtě muselo po inkasované brance projevit. Záhy však mohl, ze standardky, srovnat krok Pinto, ale mířil jen do připraveného strážce hostující svatyně! Ofenzivní akce Farmaceutiků opět táhl především André Schürrle, který se po sedmnácti minutách nadvakrát prosadil přes Schulze, míč ale do branky nevměstnal.

Naprosto zbytečné chyby se však dopustil Wollscheid, jehož odkop zablokoval Ya Konan a mičuda se rázem ocitla u nohou Husztiho, kterého zastavil Friedrich ve vymezeném území nedovoleně a rozhodčí Welz nařídil pokutový kop! Sám faulovaný vzal odpovědnost na svá bedra a střelou do protipohybu Lena nekompromisně vyrovnal na 1:1. Jinak se však příliš obranných mezer ani na jedné straně neukazovalo a mnoho zajímavých příležitostí tak zase k vidění nebylo. Pověstnou výjimku tvořily na jedné straně ožehavý volej Rausche, ovšem stejně jako Schürrle na druhé straně, branku nenašel!

Ve stejném duchu se pokračovalo i po obrátce. Rolfes vyslal do úniku Schürrleho, následný centr ale nedokázal usměrnit do branky hlavičkující Castro! Paradoxně tak udeřilo na opačné straně: po rychlém kontru odcentroval Schlaudraff na Dioufa, který přesně zacílenou hlavičkou otočil - 2:1. Ani nestačila uběhnout minuta hry a Bender pro změnu odcentroval na hlavu Kießlinga, jenž opět srovnal na 2:2.

Po hodině hry se Diouf doslova prohnal kolem Wollscheida, Ya Konan však již následně na skvěle reagujícího Lena nevyzrál! Vzápětí se po rohu dostal k zakončení Schulz, ale na strážce hostující branky taktéž recept nenašel. Další skvělé představení si pro nás přichystal Huszti, který se chytře zbavil Carvajala a Reinartzův následný zákrok už byl za hranicí pravidel - penalta - maďarský středopolař pak opět zakončil do protipohybu brankáře - 3:2. Zbývající dvacetiminutovka už zdaleka tolik vzruchu nepřinesla, snad vyjma Schürrleho nepřesné rány, která se však tak jako tak do branky nevešla.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05 2:0

09.12.2012 15:30

Góly: 58. Mike Hanke, 63. Juan Arango

Šťastnou ruku měl v zápase domácího Mönchengladbachu s Mainzem trenér Hříbat Favre, když během druhého poločasu poslal do hry Mika Hankeho. Ten se svému švýcarskému nadřízenému za svěřenou důvěru odvděčil tím nejlepším možným způsobem - vstřelil první a rozhodující gól utkání. Jinak to však byli hosté z Porýní-Falcka, kteří tvořili hru a udělali zápas. Za svou snahu však nebyli gólově odměněni, Borussia svému soupeři uštědřila lekci z produktivity.

Fotbalisté FSV se do svého hostitele pustili s vervou a od začátku se snažili získat převážnou kontrolu nad balonem. Domácí defenzíva však potvrdila své kvality a kromě Ivanschitzovy střely z 12. minuty toho mohučským borcům více nedovolila. Směrem dopředu toho Gladbach příliš nepředvedl, zato podle jeho odvedené práce v obraně by se dalo vyučovat. Důsledkem marných ofenzivních snah Mainzu a trpělivého přístupu domácí jedenáctky bylo v Borussia-Parku k vidění spíše průměrné utkání, jemuž chyběly dramatičtější okamžiky.

Nutno dodat, že se obě mužstva trápila s četnou nepřesností v přihrávkách. A když už se měl nějaký pass zdařit, nedostávalo se zase žádoucího timingu na straně adresátů. Až po půlhodině hry se o jisté vzrušení postaral mladíček Parker, jenž se ve vápně soupeře dostal do zajímavé střelecké pozice. Narazil však na skvěle reagujícího ter Stegena. Dvacetiletý gólman pak musel těsně před odchodem do kabin hasit další Parkerovu nebezpečnou akci. Mohučský útočník dostal skvělou kolmou přihrávku a mohl mířit na domácí svatyni nikým nebráněn. Ter Stegen se postaral o bezbrankový první poločas.

Příchodem Hankeho se hra Favreho výběru zvedla a Nordtveit dal o sobě vědět dvěma střeleckými pokusy. A když Parker spálil hned dvě další slibné příležitosti k otevření skóre, začal mít trenér hostů Tuchel špatné tušení. Borussia gólově udeřila v 58. minutě, kdy si Nordtveit všiml napravo rozběhnutého Jantschkeho. Krajní obránce následně našel svým centrem Hankeho, jenž pravačkou otevřel gólový účet utkání.

O chvíli později odklízel míč před vlastním vápnem Müller, balon přistál u Aranga, jenž potvrdil svou roli střelce z velkých vzdáleností. Tentokrát vyměřili statistici jeho palebnou dráhu na 44 metrů. Pro Aranga tedy žádný problém k zakončení - balon dopravil z této distance do brány. Tuchel se snažil na nepříznivý vývoj zápasu zareagovat několika střídáními. S těmito posilami zahájil Karnevalclub závěrečnou ofenzívu. Ta však byla stejně neplodná, jako celé dosavadní snažení FSV. Hříbata tak zůstávají neporažena již šest utkání v řadě.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Werder Brémy 4:1

08.12.2012 18:30

Góly: 47. Alexander Meier, 62. Pirmin Schwegler, 63. Stefan Aigner, 90. Takashi Inui - 54. Nils Petersen

Fotbalisté Eintrachtu po dlouhé době překvapili snad i sami sebe a ve večerním utkání si připsali důležité vítězství. Po bezbrankovém prvním poločase bylo v tom druhém k vidění hned pět branek, z toho čtyři dal domácí celek. Eintracht tak po delší době zvítězil a oddálil se svým konkurentům. Se sedmadvaceti body se nachází stále na čtvrtém místě tabulky o skóre za Dortmundem, naopak Werder se propadl s jedenadvaceti body na desáté místo.

Po vyrovnaném prvním poločase se domácí rychle dostali do vedení, avšak Brémy ještě stačily rychle odpovědět. Jenže po hodině hry hosté obdrželi dvě branky během jedné minuty a bylo rozhodnuto, Eintracht navíc ještě přidal v poslední minutě čtvrtou trefu. V prvním poločase se diváci na stánku ve Frankfurtu spíše nudili a za celých 45 minut nebyla k vidění jediná vážnější šance. Hrálo se však ostřeji, o čemž svědčí pět žlutých karet, tři v poslední pětiminutovce.

Nicméně ihned po přestávce se skóre měnilo a poté se rozhodně se slibnými příležitostmi nešetřilo. Dvě minuty po změně stran se dostali domácí do vedení zásluhou Alexandera Meiera, který zužitkoval přesného centru do pokutového území a hlavou zakončil přímo k tyči. O minutu později mohlo být srovnáno, avšak po přímém volném kopu Prödl pouze lízl míč hlavou a gólman Trapp stačil míč vyrazit.

Nicméně o sedm minut později celek z Brém dokázal srovnat. Po pasu Arnautoviče z pravé strany se k hlavičce mezi dvěma obránci dostal Nils Petersen a tentokráte Trappa pokořil. Ovšem po hodině hry zkolabovala obrana hostů dvakrát během jedné minuty. Nejprve se v 62. minutě prosadil Primin Schweigler, který napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a balón skvěle zapadl k levé tyči - 2:1. Ihned na to uklidnil domácí Stefan Aigner.

Ten využil hezkého pasu do středu pokutového území a přesně vypálil do volného prostoru. Dvacet minut před koncem mohl vykřesat malou naději pro hosty Arnautovič, jenže v tváří tvář proti Trappovi neuspěl. Těsně před koncem utkáním mohl ještě snížit český obránce Theodor Gebre Selassie, ale po přihrávce Arnautoviče neprostřelil skvělého Trappa. V poslední minutě pak upravil na konečných 4:1 pro Eintacht Takashi Inui, který se vyhnul ofsajdové pasti a obešel gólmana Sebastiana Mielitze, prázdnou branku už nemohl minout.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Bayern Mnichov 0:2

08.12.2012 15:30

Góly: 40. Thomas Müller (pen.), 63. Mario Gómez

Fotbalisté FC Augsburgu se v duelu s favorizovaným Bayernem Mnichov maximálně vydali ze svých sil, po devadesáti minutách však opět zůstali s prázdnýma rukama. Outsider se v pohledném utkání velmi dlouho držel, nakonec se sám připravil o výhru. Rozhodujícím aspektem již sedmé porážky FCA v řadě tentokrát mělo být hraní rukou v pokutovém území, které bylo proměněnou penaltou potrestáno. Naopak FC Bayern navýšil svou sérii bez prohry na jedenáct zápasů.

Předposlední tým ligové tabulky si ze současného suveréna německých trávníků nedělal těžkou hlavu a již od úvodního hvizdu si počínal drze a sebevědomě. Domácí jedenáctka plnila přesně to, co trenér Weinzierl před zápasem sliboval: K vidění byla nátlaková hra a snaha diktovat tempo utkání ze strany švábského mužstva. Po pěti minutách by dokonce mohl mít dobrou šanci k uštědření rychlé gólové rány Mölders. Sedmadvacetiletý borec však ke zklamání ochozů vyprodané SGL-Arény ztratil na malém vápně orientaci a k zakončení se nedostal.

Bayern odpověděl zajímavými pokusy Müllera, Danteho a Mandžukiče. Vyložených šancí se příliš nedostávalo. A tak byli diváci odškodněni alespoň vysokým tempem a nasazením v podání obou týmů. S postupujícími minutami se domácí fotbalisté dostávali pod stále patrnější tlak Heynckesova mužstva. Na nervy fanouškům FCA pak zle drnkal zejména chorvatský sniper Mandžukič, jenž spálil hned tři prvotřídní příležitosti ke skórování. Na druhé straně se musel vytáhnout Neuer při likvidaci Wernerova pokusu.

I přes tlak hostujícího výběru si počínala domácí ekipa bezpochyby na výbornou, přesto musela před poločasovým odchodem do kabin strávit jednu inkasovanou branku: Sankoh zastavil balon ve vlastní šestnáctce rukou a Müller se svou úspěšnou penaltovou exekucí postaral o stav 0:1. Po změně stran předváděli vedením posílení hosté svou klasickou herní rutinu. Mnichované drželi míč na svých kopačkách a v krajní nouzi si přišli pro faul. Cestu k Amsifově svatyni si však borci FCB hledali jen sporadicky.

Heynckes tak pro jistotu vytáhl se svého rukávu útočné eso Maria Gómeze, kterému stačily jen dvě minuty k tomu, aby gólově udeřil: Po pěkné kombinaci s Ribérym pohodlně zavěsil z jedenácti metrů. Vůle augsburských fotbalistů byla tímto zlomena, na čemž nic nezměnily ani pokusy Bancého a Haina. FCB tak mohl tuto partii v poklidu dokopat a připsat si povinné tři body. Ty v zimním počasí zahřejí o to více, když velký soupeř z Dortmundu v honbě za titulem zavrávoral s wolfsburským VfL.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Greuther Fürth 1:0

08.12.2012 15:30

Góly: 15. Daniel Caligiuri

Podle očekávání se urodilo velice bojovné utkání, kde rozhodovali maličkosti a halvně současná pohoda v týmu. Těsně vítězství nakonec ukořistil domácí výběr, který si v tabulce opět polepšil a naopak zatím sestupující Fürth prohloubil svou krizi a nedokázal v lize vyhrát již čtrnáctkrát v řadě za sebou od konce srpna letošního roku. Freiburg s třiadvaceti body poskočil již na osmé místo tabulky, Fürth je naopak s osmi body stále poslední.

O vítězi utkání rozhodl moment už po čtvrthodině hry, kdy domácí vsítili jedinou branku utkání. Hosté poté nebyli úplně bezzubí a dokázali se do nějakých situací dostat, jenže Freiubrg zkušeně hlídal stav a opravdu s přehledem řídil hru. A i když jeho fotbal nebyl nijak pohledný pro diváka, kterých jinak celkově na stadionu bylo 17 000, tak získal to důležité. Domácí využili hned první velkou šanci zápasu po čtvrthodině hry.

Po přihrávce Jonathana Schmida do středu se až k pokutovému území dostal Daniel Caligiuri a krásnou skákavou střelou poslal míč přímo ke vzdálenější tyči, hostující brankář Wolfgang Hesl i přes hodně snahy nakonec na míč nedosáhl - 1:0.

V polovině prvního poločasu mohli domácí svůj náskok zvýšit, po rychlé přízemní kombinaci ale netrefil dobře míč z voleje Jan Rosenthal a ve slušné pozici tak selhal. Fürth byl v útoku zatím bezzubý a teprve po změně stran se osmělili. Jenže v celém utkání ale dokázali pouze jednou vystřelit na branku, a to ještě velmi slabě, proto na bodový zisk dnes příliš myslet nemohl.

V 51. minutě přišla asi největší možnost posledního celku Bundesligy, jenže Robert Zillner napálil svůj projektil ze střední vzdálenosti těsně nad branku. Hosté pak stříleli spíše sporadicky a hodně nepřesně, definitivní pojistku naopak mohli domácí přidat v poslední minutě utkání. Po hezké střele střídajícího Karima Guédého předvedl skvělý zákrok Hesl a ještě držel svůj tým, ten se však až do konce k ničemu nedostal.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Fortuna Düsseldorf 2:0

08.12.2012 15:30

Góly: 27. Sebastian Polter, 90. Markus Feulner

Fotbalisté Norimberku dokázali v domácím prostředí potvrdit mírnou úlohu favorita a díky tomu získali proti Düsseldorfu cenné tři body. Porazit ho dokázali 2:0 díky jedné brance po necelé půlhodině hry a druhá trefa přišla v poslední minutě druhého dějství. Norimberk se oddálil záchraně na rozdíl sedmi bodů a přeskočil v tabulce svého dnešního soupeře o bod, je tak třináctý se devatenácti body. Naopak Fortuna se s osmnácti propadla na patnácté místo.

Nicméně hosté v žádném případě nepředvedli špatný výkon a kdyby byli přeci jen lepší v koncovce, tak by utkání mohlo dopadnout i jinak. Diváci sice příliš vyložených šanci neviděli, na druhou stranu oba soupeři předváděli bojovný výkon a rozhodně se hrálo v celku slušném tempu. V úvodní dvacetiminutovce se nic důležitého neudálo a oba protivníci se spíše oťukávali, teprve poté se ve velké šanci ocitli hosté.

Po centru z pravé strany se k míči dokázal probojovat Axel Bellinghausen, jenže asi z pěti metrů namířil svůj projektil nad a spálil tak největší šanci hostů v úvodním poločase. Ihned na to domácí odpověděli nejlépe jak mohli a ve 27. minutě vsítili úvodní branku utkání. Po krásné kolmici Markuse Feulnera si do vápna seběhl Sebastiana Polter a krásnou střelou k tyči otevřel skóre. Do konce poločasu navíc domácí mohli navýšit svůj náskok.

Po centru do vápna se k dobré hlavičce zblízka dostal Javier Pinola, ale mířil pouze do brankáře Fabian Giefera, který fantastickým reflexivním zákrokem vyrazil míč do bezpečí. V druhém poločase se hrálo opět velmi vyrovnaně a Fortuna zvyšovala svůj tlak, svou největší šanci nevyužila v polovině druhého dějství. Ke střele z osmnácti metrů se odhodlal Andreas Lambertz a vypálil dobře k levé tyči, jenže těsně vedle.

Düsseldorf se snažil najít recept na obranu soupeře až do samého konce, jenže se mu stále nedařilo ohrozit branku soupeře. Nakonec v 90. minutě zaváhal a Norimberk přidal definitivní pojistku. Po rychlém brejku pálil z pokutového území Feulner a jeho pokus zapadl přímo pod horní břevno - 2:0. V příštím kole vyzve Norimberk na souboj Werder na jeho půdě, Düsseldorf přivítá silný Hannover a ani jeden celek to nebude mít jednoduché.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Schalke 04 3:1

08.12.2012 15:30

Góly: 2. Vedad Ibišević, 38. Vedad Ibišević (pen.), 61. Vedad Ibišević - 12. Ciprian Marica

Díky vysokému nasazení, koncentrovanosti a Ibiševičově hattricku slaví VfB Stuttgart svou třetí bundesligovou výhru v řadě, kterou se bodově dotáhlo na svého pokořeného soupeře Schalke 04. Fotbalisté z Gelsenkirchenu se ve švábské metropoli prezentovali velmi vrtkavou defenzívou a nevyužili zaváhání konkurenční Borussie Dortmund. Závěr podzimu tak nezastihl Königsblauen v oslnivé formě.

Pouhých dvaačtyřicet hodin po pohárové partii s Molde vstoupili Švábi do odpoledního klání velmi svěže. Po dvou minutách bylo na půli hostů k vidění slibné přečíslení "čtyři na dva". Traoré oslovil vzdušným passem Ibiševiče a bosenský střelec otevřel gólový účet utkání. Netrvalo tedy dlouho a už musel brankář Hildebrand v souboji se svým bývalým zaměstnavatelem lovit balon ze sítě. Na svou rychlou branku domácí tým nijak rychle nenavázal - Holzhauserově střele chyběl jen kousek.

A tak se do hry mohlo postupně dostat i Schalke. O vyrovnání nejvíce usiloval americký reprezentant Jones, jenž pak svým milimetrově přesným passem našel Maricu. Rumun pak pravačkou vyrovnal na 1:1. Vyrovnání vneslo do řad Königsblauen klid a následující momenty se tak mohly nést ve znamení mírně herní převahy hostující jedenáctky. Fuchsův přímý kop a Huntelaarův pokus z ostrého úhlu však zůstaly jedinými zajímavějšími pokusy S04.

Bylo to Labbadiovo mužstvo, kdo před poločasovou přestávkou rozvlnil síť soupeřovy brány. Poté, co Fuchs ve svém vápně nešikovně přitlačil Gentnera, následoval domácí pokutový kop. Z něho trefil Ibiševič pravý roh a poslal svůj tým do opětovného vedení. Poločasový stav 2:1 vydržel i po Draxlerově střele těsně nad břevno stuttgartské svatyně a zejména po Harnikově ztroskotání na Hildebrandovi. Po změně stran to bylo domácí mužstvo, které s vedením v zádech podnikalo ofenzivní výpady.

Boka vyslal Gentnera svou přihrávkou na steč soupeřovy brány, avšak snaha německého záložníka byla zmařena pro domnělý ofsajd. Z podobné situace také padl třetí stuttgartský gól: Tentokrát to byl Gentner, kdo přihrával na Holzhausera. Ten si na Hildebranda ještě nepřišel, ale u odraženého balonu byl včas instinktivně si počínající kat Ibiševič, jenž bez problémů dovršil svůj hattrick.

Schalke se pochopitelně pokoušelo vyvinout na svého soka silný tlak, proti dobře bránícím Švábům to však šlo jen s velkými obtížemi. V 64. minutě si Ulreich pohlídal Draxlerovu hlavičku. Pak dal o sobě také vědět rozhodčí utkání, jenž se nezdráhal udělit hned dvě červené karty. Ta Jonesova byla přinejmenším velmi sporná. Do závěrečného hvizdu se nic významnějšího nepřihodilo. A protože pro Ulreicha nebyly vážnějším ohrožením ani šance Holtbyho a Huntelaara, skončilo utkání výsledkem 3:1.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 2:3

08.12.2012 15:30

Góly: 6. Marco Reus, 61. Jakub Błaszczykowski (pen.) - 36. Diego (pen.), 41. Naldo, 73. Bas Dost

Před vynikající kulisou, jež vládla v Signal-Iduna-Parku, se odehrávalo zajímavé drama mezi domácím BVB a VfL Wolfsburg. Pro fanoušky Borussie se však tentokrát jednalo o tragický kus. Představení, výrazně poznamenané sporným verdiktem sudího Starka, přineslo oku lahodící fotbal v podání domácích aktérů, pět branek, spoustu karet (včetně červené) a zejména značnou porci emocí. A to vše vyústilo ve výhru Vlků, kteří ke třem bodům přišli tak trochu jako slepý k houslím.

Domácí se ujali vedení již po necelých šesti minutách hry, kdy se po faulu Hasebeho na agilního Götzeho zahrával na hraně pokutového území přímý kop. K němu se postavil Marco Reus, jenž učebnicově poslal balon do malého vápna. Benaglio zasáhnout nemohl - očekával totiž hlavičku Lewandowskiho. Černožlutí svého soupeře ani po rychlé brance nijak nešetřili a soustavně tlačili na hostující jedenáctku. To vše za báječné atmosféry, kterou si od 13. minuty dortmundští fanoušci naplno užívali.

Další přímý kop zahrával Reus z podobné pozice v 18. minutě a následná akce se podobala té gólové jako vejce vejci. Po ideální trajektorii Reusova projektilu tentokrát před dotírajícími borci v žlutém zasahoval Benaglio. Druhá branka visela ve vzduchu, mnohdy si dokonce fotbalisté BVB ve vápně soupeře překáželi. S dravým presingem si hosté vůbec nevěděli rady, bez balonu na kopačkách se dost naběhali a jedna zajímavá příležitost Kloppova výběru tak střídala druhou.

A pak jako rána z čistého nebe přišlo vyrovnání okořeněné vyloučením Marcela Schmelzera. Po naprosto ojedinělém průniku Vlků do dortmundské šestnáctky trefil Bas Dost koleno německého obránce. Věhlasný sudí Stark však viděl Schmelzerovo neexistující hraní rukou, ukázal na penaltu a vytáhl červený karton. Diego si s exekucí pokutového kopu poradil s jistotou sobě vlastní a zápas najednou nabral zcela nový směr. Nezaujatý fanoušek musel konstatovat, že VfL získal nezaslouženou výhodu.

A aby toho nebylo málo, Wolfsburg záhy skóre utkání otočil. Tentokrát se však jednalo o regulérní branku. A nejen platnou, ale i velmi pohlednou. Po zahrání přímého kopu Diegem se v šestnáctce blýskl svým nádherným zakončením z voleje Naldo. Brazilec zamířil naprosto přesně a Weidenfeller plachtil ke své levé tyči marně. Najednou mohlo domácí borce mrzet, že ze svého dosavadního tlaku vytěžili jen jednu branku.

Po šesti minutách druhého dějství se efektními nůžkami prezentoval Reus, našel však jen náruč švýcarského strážce wolfsburské svatyně. Ačkoliv měli hosté početní výhodu, nadále se povětšinou bránili a sázeli na nakopávané balony, jak tomu například bylo v případě Dostova úprku. Ten byl zpacifikován jen dobře se vracejícím Gündoganem. To svědčilo o tom, že domácí desítka bude hrát v obraně na naprosté riziko.

Před navršením hodiny hry byla Kloppova družina za svou snahu odměněna vyrovnáním. Po sporně určeném rohovém kopu následoval hustý závar ve wolfsburské šestnáctce. Několikrát se míč vrátil "do ohně", až musela zaznít píšťalka rozhodčího Starka. Dlouho očekávaná kompenzace se dostavila: Při hlavičkovém odvracení balonu si o něco hruběji počínal Kjaer a hlavní sudí rozpačitě nařídil penaltu. S tou Blaszczykowski naložil nejlépe, jak mohl, a začalo se od znovu.

Vyrovnání bylo dostatečným signálem i pro zaktivizování Köstnerova mužstva, jež se nyní snažilo využít své početní výhody. Tutovou šanci na opětovné vedení měl nejprve na noze Diego. Co se mu nepovedlo v roli střelce, to se mu na výbornou zdařilo v pozici nahrávače. Brazilec svou skvělou přihrávkou našel nabíhajícího Dosta, jenž byl po pasu snadno a rychle za celou dortmundskou obrannou. Tváří v tvář Weidenfellerovi pak Holanďan obstál a zavěsil k tyči.

Závěrečné minuty ještě přinesly tolik zajímavých momentů, že by stačily na jeden zápas. Neúnavní domácí hrdinové se nadechli k mohutnému tlaku. Z něho resultoval jak Reusův nadějný pokus z přímého kopu, tak i Dostův únik, jenž však tentokrát ztroskotal na vybíhajícím Weidenfellerovi. Šestou branku již nikdo nepřidal. Podruhé v sezóně tak Dortmund ztratil domácí zápas.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - TSG Hoffenheim 2:0

07.12.2012 20:30

Góly: 28. Artjoms Rudņevs, 74. Artjoms Rudņevs

Odvolání Markuse Babbela Hoffenheimu pranic nepomohlo, vesnické mužstvo opět nepřesvědčilo a zapisuje si na konto další porážku na hřišti HSV. Hosté tímto výsledkem zároveň protahují čekání na výhru v Imtech Areně!

Od prvního uvedení míče do hry nebyla k vidění nikterak oku lahodící podívaná, kulatý nesmysl se pohyboval zejména ve středu pole a na zajímavé šance jsme tím mohli dlouho zapomenout. TSG sice mělo více ze hry, ale když už, tak hrozilo jen dalekonosnými pokusy, které si povětšinou cestu mezi tři tyče nenašly. Pokud už se Derdiyokovi povedlo zamířit přesně, Adler si jeho přízemní snahu doslova vychutnal.

Přístavní celek se rozjížděl hodně pozvolně, načež měl k dispozici zajímavý volný přímý kop Aogo, technickou střelou přes zeď však na Casteelse recept nenašel. Ve 28. minutě pak zaplněný stánek bouřil nadšením: Diekmeier poslal do vápna nadýchaný centr, kde Delpierre nechal hlavičkovat zcela osamoceného Rudņevse, který přes vystoupivšího strážce hostující branky poslal mičudu do sítě - 1:0.

Vzápětí mohl reagovat Firmino, který udělal pár kroků do středu, následnou dělovku ale likvidoval Adler! Hra Rothosen byla postupem času přece jen kreativnější a zejména efektivnější, což mohl potvrdit po samostatném úniku Son, Compper dělal možné i nemožné, přesto mladého Korejce nezastavil, ovšem hbitý technik tak jako tak branku nenašel! Osm minut před koncem první půle mohl přidat zaslouženou pojistku Arslan, jenž se po skvělém zpracování otočil, utaženou střelu však nasměroval do břevna Casteelsovy branky! Krátce nato musel ještě zasahovat Adler, jehož prověřila "dělová koule" z produkce Salihoviče!

Ani po změně stran se nepřehodila výhybka, koncernový celek zůstával veskrze pasivní, jakoby mu daný stav na míru vyhovoval. Svěřenci Thorstena Finka alespoň částečně přidali na aktivitě, ani tato skutečnost ovšem vyloženě sterilní fotbal nerozpumpovala. Jedno velké čekání pak definitivně utnul v 74. minutě Aogo, jehož volný přímý kop na přední tyči prodloužil Rudy a nehlídaný Rudņevs zvýšil na 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov16132143:641
2.Bayer Leverkusen1693430:2230
3.Borussia Dortmund1676332:1927
4.Eintracht Frankfurt1683531:2727
5.Schalke 041674526:2225
6.VfB Stuttgart1674520:2525
7.Hamburger SV1673618:1824
8.Borussia Mönchengladbach1666424:2524
9.SC Freiburg1665521:1723
10.Hannover 961672731:2923
11.1. FSV Mainz 051672721:2023
12.Werder Brémy1663727:2821
13.1. FC Norimberk1654716:2119
14.VfL Wolfsburg1654717:2519
15.Fortuna Düsseldorf1646618:2118
16.TSG Hoffenheim16331022:3812
17.FC Augsburg16151011:288
18.Greuther Fürth16151010:278

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (79)

Přidat komentář
db18

By mne zajímalo, koho mohl napadnout přesun do Lechu

Reagovat
db18

*přesun Rudnevse

Reagovat
jv

To nejsi sám.

Reagovat
JozkokozleJ

To bola od prvopociatku, kedy sa tato informacia objavila, blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně je tu vidět dobrá škola Kolejorz. Nejdřív Lewa, teď pomalu ale jistě Rudněvs Že by mohl jít na stará kolena do BL jejich brankář Kotorowski (Viz: http://www.youtube.com/watch?v=F0YAUv3eNbI )

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburger bude snad hrát ještě Evropu ...

Reagovat
smazaný uživatel

s tím jak hrají, je těch 24 bodů docela zázrak

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš je škoda, že takhle nehrají (výsledkově) od prvního kola, měli bychom nečekanýho pronásledovatele

Reagovat
smazaný uživatel

Neni šanca, takto sa im nemôže dariť aj na jar

Reagovat
Talker

Btw:

http://www.efotbal.cz/index.php?page=clanek&clanek=110466

Ti dva, co dali přes hubu Kadlecovi budou muset zaplatit 120 000 euro... Šílená pálka Kdyby rozbili hlavu nějakému nýmandovi, tak si toho nikdo ani nevšimne. Takhle vězení a splácet 120k euro.

Reagovat
db18

...ikdyž obvykle by zaměstnavatel zraněného nepřišel o tolik peněz

Reagovat
risk je zisk

Hodně drahá rána. To si mohli kopnout do někoho jiného a moc by se to neřešilo.

Reagovat
Talker

Spíš neměli kopat vůbec. Tohle nic moc neřeší nikdy. Jsem zastáncem rvaček jen v případě, že se jedná o něco důležitého (což je většinou jenom ženská, protože všechno ostatní se dá rozpůlit).

Reagovat
JozkokozleJ

Ja vidim pod pojmom "neco duleziteho" nanajvys nutnu sebaobranu. Bit sa o zenu, to je tak trosku tragikomicky dovod (ak to nespada pod mnozinu prvej vety).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

U nás když dostaneš přes držku, tak platíš ještě ty, jako jeden můj známej dostal v hospodě, vyváznul se zlomeným nosem, otřesem mozku, nareženýma žebrama a od soudu odešel s veřejnýma pracema, protože útočníků bylo pět a všichni vypověděli, že je vyprovokoval, oni dostali stejný trest.

Reagovat
Pipo123

No tak to by som ich potom rozsudku zmrzačil za rohom baráku

Reagovat
JozkokozleJ

Naopak, perfektne rozhodnutie sudu. Nahrada skody, ktora realne vznikla, takze Rozdiel nevidim v tom, ze sa v tomto pripade nejednalo o nymanda, ale v tom, ako a akymi prostriedkami bol uplatneny narok na nahradu skody. Priemerny takto poskodeny neuplatnuje a neide si za nahradou skody takto dravo (ak vobec).

Reagovat
Talker

Jinak přehlédl jsem to "napadli". Myslel jsem, že to byla obyčejná rvačka v baru.

Reagovat
Azazelo RD

Tresty dostali klasicky a k tomu tuhle částku jako odpovědnost za škodu a nejspíš zaměstnavateli tj. klubu (nechce se mi dohledávat podrobnosti). Dá se to přirovnat k tomu, jestli naboříš trabanta nebo porsche, i když Kadlec by byl spíš taková dobře vybavená škodovka.

Reagovat
smazaný uživatel

V základu ...

Reagovat
Posledni Kovboj

A pouceni je: za blbost se plati. Konkretne 120 tisic euro.

Reagovat
Losinho

Artjoms

Reagovat
JozkokozleJ

Perfektny tyzden pre Herthu Velmi dolezite vitazstva v Cottbuse a Paderborne. Zo zvysneych 16 zapasov staci cca. 25 bodov a postup je tam! Dnes opät paradny vykon dvojice Lustenberger - Brooks. Zvlast Brooks sa mi paci, ked i tazku situaciu sa snazi vyriesit kreativne (nie nasilu).

A Union do baraze a v nej sfuknut Hoffenheim

Reagovat
Arne

Paráda... Já jsem dneska neviděl a přišel jsem o pozici štístka - v týhle sezóně jsem zmeškal do dneška snad jen Worms a Frankfurt, tedy jediný dvě prohry...

Viděl jsem gól, stejně jako v pondělí docela z ničeho... Co pak ta hlavička (asi Samiho, ale jistej si nejsem), jak tam s tím brankář žongloval na čáře/za čárou? Bylo to za? Třetí situaci, co jsem náhodně viděl, bylo to břevno... Nechápu, co Thomas dělal, on to snad záměrně pouštěl.

Zbytek mi musíš poreferovat..

Reagovat
Arne

Kecám, Lautern a Ingolstadt jsem taky neviděl... Každopádně poprvé letos beze mne Hertha vyhrála.

Reagovat
JozkokozleJ

To ja som maval opacne pocity... ze vidim furt len tie najhorsie bezgovole zapasy Herthy. Svojim obdobim som sa ale pretrapil a teraz to su, hoc tesne, ale vyborne zapasy, pretoze prave posldene dva zapasy boli proti echt skusenym druholigovym muzstvam a v oboch s hralo dost tvrdo.

Hlavickoval Allagui, za ciarou to nebolo. Allagui mohol v prvom polcase otvorit skore. Dostal krizny pas, brankar chybne vybehol, ostal na pol cesty a Sami ho chcel lobovat, avsak zle trafil. Bola to dost velka sanca.

Kraft to zjavne pustal. On to kopal ten Meha, jeho paradne priame kopy som si vsimol uz v prvom kole na Herthe. Asi strela prudko v poslednej chvili klesla, inak si pocin Kraft neviem vysvetlit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

..dva z BLÍZKÝCH pronásledovatelů..

Reagovat
smazaný uživatel

Stark nepřítel číslo 1 v Dortmundu.

Reagovat
blaugrana

Podávať už nemá žiadny zmysel.

Reagovat
smazaný uživatel

To už nemá jakou dobu.

Reagovat
risk je zisk

Tak o titulu už je prakticky rozhodnuto .

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund v LM 1 miesto pred Realom a v BL čo vyvadzaju

Reagovat
smazaný uživatel

to uz je proste fotbal, nic neobvyklyho, jiny styl, jina motivace, jina atmosfera delaji pri fotbale neskutecne moc

Reagovat
smazaný uživatel

BL je těžší soutěž

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund snáď aspoň 2.miesto v lige uhrajú aj keď koniec ligy je ešte ďaleko

Reagovat
smazaný uživatel

TAk a je hotovo Mnichov titul, snad dortmund ukope aspon 3. místo aby hrál LM příští rok zas

Reagovat
smazaný uživatel

tak zápas v Dortmundu rozhodčím vůbec nevyšel.ani jedna penalta a vyloučení nemělo bejt.jinak diegovy ten kník vyloženě slušel,a Klaer vypadá jako ženská. o titulu je už rozhodnuto

Reagovat
db18

Zatím výborné kolo

Reagovat
Bayern +

Dnes som sice zapas nevidel, no tabulka je nadherna. -14°C v Dortmunde je uz fakt celkom zima.

Reagovat
smazaný uživatel

Jdi do prdele

Reagovat
db18

Gómez: 106 sekund, 3 kontakty s balonem a gól

...ale podle toho sestřihu to vypadá i na sympatický výkon od Augsburgu - už se těšim na pohár, kde si to utkání zopakujeme

Reagovat
smazaný uživatel

zkurvený dortmund

Reagovat
Posledni Kovboj

kdyz to neumis, tak nevsazej

Reagovat
smazaný uživatel

Tak alespoň se Stark omluvil...... Chybu může udělat každý a je fér že to přiznal

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak krizová středa i sobota za mnou a konečně se můžu těšit na pátek, poprvé Bundesliga naživo Ráno zaběhnu klukům poděkovat, že to i bez mé podpory dneska zvládli a už pomalu začnu shánět lístek na začátek března, kdy se asi bude Meiesterfeier Jinak Dortmund docela pecháček no, tu ruku nevím kde viděl ... na svazu by neměli bejt hajzli a zrušit Schmelzerovi trest.

Reagovat
Arne

Loose jde od válu a já jsem v tuhle chvíli jen rád. Každopádně díky za skvělý jaro 2011 a hlavně postup.

Reagovat
Arne

Mám prosbu - jak na youtube "přechytračit" tu stanici, kde jsou z BL sestřihy, rozhovory, atd.?

http://www.youtube.com/playlist?list=PLykXdRRd47IVkw6ESnEFCLBDe9laVDRMA&feature=plcp

Ono to nejde nejspíš mimo Německo, ale dá se to nějak udělat změnou toho kódu... Vím, že DieFohlenBMG to vysvětloval, ale já to zkrátka nepochopil nebo tam mám ten kód jinačí.

Reagovat
Arne

http://www.youtube.com/watch?v=69cKQ7T2SwU

Tennispublikum? Nicht mit uns !

Reagovat
smazaný uživatel

Jde to např. přes proxy. Ale je to dost pomalé, takže jestli máš dost trpělivosti... http://www.german-proxy.de/ (dole máš řádek kam nakopíruješ tu adresu a klikneš na tlačítko go)

Reagovat
smazaný uživatel

reakce na Arneho

Reagovat
Arne

Mně ani tohle nějak nejde... Asi to nechám plavat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je divný. Jakože ti to pořád hlásí že je to nepřístupné?

Reagovat
Arne

Mně se objeví prázdný videa, a když kliknu někam dál, tak mě to vrátí zpátky na původní stránku.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Ty pičo, to byla rychlost

Btw, ten trávník v Hannoveru vypadá hrozivě, asi jako v dobách největší "slávy" na Bazalech.

Reagovat
db18

Tak i celkově parádní kolo

Reagovat
Arne

Koukám, že u vaší penalty sudí taky docela pochybil...

Reagovat
db18

Jo, měl to písknout hned (nebo se na to vysrat, nevšiml jsem si, že by si někdo stěžoval), ikdyž podle regulí to asi proběhlo ok

Reagovat
Arne

Právě že podle regulí ne - měl písknout hned, nebo nechat výhodu a nechat vše ležet a běžet... Plus teď koukám, že Schalke taky docela zařízli s penaltou. Jsem ještě zvědav na Leverkusen, co se tam pískalo.

Reagovat
db18

Prý má několik sekund na to, aby rozhodl na výhodu nebo pro přerušení hry - on ale nezvedl ruce a nenaznačoval výhodu. Teď zálěží na tom, kolik je těch "několik" nebo jestli to je další subjektivní regule jako v případě hraní rukou...

Reagovat
Arne

Kritisch beurteilte Heynemann allerdings die Regelauslegung von Schiedsrichter Dr. Jochen Drees im Spiel zwischen dem FC Augsburg und dem FC Bayern München.

Drees hatte nach einem Handspiel von Augsburgs Gibril Sankoh im Strafraum zunächst den Vorteil für die Bayern laufen lassen, anschließend aber doch noch auf Strafstoß entschieden.

"Wenn der Schuss dann so schwach ist, kann ich nicht hinterher sagen: 'April, April, ich nehme das zurück'", sagte Heynemann: "Wenn kein Pfiff erfolgt, geht es weiter."

To je nějakej bejvalej sudí, je to z Doppelpassu...

Jinak v Hannoveru obě pentle stoprocentní, není o čem... Víc zaujal Schlaudraffův excelentní centr na Dioufa a obě branky Gladbachu.

Reagovat
db18

Na to jsem koukal - ale tam jde právě o to, že sudí nenaznačoval výhodu

Reagovat
Arne

Teď jsem to viděl ještě jednou a ten prostoj mezi rukou a fouknutím byl strašně velkej...

Reagovat
fantomas

19:47 Rekordman Neuer ulehl do postele

Ty vole, Arne, už sem se lek, že odteď budeme monitorovat večerky každý hvězdy.

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Manuel Neuer včera udržel v Augsburgu čisté konto a stal se prvním brankářem, který během bundesligového podzimu za svá záda ve venkovních zápasech pustil jeden jediný gól. Opoře mnichovského Bayernu přesto momentálně není úplně do zpěvu, se silným nachlazením musel do postele.

Taky musí chytit všechno

Reagovat
Arne

Ten Lieberknecht je na pár facek, co si o sobě myslí?

Škoda, FC si tu výhru zasluhovalo, hlavně za první půli... Oni ale prostě ve finálce jsou špatní, byť Ujah se jeví líp a líp, je to takový černý Koller, ale těch šancí tam on, Bröker a další mají na další dva góly... Braunschweig vpředu klasicky efektivní a to ještě že nedali penaltu (proč jí nekopal Kruppke, nepochopím), vedle gólu i vzadu naprosto vynikající Bičakčić.

Reagovat
stas87

ta osa bicakcic-kruppke-kumbela hra vynikajuco,na co siahnu to sa im dari,najma z tohto dovodu si myslim ze su tam kde su pre BL by boli ozivenim ale nevidel by som tam nejaku vacsiu sancu na trvale zaclenenie do BL,osobne moc take timy nemusim,ktore vytazi z minima maximum a su treba v zapasoch herne horsi ale ako pises su efektivny

Reagovat
jv

Doufám, že je jich tam nedočkáme.

Reagovat
jv

*se

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele