Bundesliga preview - 4. kolo

12.09.2008, 08:16, aktualizováno 14.09.2008, 09:46
Previews
V Německu jsou v neděli na programu dva ne zase tak atraktivní zápasy. Bochum a Bielefeld stále čekají na první výhru v nové sezoně, dočká se jeden z nich ve vzájemném zápase? Stejná slova se pak dají použít i pro duel Hannoveru s Gladbachem...
Eintracht Frankfurt - Karlsruher SC  (pátek 20:30)
Podruhé za sebou odehraje páteční předehrávku Karlsruhe. Před dvěma týdny ale neuspělo doma proti Kölnu a ani nyní nebude favoritem, zajíždí totiž na horkou půdu do frankfurtské Commerzbank Areny.

Faktem ovšem je, že hůře do sezóny vstoupil Eintracht. Ten po domácí prohře s Herthou 0:2 a trochu šťastné remíze 1:1 v Kölnu uhrál v minulém kole plichtu tentokrát na hřišti Wolfsburgu, kde přes stálý tlak domácích dokázal hrát 2:2.

Trenéra "Orlů" Friedhelma Funkela navíc trápí rozsáhlá marodka, mimo hru jsou obránci Preuß, Vasoski a Russ, záložníci Baramović a Korkmaz a nově také elitní útočník a kapitán týmu Amanatidis.

To Karlsruhe může být s prvními třemi koly spokojeno o něco více, má zatím tři body z prvního utkání proti Bochumi (1:0) a ačkoliv další zápasy na HSV (1:2) a doma s Kölnem (0:2) prohrálo, bylo v obou případech minimálně vyrovnaným soupeřem.

"Oba jsme do sezóny neodstartovali úplně optimálně a máme některé zraněné hráče," glosoval podobnou situaci dnešních soupeřů kouč bádenského týmu Edmund Becker, jemuž chybí zranění obránce Görlitz a záložník Aduobe, naopak z chřipky se stačil dostat Timm.

Loni se ve vzájemných zápasech radovalo vždy hostující mužstvo a to shodně po výsledcích 0:1. "Je pravda, že minulý rok byla naše utkání proti KSC velmi vyrovnaná a myslím, že i tentokrát to bude stejné," nechal se slyšet Funkel.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - Ochs, Chris, Bellaid, Spycher - Inamoto - Fink, Toski - Steinhöfer, Fenin - Liberopoulos
Karlsruher SC - pravděpodobná sestava:
Miller - Celozzi, Sebastian, Franz, Eichner - Porcello, Mutzel - Freis, da Silva, Carnell - Kennedy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.25 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Dva týmy s pohárovými ambicemi se střetnou na berlínském Olympiastadionu. Domácí Hertha bude čelit útokům ambiciózního Wolfsburgu.

Pro Herthu přišla reprezentační přestávka vhod, po dobrém startu (ve Frankfurtu 2:0 a s Bielefeldem 1:1) totiž totálně vyhořela a prohrála na Bayernu 1:4. Proti Wolfsburgu však bude kouč Favre mít k dispzici i novou posilu týmu, ukrajinského útočníka Andreje Voronina, jenž v posledních hodinách transferového okénka přišel z Liverpoolu.

"Samozřejmě hrát bude. Akorát ještě nevím, zda hned od začátku," prozradil Lucien Favre. Ten nebude moci využít dlouhodobě zraněné trojice Fiedler, Lúcio, Chermiti a také mladíka Hartmanna.

VfL má zatím na svém kontě o bodík více nežli Hertha, přesto spokojeno příliš není. Po úvodní výhře 2:1 nad Kölnem přišly dvě remízy 2:2, nejprve v Bochumi a poté i doma s Frankfurtem. Kouč Felix Magath může mít radost alespoň z toho, že kromě Šimůnka, jenž má drobné potíže s přitahovačem, jsou všichni hráči v pořádku.

Vlkům se však v hlavním německém městě příliš nedaří, alespoň s jedním bodem z Berlína odjížděli naposledy před téměř šesti lety, přičemž poslední dva zápasy skončili shodně 2:1 pro Herthu. "V minulé sezóně jsme v Berlíně nehráli příliš dobře, ale nyní nastal čas, abychom zase jednou odcházeli ze hřiště jako vítězové," prohlásil obránce Wolfsburgu Marcel Schäfer.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Drobný - A. Friedrich, von Bergen, Šimunić, Stein - Kačar, Cicero - Ebert, Raffael - Pantelić, Voronin
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Zaccardo, Costa, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Riether, Gentner - Misimović - Grafite, Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.20 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Werder Brémy - Energie Cottbus  (sobota 15:30)
Brémy mají od počátku sezóny velký problém s defenzívou, ve třech zápasech inkasovaly šestkrát a to je hlavní důvod dosavadního neúspěchu. Mocný Werder totiž ještě nedokázal vyhrát a proti Cottbusu má ideální šanci to napravit.

Hosté jsou na tom ještě o bod hůře a nacházejí se v sestupovém pásmu. Patří jim 17. místo, doposud uhráli bod v Hannoveru. Na Weserstadionu se od nich body též nečekají, slovinský trenér hostů Bojan Prasnikar se ovšem předem nevzdává: "Bude záležet na tom, kdo vstřelí první branku. Budeme hrát tvrdě, kombinačně, hlavně chceme soupeře napadat." K tomu srovnává situaci obou klubů: "Jejich začátek je podobný tomu našemu. Nevkročili do soutěže dobře, navíc mají mnoho zraněných zkušených hráčů."

Tým okolo trenéra Thomase Schaafa mrzí především porážka ze třetího kola, neúspěch v Mönchelgladbachu nečekal téměř nikdo. Loňský vicemistr nastoupí již tento týden k prvnímu utkání v Lize mistrů proti kyperské Famagustě, podcenit duel ale v žádném případě nemůže. Loni v květnu si s hosty snadno poradil v poměru 2:0. "Mluvil jsem s týmem velice klidně a rozumně. Jsme si dobře vědomi, kde děláme chyby a chceme je v nejkratší době odstranit," prohlásil Schaaf. Upozorňuje, aby jeho svěřenci nebrali zápas na lehkou váhu: "Mnoho lidí si myslí, že to bude pro nás snadné vítězství. Očekávání jsou obrovská."

K vytouženému vítězství může Werderu pomoci již uzdravený stoper Per Mertesacker. Se speciální maskou po vyléčení zlomeného nosu nastoupí Torsten Frings. Naopak kvůli poraněnému lýtku bude chybět Aaron Hunt. Cottbus hlásí jedinou ztrátu, nenastoupí Vragel Da Silva. "Čeká nás těžký zápas, budeme se těžko dostávat přes neprostupnou obranu, musíme využít své šance," dodal na závěr Schaaf.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - C. Fritz, Prödl, Naldo, Boenisch - Baumann - Frings, D. Jensen - Diego - Pizarro, Rosenberg
Energie Cottbus - pravděpodobná sestava:
Tremmel - Pavicevic, Kukielka, Cvitanovic, Ziebig - S. Angelov, T. Rost - D. Sörensen, Iliev - Skela - Rangelov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.50 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Hamburk přivítá ve 4. kole hosty z Leverkusenu. Na straně domácích možná už nastoupí jejich největší letní posila, náhrada za Rafaela van der Vaarta, Thiago Neves.

Celý předchozí týden pilně trénoval se svými spoluhráči a nyní se cítí dostatečně připraven ke svému bundesligovému debutu. Sám to komentuje následovně: "Jsem skutečně nabuzený a těším se na zápas. Samozřejmě nevím, zda vůbec nastoupím. To je záležitostí trenérova rozhodnutí. Ale jsem připraven."

Trenér HSV Martin Jol odmítl potvrdit, zda 23letý Brazilec zakoupený z Fluminese za 7,5 milionu eur nastoupí, ale velmi si pochvaluje jeho potenciál. "Je to rozený špílmachr, velmi tvořivý, velmi gólový. Náš kádr je nyní více vyrovnaný, zvlášť když nás opustil Rafael van der Vaart.", uvedl.

Romeo Castelen a Eric Choupo-Moting (oba problémy s kolenem) budou chybět v důsledku svých zranění, Martin Jol je spíše zklamán, že někteří hráči budou muset začít pouze na lavičce. "Poprvé, co jsem zde v Hamburku, budu muset některé hráče zklamat a posadit je na lavici náhradníků."

Kouč Bayeru Leverkusen Bruno Labbadia uvedl, že Hamburk bude letos usilovat o příčky nejvyšší, ale stejně si chce odvézt z AOL Arény všechny body."Hamburk se zatím prokazuje jako aspirant na titul. Mají velmi dobrý tým a dokázali jej ještě posílit. Přezevšechno míníme tento duel vyhrát."

K tomuto smělému cíli by jim měl pomoct už gólman René Adler, který se vrací po zranění ramene."Jeho náhradník Benedikt Fernandez odvedl skvělou práci, ale jsme nesmírně šťastni, že je René zpět," dodal Labbadia. Stále ovšem budou chybět Hans Sarpei, Vratislav Greško, Lukas Sinkiewicz (dlouhodobě zraněn), Bernd Schneider (záda) a Gonzalo Castro (natažený sval), což hostům poměrně zamíchá karty v obraně. Skýtá se tak možnost pro našeho Michala Kadlece, který by mohl vystrnadit na kraji obrany Djakpu.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Rost - Demel, B. Reinhardt, Mathijsen, Jansen - Jarolím, de Jong - Trochowski, Petrič, Thiago Neves - Guerrero
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
R. Adler - Haggui, Henrique, M. Friedrich, Kadlec - Vidal, Rolfes - Kießling, Renato Augusto, Barnetta - Helmes
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.30 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Dortmund - Schalke 04  (sobota 15:30)
Velký zápas se dnes bude hrát na Westfalenstadion. Domácí Borussia Dortmund přivítá odvěké rivaly z Gelsenkirchenu. Bude to velkolepé derby,, zároveň se svede i bitva o čelo tabulky. Schalke je totiž jejím lídrem, Borussia jen o dvě příčky níže, byť mají shodně 7 bodů. Oba soci se utkají po 132. na stánku domácích.

Trenér Dortmundu Jürgen Klopp si uvědomuje důležitost tohoto utkání. "Dortmund versus Schalke - to není obyčejný fotbalový zápas," říká."Není důvod předstírat, že tomu tak není. Bude to velmi výjimečné klání."

Poté, co z úvodních 3 duelů získal jeho tým 7 bodů, doufá, že něco vydoluje i z tohoto duelu a předstihne svého soupeře v tabulce."Podíváme-li se na věc realisticky, mají oba týmy jiné sezónní cíle, ale stále si přeji porazit je," dodal.

Kouč Schalke Fred Rutten, pro kterého to bude rovněž první derby, jako pro trenéra Kloppa, se naopak snaží význam utkání snížit."Není to zápas, kde by se mělo rozhodnout o titulu. Jako trenér musíte k takovýmto utkáním přistupovat realisticky a bez emocí, jinak nebudete moct soupeře správně analyzovat. Jsme v dobré formě a dobře připraveni," uvedl.

Dortmund provede v bráně rošádu, Marca Zieglera nahradí navrátivší se Roman Weidenfeller. Delron Buckley, Patrick Owomoyela a Dede jsou zcela jistě mimo, Florian Kringe a Mohamed Zidan by ale měli být v pořádku.

Fredu Ruttenovi bude scházet brankářská jednička Manuel Neuer, který se ještě plně nezotavil ze zlomeniny nohy, a letní posila Orlando Engelaar. Ten je sice již zdraví, ale ještě dohádí tréninkové manko. Druhý marod, Jefferson Farfán, by ale měl být zcela fit a nastoupit v základní jedenáctce. Horší už je zpráva o zranění brankářské dvojky Schobera.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Rukavina, Subotic, Hummels, Schmelzer - Blaszczykowski, Hajnal, Kehl, Kringe - Valdez, Zidan
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Rafinha, Westermann, Bordon, Pander - Jones, F. Ernst , Kobiashvili - Farfan, Kuranyi, Rakitic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.20 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Sousedé v tabulce mají rozdílné pocity z posledních zápasů. Zatímco nováček z Hoffenheimu po úvodních dvou šokujících výhrách utrpěl debakl v Leverkusenu, Stuttgart si duel s Hannoverem pohlídal a vyhrál přesvědčivě 2:0.

I přes průběžné šesté místo hostů očekávají odborníci vítězství Stuttgartu. Hraje sice venku na Carl-Benz-Stadionu, je však povzbuzen posledními zlepšenými výkony. Jediný vzájemný zápas je datován z roku 2005, tehdy ještě druholigový Hoffenheim pěkně potrápil favorita v národním poháru a vypadl po remíze 2:2 až na penalty.

Trenér domácích Ralf Ragnick bude moci nasadit uzdraveného Andrease Ibertsbergera a Matthiase Jaissleho, na pravý kraj zálohy je připraven buď Tobias Weis nebo Selim Teber. Hrát smějí také Demba Ba a Ibiševič. Naopak kvůli problémům se zády se neobjeví Jonas Strifler. "Chceme i přes spekulace přirozeně vyhrát a navázat tak na úspěšný začátek ligy," věří svým svěřencům Ragnick. K soupeři ale chová i respekt: "Stuttgart bude na konci sezóny určitě do první ligové pětky, zaručující poháry."

Kouč hostů Armin Veh se musí obejít bez Cacaua, který má problémy s přitahovačem svalu, nenastoupí také trio Marica, Fischer a Ljuboja. Dále jsou zranění Bastürk, Pardo a Pischorn. Je to tedy marodka jako hrom. Stuttgart bude pravděpodobně hrát v rozestavení 4-3-2-1 s osamoceným hrotem Gómezem. "Pokud vyhrajeme, udržíme se na špici Bundesligy a to je našim cílem," uvedl stručně Veh.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Özcan - Beck, P. Nilsson, Compper, Ibertsberger - Weis, Luiz Gustavo, Salihovic - Carlos Eduardo - Ba, Ibisevic
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Lehmann - Boulahrouz, Tasci, Delpierre, Magnin - Khedira, Hitzlsperger - Lanig, Simak, Boka - Gomez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.20 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FC Köln - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Domácí Kolín doma přivítá loňského mistra Bayern Mnichov, a to je vždy velká událost. Dnes bude o to větší, že se do Kolína vrací zdejší velký talent, Lukas Podolski, byť v roli hráče Bayernu. Hlavně kolem tohoto muže se bude celý zápas točit, v Bayernu příliš příležitostí nedostává a příliš se mu to nezamlouvá. Dokonce by vzal zavděk přestup zpátky od Kolína, což by byl jistě krok zpátky.

Kouč Bayernu Jürgen Klinsmann zřejmě Podolského postaví do základu na úkor jednoho z dvojice Toni, Klose. V týdnu se blýskl hlavně druhý jmenovaný, zařídil Německu cennou remízu s Finskem, když skóroval hned 3x.

"Lukas potřebuje ukázat, že se chce stát lepším," řekl Klinsmann a navazuje: "Je v pozici vyzyvatele dvou alfa samců (myšleno Klose a Toni). Je to proces, který může trvat několik měsíců či let. Není pro něho cesty zpátky. Chápu, že se může cítit frustrovaný, protože nikomu se nelíbí sedět na lavičce."

Podolski byl během léta často spojován s návratem domů do Kolína a kouč kozlů Christopher Daum by jistě nebyl proti, aby se připojil ke kádru bundesligového nováčka. "Je zde vždy vítán a on sám se zde cítí jako doma. Potřebuje určitou jistotu, zázemí, a to mu můžeme poskytnout," řekl.

Po jedné výhře a dvou remízách bude na Bayern vyvíjen jistý tlak, aby se přiblížil více vedoucí skupince. Nic jiného, než tři body, se nebude čekat. A letní posila z Werderu Tim Borowski věří, že jeho tým začne tam, kde skončil předminulý týden výhrou 4:1 nad Herthou. "Minulý zápas jste mohli vidět, že se pomalu rozjíždíme a začínáme soupeře válcovat," řekl magazínu Bild.

Bayernu budou chybět Willy Sagnol, kterého trápí achilovka a Hamit Altintop, který má potíže s chodidlem. Na svůj návrat si ještě počká Franck Ribéry.

Kolínu bude chybět Ümit Özat, který minulé kolo vystrašil celé Německo, když v průběhu zápasu zkolaboval na zástavu srdce a všem se přitom vybavil moment, kdy se totéž přihodilo Antoniu Puertovi. Naštěstí to pro Ümita dopadlo lépe, ale bude si muset ještě pár týdnů poležet. Dále bude Christoph Daum postrádat potrestaného Pierra Womého či střelce Manasseha Ishiakua.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Mondragon - McKenna, Mohamad, Geromel, Brecko - Petit, Matip - Radu, Antar, Vucicevic - Novakovic
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Rensing - Lucio, Demichelis, van Buyten - Oddo, van Bommel, Zé Roberto, Lahm - Schweinsteiger - Toni, Podolski
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.50 - 3.65 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VfL Bochum - Arminia Bielefeld  (neděle 17:00)
Dva aspiranti na sestup o cenné body. V zápase domácí Bochumi s Biefeldem bude velice důležité, jak se prosadí oba útoky, nicméně ofenzivní smršť se neočekává. Domácí se v současnosti nacházejí v sestupovém pásmu, Bielefeld je na tom jen o dvě příčky lepší.

Hosté na začátek schytali velmi těžký los, celkem ale uspěli po remízách s Brémami a Herthou, avšak na Hamburk už nestačili. Bochom naopak prohrála s Karlsruhe, následně vydřela bod s Wolfsburgem a prohrála těsně se Schalke. V minulých dvou střetnutích na Rewirpower-Stadionu jásali fanoušci místního klubu, Bochum totiž vyhrála 3:0, o rok dříve 2:1.

Pro mírného favorita hraje i statistika hostů, Bielefeld totiž venku nevyhrál již 398 dnů. "Nechtěli by jsme prodloužit sérii na 400 dnů, žertoval na tiskové konferenci obránce Thorben Marx. Na druhé straně mu ovšem kontruje protihráč, obránce Marcel Maltritz. "Cítíme se jako loni, budeme chtít duel dotáhnout do vítězného konce."

Mančafty v sezóně ještě nevyhrály, čeká se proto velmi opatrný zápas. Trenér Bochumi Marcel Koller může přivítat návraty Vahida Hashemiana a slovenského bojovníka Stanislava Šestáka, avšak nenastoupí distancovaný Christian Fuchs, dlouhodobě absentují Joel Epalle a Rene Renno. Očekává se návrat Mimouna Azaouagha. Biefeld postrádá brankářskou jedničku Rowena Fernandeze, jenž si při prvním předsezónním tréninku poranil koleno. Trenér hostů také doufá, že se vrátí německý reprezentant do 21 let Daniel Halfar, tomu se ale v poslední době příliš nedařilo. Trenérovu důvěru neztrácí. "Například Miroslav Klose také dlouho neskóroval a nedávno dal hattrick. Halfar je stejný případ."
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Fernandes - Pfertzel, Maltritz, Yahia, P. Bönig - Freier, Azaouagh, Imhof, Dabrowski - Šesták, Hashemian.
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Eilhoff - Lamey, Bollmann, Kucera, Schuler - Kauf - Kirch, T. Marx - C. Katongo, Wichniarek, Halfar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.25 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hannover 96 - Borussia Mönchengladbach  (neděle 17:00)
O své první vítězství se pokusí Hannover, kterýému start do ligy příliš nevyšel. Soupeřem mu ovšem bude Mönchengladbach, jehož hráči si zvedli v minulém kole sebevědomí výhrou nad Brémama.

Při pohledu na tabulku před čtvrtým kolem se všem, kteří mají něco společného s H96, možná udělalo zle, klub byl totiž s jedním bodem a skóre 0:5 na posledním místě. Po prohře na Schalke a domácí remíze s Cottbusem se totiž dolnosaskému týmu nedařilo ani minule na půdě Stuttgartu, kde prohrál 0:2.

Trenér Dieter Hecking však zatím panice nepropadá. "Budet budeme úspěšní a doufám, že již tuto neděli," řekl zkušený lodivod na tiskové konferenci. "Cíl pro zápas s Gladbachem je samozřejmě hrát lépe, než v prvních třech partiích," dodal. Chybět mu budou zranění obránci Tarnat a Balogun, do kádru se naopak vracejí Ismael a Huszti, kteří z něj byli dříve vyřazeni.

To Borussia je na tom rozhodně lépe, ačkoliv úvodní dvě kola se jí také nevydařila. Po prohrách se Stuttgartem a v Hoffenheimu ale bundesligový nováček zabral a doma překvapil Werder Brémy, kterého porazil 3:2. Ke konci přestupního období navíc klub získal velkou posilu, velenadějného amerického záložníka Michaela Bradleyho, ten ale zřejmě v základu ještě nenastoupí, zvlášť když si v týdnu plnil reprezentační povinnosti.

"Musíme zápas od zápasu rozmýšlet, zda ho již postavíme," uvedl trenér Jos Luhukay, který dál nemůže využít služeb Schachtena, Gohouriho a Colauttiho. Trenér Gladbachu zároveň varoval před útočnou hrozbou domácích Forssellem a Schlaudraffem, kteří dříve v dresu Borussie působili. "Když někdo hraje proti svému bývalému klubu, je vždy nebezpečný, protože je vysoce motivovaný," prohlásil Luhukay.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Enke - Cherundolo, Eggimann, Vinicius, C. Schulz - Balitsch, B. Schulz - Rosenthal, Bruggink, Schlaudraff - Forssell
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Heimeroth - M. Ndjeng, Callsen-Bracker, Brouwers, Daems - Alberman, Paauwe - Matmour, Baumjohann, Marin - Friend
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.40 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Schalke 0432105:17
2.Hamburger SV32108:57
3.Borussia Dortmund32105:37
4.Bayer Leverkusen32019:56
5.VfB Stuttgart32015:36
6.TSG Hoffenheim32016:56
7.Bayern Mnichov31207:45
8.VfL Wolfsburg31206:55
9.1. FC Köln31114:34
10.Hertha BSC31114:54
11.Borussia Mönchengladbach31024:63
12.Karlsruher SC31022:43
13.Werder Brémy30215:62
14.Arminia Bielefeld30215:72
15.Eintracht Frankfurt30213:52
16.VfL Bochum30122:41
17.Energie Cottbus30120:41
18.Hannover 9630120:51

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dal jsem na Frankfurt litr tak snad me nezklamou kluci moc by me to mrzelo

Reagovat
Arne

Eintracht ale zatím nepřesvědčuje, ve všech tří zápasech byl horším týmem.

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas odložen, takže nezklamou.

Reagovat
smazaný uživatel

Proc to odlozili?Mel jsem na Frankfurt v duelu proti Bohemce,ktera ve Vitkovicich prohrala 1:0.Kurz 2.75.Ten Bookmaker asi prebral?

Reagovat
smazaný uživatel

kvůli madoně ... to je z toho, když se používá stadion pro něco jinýho než sport

Reagovat
smazaný uživatel

Tipy:

Hertha - Wolfsburg 2:1

Brémy - Chotěbuz 2:0 - gól dá Rosenberg

Hamburk - Leverkusen 3:2 - snad Kadlec hrát bude a křest ohněm zvládne dobře

Hoffenheim - Stuttgart 2:2 - doufám,že se Hoffenheimu podaří vyhrát. Myslím,že se prosadí gólově Ibiševič a na druhé straně Gomez.

Dortmund - Schalke 1:2 - Dortmund se musí zase propadnout do spodku tabulky,prohra v derby by tomu mohla pomoct. Schalke sice taky nemusím,ale BVB je prostě hnusné BVB.

Kolín - Bayern 1:2 - doufám,že dá Klinsmann do základu Podolskiho a ten dá svému bývalému klubu vítězný gól. Do útočné dvojky bych k němu dal Kloseho,kterému se povedl repre zápas ve Finsku. Toniho bych nechal odpočinout a šoupnul ho do hry kolem 70.minuty. U nováčka to bude těžké,Kolín nehraje zatím špatně,uvidíme,snad to na tři body bude.

Reagovat
Arne

Nechápu, jak někdo může nenávidět BVB... Je hodně klubů, u kterejch by člověka napadlo několik vysvětletní, ale ne u Borussie. Co je na ní nesympatického?

Reagovat
havrys99

Souhlasim s Arnem. Nechápu, proč napíšeš °musí° zapadnout do spod tabulky, když s timhle týmem budou bojovat o poháry. Pro mě je to sympatickej tým. Zkus nasadit do základu 3 hráče ročník 88 proti Bayernu a teď i Schalke. Napřed se nad něčim zamysli.

Reagovat
smazaný uživatel

Rivalita,nic víc. A navíc,BVB už několikrát nehrála to,na co měla. Před pár lety titul a najednou se z nich stal průměrný tým.

Reagovat
Arne

Na tohle se nedá říct vůbec nic...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je pravda,že furt lepší Dortmund než Stuttgart.

Reagovat
smazaný uživatel

došli prachy... kdyby ne, tak koller s rosickým možná ještě v BVB hrajou

Reagovat
fantomas

Rosa těžko.

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby nedošli prachy, tak BVB hraje někde úplně jinde (určitě pravidelně LM) nemyslím, že by potom přestoupil do Arsenalu, kterej se do LM dostává díky předkolům...navíc by BVB svého nejlepšího hráče neprodal

Reagovat
satan_666

já jí taky nemam rád,už dlouho,nikdy mi nebyla smypatická,a teď obzvlášť když odešel Mladen Petrič, maj ošklivý,nepříjemný dresy

Reagovat
smazaný uživatel

Dresy mají krásný

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou Borussie je jeden z nejsympatictejsich celku Bundesligy

Reagovat
smazaný uživatel

Toni - to je klasika, prostě bombarďák jak má bejt

Reagovat
smazaný uživatel

Šesták v základe?! Už je fit?

Reagovat
smazaný uživatel

Tipy na dnešek:

Bochum - Bielfeld 3:1

Hannover - Monchengladbach 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele