Bundesliga - preview 9. kola

18.10.2013, 08:47, aktualizováno 20.10.2013, 09:29
Previews
Hamburger SV i Stuttgart začaly sezónu špatně a byly nuceny vyměnit trenéra, v poslední době jde ale jejich forma rapidně nahoru. To se nedá říct i druhé dnešní dvojici, Augsburg si sice vede na své poměry slušně, ale jeho dnešní soupeř z Wolfsburgu zatím rozhodně nenaplňuje své ambice...
Hamburger SV - VfB Stuttgart  (neděle 15:30)
Zajímavé střetnutí si pro nás nachystal severoněmecký Hamburk, kde místní Rothosen přivítají další tradiční celek ze Stuttgartu. Obě strany nedávno vyměnily trenéry a rázem se dívají výrazně kupředu...

Přístavní mužstvo nevstoupilo do tohoto ročníku úplně ideálně a po sérii nezdarů se musel pakovat ještě nedávno uznávaný Michael Fink, jehož pozici následně zaujal bývalý úspěšný kormidelník nizozemské reprezentace Bert van Marwijk. Ten má ostatně s německou ligou své zkušenosti z doby, kdy vedl BVB a hned na úvod dokázal ze dvou mačů vydolovat čtyři body.

Jedním z hráčů, kterým výše popsaná změna opravdu viditelně prospěla, je staronový kapitán Rafael van der Vaart, který měl, společně s Pierrem-Michelem Lasoggou, zásadní podíl na kanonádě (0:5) na hřišti Norimberku. Charakteristickým znakem přístupu holandského lodivoda je pozitivní myšlení, které od svých oveček striktně požaduje. "Kdo to nesplní, bude mít se mnou problém," pronesl bez okolků van Marwijk. "Musíme mít pozitivní postoj," dodal ostřílený stratég, který zavedl společné večeře a obědy nebo hromadné příchody a odchody z tréninku.

Lépe jsou na tom však, nejen díky tabulkovému postavení, ve Švábsku, kde VfB pod ambiciózním Thomasem Schneiderem konečně začíná naplno ukazovat svůj potenciál, když z pěti utkání celkem bralo slušných jedenáct bodíků! Nebýt remízového utkání s Werderem (Petersen ještě před odchodem do kabin srovnal na 1:1), mohl Stuttgart dokonce usilovat o LM.

Ambice na postup do pohárové Evropy však hostující ekipa rozhodně má, neboť se pohybuje jen pouhopouhé dva body od čtvrtého Gladbachu. "Samozřejmě, že HSV bude pod novým koučem hodně motivované, ovšem chceme i nadále pokračovat ve stejném duchu jako dosud," prohlásil Schneider, jehož celek už po vypadnutí s Rijekou nefiguruje na poli Evropské ligy.

Zraněné chodidlo nadále trápí Dennise Diekmeiera, kromě něho bude přístavnímu týmu scházet také další obránce Rajković, Demirbay a Iličević. Svalové potíže stále komplikují situaci u dlouhodobě nehrajícího Gojka Kačara. Na opačném pólu není k dispozici Sven Ulreich (ruka) a Daniel Didavi (kolenní vazy), přičemž pomalu se do tréninku vrací Niedermeier a Leitner.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Westermann, Tah, Djourou, Jansen - Badelj, Arslan - Beister, van der Vaart, Çalhanoğlu - Lasogga
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Kirschbaum - G. Sakai, Schwaab, Rüdiger, Boka - Kvist, Gentner - Harnik, Traoré - Maxim - Ibišević
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.40 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Augsburg - VfL Wolfsburg  (neděle 17:30)
Tečku za devátým kolem německé nejvyšší soutěže udělají mužstva Augsburgu a Wolfsburgu. Oba týmy se zatím nacházejí ve spodní polovině tabulky, což pro bohaté hosty vzhledem k jejich pohárovým ambicím není zrovna uspokojivé.

To domácí FCA může být relativně spokojeno, dvanácté místo po osmi kolech je pro tento skromný klub ze švábské části Bavorska de facto vysněnou pozicí. Augsburg může v dnešním utkání navázat na svoji solidní domácí bilanci - ačkoliv před dvěma koly doma jen remizoval s Mönchengladbachem, tak stále sedm z deseti nasbíraných bodů získal právě ve své SGL Aréně.

Do karet domácímu výběru hraje i venkovní forma soupeře, který z dosavadních čtyřech výjezdů nevyprodukoval ani jeden jediný bod a především kvůli tomu se v tabulce nachází o dvě příčky a bod za svým dnešním sokem. V posledním kole před reprezentační pauzou navíc Vlci přišli o stoprocentní bilanci na své půdě, když v dolnosaském derby podlehli nováčkovi z Braunschweigu.

"Augsburg je především doma velmi dobré mužstvo, po devadesát minut do toho dává všechno. Nebyli bychom první, kteří by si na jeho hřišti vedli s těžkostmi. Musíme se rychle vzpamatovat a dostat se formou tam, kde jsme byli před tím prohraným derby," říká wolfsburský brankář Diego Benaglio. Jeho trenér Hecking má na marodce dlouhodobě zraněné Felipeho, Thoelkeho, Kooa, Vieirinhu a Dosta. Šanci tak zřejmě dostane stejná sestava jako minule.

To jeho protějšek Weinzierl nemůže využít znovu Bobadillu a Vlachodimose, k nimž nyní přibyl i distancovaný Klavan. Díky jeho absenci si zřejmě ve stoperské dvojici odbude premiéru Hong.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Manninger - Verhaegh, Callsen-Bracker, Hong, Ostrzolek - Baier - Hahn, Morávek, Halil Altintop, To. Werner - Mölders
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Naldo, Knoche, Rodríguez - Polák, Luiz Gustavo - Arnold, Diego, M. Schäfer - Olić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.40 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Fotbalistům Frankfurtu v letošní sezóně příliš nesvědčí kombinace evropské a domácí scény. V bundeslize jim po osmi odehraných kolech patří až třináctá pozice se ziskem devíti bodů. Nyní se pokusí dosáhnout na své třetí vítězství proti Norimberku a budou v tomto duelu favority. Jejich sobotní soupeř je totiž s pěti body na šestnácté barážové příčce a horší už je pouze Freiburg s nováčkem z Braunschweigu.

Eintracht drží čtyři ligová kola neporazitelnost. Po výhře v Brémách remizoval se Stuttgartem, Hamburkem i naposledy Freiburgem. Norimberk zatím na první ligové vítězství čeká a nutně potřebuje tříbodový zisk. Po třech remízách v řadě s Braunschweigem, Brémami a Dortmundem naprosto vyhořel v utkání s Hamburkem a musel skousnout hořký debakl v poměru 0:5.

V loňských vzájemných utkáních obou sobotních výběrů byl o něco úspěšnější Eintracht, který nejprve zvítězil v Norimberku 2:1 a poté doma uhrál bezbrankový nerozhodný výsledek. V dresu domácího týmu by i tentokráte měl nastoupit v základní sestavě český útočník Václav Kadlec, na druhé straně by mezi jedenáctkou vyvolených podle nejnovějších zpráv měli být záložník Adam Hloušek i forvard Tomáš Pekhart.

Kouč Frankfurtu Armin Veh se bude muset obejít bez vykartovaného Fluma, na marodce se stále nacházejí Kittel, Rosenthal, Schwegler a Stendera. "V německé soutěži rozhodně nemůžeme být prozatím spokojeni, náš cíl zůstává stejný. Rádi bychom se i letos z ligy kvalifikovali do evropských pohárů a odrazovým můstkem by mohlo být vítězství nad Norimberkem. Nicméně ten stále čeká na první vítězství a s každým dalším zápasem bude hladovější a hladovější," uvedl dvaapadesátiletý trenér.

Jeho o téměř osm let mladší protějšek Robert Prinzen nemůže počítat s Marcosem Antoniem kvůli problémům s kolenem, potíže se stejnou částí těla má také Feulner. Kromě těchto dvou marodů není připraven Frantz, Gebhart či Ginczek. "Frankfurt je velmi těžký soupeř, na kterém se v úvodu sezóny projevil velmi náročný program. Nyní bude odpočatý a my musíme předvést stoprocentní výkon, abychom zvítězili," nic si nenalhává Prinzen, dočasný kouč Norimberku.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - S. Jung, Zambrano, Anderson, Oczipka - Russ - Rode, Barnetta - Meier - Aigner, Kadlec
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Chandler, Nilsson, Pogatetz, Plattenhardt - Stark, Hasebe - Drmić, Kiyotake, Hloušek - Pekhart
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.00 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Braunschweig - Schalke 04  (sobota 15:30)
Dlouho, předlouho platil Braunschweig za otloukánka soutěže, poslední kolo ale vše změnilo - nováček si v derby vyšlápl na silný Wolfsburg, díky brankám Bellarabiho s Kumbelou urval na jeho hřišti výhru 2:0 a dotáhl se bodově na předposlední Freiburg. Uniknout ze sestupového pásma bude chtít nyní doma proti Schalke.

To je sice v bundesligové tabulce až osmé, na čtvrtý Mönchengladbach nicméně ztrácí pouhé dva body a těší se dobré formě, což indikuje jak poslední ligový zápas (jasná výhra 4:1 nad Augsburgem), tak skvělý start do Ligy mistrů, kde Königsblauen po dvou zápasech vévodí své skupině s plným počtem bodů. V Braunschweigu to nicméně svěřenci Jense Kellera nebudou mít jednoduché - statistika říká, že ze 47 vzájemných zápasů má Eintracht výrazně pozitivní bilanci (21 - 12 - 14), a problémy může znamenat i zdravotní stav některých hráčů. K zápasu neodcestovali Farfán, rehabilitanti Papadopoulos s Obasim a dlouhodobě zraněný Huntelaar, zatímco nad Boatengem, Kolasinacem, Jonesem a nově také gólmanem Hildebrandem se vznášely otazníky.

I přes tyto nejistoty však Keller o svůj tým strach nemá. "Stále máme dostatek hráčů k tomu, abychom v Braunschweigu udělali dobrý výsledek," podotýká. "Přesně z tohoto důvodu máme tak širokou soupisku. Ano, v současnosti se dá mluvit trochu o smůle, když máme najednou tolik absentérů, ale do zápasu i přesto nastoupíme plni sebevědomí. Mám k dispozici spoustu velmi kvalitních hráčů, kteří dokážou zvrátit zápas na naši stranu," dodává dvaačtyřicetiletý stratég.

Od posledního vzájemného utkání obou soků uplynulo bezmála osmadvacet let - psalo se 23. kolo sezony 1984/85 a Eintracht tehdy vyhrál 4:2. Keller uznává, že ani dnešní klání nebude tak jednoduché, jak by naznačoval pohled na tabulku. "Braunschweig sice letos vyhrál zatím pouze jednou, ale v několika posledních týdnech předváděl dobré výkony. V utkání se Stuttgartem například nakonec prohráli 0:4, ale zpočátku to byl on, kdo měl jasně lepší šance," varuje. Svoje samozřejmě sehraje i psychická vzpruha po zápase ve Wolfsburgu. "Udělají vše pro to, aby si připsali první domácí vítězství. Víme, na co se máme připravit. Jejich fanoušci je budou hnát dopředu, ale my chceme tu euforii trochu zchladit. Jedeme si pro vítězství," uzavírá nekompromisně Keller.

Braunschweig loni ve druhé lize mimo jiné remizoval 2:2 s Kolínem, a jedním ze střelců za porýnský klub byl i Christian Clemens, jedna z letních akvizic Schalke. "Oba zápasy si dobře pamatuji. Jednou jsme prohráli a jednou remizovali, takže vím, jak jsou silní," podotýká dvaadvacetiletý borec, nicméně dodává: "Naším cílem je vítězství, s ničím jiným se nespokojíme. Nezáleží na tom, jestli náš soupeř naposledy vyhrál nebo ne, tak jako tak to bude nebezpečné střetnutí. Hrají doma, před vyprodaným stadionem, atmosféra bude fantastická. Jsme připraveni na mimořádný zápas."
Braunschw. - pravděpodobná sestava:
Davari - Elabdellaoui, Bičakčić, Dogan, Reichel - Kratz, Caligiuri, Perthel - Bellarabi, Boland - Kumbela
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Uchida, Höwedes, Matip, Aogo - Neustädter, Höger - Clemens, Meyer, Draxler - Szalai
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.33 - 3.60 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Werder Brémy - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Freiburg stále čeká na první ligovou výhru, dnes to však nebude mít vůbec jednoduché - v cestě totiž stojí ambiciózní Brémy, jejichž kouč dobře ví, co by na soupeře mohlo platit.

Robin Dutt, který v létě nahradil dlouholetého stratéga Thomase Schaafa, totiž mezi roky 2007 a 2011 pracoval a udělal si jméno právě ve Freiburgu; pro osmačtyřicetiletého lodivoda tak půjde ve čtrnácti dnech už o druhou emocionální zkoušku. Před reprezentační pauzou se totiž Werder představil na půdě Stuttgartu (1:1), kde Dutt se svojí rodinou žije.

"Ve Freiburgu jsem zažil skvělé časy," vzpomíná domácí kouč. "Nejenom že jsme byli sportovně velmi úspěšní, ale i z osobního hlediska jsem se měl skvěle, potkal jsem zde spoustu dobrých přátel i kolegů. Byly to čtyři nejkrásnější roky ve fotbalovém byznysu. K tomu klubu mám stále kontakty, sem tam si popovídáme," dodává vděčně. Také jeho protějšek, Christian Streich, má v táboře dnešního soka určité vazby - s manažerem Werderu Thomasem Eichinem byli ve Freiburgu kdysi spoluhráči, a znovu se potkali letos v únoru, kdy Streichův tým porazil Brémy doma 3:2.

"Christian byl tehdy ohromně ambiciózní. Byl to skvělý rok, užili jsme si spoustu legrace," vzpomíná Eichin, který se však nechce starými pouty příliš zatěžovat: "Nemám na ně tolik kontaktů jako Robin. Ano, narodil jsem se ve Freiburgu a moje matka se sestrou tam stále žijí, ale já se už v osmnácti přestěhoval do Gladbachu. K tomu klubu mám velkou úctu, ale následující zápas vnímám jako každý jiný." A Dutt, jakkoliv silné jeho pouto k Freiburgu může být, nějakou přehnanou nostalgii rovněž odmítá. "Momentálně se nám docela daří, jsme na správné cestě. Sobotní vítězství by nám hodně pomohlo. Jakmile zápas začne, vše ostatní je zapomenuto, neexistuje prostor pro emoce. Je to utkání, ve kterém chci stůj co stůj zvítězit," ujišťuje.

Domácí budou postrádat zraněného di Santa a rehabilitující duo Ignjovski - Bargfrede, zatímco hosté, pro které je nadcházející střet zároveň generálkou na pohárový mač s portugalským Estorilem Praia, se musí obejít bez služeb Mensura Mujdži a Marka Terrazzina. Otazníky se vznášely také nad starty Olivera Sorga a Mike Hankeho, oba borci by však měli být k zápasu připraveni. Dobré zprávy naopak panují ohledně stavu českých legionářů Václava Pilaře a Vladimíra Daridy - oba jsou po vleklých patáliích konečně zdravotně v pořádku a proti Werderu tak mohou zaznamenat své první starty v sezoně.

Freiburg si před reprezentační pauzou připsal teprve čtvrtý bod v probíhající sezoně, když doma remizoval 1:1 s Eintrachtem Frankfurt, a Streich tvrdí, že je na čem stavět: "V následujícím zápase se chceme odrazit od výkonu z druhé půle proti Frankfurtu. Hráli jsme dobře a dostávali se do šancí, což by mělo být naším cílem. Nesmíme se nechat zastrašit atmosférou na Weserstadionu, musíme být odvážní, předvést dobrý fotbal a urvat výsledek." A jaký je Streichův postoj k tomu, že se oba trenéři vzájemně dobře znají? "Werder se bude snažit nás zatlačit, ale nepouštět se přitom do velkého riskování. Nicméně, samozřejmě nevíme přesně, co se stane. Možné je vše. Je to fotbal."
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Fritz, Prödl, Caldirola, García - Makiadi, Junuzović - Elia, Hunt, Ekici - Petersen
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Sorg, Krmaš, Ginter, Günter - Fernandes, Schuster - Schmid, Coquelin - Mehmedi - Freis
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.60 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Silný dvojblok na čele bundesligové tabulky je rozbit: Bayern sice v posledním šlágru s Leverkusenem pouze remizoval, i tak se ovšem vyhřívá na prvním místě s jednobodovým náskokem na Dortmund a právě Bayer. Udržet pole position bude chtít i po domácím utkání s trápícím se Mainzem.

Bayern započal s Pepem Guardiolou novou éru, a očekávalo se, že bude chvíli trvat, než si všechno takříkajíc "sedne" - skvostný start do sezony proto překvapil i samotného katalánského kouče. "Pro mě osobně není tak důležité vést tabulku v říjnu, i když samozřejmě je to příjemné. Momentálně nám však skutečně záleží zejména na tom, aby se nadále vyvíjel náš herní styl. Ušli jsme už dlouhou cestu, ale je to stále trvající proces, jak se ukázalo proti Manchesteru City a Leverkusenu. Abych byl upřímný, jsem trochu překvapen, jak rychle se hráči sžili s mými myšlenkami," chválí Guardiola v exkluzivním rozhovoru pro klubový časopis Bayern Magazin. "Myslel jsem, že budeme potřebovat mnohem více času, ale nyní už mohu říci, že jsem plně spokojen s tím, jak naše hra vypadá."

Guardiola má zkrátka jasnou filozofii, a v jejím dodržování je velice striktní. "Jsem přesvědčen, že můžeme být ještě lepší, pokud ovšem každý hráč v tomto skvělém týmu bude akceptovat má rozhodnutí. Pokud tomu tak nebude, nastanou problémy. Hráči, kteří toto nechápou, se budou často muset smířit s místem na tribuně," dodává rázně. "Jak říkám - v sezoně budeme potřebovat každého člena našeho týmu." Poslední poznámka se vztahuje zejména k situaci na marodce Bayernu, na níž se momentálně k Badstuberovi a Thiagovi přidal také Xherdan Shaqiri.

Také Mainz už letos zažil, jaké je vést bundesligový peleton - po třech kolech měli svěřenci Thomase Tuchela na kontě plný počet bodů. Od té doby však šla jejich forma strmě dolů, a když před reprezentační pauzou remizovali doma 2:2 s Hoffenheimem, přivítali to s velkou úlevou; šlo totiž o první bodový zářez po čtyřech po sobě jdoucích prohrách. V Mnichově se nicméně dá jen stěží očekávat, že by se dokázali vrátit zpět na vítěznou vlnu.

Ani Tuchel nemůže být, co se zranění týče, úplně klidný - dvě velké opory, Heinz a Nicolai Müllerové, mají zdravotní problémy a je nejisté, jestli budou na Bayernu moci nastoupit. Gólman Heinz v týdnu netrénoval kvůli problémům se zády, zatímco Nicolai, nejlepší střelec klubu (šest branek v bundeslize, jedna v poháru), běží závod s časem ohledně zranění kotníku, které si přivodil na středečním tréninku. "S Nicolaiem je to ošemetné, každý den sledujeme jeho situaci. Pokud bude v sobotu v pořádku, bude hrát," uvedl Tuchel. Situace v brance je podle trenéra snesitelnější: "V případě nutnosti máme plnohodnotnou náhradu v Christianu Wetklovi."

Alespoň jedna věc tak hostujícímu kouči dělá radost: rakouský záložník Julian Baumgartlinger, který více než měsíc laboroval s kolenem, bude k zápasu připraven. Baumgartlinger sice vynechal zápasy národního týmu proti Švédsku a Faerským ostrovům, ale ve čtvrtek se vrátil do Mainzu a zapojil se do plného tréninku.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Boateng, Dante, Alaba - Lahm - Robben, Schweinsteiger, Kroos, Ribéry - Mandžukić
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
H. Müller - Pospěch, Bell, Noveski, Park - Baumgartlinger - N. Müller, Geis, Zimling, Choupo-Moting - Okazaki
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.10 - 9.00 - 23.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - Hannover 96  (sobota 15:30)
Velká pozornost bude tradičně věnována také do Dortmundu, kde Borussia přivítá Hannover, jemuž se na vestfálské půdě od nástupu Jürgena Kloppa vůbec nedaří a tuto statistiku by BVB jistě rádo udrželo i pro nadcházející duel.

Poražený finalista milionářské Ligy mistrů vstoupil do ligových bojů tou správnou kopačkou, když z pěti úvodních mačů zapsal plný bodový zisk! Následně přišlo prvotní zaváhání na hřišti der Clubu (1:1), jenž "překrylo" drtivé vítězství proti Freiburgu (5:0) a před reprezentační přestávkou se odehrála překvapivá porážka na půdě Gladbachu, který až těsně před koncem využil početní převahu za vyloučeného Matse Hummelse a nakonec bral po výhře 2:0 cenné body.

Žlutočerná družina tak má před nadcházejícím zhuštěným programem, kdy odehraje šest zápasů během dvaadvaceti dnů, rozhodně co napravovat a proti dolnosaskému týmu potřebuje znovu ideálně naplno bodovat. "Čeká nás opravdu těžká výzva," uvědomuje si Klopp, proti němuž na dortmundské lavičce získal Hannover body pouze jedinkrát a to hned poprvé za remízu 1:1. "H96 je klasický domácí mužstvo," dodal populární kouč, jehož soupeř venku doposud nezapsal ani bod!

Ovšem přesto přese všechno se Hannover po pěti zápasech drží na pohárových místech, konkrétně na páté pozici, která následně zaručuje postup do Evropské ligy. K jistotě postupu do pohárové Evropy ovšem svěřenci Mirka Slomky potřebují ustálit výkonnost a především zlepšit výsledky na soupeřových hřištích (H96 získal kompletních třináct bodů na domácí scéně!).

K tomu však nemají hosté zrovna toho nejsnazšího protivníka, zvláště když navíc vezmeme do úvahy již zmíněný fakt, že se Hannoveru na Westfalenstadionu vůbec nedaří a za poslední čtyři zápasy si odsud místo bodů odvezl plných čtrnáct gólů (oproti čtyřem vstřeleným). "Byl bych rád i za remízu 0:0," řekl Slomka. "Musíme zlepšit obranu. To bude klíč," doplnil.

Dortmundský lodivod nemá dvakrát záviděníhodnou úlohu a jeho manévrovací prostor ohledně výběru sestavy se rozšiřuje a mění prakticky hodinu od hodiny. Mimo hru zůstávají Piszczek (kyčel a kýla), Kehl (kotník) a Gündogan (záda). Disciplína pak zastaví Hummelse.

Také na druhém břehu vyhlížejí návrat opory: Mame Biram Diouf se po zranění stehenního svalu opětovně vrátil do tréninku, ovšem jeho použití zůstává nejisté. Tutově potom bude scházet další útočník Ya Konan, jehož vyřadilo zraněné koleno. Chybí také Felipe a Franca.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Großkreutz, Subotić, Sokratis, Durm - S. Bender, Sahin - Blaszczykowski, H. Mchitarjan, Reus - Lewandowski
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - H. Sakai, Marcelo, C. Schulz, Pocognoli - Sané, Andreasen - Stindl, Schlaudraff, Huszti - A. Sobiech
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 7.00 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach  (sobota 18:30)
Poslední ze sobotní várky zápasů nás zavede do Berlína, kde místní Hertha uvítá Hříbata, která mají nad svým protivníkem bod k dobru, ovšem venku se jim zatím hrubě nedaří. Pomoci k obratu mají i bývalé "modly" Staré dámy.

Domácí ekipa se po svém návratu mezi elitu prezentuje velice slušnými výkony, když za osm vystoupení brala dvanáct bodů, což momentálně řadí Herthu BSC na šestou pozici, která by na konci sezóny znamenala možnost proniknutí do Evropské ligy. Radost musí dělat fanouškům tradičního klubu i výsledky na domácí půdě, kde berlínský tým prohrál jen se Šváby (0:1).

Bodíky však svěřenci Jose Luhukaye pravidelně vozí i ze soupeřových hřišť - naposledy se tak stalo před reprezentační přestávkou na hřišti Hannoveru, kde Hertha dlouho prohrávala, ovšem střídající Ronny skvěle zahraným volným přímým kopem zařídil pro Starou dámu alespoň bod. "To byl zápas, kde bychom ze hry neskórovali," zavzpomínal Luhukay na ofenzivní trápení svých oveček, které však už počtvrté dokázaly otočit nepříznivě se vyvíjející duel k bodovému zisku. "Ronny má v sobě něco zvláštního. Jeho góly jsou jedinečné," pochválil oporu 50 letý kouč.

Na druhém konci barikády stojí Borussia z Mönchengladbachu, která se po minulé "stabilizační" sezóně konečně vrátila do zajetých kolejí a opět tak čeří vody ve vyšších patrech bundesligového pelotonu. Jak už bylo mnohokrát zvýrazněno, die Fohlen se mohou spolehnout na skvělou domácí bilanci (Gladbach tady zapsal dvanáct z celkových třinácti bodů!), avšak na hřištích soupeřů se prozatím ambicióznímu týmu nedaří, což logicky brzdí výraznější rozlet...

I přesto ale mohou být v Dolním Porýní spokojeni: Borussia se se třinácti body vyhřívá na čtvrté příčce, takže by si za současné konstelace příští sezónu zahrála o prestižní Ligu mistrů. Nyní se však hosté soustředí jen na blížící se utkání. "Nečeká nás jednoduchý zápas, ale to je každý víkend stejné," řekl Lucien Favre, který se znovu vrátí do svého bývalého působiště. "Samozřejmě nemohu zapomenout," dodal švýcarský kouč, který Herthu vedl dva a půl roku.

Obvyklé dvě stálice obranné řady John Anthony Brooks a Marcel Ndjeng už dokázali vyléčit svá zranění a naplno trénují, ovšem na návrat do základní sestavy to ještě nebude. Vážné zranění kolenních vazů potom dlouhodobě vyřadilo ze hry Alexandera Baumjohanna.

Do známého prostředí se premiérově jako soupeř podívá bývalý tahoun Staré dámy Raffael, který se tak může těšit na souboj se svým bratrem Ronnym. Zapomenout na utkání však musí Domínguez (zlomená klíční kost) a Nordtveit, jehož pro změnu trápí zranění kotníku.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarík, Lustenberger, S. Langkamp, J. van den Bergh - Hosogai, Skjelbred - Allagui, Ben-Hatira, N. Schulz - Ramos
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Brouwers, Wendt - Kramer, G. Xhaka - Herrmann, Arango - Raffael, M. Kruse
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.40 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen  (pátek 20:30)
Fotbalisté Hoffenheimu se v letošní sezóně zatím nacházejí v klidném středu tabulky a po osmi zápasech mají na kontě deset bodů. Ovšem na začátku sezóny tato pozice zatím nemusí nic znamenat, vždyť čtvrté a čtrnácté místo dělí jen čtyři body. Nyní se pokusí překvapit favorita z Leverkusenu, který je s devatenácti body na třetím místě a zatím to vypadá, že bude bojovat o mistrovský titul s Bayernem a Dortmundem.

Hoffenheim v úvodních pěti utkáních získal osm bodů, od té doby čeká tři kola na výhru. Nejprve prohrál 1:2 na půdě Wolfsburgu, proti Schalke bral bod po vysokém výsledku 3:3 a naposledy uhrál taktéž nerozhodný výsledek v Mainzu 2:2. Leverkusen zatím ztratil body jen dvakrát, prohrál na Schalke a naposledy před reprezentační pauzou uhrál remízu 1:1 doma s Bayernem. V loňských vzájemných utkáních obou pátečních soků byl úspěšnější Bayer, když nejprve zvítězil v Hoffenheimu 2:1 a na jaře v odvetě ho dokonce deklasoval 5:0.

Domácí trenér Markus Gisdol stále nemůže počítat s dlouhodobým marodem Vukčevićem, mimo zůstává Wiese. Problémy s třísly dokázal překonat Modeste a měl by táhnout ofenzívu TSG. "Leverkusen vyznává útočný styl hry, což nám vyhovuje a diváci by se mohli bavit dobrým fotbalem. Očekávám spoustu branek, ovšem našim cílem je co nejvíce zamezit útočným akcím soupeře. Bayer se snaží hrát kombinačně a v tomto ohledu se mu nemůžeme vyrovnat, ale s velkou bojovností bychom mohli bodovat," uvedl optimisticky.

Jeho protějšek Sami Hyypiä se musí obejít bez zraněného záložníka Bendera, který bude léčit poraněný stehenní sval, náhradou by měl být Castro. Mimo hru zůstává Öztunali kvůli potížím s kotníkem. Naopak do sestavy se již vrací Kießling, který marodil s bolavým chodidlem.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Casteels - Beck, Abraham, Vestergaard, Toljan - Polanski, Salihović - Volland, Roberto Firmino, Elyounoussi - Modeste
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Donati, Wollscheid, Toprak, Boenisch - Castro, Reinartz, Rolfes - Sam, Kießling, Son
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.40 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov862015:320
2.Borussia Dortmund861121:719
3.Bayer Leverkusen861118:819
4.Borussia Mönchengladbach841319:1313
5.Hannover 96841311:1113
6.Hertha BSC833214:912
7.VfB Stuttgart832316:1011
8.Schalke 04832314:1711
9.Werder Brémy83239:1211
10.TSG Hoffenheim824220:2010
11.1. FSV Mainz 05831412:1710
12.FC Augsburg83149:1510
13.Eintracht Frankfurt823311:139
14.VfL Wolfsburg83059:119
15.Hamburger SV822417:198
16.1. FC Norimberk80539:175
17.SC Freiburg80449:184
18.Eintracht Braunschweig81165:184
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen
sobota 15:30Borussia Dortmund - Hannover 96
sobota 18:30Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach
neděle 15:30Hamburger SV - VfB Stuttgart (host: David Jarolím)
neděle 17:30FC Augsburg - VfL Wolfsburg

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (218)

Přidat komentář
cristiano.K.

2 a over?

Reagovat
Arne

Podle mě jo, Leverkusen na ně umí.

Reagovat
cristiano.K.

teď jde o to co je větší tutovka? Obojí se mi úplně dávat nechce

Reagovat
cristiano.K.

kurs 1,5 na over, to se ani nevyplatí.

Reagovat
Arne

2

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
DieFohlenBMG

hosté a padne 3+ golu?tipsport??žeby??

Reagovat
cristiano.K.

bwin.

Reagovat
smazaný uživatel

To bude skvělý zápas a doufám, že padne hodně branek. Ofenzivní hru Hoffe jsem si docela oblíbil a za ztrátu Leverkusenu bych se taky nezlobil, takže doufám v konečný výsledek 3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež si želám veĽa gólov a verím v kvalitný match, ale skôr by som sa priklonil k výhre Leverkusenu, nech to nieje len o BVB a Bayerne....verím že Leverkusen bude dýchať obom na chrbát čo najdlhšie...

Reagovat
Bayern +

Dnes slávi 30. narodeniny najlepší stopér sveta za minulú sezónu. Alles Gute zum Geburtstag, Dante!

Reagovat
Arne

Jen trochu škoda, že se dostal nahoru až takhle pozdě...

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak no....ale lepšie ako vôbec

Reagovat
Arne

Což to jo... Když přišel do Gladbachu a začínal na levým beku (podle všeho tam hrál i v Belgii, protože jsme ho na tu pozici chtěli tehdy i my), tak byl v bundeslize jeden z nejhorších obránců vůbec. Dneska je nejlepší z nejlepších, i když od závěru minulý sezóny to není úplně ono.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

a stejně v Selecao nehraje základ. To je tak nepochopitelné.. je to až smutné, že přednost dostává ten idiot z CFC

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
db18

BL je dnes 173 dní bez zápasu, který skončil 0:0

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

krásna štatistika, odkiaľ ju máš?

Reagovat
Bayern +

Reagovat
JozkokozleJ

Takze sa to zastavilo na cisle 174 a ja som to musel vidiet. Dnes to z mojej strany nebola dobra volba, hoc som i trosku ocakaval, ze zapas Werder - Freiburg nebude uplne ten pravy.

Reagovat
stas87

tak ten neofsajd moze ten zapas dost ovplyvnit,toto bolo naozaj umavnutie a celkom vyrazne

Reagovat
Arne

Komu?

Reagovat
db18

Hoffe

Reagovat
stas87

domacim,modeste sklepaval na vollanda

Reagovat
Arne

Jinak Union na čele Pokud my to nepokoníme a oni postoupějí, tak to bude nádhera.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
db18

Tak to bych spíš potrestal Casteelse než Stefana

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Když gólman vykopává, tak tam nemá co dělat. Tohle posoudili v pořádku.

Škoda, že Castro předtím nevsadil na umístění místo rány. Kdyby to uklidil po zemi k pravý tyči, tak se tam Casteels nikdy nedostane.

Reagovat
db18

tak Casteels už byl na hranici vápna a Stefan teprve odcházel...

Reagovat
Arne

To je úplně jedno.

Reagovat
db18

Prostě mi to přijde jako blbost gólmana - asi tak, jako když někdo rozehraje přímák dřív než hráč stihne odejít požadovanou vzdálenost - nakouří to do protihráče a pak si stěžuje, že hráč nebyl minimálně 9 metrů od balonu...

Reagovat
db18

lool

Stefan gól zleva kolem levé tyčky

Reagovat
stas87

ako tam ta lopta skoncila? ved to vyletelo vedla a za branku,na titulku skocilo 0:2,hlasatel zahlasil tiez zmenu stavu a zrazu pozeram ze golman odkopava

Reagovat
db18

Tam byla přetrhlá síť - takže 4 čtverečky utvořili jeden a Stefan ten prostor přesně trefil

...vtipný bylo pozorovat Stefana z kamery za bránou - odhlavičkuje a už se chytil za hlavu, že to posral

Reagovat
stas87

na ES im svieti stav 0-2...

jj,ved on sa neradoval,az potom ku nemu prisli spoluhraci a aj tak sa neradoval

Reagovat
OVi.77

No nejen na ES, včetně sazkoven a LIVE je tak 0:2, to same livescore, takže to vypadá že rozhodčí to fakt uznal

Reagovat
stas87

nemohol to uznat lebo sa nerozehravalo na polke to jedine ma ukludnuje ze to nie je o dva goly

Reagovat
OVi.77

No ale skore stale stejné, i v aréně jim svítí 0:2 pokud jsem to viděl dobře v jednom záběru

Reagovat
db18

je to o dva ta opakovačka byla asi tak dlouho, že se ti zdálo, že ne...

Reagovat
stas87

no po pravde odbehavam od TV k ntb takze povodne som si myslel ze je to 0-2,potom ukzali zaber ked lopta ksoncila mimo ale v branke,tak si vravim ze casteels rozohra od branky a uz som dalsie zabery nevidel som zmäteny

Reagovat
smazaný uživatel

já si říkal, určitě se neraduje, protože ví, že ho Löw stejně nepovolá

Reagovat
db18

Však on to Brych uznal

Reagovat
stas87

pockaj,takze hoffe rozohravalo na polke,klasicky ako ked padne normalny gol?

Reagovat
db18

No... jasně

Reagovat
db18

...tak jen 2 čtverečky

Reagovat
OVi.77

Co to tam je za srandu s tou sití, vypadá to jak nějaky opticky trik

Reagovat
smazaný uživatel

Vsade pisu, ze je 0:2, tak ako to je ?

Reagovat
db18

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

on to uznal

Reagovat
stas87

livesport mal 0-2,pred chvilou 0-1 a teraz zasa 0-2 prdel bude kym hoffe da gol a na konci zisti ze nie je remiza ale prehrali

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten gol uznal, bol by sam proti sebe, ako kontrolovali tie brany ?

Reagovat
db18

Přišel, zatahal trochu za síť, aby zjistil, jestli je správně přichycená a šel dál

Reagovat
smazaný uživatel

pentlééé

Reagovat
db18

...a teď penalta za "faul" před vápnem

Reagovat
db18

Leno - tyč - tyč - Leno - pryč

Reagovat
db18

tak dokonce: Spahić tyč - Toprak tyč

Reagovat
OVi.77

Ten rozhodčí se sna uplně posral ne?

Reagovat
dantetomas

ten rozhodca by si uz zapiskat nemal v tejto sezone...

Reagovat
Gianni27

tak dnešný zápas si sudí za klobúk nedá, btw Kiessling je čarodej ten gól obletí ešte svet

Reagovat
Gianni27

hrajú biliard čičo?

Reagovat
Gianni27

tak Hoffenheim nedá gól dnes ani keby sa im rozostúpili.....Firmino, Modeste

Reagovat
db18

Jeden dali.

Reagovat
stas87

one-man show tomu uz chyba len nejaka nezmyselna redka a gisdol na tribune

Reagovat
db18

Anthony Ujah ‏@ujah_13 12m

They should let Hoffenheim school a goal to make it up

Reagovat
smazaný uživatel

prišel jsem teprve před 10 minutami domů - jak hrál Kevin?

Reagovat
db18

Dal regulérní gól, který mu neuznali

Reagovat
smazaný uživatel

jáj a jinak? jak hrál?

Reagovat
Gianni27

komentátor na ES: "Low by mal Kiesslinga povolať do Brazílie, lebo taký kúzelník sa mu bude hodiť."

Reagovat
dantetomas
Reagovat
smazaný uživatel

Parada, over 2,5 za 2 goly

Reagovat
smazaný uživatel

dnes mam prvy krat Eurosport2 a tesil som sa na BL, ale ze hned prvy krat uvidim nieco take, tak to som necakal teda

Reagovat
stas87

smiat sa mozme teraz,co ak bude hoffenheimu chybat bod k barazi? zazaluju brycha?

Reagovat
JozkokozleJ

Düsseldorf nezaloval minulu sezonu Lewandowskeho, nebude ani Hoffenheim Brycha

Reagovat
db18
Reagovat
stas87

brych na to ale pozeral,nepovedal by som ze to nemohol vidiet,aj tak to ale uznal

Reagovat
smazaný uživatel

co to byl za gol????? to jako fakt Leverkusen díky tomu vyhraje?? vždy ž to gol nebyl!!! Doufám, že se to ještě bude řešit!!

Reagovat
penepi

Nieeee, netreba video, vôbeeec.

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

ale rozhodca sa na to priamo pozeral, to nebola ziadna sporna situacia...ja som velmi zvedavy, na nejaky rozhovor s nim, ved to musi mat seriozny problem so zrakom, toto musel vidiet a ked povie, ze to nevidel, tak mu proste neverim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Rudi Völler: "Malá rada pro Hoffenheim, za velký peníze si tu postavili tak pěkný stadion, tak ještě by si měli koupit pořádný sítě"

Reagovat
stas87

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

měl by raději držet zobák. To je neskutečná fraška, tyjo

Reagovat
stas87

na druhu stranu-stefan mohol ukazat fair-play a priznat sa ze gol nedal...aj on by mal ist pred komisiu a povedat k tomu svoje...inak toto je mozno este horsi ako galapredstavenie starka minulu sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

přesně - docela mě zklamal!!! ale něco takového by v dnešní době udělalo málo lidí. A tím málo myslím Klose

Reagovat
stas87

este k tomu ze mas 9.kolo,o nicom sa este nerozhodlo ale bayer si myslim uz postrazi miestenku do LM,tento zapas ak by skoncil remizou tak to tragedia pre leverkusen nie je..skoda,mohol si zachovat tvar,zasa ale netreba so stefana robit nejakeho hajzlika co sa nepriznal,zamrzi to ale riesit mesiace sa to nemusi

Reagovat
smazaný uživatel

ale pro mě je nepochopitelné, že prostě Leverkusen z tohoto utkání vzešli jako vítězové. Údajně neuznaný REGULÉRNÍ gol Vollanda, neproměněná penalta Hoffe + asi 2 tyčky. A Bayern vyhraje tímto negolem - To je smutné

Reagovat
smazaný uživatel

*Bayer

Reagovat
stas87

nepredbiehaj,bayern este nevyhral

jj,to bol fail asistenta,modeste v ofsajde vobec nebol,bol sice daleko od posledneho hraca bayeru ale to nemoze byt omluva pre asistenta,penaltu si zasa naopak vymyslel

Reagovat
db18

Já si myslím, že to neviděl - to spíše Spahić nebo Sam to mohli vidět líp - kteří se ale vrhli Stefanovi kolem krku, a žádný z hráčů Hoffenheimu neprotestoval...

..Stefan sudímu řekl, že neví, jak se tam ten balon dostal (což se mu dá věřit, protože se hned chytil za hlavu a otáčel se pryč)

Reagovat
db18

...řekl to ve srandě - nakonec taky dodal, že je to na hovno, když se vyhrává takovým způsobem a není to žádoucí - navíc má jistě v paměti Helmera a počítá s tím, že se to bude hrát znovu...

Reagovat
smazaný uživatel

a je to reálné, že by se to hrálo znovu?

Reagovat
db18

Nürnerg hrál proti Bayernu taky znovu (akorát pak dostali dardu )

Reagovat
Arne

Nevíš, jaký argument tehdy použili, proč se to hrálo znovu? Těch chyb rozhodčích je ve spoustě zápasů a nepamatuju jinej případ, kdy by se kvůli tomu utkání opakovalo.

Reagovat
db18

DFB označilo ten gól jako neplatný a proto se to hrálo znovu

(hm, taky to bylo 2:1 a FCN nedalo penaltu )

Reagovat
Arne

To je hezký, ale to samo o sobě nemůže být důvodem pro opakování zápasu, ne? To by se opakovalo na MS Německo - Anglie, a třeba Duisburg - FSV Frankfurt se taky neopakovalo, i když tam taky padl takový "gól".

Reagovat
db18

Nevím, je to 19 let zpátky, tehdy to možná stačilo - jak to je teď nevím...

...a víc jsem k tomu nenašel

až tady: http://www.spiegel.de/sport/fussball/einspruch-nuernberg-kaempft-fuer-wiederholungsspiel-a-376795.html

že přes rozhodnutí sudího nejede vlak (stav 2004)

Reagovat
Arne

Asi to tak bude, či že žádný opakování... Jinak Gisdol se trochu seknul, ne? On to srovnání s Bayernem podal tak, jako kdyby Bayern byl tehdy poškozen a kvůli tomu se to opakovalo...

Reagovat
db18

Tenkrát to ale asi stačit muselo, když se kvůli gólu, jaký padl dnes opakoval zápas v 78.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Bayern +

100. fűr den FC Bayern Műnchen e. V.

Reagovat
Ángel di María 22

WTF.

Reagovat
stas87

Neuer-Rafinha,Boateng,Dante,Alaba-Lahm-Robben,Schweinsteiger,Kroos,Ribery-Mandzukic

Wetklo-Pospech,Bell,Noveski,Park-Baumgartlinger-Müller,Geis,Zimmling,Choupo-Moting,-Okazaki

Weidenfeller-Großkreutz,Subotic,Sokratis,Durm-Bender,Sahin-Kuba,Mkhitaryan,Reus-Lewandowski

Zieler-Sakai,Marcelo,Schulz,Pocognoli-Andreasen,Sané-Stindl,Schlaudraff,Huzsti-Sobiech

Reagovat
db18

Doufam, že pak už třeba kolem 60. minuty stáhne Rafinhu a dá tam Kirchhoffa, který by se prohodil s Lahmem

Reagovat
stas87

co si vlastne slubujes od kirchhoffa na DM?

inak to ako som sa bal toho ze hra bayernu uz nebude tak pekna po prechode na 1 DM tak musim priznat ze sa mi to pacilo viacej...nesledujem vas v BL ale v LM hej,treba proti city to bolo uzasne,basti,lahm a toni boli vzdy vcas kde mali byt,hrali s neskutocnym nasadenim,precizne,rychle a ucelne,v BL toto bohuzial tak casto clovek neuvidi

Reagovat
db18

Kdyby to bylo na DM JaviMar a před nima Basti s Tonim, tak by to byla paráda

A Kirchhoff mi právě postavou přijde podobný Javimu, tak bych tam raději viděl jeho a na kraji Lahma, který je tam mnohem lepší (a mnohem lepší než Rafinha)

...navíc mam Kirchhoffa rád a chci aby hrál trochu víc

Reagovat
smazaný uživatel

wow - ta naše sestava už se zase rýsuje! jen ten Neven v základu mě ještě trochu štve, ale když Mats nemůže hrát, tak to pochopím...

Reagovat
stas87

ja som ale presveceny ze v londyne vyhra arsenal...a je tam lakavy kurz,asi neodolam

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby hrál Ilkay, tak věřím ve výhru BVB, ale takhle to bude hodně těžké... (ale na kdyby se nehraje)

Reagovat
db18

a k H96 - to by mne docela zajímalo, jak to bude na hřišti - spíše bych čekal, že na DM bude Schulz a Sané na stoperu

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že Jahn si to "dává" i po sestupu. Jsou dole, teď prohrávají v poločase s RB a ještě k tomu dostali červenou

Reagovat
db18

Podle očekávání - když jsem se ptal kluků z RGBG, tak mi řikali, že spíš budou hrát o záchranu - o postup si to pak rozdají zbohatlíci z Chemnitzu, RB a k nim Osnabrück s Heidenheimem (a osobně jsem čekal, že bude Münster výše...)

...jéé, a to hrajou o záchranu zrovna proti Kickers

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou Chemnitz by bylo dobré zpestření ve 2. BL, těm to i přeji A proč zrovna ten smaj u Kickers ?

Reagovat
db18

Mají družbu

Reagovat
stas87

aj ja si myslim ze sané bude na stoperu,klucove bude kolko sil budu mat stindl a schlaudraff s vracanim sa dozadu,ak toto vypusti tak je hannover bez sance,dneska im nebude prilis platne ani to co pod slomkom vedia-zahustit stred ihriska a hrat pozicne,otvorit to tiez nemozu lebo na to nemaju vyvazenu obranu a utok

Reagovat
db18
Reagovat
stas87

gol zrovna proti werderu si vytiahol nahodou?

Reagovat
db18

Jo, chtěl jsem ten pohárový, který dal Bayernu, ale ten jsem nemohl najít

Reagovat
smazaný uživatel

aji ten jejich útok vypadá na papíře docela neškodně...

Reagovat
DieFohlenBMG

myslis ze daj 96ky gol?

Reagovat
stas87

jedine po standartke,moc neocakvam ze by si nieco vypracovali z hry,necakam ziadne podcenenie situacie od nikoho z bvb,potrebuju si dvihnut sebavedomie pred cestou do londyna,cakam teda 100% koncentraciu

Reagovat
DieFohlenBMG

hm zkusil sem to za 50, dortmund mi prijde letos v lize strasne laxni a ve vzajemný zápasech vzdycky dali oba

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť hraje Auba

Reagovat
stas87

opisal som to z kickeru

Reagovat
smazaný uživatel

na kickeru jsou jen předpokládané sestavy

Reagovat
smazaný uživatel

místo Ribéryho hraje Thomas

Reagovat
smazaný uživatel

a Contento místo Alaby, ale díky mému streamu byl problém je rozeznat

Reagovat
smazaný uživatel

ES2 ukazuje BVB?? YES!!!

Reagovat
smazaný uživatel

furt dokola, doofmund a bayern....

Reagovat
stas87

dynamo ma bod ale uz by to chcelo pravidelnejsie vyhravat remizy su na konci vzdycky k nicomu

Reagovat
Ángel di María 22

Tesim se na Marca dneska

Reagovat
smazaný uživatel

Nemate prosim niekto slusny link na Bayern ? Eurosport 2 zial nemam.

Reagovat
smazaný uživatel

děkujem sudí

Reagovat
smazaný uživatel

ved bola jasne nie?

Reagovat
smazaný uživatel

jasná určitě ne.. ale jako já si nestěžuji

Reagovat
DieFohlenBMG

kadlec vs pekhart,, to bude řežba

Reagovat
penepi

Dnes súboj mojich 2 najobľúbenejších mužstiev, idem si to užiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Držení míče po 15. minutách 72 - 28, střely 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Subotic jako poslední ve mne fakt vyvolava pocit bezpeci.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bylo dobrý. Nějaký chorál, co uspával a najednou řev, tak sem si říkal, co se děje, koukl na livescore a ono Schalke prohrává

Reagovat
smazaný uživatel

jj. já ti tipoval na Mainz, ale Braunschweig taky potěší

Reagovat
smazaný uživatel

a je po jediném dobrém streamu , to snad budu muset objednat zase eurosport, ale nic kromě BL tam teď prakticky nedávají.

Reagovat
smazaný uživatel

Alaba místo Danteho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně Boa

Reagovat
OVi.77

Ježiši

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ono to v nastavení šlo, zatlačit na úrovni jejich vápna, ne že ne, ale to se musí nejprve prohrávat

Reagovat
OVi.77

Mi příjde že bez Francka to nějak nemá grády, takový přistup jako no tak dojela Mohuč, to jsou žebraci, vezmeme 3 body a jedeme dál, asi jim nikdo neřekl že bez gólů to nepůjde

Reagovat
smazaný uživatel

Mario Götze za Rafinhu, tak to bude masakr

Reagovat
smazaný uživatel

2:1. Masaker.

Reagovat
TonCZek

Hlavně to je tím, že Lahm a Schweini hrajou na svých postech

Reagovat
smazaný uživatel

u obou branek byl Mario

Reagovat
smazaný uživatel

u třech

Reagovat
TonCZek

Jen jsem chtěl poukázat na to, že to není jen o Mariovi, ale i o ostatních, bez který by to nešlo

Reagovat
smazaný uživatel

a je to masakr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

Opět mohutná Müllerova oslava.

Reagovat
smazaný uživatel

Venca Kadlec dal zase gól, paráda . Snad bude vítězný.

Reagovat
smazaný uživatel

Goretzka a Meyer, oní musí hrát

Reagovat
Dominator

Dnes hra omladene Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Leon je zatím dost nemastnej neslanej. Dnes hrál DM po zranění Högera, k brance přišel jak slepej k houslým. Ale doufám, že se rozehraje..... někdy. Zatím je pro mne ale docela zklamáním, stejně jako Clemens.

Reagovat
jv

Tak nedali se od nich hned čekat kdovíjak skvělý a přesvědčivý výkony, přeci jen ten skok je hodně znatelný. Ale třeba u Clemense jsem se docela divil, proč jste si ho vybrali jako posilu, když ani za Köln tolik nezářil a navíc jste ho hned postavili do základu, což se neukázalo jako promyšlený řešení.

Reagovat
smazaný uživatel

to nebylo vůbec promyšlený....odešel krátce před sezonou Bastos a k tomu máme moře zraněnejch.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Od Clemense jsem teda moc nečekal. Od Goretzky trochu víc vzhledem k ohlasům, osobně jsem ho předtím hrát neviděl

Reagovat
jv

Přesně, Clemense osobně nechápu ještě teď, nevím, čím vás tolik zaujal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Goretzka má viditeľný potenciál na veľké zlepšenie, čo sa o Clemensovi veľmi nedá povedať... Ten nákup "Königsblauen" trochu nedomysleli...

Reagovat
smazaný uživatel

Götze to je ale player

Reagovat
smazaný uživatel

Kuba zešílel? Od příchodu na hřiště naprostá tragédie.

Reagovat
jv

Poslední dobou je z formy, no.

Reagovat
chavi.27

Frakfurt

Reagovat
jv

Skjelbreda by se mohla Hertha pokusit přivést na přestup, stejně si v HSV pořádně nekopne a tady mu to sedí. Jos zase jen ukázal, že si prostě umí vybrat vhodný hráče. A nakonec ještě dobře, že Ramos loni přeci jen neodešel.

Reagovat
smazaný uživatel

jak hrál Götze?

Reagovat
Pospovič

3 asistence

Reagovat
Manik...

Mainz včera vedl v Mnichově, nakonec ale nevydržel a s Bayernem prohrál 1:4. "My jsme jako Volkswagen Beetle model z roku 1970 a oni formule 1," uvedl trenér hostí Thomas Tuchel. "Bundesliga je momentálně rozdělená na dvě soutěže: Bayern a Borussia Dortmund si hrají jednu a zbytek druhou," doplnil brankář Christian Wetklo.

Pak, že je BL vyrovnaná a tím pádem nejlepší liga na světě. Je to úplně stejné jako La lize

Reagovat
db18

A Bayer si jede sám tu svou nefér hru, která jim prochází, takže nakonec titul urvou oni

Reagovat
smazaný uživatel

však to byl tvůj předsezonní tip - dobře si to pamatuji (to tvoje podcenění vlastní síly)

Reagovat
db18

...se na to podívej, 6 týmů nastřílelo více branek než my! To není žádný podcenění Spíše jsem přecenil ostatní týmy - Schalke a Stuttgart jsem čekal výše,u BVB zase, že nebude ztrácet s FCN

Reagovat
jv

Stuttgart i S04 půjdou nahoru..

Reagovat
jv

Stuttgart i S04 půjdou nahoru..

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund jsi spíše podcenil, ne? Mám dojem, že jsi BVB před sezonou prorokoval 3. místo, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/1377367_531174243626989_709932699_n.jpg

Policajti blokují fanoušky KSC ke vstupu na stadion v Lauternu.

Reagovat
db18

Pěkně načasovaný

Reagovat
stas87

hmm,simunek fik za klautern fürth zasa zacal spatne,nastastie odkop hraca st.pauli presne na vapno

Reagovat
smazaný uživatel

Jakej debil to boha jeho komentuje ?

Reagovat
jv

Koukám raději přes stream.

Reagovat
smazaný uživatel

Děláš dobře, já to vypnul úplně. Už na začátku mě dostal s tím, jak vlastně narovinu řekli, že budou víc fandit HSV jen kvůli tomu, že tam měl vedle sebe Jarolíma. A dojebal to tím, když HSV dostali brzo branku, tak domácí stejně fandili a ten pablb řekl, že tohle by se v Česku nestalo

Reagovat
jv

Takovýhle srovnání si prostě neodpustí, to je na ES často, bohužel. Ono ani tolik nezáleží, kdo z nich to komentuje, protože to je víceméně stejný (komentátory ale nemají jinak špatný, ostatní jsou na tom daleko hůř).

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím, 1) bylo řečeno, že od hosta můžeme logicky čekat emoce ve prospěch HSV, nikoliv to, že budeme oba HSV fandit. A zazlívat někomu, kdo odehrál za HSV přes 250 zápasů, že jim drží palce, je trochu divné. 2) když je spolukomentátorem hráč, který působil v Bundeslize a teď působí v české lize, tak je srovnání obou soutěží nasnadě, i když to může někdy působit zbytečně. Když se deset sekund po inkasovaném gólu ozve hromové HSV HSV, co se nese celým stadionem, tak to jsem nejen u nás, ale mnohdy ani na jiných stadionech neslyšel. Další připomínky možno směrovat rovnou na msima@eurosport.cz - kritiky není nikdy dost. Jinak pěkný večer a snad jindy na slyšenou.

Reagovat
db18

Koukáte zřejmě na špatné zápasy

Reagovat
stas87

to je v poriadku ale mohli ste sa ubranit srovnavaniu ceska a nemecka,ak by to bolo 1-2 tak je to v pohode,vy ste sa ale snazili az prilis casto a prislo mi ze samotny jarolim uz narazky na srovnavanie sutazi odbyval frazami

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem Vám odepsal na "mejl".

Díky.

Reagovat
jv

200. pro bitvu o titul až do konce.

Reagovat
smazaný uživatel

ten Djourou jen směšný obránce

Reagovat
stas87

maxim neskutocna produktivita v poslednych zapasoch len je podla mna prilis podcenovany,treba o samovi sa hovori ovela viacej...vfb maximalne efektivne,ak by to tam este spadlo vedadovi tak vyhravaju 3:1

Reagovat
jv

To bude taky tím, že Bayer hraje i v Evropě a už se tam ukazuje přeci jen dlouhodobě, i když většinou jen pár zápasů, než se zranil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak by bol Maxim nemec a hral za Leverkusen, tiež by sa o ňom hovorilo viacej Ale myslím, že jeho čas tiež príde, skvelý nákup Stuttgartu, čo som tvrdil už v prvej polovici minulej sezóny...

Reagovat
jv

To samozřejmě taky hraje roli, no.

Reagovat
stas87

ked si uvedomim ze ofenzivu v podstate predstavuju len maxim a ibisevic a sem tam traore tak ho radim vyssie ako sama ktory ma stefana ale este tam bol andre kym odisiel a son,celkovo je schopny zautocit aj bender ci castro,to sa o ofenzivnej hre vfb povedat neda,kvist sa casto zatahuje do hlbky ku stoperom a gentner nepravidelne sbieha do druhej vlny

zasa na druhu stranu sa priznam ze maxim je moj velky oblubenec a mozem byt zaujaty voci samovi,prajem mu lepsi tim ako v buducnu ale najprv musi dostat vfb do europy,najlepsie na 4.miesto

Reagovat
smazaný uživatel

Sem- tam niečo pridá aj Harnik, ale vzhľadom k jeho možnostiam je to dosť bieda...

Reagovat
jv

Ten náběh Luize Gustava by se měl použít jako ukázkový video, to prostě nemělo chybu.

Reagovat
stas87

tak teraz penalta na ostrozleka piskatelna...skoda ze neodpiskana

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele