Bundesliga - preview 4. kola

31.08.2013, 09:25, aktualizováno 01.09.2013, 09:17
Previews
Protože týmy z čela tabulky ztrácely, může se Dortmund vyšvihnout na první místo. Potřebuje k tomu vyhrát na hřišti Frankfurtu, kterému se zatím příliš nedaří. Ve druhém nedělním utkání hostí trápící se Stuttgart Hoffenheim. Domácí zatím nezískali ani bod.
VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim  (neděle 15:30)
Fotbalisté Stuttgartu zažívají naprosto příšerný vstup do nového ročníku. Nedokázali vyhrát v posledních šesti utkáních a navíc pouze dvakrát remizovali, v Bundeslize jsou po třech odehraných zápasech na samém dně. K tomu se nedostali ani do hlavní fáze Evropské ligy, když po prohře na půdě chorvatské Rijeky v domácím prostředí hráli nerozhodně. Tažení Stuttgartu nakonec odnesl trenér Bruno Labbadia, kterého nahradil Thomas Schneider.

Labbadia skončil po třetím prohraném bundesligovém kole a jeho téměř tříletá štace skončila. Schneider podepsal smlouvu na dva roky a má VFB posunout do horních pater Bundesligy. Nicméně vedení klubu mu ihned po jeho nástupu vzalo legendu a zkušeného obránce Serdara Tasciho, který z klubu odešel po čtrnácti letech do ruského Spartaku Moskva. Hoffenheim si naopak zatím nevede vůbec špatně a letos ještě neprohrál.

Ve třech utkáních remizoval s Norimberkem i Freiburgem a velký debakl uštědřil Hamburku na jeho půdě, když si odvezl vítězství 5:1. TSG letos předvádí ofenzivní fotbal, nastřílel již 10 branek a chce v atraktivním fotbale pokračovat. "Je to jeden z našich cílů, fanoušci se musí bavit. Nesmíme zapomínat na bodový zisk, nicméně útočnou hrou můžeme být úspěšní. Pevně věřím, že dokážeme Stuttgart porazit a nepolevíme v našem tempu," uvedl trenér Markus Gisdol.

Hostující trenér stále postrádá Vukčeviče, který se zotavuje po autonehodě. Mimo hru je i zraněný Grahl a Sejad Salihovič bude chybět tři zápasy po vyloučení v zápase s Freiburgem. Schneider se nemůže spolehnout na zraněné Niedermeiera, Audela, Didaviho a Rojase, trest na jeden zápas za vyloučení v duelu s Augsburkem si musí odpykat Ibrahima Traoré.

Oba soupeři v loňských vzájemných duelech před vlastními fanoušky neuspěli. Stuttgart nejprve podlehl soupeři jasně 0:3, v následné jarní odvetě však dokázal zvítězit 1:0. "V utkání s Rijekou jsme udělali pár chyb a soupeř je bohužel dokázal potrestat. Musíme na to rychle zapomenout, máme před sebou ještě spoustu zápasů. Podle mého názoru jsme nepředvedli špatný výkon a já věřím, že nás tentokráte fanoušci dovedou k vítězství nad Hoffenheimem," řekl Schneider.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - G. Sakai, Schwaab, Rüdiger, Rausch - Leitner, Maxim, Gentner - Harnik, Ibiševič, Cacau
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Casteels - Beck, Abraham, Vestergaard, F. Johnson - Polanski, Strobl - Volland, Roberto Firmino, Elyounoussi - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.50 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund  (neděle 17:30)
Čtvrté kolo uzavře očekávaná konfrontace mezi Frankfurtem a Schwarzgelb, kteří mají svému protivníkovi na jeho hřišti rozhodně co vracet. Případným vítězstvím by navíc BVB vyrovnalo svůj historický rekord čtyř výher na rozjezd!

Svěřenci Armina Veha nezvládli vstup do nové sezóny, když z úvodních dvou kol nezískali ani jeden jediný bod, důležité třetí vystoupení na půdě nováčka z Braunschweigu (0:2) však Eintracht zvládl a navrch ještě přidal postup do základní skupiny Evropské ligy, kde se představí poprvé od sezóny 2006/07 (tehdy se ještě jednalo o předchůdce soutěže Pohár UEFA).

Ruku v ruce s tím jde náročný program a Orli si od této chvíle musí zvykat na pravidelný rytmus dvou utkání do týdne, což doposud hesenský tým takřka neokusil. "Důraz je kladen jednoznačně na Bundesligu," potvrdil všeobecně známý fakt Veh, jehož ovečky se na rozdíl od Borussie musí vyrovnat se čtvrtečním utkáním proti Qarabağu Ağdam (2:1). "Nyní jsme to my, kdo má za sebou anglický týden. Situace se otočila," řekl zkušený vládce lavičky.

To na druhé straně vládce maximální možná spokojenost: Borussen ze tří utkání vydolovali plných devět bodů a jen tím dali najevo chystané ambice... Poslední dva domácí zápasy však nejsou z pohledu dortmundského fanouška na hodnocení pozitivní, když proti Braunschweigu a brémskému Werderu nepodalo BVB příliš přesvědčivé výkony, ještě na domácím hřišti.

Jak už bylo napsáno, dobré vzpomínky nemá žlutočerná družina ani na minulé vzájemné střetnutí ve Frankfurtu, kde se hned dvakrát ujala vedení, poprvé dokonce o dvě branky, nakonec však svítila na ukazateli skóre remíza 3:3. "Bylo to, jako bychom ztratili a ne získali ten jeden bod," prohlásil Kloppo. "Očekáváme velmi intenzivní zápas," dodal rodák ze Stuttgartu.

Sebastiana Junga vyřadilo ze hry svalové zranění a mladý bek si na marodce se stehenním svalem nějakou dobu pobude. Dvojice Kittel - Stendera poté rehabilituje, hrát nemůže také Lakić. Borussia se musí obejít pro změnu bez Piszczeka (kyčel a kýla) a Gündogana (záda).
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Celozzi, Zambrano, Anderson, Oczipka - Rode, Flum - Aigner, Meier, Inui - Rosenthal
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Großkreutz, Subotić, Hummels, Schmelzer - Sahin, Kehl - Blaszczykowski, H. Mchitarjan, Reus - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.50 - 4.33 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hamburger SV - Eintracht Braunschweig  (sobota 15:30)
Jubilejní 1700. zápas v Bundeslize čeká fotbalisty Hamburku, a nic jiného než výhra ani nepřipadá v úvahu. Zapomenout na špatný start se Finkovi svěřenci pokusí doma proti Braunschweigu.

Hned v prvním kole uhrál Hamburk divokou remízu 3:3 na hřišti Schalke - a to byl také první a poslední bod, který oba dnešní soupeři společnými silami sebrali. Oba se tak logicky potácejí u dna tabulky, a jejich první vzájemné střetnutí po 28 letech bude mít punc pověstného "souboje o šest bodů". Domácí se budou snažit po prohře 0:1 s Herthou vyzrát na druhého nováčka, hosté naposledy padli doma s Frankfurtem (0:2).

"Fakt, že stále čekáme na první výhru, ovlivňuje náladu v týmu," přiznává kouč Braunschweigu Thosten Lieberknecht. Jeden ze zakládajících členů bundesligy a vůbec nejtradičnějších klubů v zemi přitom nesbírá nějaké debakly - s Werderem prohrál nejtěsnějším rozdílem, v Dortmundu dokonce pouze 1:2 - jenže co naplat, body ne a ne přijít a na místo postupové euforie se začíná pomalu, ale jistě vkrádat frustrace. Nepomohlo ani vypadnutí z poháru hned v prvním kole s Arminií Bielefeld.

Lieberknecht je však realistou a nestaví si žádné vzdušené zámky. "Naši fanoušci jsou vždy za námi, i když prohrajeme," je přesvědčen. "Dobře si uvědomují obtížnost úkolů, které před námi stojí. Je velmi důležité, abychom nezapomněli, kdo jsme vlastně zač." Pomoci vybojovat první bundesligové body už může také duo Karim Bellarabi, Domi Kumbela, naopak Correia s Kortem jsou zraněni.

To Hamburk je pod signifikantně větším tlakem - přestože se Rothosen už nějakou dobu nedaří, tamní publikum má stále v živé paměti pohárové úspěchy, a Finkův kádr v čele s Rafaelem Van der Vaartem na chvost tabulky také nepatří. "Chceme udělat vše, co bude potřeba k získání tří bodů," říká pragmaticky bývalý kouč Basileje. Klíčem k úspěchu má být trpělivost. "Braunschweig je silně defenzivně hrající tým. Pokud se nám nepodaří rychle skórovat, budeme muset být trpěliví a donutit je k chybám," plánuje Fink.

Domácí kouč na tiskové konferenci navíc naznačil možnost zajímavé změny v sestavě - na hřiště by se mohl od začátku podívat Petr Jiráček, což by znamenalo posunutí Jacquese Zouy na hrot útoku a posazení Artjomse Rudněvse na lavičku. Chybět budou vedle zraněného Jansena také čtyři hráči, kteří se nevešli do nominace - Mancienne, Rajković, Kaćar a Tesche.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, Sobiech, Westermann, Lam - Badelj, Arslan - Beister, Van der Vaart, Calhanoglu - Rudněvs
Braunschw. - pravděpodobná sestava:
Davari - Elabdellaoui, Bicakcic, Dogan, Reichel - Kratz, Theuerkauf - Bellarabi, Kruppke, Hochscheidt - Jackson
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.80 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Norimberk - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Zajímavé sobotní střetnutí se odehraje také na Grundig Stadionu, kde místní Norimberk přivítá Augsburg. Fransko-švábské derby má pro oba zúčastněné nemalý význam, FCA však doposud na první vzájemný úspěch čeká...

Jedním ze šestice týmů, které stále čekají na plný bodový zisk je rovněž "der Club", jenž nevkročil do sezóny vůbec špatně, ze Sinsheimu i ze zápasu s Herthou sice bral jen bod po remízách 2:2, ovšem pokaždé to byl právě on, kdo dotáhl manko. Výlet do mnichovské Allianz Areny následně skončil podle očekávání a FCN nebyl pro obhájce titulu příliš těžkým soustem (2:0).

Proti bavorským Švábům už však chtějí domácí stůj co stůj vyhrát, neboť případná další ztráta by mohla být pro Norimberk velkou komplikací. "Hrajeme doma, proto chceme, aby body zůstaly tady," netají přání všech norimberských fanoušků Michael Wiesinger. "Je to pro nás velice důležitý zápas," doplnil známý fakt vládce norimberské lavičky.

Také Augsburg se během letní přestávky posílil, následný vstup do sezóny však skromnému celku nevyšel a především hubená porážka na Weserstadionu, kde FCA rozhodně netahalo za kratší konec provazu, Markuse Weinzierla jistojistě mrzela. Do třetice se však hosté přeci jen dočkali a kýžené tři body si na své konto zapsali po vybojovaném vítězství nad Stuttgartem.

Nadcházející utkání je pro Augsburg o to důležitější, že z osmi vzájemných střetnutí doposud nevyhrál a bral jen tři remízy. "Jedeme tam vyhrát," sebevědomě prohlásil Weinzierl, jehož tým se poprvé od postupu do nejvyšší soutěže (2011) nachází před svým rivalem.

Berkay Dabanli a Per Nilsson, kteří se shodně zranili na hřišti Bayernu, jsou znovu k dispozici. To stále neplatí pro Gebharta (svalové problémy) a dlouhodobě schází António. Přes sto kilometrů vzdálený protivník nemá k dispozici akorát čerstvou akvizici Bobadillu (koleno).
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Feulner, Nilsson, Pogatetz, Pinola - Balitsch, Stark - Mak, Kiyotake, Drmić - Ginczek
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek - Baier - Hahn, Morávek, Halil Altintop, Holzhauser - Mölders
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.25 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - Hertha BSC  (sobota 15:30)
K hodně zajímavému souboji se schyluje ve Wolfsburgu - hostující Hertha zažívá báječný vstup do sezony, ale Vlci by rádi stvrdili své pohárové ambice další domácí výhrou..

Svěřencům Dietera Heckinga to zatím letos jde tak napůl; z výletů do Hannoveru a Mainzu nemají ani bod, ale je nutno uznat, že oba tyto celky patří (minimálně doma) k těm momentálně nejtvrdším protivníkům. Jediným hostem ve Volkswagen Areně bylo zatím Schalke, a to si odvezlo domů výprask 0:4 - a právě na tento výsledek se zelenobílí pokusí navázat i nyní.

Jestliže Wolfsburg tedy prozatím "zdobí" spíše nevyrovnanost, u Herthy je to útočná síla - nováček z hlavního města nastřílel ve třech utkáních devět gólů (víc jich má na kontě pouze Hoffenheim), a zisk celkových sedmi bodů jej nejenže staví na průběžnou pátou příčku, ale navíc znamená nejlepší start klubu do sezony v bundesligové historii.

Hecking je tedy pochopitelně ostražitý, ale to neznamená, že by svým Vlkům na vítězství nevěřil, ba naopak. "S veškerou úctou k Herthě věřím, že máme v rukách vše pro to, abychom doma vyhráli i podruhé v sezoně," nechal se slyšet osmačtyřicetiletý kouč. Sebevědomí mu dodává i lepšící se stav kádru: "Bas Dost už několik dní vyklusává," potvrdil na předzápasové tiskové konferenci. "Věříme tomu, že se v reprezentační pauze připojí zpět k týmu."

Už do dnešního zápasu by mohl zasáhnout Daniel Caligiuri, který vyléčil zranění chodidla a může vyhlížet svůj bundesligový debut. Luiz Gustavo je po vyloučení v Mainzu v disciplinárním trestu, což by mělo znamenat návrat do základní sestavy pro Jana Poláka; suspendace naopak vypršela Maximilianu Arnoldovi. Herthě budou z různých důvodů chybět Sprint, Holland, Hubnik, Janker, Van der Bergh, Mukhtar, Ndjeng, Lasogga a Sahar.

"Chceme zažít stejnou atmosféru jako proti Schalke - bylo to fantastické!," uzavřel ještě Hecking svůj proslov výzvou pro fanoušky, zatímco jeho protějšek Jos Luhukay krotil vášně po historickém startu: "Nesmíme zapomínat na to, že jsou odehrány pouze tři zápasy. Stále nás čeká ještě dlouhá cesta k dosažení vytyčených cílů."
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Naldo, Knoche, Rodríguez - Koo, Polák - Vieirinha, Diego, Perišić - Olić
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarík, Langkamp, Brooks, Kobiašvili - Lustenberger, Hosogai - Allagui, Baumjohann, Schulz - Ramos
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.80 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Jeden ze šlágrů kola uvidí diváci v Hannoveru - jejich oblíbencům se doma dlouhodobě daří, ale hosté z Mainzu dosud neztratili ani bod. Která z obou sérií bude dnes ukončena?

Hannover se letos před vlastními fanoušky zatím postavil silným Wolfsburgu a Schalke a bylo z toho šest bodů. V Mönchengladbachu však Die Roten padli hladce 0:3, a proto na svého dnešního soupeře koukají s odstupem; svěřenci Thomase Tuchela jsou prozatím vedle Dortmundu a Leverkusenu jediným týmem, který ještě ani jednou nezaváhal, a za určitých okolností mohou po 4. kole dokonce vést ligu.

A co více, představení Mainzu rozhodně nejsou dílem náhody, což se ukázalo i naposledy proti Wolfsburgu, který si domů odvezl porážku 0:2; optimismus do fanouškovských žil pak vlévá výsledek z jediného dosavadního venkovního zápasu ve Freiburgu (2:1 pro FSV). Asi málokdo si nevzpomněl na památný začátek sezony 2010/11, kdy skromný klub vyhrál v úvodu soutěže dokonce sedmkrát v řadě; chce-li Tuchelův výběr něco podobného napodobit, nesmí v Hannoveru zaváhat.

Tehdy zářili v červenobílém dresu borci jako André Schürrle, Lewis Holtby nebo Ádám Szalai; ti už jsou nyní všichni pryč a na jejich místa nastoupily nové opory Joo-Ho Park, Johannes Geis či Shinji Okazaki. Největší nebezpečí však zatím představuje jiný hráč, Nicolai Müller, společně s kolektivně pevnou, pružnou a dobře fungující obranou.

"Mainz hodně posílil," přiznává záložník Hannoveru Leon Andreasen. "Mají teď skvělý mix mládí a zkušeností. Chceme jim to v sobotu co nejvíce ztížit." Kouč Mirko Slomka navíc dodává: "Není náhoda, že Mainz vyhrál svoje první tři zápasy. Je to opravdu dobrý tým, a abychom jej přehráli, musíme ze sebe vydat vše. Jsme opatrní."

Pokud by Hannover vyhrál, půjde o první sérii tří domácích triumfů za sebou v jedné sezoně od ročníku 1972/73, leč Slomka zůstává při zemi; věří totiž, že hostující celek je vážným adeptem na pohárové příčky. "Jsou vždy nebezpeční, je nesmírně těžké je převézt takticky, mají velmi zkušenou obrannou linii a v útoku hráče, kteří dokáží vždy skórovat," shrnuje obdivně domácí trenér.

Hannoveru v honbě za třemi body tentokrát nepomůže Szabolcs Huszti, který byl při minulé výhře proti Schalke poslán předčasně pod sprchy (na jeho místě by se měl objevit Prib). Velkým otazníkem zůstává zdravotní stav Mame Dioufa, kterého zlobí stehno; jeho účast v zápase je tak nejistá, což však neplatí pro Cherundola s Panderem, kteří nenastoupí určitě. Do hry se naopak po jednozápasové pauze vrací André Hoffmann.

Tuchel, na druhé straně, bude postrádat čtveřici hráčů - Sallera zlobí koleno, Koch s Edem ještě nejsou dostatečně fit a mimo je také Rukavytsya.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Sakai, Marcelo, Sané, Pocognoli - Stindl, Andreasen - Bittencourt, Prib - Sobiech, Diouf
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
H. Müller - Pospěch, Svensson, Noveski, Park - Baumgartlinger - Geis, Zimling - N. Müller - Okazaki, Choupo-Moting
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.40 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Jedno vystoupení na hřišti Borussie střídá druhé. Werder po těsné porážce na Westfalenstadionu cestuje pro změnu na půdu jmenovkyně z Mönchengladbachu, kde se mu dlouhodobě nedaří bodovat.

Velmi těžký los na rozjezd čekal Gladbach, který se během prvních tří kol potkal hned se dvěma aspiranty na příčky nejvyšší, ke všemu ještě na jejich hřišti, přesto se ovšem svěřenci Luciena Favreho nemusí za výkony na Bayernu a Leverkusenu stydět, ačkoliv bodově vyšli ze zmíněných utkání zcela naprázdno. Domácí zápas proti Hannoveru ale Hříbatům vše vynahradil (3:0).

Právě na předchozí vystoupení před vlastními fanoušky by domácí strana chtěla navázat, ovšem přesto "netlačí na pilu". "Hráli jsme venku proti dvěma špičkovým týmům, bohužel jsme nezískali žádný plusový bod. Proti Brémám ale nejsme pod tlakem, nemusíme nutně vyhrát," řekl sportovní ředitel Max Eberl. "Předběžné odhady můžeme čerpat až po šesti nebo sedmi utkáních a teprve potom zjistíme, jakým směrem se bude sezóna odvíjet," dodal.

Spokojenost. Asi tak by se dala jedním slovem shrnout momentální nálada na druhém konci barikády, kde Werder zatím úspěšně vzdoruje předsezónním prognózám a zejména díky neskutečné efektivitě se drží na pohárových příčkách. Přístavní tým své první dva zápasy proti nováčkovi z Braunschweigu a Augsburgu opanoval tím nejtěsnějším možným způsobem, přestože zdaleka nepřesvědčil, do třetice už to pak nevyšlo a z Dortmundu si zelenobílá ekipa odvážela prohru 1:0.

Další střetnutí na hřišti Borussie tak může hodně napovědět o ambicích severoněmeckého mužstva, které se poslední tři ročníky jen marně snaží navázat na dřívější úspěšná léta (ještě sezónu 2009/10 zakončil SVW na 3. místě). "Nemůžeme očekávat žádný "hurá fotbal". Čeká nás velmi silný protivník s propracovanou defenzivou. Lucien Favre odvedl skvělou práci," pochválil bývalého kouče Herthy Robin Dutt, kterého čeká jubilejní 100. ligový trenérský zápas!

Ani přes vysokou porážku na půdě Bayeru (4:2) nebude Lucien Favre experimentovat a nadále vsadí na předchozí vítěznou sestavu, ze které nikdo nechybí. Brémy naopak postrádají Schmitze (zánártní kůstka) a Bargfredeho (koleno).
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Álvaro Domínguez, Daems - Kramer, G. Xhaka - Herrmann, Arango - Raffael, M. Kruse
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Fritz, Prödl, Caldirola, Gebre Selassie - Junuzović, Makiadi, Ekici - Arnautović, Hunt, Öz. Yildirim
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.80 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - Bayer Leverkusen  (sobota 18:30)
Fotbalisté Schalke se letos v domácí soutěži zatím trápí a překvapivě se s jedním bodem nacházejí na samém dně bundesligy. Nicméně zlepšení by mohlo přijít po postupu do hlavní fáze Ligy mistrů, kdy německý výběr po domácí remíze 1:1 s řeckým PAOKem dokázal v odvetě na jeho hřišti zvítězit 3:2. Nicméně teď ho čeká velmi náročný duel s Leverkusenem, který doposud ve třech zápasech neztratil ani jeden bod.

Oba dva letošní účastníci Ligy mistrů myslí na příčku nejvyšší, o hodně lépe je na tom ale Bayer. Ten po domácí výhře 3:1 nad Freiburgem získal všechny body také na půdě Stuttgartu a naposledy po přestřelce zdolal Gladbach. Schalke naopak na úvod doma remizovalo s Hamburkem 3:3, poté utrpělo ostudnou prohru 0:4 na hřišti Wolfsburgu a minule neuspělo ani v Hannoveru, kterému podlehlo 1:2.

Nad koučem Jensem Kellerem se tak začínají stahovat mračna a nahradit by ho mohl Markus Babel. Avšak vedení klubu mu po výhře nad PAOKem zatím dává šanci a navíc mu do týmu v posledních dnech přivedlo posily. Z Hamburku přišel na hostování záložník Dennis Aogo, z AC Milán navíc přestoupil hvězdný ghanský záložník Kevin-Prince Boateng, který se do Gelsenkirchenu přesunul zhruba za 12 miliónů eur.

Vedení klubu reagovalo na zranění svých útočníků. Zcela fit není Ádám Szalai, který letos nastřílel už 4 branky. V poslední době měl problémy Jefferson Farfán a minimálně do poloviny září bude chybět Klaas-Jan Huntelaar. Dlouhodobě mimo hru je též nigerijský reprezentant Chinedu Obasi, do skotského Celticu v nejbližších dnech k tomu odejde zřejmě finský forvard Teemu Pukki.

Kromě těchto starostí bude muset Keller nahradit vykartované Fuchse s Höwdesem, mimo hru je Kolasinac a rehabilitaci podstupují Papadopulos s Annanem. "Nemáme před sebou lehkou situaci, ale postup do Ligy mistrů nám určitě pomůže. Rozhodně máme šanci Leverkusen porazit a jsem si jistý, že nám dlouhodobě v útočné fázi pomůže Boateng. Nesmíme nechat soupeře hrát, ten totiž dokáže využít každé chyby," uvedl Keller.

Hosté nedávno přivedli na hostování švýcarského útočníka Erena Derdiyoka, který v týmu působil již dříve. Naopak do Augsburgu zamířil též na hostování jiný forvard Arkadiusz Milik. Kouč Sami Hyypiä nemusí řešit nějaké velké rošády v sestavě, na marodce jsou pouze Lomb s Kohrem a základní sestava je prakticky pohromadě. "Leverkusen je skvělý tým a myslím si, že letos zažije skvělou sezónu. Jsem rád, že můžu být jeho součástí," sdělil své první pocity ve staronovém působišti Derdiyok.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Uchida, Matip, Felipe Santana, Aogo - Neustädter - Höger, J. Jones - Farfan, Draxler - Szalai
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Hilbert, Toprak, Spahic, Boenisch - L. Bender, Reinartz, Castro - Sam, Kießling, Son
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.50 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Freiburg - Bayern Mnichov  (úterý 18:30)
Bundesligový kolotoč si pro nás před reprezentační přestávkou nachystal netradiční úterní předehrávku, ve které Freiburg vyzve mnichovský Bayern. Právě bavorský celek totiž v pátek čeká evropský Superpohár proti Chelsea.

Když už jsme u blížícího se zápasu na stadionu pražské Slavie, tak právě na tu nemají ve městě na úpatí Schwarzwaldu zrovna ty nejlepší vzpomínky: SCF potkal sešívanou družinu v sezóně 1995/96 ve druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži a po domácí porážce (1:2) na půdě stařičkého Edenu remizoval bez branek, čímž se následně s Pohárem UEFA musel rozloučit.

Nástupce dřívější soutěže, tedy Evropskou ligu si svěřenci Christiana Streicha zahrají i letos, když se díky pátému místu z minulé sezóny přímo kvalifikovali do základní skupiny. Nyní se však bojovníci z Breisgau plně soustředí na domácí scénu, kde po třech kolech drží pouhopouhý bod. "Máme za sebou divoký zápas," vrátil se Streich k nevídané přestřelce s Hoffenheimem (3:3), která nenabídla jen branky, ale také hned tři červené karty! "Chceme jít do zápasu s odvahou a radostí. Čeká nás normální bundesligový duel," ubezpečuje strůjce freiburského vzestupu.

Mnichovský velkoklub dokázal podle očekávání na vydařený vstup do soutěže navázat i v bavorském derby s Norimberkem, který po většinu utkání tahal za kratší konec provazu a nakonec si odnesl dvoubrankovou porážku. Bývalý veleúspěšný lodivod Barcelony tak vyhrál všechny tři úvodní ligové zápasy, plný bodový zisk však částečně kalí nepříliš přesvědčivý herní projev...

Toho si fanoušci všímají zejména díky tomu, že oproti minulé sezóně, kdy FCB kraloval hned na třech frontách (kromě ligy také DFB-Pokal a Champions League), nezůstal pověstný "kámen na kameni" a tolik opěvovaná hra se ze dne na den vypařila do ztracena. "Hodláme pokračovat v sérii," zůstává pozitivně naladěný Guardiola, který však soupeře rozhodně nepodceňuje. "Freiburg má za sebou neuvěřitelnou sezónu. Musíme být koncentrovaní," nabádá.

Trojice Hedenstad - Pilař - Terrazzino nadále rehabilituje a připravena tím pádem ještě nebude. Na tribunu si následně mohou sednout Coquelin a Mehmedi, kteří si pro změnu odpykají trest za vyloučení na hřišti TSG. Následující bezmála třítýdenní reprezentační přestávku dost možná využijí k uzdravení také Diagne a Hanke, které shodně trápí potíže s kolenem.

Dlouhodobě vyřazeného Holgera Badstubera (zpřetrhané kolenní vazy) mezi zraněnými doplnil Thiago, jenž si proti "der Clubu" poranil kotník a na návrat by měl zhruba do poloviny října zapomenout. Tréninkové manko a stehenní sval potom brzdí návrat Javiho Martíneze.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Diagne, Ginter, Sorg - Schuster, Fernandes - Schmid, Kerk - Guédé, Freis
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, van Buyten, Dante, Alaba - Schweinsteiger - Robben, T. Müller, T. Kroos, Ribéry - Pizarro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 13.00 - 5.50 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund33007:19
2.Bayer Leverkusen33008:39
3.Bayern Mnichov33006:19
4.1. FSV Mainz 0533007:39
5.Hertha BSC32109:37
6.Werder Brémy32012:16
7.Hannover 9632014:46
8.TSG Hoffenheim312010:65
9.VfL Wolfsburg31024:43
10.Borussia Mönchengladbach31026:73
11.Eintracht Frankfurt31023:73
12.FC Augsburg31022:63
13.1. FC Norimberk30214:62
14.SC Freiburg30125:81
15.Schalke 0430124:91
 Hamburger SV30124:91
17.VfB Stuttgart30033:60
18.Eintracht Braunschweig30031:50
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
sobota 15:30Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy
sobota 18:30Schalke 04 - Bayer Leverkusen
neděle 15:30VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim
neděle 17:30Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (212)

Přidat komentář
Bayernista18

Nevadí Bayern, jedeme na titul!

Reagovat
smazaný uživatel

O tom si snad nepochyboval.

Reagovat
Bayernista18

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

BL

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal podal nabídku Draxlera!

Reagovat
db18

...čekám prohlášení Schalke, že je nabídka urazila

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo, že se Draxler smíchy pořezal při holení..

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi zabiják

Reagovat
smazaný uživatel

A podle transfermarktu.de je šance na to, že přijde Adebayor..

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
monty25

Fandím Schalke, ale tomuhle jsem se musel zasmát...

Reagovat
jv

To nemá chybu!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Müller

A Hannover má pořád problémy v obraně Divím se, že Haggui nedostává prostor

Reagovat
jv

...škoda, toho asi už Slomka odepsal (nepochopitelně pro mě).

Reagovat
jv

Tak jsem právě zjistil, že jsem zapomněl na tipovačku a díky předehrávce samozřejmě i na fantu, to zase bude plodný kolo.

Reagovat
db18

tipovačku už jsem asi vynechal podruhý

A fantu jsem ani nestihl, protože jsem odjížděl před znovuotevřením pryč a vrátil se až po utkání s Bayernem (chjo - Huszti kapitán vykartovaný a Zoua na lavičce )

Reagovat
jv

...Husztiho mám taky a navrch jako kapitána Vedada, takže se musím modlit za Stuttgart.

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach mne nějak nenadchnul ale od HSV dobrá práce

Reagovat
Bayernista18

Za oba.

Reagovat
smazaný uživatel

Jantschke mi příjde čím dál tim horší...

Reagovat
Arne

Kouká někdo na nás? Jak to herně vypadá? Přišel jsem teď, první gól jsem viděl až z poločasový opakovačky (nebyl ofsajd?), druhý gól jednat blbost Brookse a chytrost Diega, ale pentle v žádném případě nebyla...

Reagovat
JozkokozleJ

Hraju prilis zatiahnuto, pasivne a az velmi spoliehaju na konty. Hoc dve podarene mohli skoncit golom, az premyslam, ci to nenazvat tutovky (Allagui, ten prekopol snad z maleho vapna; Ramos hlavickou - konickom z 8 mestov nad). Wolfsburg aktivnejsi, ale vcelku sterilny. Pred prvym nahodnym golom (ofsajd nebol) mal akurat Diego celom slusnu sancu, nic viac. Penalta, ako pises, vymyslena.

Reagovat
Arne

Dík. Jo, Ramose jsem viděl, škoda... Teď ale netuším, na co Jos čeká a proč tam hned nedá Ronnyho. Tohle si říká o třetí gól.

Reagovat
JozkokozleJ

Ronny a Wagner na lavicke vyzleceni do dresov a oni zacali makat a hrat

Reagovat
Pasha

Hamburg som sa bál dať Ale na Hannover stávka obaja dajú gól je priam tutovka, hlavne keď hrajú doma Wolfsburg tiež pekne

Reagovat
REPLIKATOR

Jiráček v sestavě a hned to jde

Reagovat
db18

Koukáš na to? Já koukam na Hannover a akorát tam pak byl o poločase střih a rozhovor s Lehmannem, který tvrdil, že HSV je vzadu taky dost naivní a ještě se jim to může vymstít...

Reagovat
REPLIKATOR

Až druhý poločas. S takovým soupeřem by ten náskok neměl pustit.

Reagovat
smazaný uživatel

Petersen mi přijde jako takovej brémskej Škoda. Nechápu, proč ho Dutt pořád staví a proč jsem si ho dal do fanty.

Reagovat
jv

...něco na tom bude, taky už jsem si to jednou říkal, ale na rozdíl od Škody alespoň dává branky, to může Werder těšit a zároveň to dává odpověď na tvoji otázku.

Reagovat
smazaný uživatel

Kruse s Raffaelem naprosto nádherně

Reagovat
smazaný uživatel

ta obrana Werderu je naprosto, ale naprosto katastrofální

Reagovat
smazaný uživatel

Jiracek je zranenej?

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak nic, ja se prihldl v sestavach, jsem myslel, ze nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jidášek má docela smůlu. No, že by mně to nějak vadilo, to se říct nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

Gotze?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj.

Reagovat
stas87

ak mi chceli chlapci z werderu pokazit odpoledne tak sa podarilo,videl som len druhy polcas a vravel som si ze konecne poriadny super ktory preveri duttov system hry..vyhovarat sa na 11ku za stavu 1-0 je albisticke,to dufam ani nikto spominat nebude,dostat gol z nepodareneho odkopu ter stegena a este k tomu do prazdnej branky je na kloboucek

cakal som dneska ze to ani na ten bod nebude ale toto je riadna bomba do zubov..timy ktore maju ambicie hrat LM alebo EL nas porazi vdaka jednej veci-chaotickej,neaktivnej,nepohyblivej hre v strede zalohy,tam gladbach dneska dominoval a ak toto chce dutt hrat proti silnejsim timom stale tak len u styroch golov neostane kridelna hra ako tak funguje ale stred zalohy ma ukrutne diery,ukazkovy pripad je treti gol-nas zaloznik netusi kde sa ma pohybovat,nema ani dostatocnu ochotu sa vratit a dufa ze to obrana nejak zvladne...no a vysledok? fritz aj gebre selassie sa valaju na zemi a kruse dava do prazdnej...zazrak ak dostaneme menej ako 60 golov

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co, nechces dat dalsi sazku ohledne "nasich" tymu?

Reagovat
stas87

netreba mi pridavat dalsie starosti

Reagovat
smazaný uživatel

Draxler-Boateng-Farfan. Jsem zvedavej,jak to bude fungovat. Na papire to vypada hodne dobre.

Reagovat
db18

Jsem ale zvědavý na Boatenga, jestli ty jeho výkony nebyly podmíněný jinou ligou

Reagovat
stas87

nie ligou ale ibrou..ak ibra odisiel tak vraj bol skor pritaz,znamena to teda dalsie trpenie jonesa v zostave?

Reagovat
jv

Podle mě bude Schalke táhnout, věřím mu.

Reagovat
db18

Tak má tam Draxlera s Farfánem, ti by mu měli pomoct (...ale stejně, přece ho z Janova AC nebralo jen tak, ne? )

Reagovat
smazaný uživatel

Z Janova?

Reagovat
db18

Tak z Portsmouthu šel do Janova ne? Nebo šel pak do AC bez toho aby odehrál jediný zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

O Janovu vubec nic nevim. Jestli podepsal v Janove a hned sel na hostovacku je mozny,ale za Janov urcite nenastoupil.

Reagovat
smazaný uživatel

Sel do janova, ale hned si ho vzalo AC na hostovani. Pak tusim koupilo polovinu prav a po roce uz koupilo zbytek. Klasicka italska omacka

Reagovat
db18

Aha já myslel, že tam byl aspoň půl roku...

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nenastane situace, kdy bude v Bayernu k dispozici málo záložníků.. Schweini mimo, Jidáš mimo, Thiago mimo, na střed už moc variant není..

Reagovat
db18

Kirchhoff Ale Basti s Götzem vypadli jen na repre pauzu, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Mario Götze před sebou má další nucenou pauzu, záložník Bayernu si ze včerejšího utkání s Chelsea odnesl zraněný kotník a mimo hru bude celkem tři týdny.

Reagovat
db18

z toho ještě bude "fehleinkauf"...

Reagovat
smazaný uživatel

zatím je lepší, že nebude hrát, akorát tam zabíral místo

Reagovat
db18

Robben mimo, Martinez mimo...

Reagovat
smazaný uživatel

to aby nemuseli na repre sraz

Reagovat
db18

Aogo po delší době teda zase nalevo

Reagovat
smazaný uživatel

o odved tam dobrou práci. Teda hlavně dozadu. Počítám, že do ofenzivy to bude lepší jakmile se víc sžije s týmem.Snad tam nebude Keller cpát zpátky Fuchse.

Reagovat
db18

To je blb ten Toprak

Reagovat
smazaný uživatel

Za to chycení míče by se dala dát i červená. Nesnáším když to hráči dělají

Reagovat
db18

Ten měl jediný štěstí, že tam byl ještě Spahić

Reagovat
smazaný uživatel

No škoda, Leverkusen byl celou dobu lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

k čemu jim je držení míče na půlce ? Měli pár střel a loženky dvě... To Schalke taky. Byla to od nás dobrá práce. Nevsadil bych ani korunu na to,že udržíme čistý konto, ale povedlo se. Výhra určitě nebyla nezasloužená, bylo to o tom, kdo své šance využije. A my to zvládli !

Reagovat
smazaný uživatel

Oni začli hrát, no není možný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

btw. Kolasinać po návratu půjde spíš na CB nebo na DM?

Reagovat
smazaný uživatel

Na CB bych to neriskoval. Na DM jsem ho viděl 1 zápas a nehrál špatně. Ono ho to táhne trochu dopředu, tak myslím že na CB by měl problém pozičně

Reagovat
smazaný uživatel

Ale asi bude lepit díry z lavičky kde bude třeba. Celkově tam pro něj nikde místo moc nevidím ani jako 2. náhradníka

Reagovat
db18

Mne právě nalevo přišel docela dobrý - ale s Aogem (co jsem pochytil komentátora) jste chtěli vyztužit levou stranu, takže po jeho návratu se Aogo asi na CM nepřesune

Reagovat
JozkokozleJ

Rozidel oproti ostatnym zapasom vidim v tom, ze dnes sa Schalke sustredilo primarne na zabezpecenie obrannej fazy hry a kontruju celkom nebezpecne. Pri tomto style je ohromne platny Szalai, ktory bojuje a maka. Velmi sa mi paci jeho styl hry. Konecne ma Huntelaar opät poriadneho konkurenta.

Reagovat
jv

...toho Schalke opravdu závidím, chtěl jsem ho k nám.

Reagovat
smazaný uživatel

Matip má takový skvělý tah na bránu, ale vůbec neví co s míčem dělat. Kolikrát už zazdil nadějné akce

Reagovat
smazaný uživatel

já hlavně brečel při tom zpracovávání Neustädtera na penaltě....Ještě za stavu 1:0

Reagovat
Pipo123

Toprak a Spahič dneska mimo

Reagovat
JozkokozleJ

Popravde, cela obranna stvorka.

Reagovat
smazaný uživatel

proč nehraje Wollscheid, je z nich nejlepší

Reagovat
jv

Očividně si během letní přestávky na jeho úkor vybojoval místo Spahić.

Reagovat
db18

Mylsím, že v příštím utkání už si zahraje

Reagovat
jv

Nedivil bych se tomu, ale spíš Sami tuhle dvojici podrží (přeci jen je to bývalý obránce a doposud si vedli dobře).

Reagovat
db18

Boateng zatím hraje líp než jsem čekal Od doby za BVB k nepoznání

Ale doufam, že Sami Werkself srovná a ukopou aspoň remízu

Reagovat
jv

Boateng si zatím musí připadat doslova jako lovná zvěř...

Reagovat
db18

Ale zatím to bere klidně

Reagovat
jv

Možná až překvapivě, ale přeci jen je to jeho první zápas, on to časem napraví...

Reagovat
smazaný uživatel

To měl dávat z první

Reagovat
smazaný uživatel

Být tam někdo jiný než Neustädter, tak je to asi branka.

Reagovat
smazaný uživatel

Uchida a jeho bránění

Reagovat
smazaný uživatel

Emre ale těch DM má Leverkusen trochu moc, chtělo by to taky někoho trochu kreativnějšího

Reagovat
db18

Mají to vymyšlený dobře - Bender je na DM taky dost ofenzivní, navíc se on a Castro můžou zatáhnout na beka, kde taky hráli a zastoupit beky

Reagovat
db18

a Castro v minulé sezoně taky vlastně hrál AM

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně mě dneska překvapil Uchida, ten po dlouhé době zahrál fakt dobře

Reagovat
smazaný uživatel

On to v sebe má, len proste nedokáže udržať konštantne dobrú výkonnosť...ale potenciál má veľmi dobrý, aj herne sa mi páči, keď mu to ide...fandím mu, nech má konečne vydarenú sezónu...

Reagovat
smazaný uživatel

Už mu to nešlo hodně dlouho teda. To co říkáš to bylo možná 2 sezony zpátky. Šel dost dolů

Reagovat
smazaný uživatel

Káca vs. BVB, jsem hodně zvědavej dneska

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jestli nastoupí Sokratis, tak bych nechtěl být v jeho kůži

Reagovat
Pipo123

Dneska ideme VFB - Hoffe obaja dajú gól do toho Bundesliga

Reagovat
smazaný uživatel

Za kolik máš vsazeno?

Reagovat
Pipo123

50e, go Arsenal - Tonttenham, VFB - Hoffe a výhru Atlatica

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, pěkný. Tak ať to vyjde co nejlíp Měl sis včera vsadit na Juve, že dají 4 góly proti Laziu jistota

Reagovat
Bayernista18

Jako vždycky dá za Stuttgart gól Ibiševič, to je tutovka.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: FIFA 13 .... olé založil jsem klub v režimu on-line kariéry pro jednoho hráče. Kdo by měl zájem se přidat, nechť hledá tým: Lucky Loosers (západní evropa) nebo uživatele hack008

Reagovat
Pipo123

Hoffe to je tragédia v obrane, už proti Freiburgu hrali hrozne. Ale obaja dali gól tak som rád

Reagovat
db18

Hoffe sestup a Volland do Leverkusenu

Reagovat
Pipo123

Páči sa mi aj Firminio a Beck, inak zvyšok hodne mimo a to nie je len dnes ale aj v minulých zápasoch

Reagovat
db18

Ještě Casteels je dobrý gólman - ale pro něj by to bylo na cestu ven z Německa nebo zůstat v Hoffenheimu

Reagovat
jv

...Vestergaard je velký talent, Johnson taky není k zahození, oni spíš doplácí na to, že se zbavili většiny zkušených hráčů, jinak mají hodně talentovaný tým.

Reagovat
Kily

Hoffenheim baráž, pak by mi vyšla alespoň polovina maximálně optimistické předpovědi o tom, že SGD letos bude hrát baráž o postup proti Hoffe. I když nakonec vlastně budu rád, když v baráži skončí oba...

Reagovat
smazaný uživatel

ti už by pak byli dost silní, to ne... raději do Stuttgartu s ním

Reagovat
smazaný uživatel

Weidenfeller - Großkreutz, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, Sahin - Blaszczykowski, Mkhitaryan, Reus - Lewandowski

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

očekávaná..

Reagovat
smazaný uživatel

ještě Werner gól a bude to v pořádku :)

Reagovat
Pipo123

To je nástup od VFB

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart ! Konečne...

Reagovat
stas87

tak moja fanta bude mat toto kolo dostatok bodov len skoda ze som nestacil vymenit pasku ktora ostala kijotakemu

Reagovat
jv

Já jsem na to díky předehrávce úplně zapomněl, ale docela spokojenost, Vedad měl pásku, tak snad se to odrazí na bodech (jenom škoda, že se branky nijak víc nezohledňují, protože bych na tom byl o hodně líp).

Reagovat
db18

já jen slabých 58 bodů... příště na tom už snad budu líp, až kapitán nebude vykartovaný a v sestavě

Reagovat
smazaný uživatel

snad Micki dneska naváže na výkony z přípravy

Reagovat
Spasitel

A ja som sa obával over 2,5, že nevyjde

Reagovat
JozkokozleJ

Bez Schweglera, Rodeho a Meiera to bude mat Dortmund ulahcene. Snad Frankfurt vydrzi co najdlhsie, ale zrejme to nebude tak napinave ako pred rokom (3:3).

Som zvedavy na Rosenthala, ktoremu absencia Meiera dovoli nastupit na svojom oblubenom mieste stiahnuteho utocnika.

Reagovat
smazaný uživatel

To sú veľké straty pre Frankfurt, povedal by som že traja kľúčoví hráči... Ja som zvedavý predovšetkým na Kadleca, pre ktorého to bude určite niečo nové, proti takému týmu ešte nehral.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavní je ten Meier no... Rodeho dokáže velice kvalitně nahradit Lanig

Reagovat
smazaný uživatel

Maxim!

Reagovat
smazaný uživatel

NUR DER BVB

Reagovat
smazaný uživatel

jestli to dneska zvládneme, tak to bude parádní kolo pro nás

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana ale zatiaľ neskutočne horí...

Reagovat
ACSMan

Kadlec hroťák

Reagovat
smazaný uživatel

Tady jsou hold jinší brankaři jak v Čr...

Reagovat
Aldeano

Tak zrovna brankáři, jsou snad ten nejmenší rozdíl...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že tohle by hodně brankářů v GL pustilo

Reagovat
jv

Určitě, zrovna BL má obecně nejkvalitnější brankáře, takže rozdíl tam je a to dost značný.

Reagovat
Aldeano

Píšu, že není rozdíl? Ale pokud si vezmeš tempo hry a vůbec kvalitů hračů, tak u brankářu je ten rozdíl pomalu nejmenší.

Reagovat
jv

Logicky, no.

Reagovat
Aldeano

To nemusí být automatické. Ale jestli je v ČR nějaký post obsazen kvalitně, tak je to post brankářský. Když si vezmeš brankáře i z horších týmů, tak jsou na vysoké úrovni. To není všude. V poli je to už horší no...

Reagovat
db18

To je letos - když si vezmeš minulý rok, tak tam najdeš Bučka, Radu, dvojici Zbrojováků...

Reagovat
Aldeano

Jo, jasně neříkám všichni. Ale obecně mi přijdou gólmani v ČR kvalitní. Například i v hokeji máme dobré gólmany

Reagovat
jv

Určitě patříme v tomhle ohledu mezi ty "lepší", ale Německo je momentálně ve fotbale nad námi, rodí se tam jeden skvělý brankář za druhým.

Reagovat
Aldeano

To je pravda. A i dlouhodobě má skvělé brankáře

Reagovat
Aldeano

Alespoň, že se do těch šancí dostává. Věřím, že to začne proměňovat. Venca

Reagovat
Aldeano

Venca!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlecovi to přeju ve všech zápasech, ale zrovna proti nám

Na druhou stranu to je "odměna" za tu naši laxnost v zakončení, bylo tomu tak jak proti Brémám, tak zatím i teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelný, kolik šancí se dá spálit. Tři střely ložený z vápna, trefuje se střecha nebo prostředek. Proč Schmelzer nahrával nechápu doted'. Frankurt hraje v obraně hrozně naivně, je tam za nima mraky prostoru a stačí jeden rychlej náběh, kterej v 80% ani nezaregistrujou a hned je z toho šance. Nevyužití tohohle průchoďáku může mrzet. Eintracht dopředu nic extra, když už někdo hrozí, je to jen Venca - a hraje parádně. Zaslouženě vyrovnal, protože ty naše paliče prostě musel potrestat. Stačí dát třetinu šancí a vyhrajeme uplně v klidu.

Btw docela mě dostalo, co řikal spolukomentátor, že Kadlec neni rychlej hráč. A krásně to ještě rozebral. Do, dobrá píčovina

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

na pomery BL myslis ze bude rychly? to co staci v GL tu nestaci ani omylom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JacoBee

Ano je dost rychlý i na poměry bundesligy.

Reagovat
stas87

a preto subotic ktory je od neho o 13 centimetrov vyssi a menej obranty ho dvakrat zastavil a stacil mu...to precenovanie v poslednej dobe GL mi ide slusne na nervy,ked uz mam vybrat rychleho hraca z eintrachtu tak inui a aigner ktory kadleca strci 6x do kapsy

Reagovat
JacoBee

Reagovat
stas87

fakt sa na toto vyser,davat tuto kravinu pod kazdy druhy komentar je k nicomu ty BL nesledujes,o eintrachtu si vedel hovno tak o co sa snazis?

Reagovat
JacoBee

Frankfurt sleduju již dva roky jelikož je to můj druhý nejoblíbenější tím.

Ale ok nechám tě tlachat sračky

Reagovat
JacoBee

tým

Reagovat
smazaný uživatel

Dyt jim tam skoro neustale utika.

Reagovat
smazaný uživatel

Neutíká, dostane se do náskoku správným výběrem místa a náběhem, ale rychlostně je na tom špatně.

Reagovat
slovaňáák

Je to tak.

Reagovat
JacoBee

Ale hovno.

Reagovat
patas92

Reagovat
jv

Přesně, ale to by měl snad každý vidět, pokud na to dneska kouká.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska kouká Chodim na Spartu celej život, Kadlec hrál docela dost zápasů i v EL a ve srovnání s kvalitníma soupeřema svojí rychlost ukazoval dostatečně, o GL nemluvě. Kdyby si to rozdal s Hummelsem nebo Suboticem vedle sebe, tak je predbehne jak nic. V zápase záleží na hodně věcech a že má dobrej výběr místa a timing na náběh, to víme už dávno. Ale je kravina tvrdit, že neni rychlej. V Bundeslize vždycky bude dost rychlejších hráčů než je on, ale rozhodně bude patřit do tý skupiny rychlíků, i když třeba na její konec.

Reagovat
jv

Hummelse asi určitě ne, jinak dneska ho dohnal i Neven, což je asi nejvíc vypovídající.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Škoda, že Bolly už je v druhé lize Ale stejně - Auba x Kadlec?

Reagovat
smazaný uživatel

tak Auba je asi jiná kategorie

Reagovat
JozkokozleJ

Pozor, Aubameyan zatial nedrzi ani tohtosezony rekor v BVB, tam je najrychlesji zatial Blaszczykowski s nameranou rychlostou 34,03 km/h, kdezto Bolly ma v tejto sezone nameranu najvyssiu rychlost 35,24 km/h. Je otazne, ci Aubameyang zatial iba namazava piesty alebo jeho prednostou je skor neuveritelne zrychlenie, nez celkova rychlost (ta samozrejme tiez nebude na zahodenie ).

Reagovat
db18

Spíš to zrychlení - Auba je ryhclejší než Bolt prvních 40 metrů ne? Bolly měl tuším 60 metrů (A Bolt má špatný starty)

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

30 metrů... a to Auba byl už rozběhnutý, ne? kdežto Bolt začíná z klidu

Reagovat
db18

bralo se to tak, aby oba měli stejné podmínky... a jelikož se Bolt taky dost motá kolem fotbalových klubů, tak si myslím, že bude mít změřený sprint z výklusu

Reagovat
smazaný uživatel

Sory, ale tomu nevěřím

Reagovat
db18

hm, teď si pročítam ty články, kde je srovnávají, tak spíš Auba měl nízký start

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

můžu se zeptat odkud máš takové statistiky. Našlo by se tam i třeba kdo toho nejvíce naběhá?

Reagovat
JozkokozleJ

Najpodrobnejsie statistiky boli v na bundesliga.de v ramci tzv. "matrixu", tam bolo zaznamenane uplne vsetko, kazdy pohyb. Ale Matrix od novej sezony z BL stranky zial zmizol.

Teraz si to hladam rozne. Kicker, Bild (odtial rychlost). Na BL mas pod kazdym zapasom statistiku nabehanych kilometrov vsetkych hracov v ramci "analyse".

Reagovat
smazaný uživatel

super, díky

Reagovat
Aldeano

" to co staci v GL tu nestaci ani omylom" To je hodnotný komentář... To je snad jasné. A NIKDO nepíše opak. 2. zápas, který hraje je v poločase a ty už víš, jak bude hrát do konce kariéry. Nemůžeš někoho vysadit z GL, dát ho do BL a myslet si, že bude hrát naprosto stejně. Na tempo si musí zvyknout, a on si zvykne. Ale ty vlastně už víš, jak by dopadl i Krejčí v BL (viz. včera), takže asi tak...

Reagovat
stas87

koudak to napisal naprosto presne v GL mal vyber miesta a rychlostne tam nie ze vylozene vynikal ale ten naskok co ziskal v prvych metroch mu ostal alebo ho este zvysil,tu to stacit nebude pretoze rychlostne je BL na vyssej urovni,to je proste cele a tie tvoje sudy si fakt nech,nemyslim si ze bude niekde restartovat karieru

Reagovat
Aldeano

Ty tady píšeš soudy. Nebo to včera s Krejčím bylo jako co? A dále. "dostane se do náskoku správným výběrem místa a náběhem" To napsal koudak. "v GL mal vyber miesta" To je zase tvé rýpání...

Reagovat
stas87

skor ja vidim problem u teba ze co sa tyka GL alebo sparty/ceska tak nedokazes slusne a vecne reagovat,na vsetko reagujes podrazdene,mne tu v tejto povedzme hadke dali zapravdu ludia co sleduju pravidelne BL tak ako ja,o com sa tu teda mam s tebou bavit?

Reagovat
Aldeano

Jsi demagog. To co napsal koudak jsi účelově využil. A kde bereš jistotu, že Krejčí se nemůže rozehrát taky nechápu.

Reagovat
stas87

tak ze som ho dostatocne nevychvalil ako koudak znamena ze som demagog? a co sa tyka toho krejciho tak ma zaujalo to ze niektory ludia tu na fore mu ohromne verili na to ze by v gladbachu hral,nevysmieval som sa mu tak co to ma znamenat teraz od teba?

Reagovat
Aldeano

Je blbost vůbec řešit, jestli by se prosadil nebo ne. To se uvidí pokud někdy přestoupí. To, že někdo psal, že má na jasný základ v Gladbachu je stejná hloupost, jako psát, že nyní nemá formu. A něco ve stylu "Tak vidíte, že by se v BL neprosadil".

"tak ze som ho dostatocne nevychvalil ako koudak znamena ze som demagog? " Ne. Protože si píšeš co chceš.

Koudak: "Neutíká, dostane se do náskoku správným výběrem místa a náběhem, ale rychlostně je na tom špatně."

Na to ty: "koudak to napisal naprosto presne "

S dodatkem: "v GL MAL VYBER MIESTA a rychlostne tam nie ze vylozene vynikal ale ten naskok co ziskal v prvych metroch mu ostal alebo ho este zvysil,tu to stacit nebude pretoze rychlostne je BL na vyssej urovni"

On nepíše, že už ho nemá...

Reagovat
stas87

tak nepisal som ze by sa nepresadil v BL,to zasa pisat nemusis a nevyznelo to tak

problem je v inej veci-cesku sa zacalo v poharoch darit,ma slusne vysledky a s tym sa dviha aj sebavedomie ludi co sa motaju okolo GL,zrazu by plzenaci ci spartani hravali tam aj tam,dost casto nelogicky su precenovani a ked sa clovek ozve a napise ze az tak dobry nie su tak su taketo hadky ako ty a ja...vy vidite zlepsenie sparty aj plzne,ozaj hraju dobry futbal a uz nedostavaju do drzky od vsetkych v europe ale zabudate ze aj BL sa meni,vyvija a zlepsuje,zrazu si myslite ze ked sparta hra vyrovnane s athleticom ci feyneoordom tak ten hrac bude hrat rovnako kvalitne aj v BL co je proste hlupost,jiracek je rad ze strieda v hsv a to pri tom v GL vynikal nad vsetkymi

nenapisal som nic v style ze je kadlec pomaly a nema sancu,ze sa nepresadi v BL a ze je slaby,len som napisal ze to co staci v cesku nestaci v nemecku,,,nic viac a ty tu zacnes rozbiehat uplne zbytocne hadky

Reagovat
Aldeano

Tohle nemá cenu. Já si nemyslím, že tady přece Kadlece nějak slepě vyzdvihuju. Ani jiné hráče z ČR. Jestli dáváš všechny uživatele na roveň Typka a Filipa12... . Jinak je hezké, že víš kde je problém. A to v tom, že jsou Češi zaslepení (mimochodem, aby jsi na mne neútočil, tak já jsem o SR nebo ČR doposud nemluvil).

Tohle mi přijde třeba zbytečné psát:

"no ked sa vraj o krejciho zaujimal gladbach tak tu zaznelo ze by tam hral v zaklade...a dneska je rad ze hra za spartu" To si chceš dokázat, že neměl pravdu Typek, nebo někdo takový?

To se můžeš jít hádat s Dolarem, jestli Darida má, nebo nemá na MU...

Reagovat
patas92

rychlost je právě Kadlecova největší slabina

Reagovat
Aldeano

Reagovat
jv

Rychlostně na BL nestačí, což se dneska snad dostatečně ukázalo, ale na druhou stranu by mu to na podhrotu tolik vadit nemuselo, Meier by mohl klidně na hrot.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JacoBee

No Meier kterej hraje každej match na podhrotu bude celej žhavej to měnit

Reagovat
jv

On se pohybuje všude, často je až nahoře, ale potom je tam ještě Rosenthal, který je taky hodně gólový, tak proto Kadlec nejspíš zůstane na hrotu, kde nemá Eintracht moc na výběr.

Reagovat
JacoBee

jn,na druhou stranu nemusí bý nejrychlejší když bude mít dobrej výběr místa :)

Reagovat
jv

To samozřejmě, však jsem ho tím nechtěl odepsat nebo tak něco.

Reagovat
stas87

rozhodca ukrutne nepresny...a asistenti tomu tiez moc nepridavaju na kvalite,nechapem o co sa eintracht pokusa,nevedia si zalozit akciu chapem ze chyba stred pola+meier ale aj tak je to tazkopadne,pri gole kadleca sa zabudol schmelzer,subotic uz bol o kus vyssie pred hummelsom ktory musel ostat pri kadlecovi ktory vyuzil volneho miesta a kde mal byt pravdepodobne subotic ktory to uz nestihol

suhlasim s boksom ze kadlec ma vyber miesta,cit pre prihravku a dobru strelu ale je strasne pomaly,prve metre ma strasne pomale a zrejme sa to uz nezlepsi,pri tej sanci ktoru mal a ktoru posral asistent si neveril na klucku proti weidenfellerovi,to docela posral

Reagovat
Aldeano

Hraje nějakou 130. minutu v BL... Nj ,ale už by to měl zabalit a zkusit restartovat kariéru v Jihlavě

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Mkhitaryan je prostě úžasný

Reagovat
smazaný uživatel

Subotić nic moc, možná jsem na něj vysazenej, ale pozičně má prostě problémy (už od loňské sezony). A Lewa už měl být dávno dole na hrotu místo něj Aube. Pije mi krev ta jeho laxnost..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť se snažil.. akorát to zadrbal jak v 92. minutě nepodržel míč a místo toho ho sportovně odevzdal

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda tu jeho zabejčenost typickou pro minulou sezonu neviděl vůbec.

Reagovat
smazaný uživatel

no.. asi na něm obdivujem oba něco jiného..."zabejčenost" jsem u něj nikdy neviděl. Každopádně laxní se mi teda nezdá..

Reagovat
JozkokozleJ

Nebol som si isty, nikdy som sa na to vyrazne nezameral, ale tiez som si jeho neistej hry vsimol uz davnejsie. Predovsetkym ak vedla neho nehraje Hummels.

Reagovat
jv

Něco na tom bude, Santana je taky bez Matse špatný (zatím teda).

Reagovat
smazaný uživatel

Henrikh bomba tenhle kauf se nám vyvedl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

uf!! vezeme 3 body domu - nádhera!! Nur der BVB!!

ps: jsem idiot - myslel jsem si, že se hraje teprve od 18:30 (neptejte se mě proč)..takže jsem viděl jen 2. půli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele