Bundesliga - preview 33. kola

03.05.2014, 09:44, aktualizováno 03.05.2014, 09:44
Previews
Schalke jede do Freiburgu potvrdit třetí příčku, o Ligu mistrů by nerad přišel také Leverkusen, který se představí ve Frankfurtu. Pokračuje také záchranářské drama. Stuttgart je blízko konečné patnácté příčce, a tak Hamburku, Norimberku a Braunschweigu nejspíš nezbyde nic jiného, než souboj o barážovou šestnáctou pozici.
Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Gladbach si to doma s Mainzem rozdá o zachování naděje na Ligu mistrů - ačkoliv jeho kouč Lucien Favre touží zejména zajistit si pohárovou účast. K tomu domácím dnes stačí neprohrát.

Také Mainz hraje o hodně - případná výhra by jej vystřelila o jeden bod právě nad Gladbach, remíza by pak oběma celkům zajistila, že je sedmý Augsburg v závěrečném kole už nedotáhne. Hříbata zase mají šanci zakončit 33. kolo na čtvrté příčce a vydobýt si pole position pro finální boj o Ligu mistrů.

Před Favreho týmem se tak otevírá reálná příležitost zakončit sezonu v top 4, sám švýcarský stratég však takto nepřemýšlí. "Naším cílem je skončit do šestého místa," prohlásil na tiskové konferenci. "Chceme předvést dobrý výkon a pokud možno získat tři body. Mainz je velice nepříjemným protivníkem, umí několik herních systémů a často je mění přímo během zápasu," varuje. "Budeme proto muset být hodně obezřetní."

Není pochyb o tom, že hosté se budou snažit na Gladbachu uspět - Favreho opatrnost je proto na místě. "Nechci se vznášet s hlavou v oblacích," potvrzuje kouč. "Teď se soustředíme jen a pouze na Mainz. Po závěrečném hvizdu pak uvidíme, co je ještě ve hře."

Hodně emocionální bude zápas pro domácího gólmana Marca-Andrého ter Stegena, který se bude loučit s fanoušky na Borussia Parku. Příští sezonu už budou jeho zákroky oslavovány někde jinde, nejspíše v Barceloně, která by se měla stát jeho dalším působištěm.

"Nepřekvapuje mě, že se o něj Barcelona zajímá," kývá hlavou Favre. "Pro mě je jedním z nejlepších gólmanů světa. Stále je ještě mladý a má obrovský potenciál, navíc je ohromně klidní a loajální. V kabině je nesmírně důležitým hráčem," chválí kouč německého reprezentanta.

Ter Stegenovým úkolem bude dnes zejména zastavit japonského forvarda Shinji Okazakiho, který skóroval letos už čtrnáctkrát a stal se tak historicky nejlépe střílejícím Japoncem v jediné bundesligové sezoně. "Moje branky mi pomohly znovu nabýt sebevědomí," prohlásil osmadvacetiletý hráč. "Do značné míry je to zásluhou kouče Thomase Tuchela, který ze mě udělal svého útočníka číslo 1."
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Korb, Jantschke, Stranzl, Alvaro Dominguez - Kramer, Nordtveit - Herrmann, Arango - Raffael - M. Kruse
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Pospěch, Bell, Noveski, Junior Diaz - Geis - Moritz, Soto - Malli - Okazaki, Choupo-Moting
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 4.00 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Fotbalisté Frankfurtu si již po minulém kole zajistili definitivní účast v příštím ročníku Bundesligy a nyní se tak budou ve dvou zbývajících kolech pouze prát o konečné umístění. V současnosti jsou na jedenáctém místě se ziskem šestatřiceti bodů, ovšem hned tři další celky mají stejný počet bodů a ještě je tak čeká velká práce. V posledním domácím střetnutí přivítají favorizovaný Leverkusen, který se ještě pere o účast v Lize mistrů.

Bayeru v tuto chvíli patří čtvrté místo s pětapadesáti body a prozatím by ho tak čekala kvalifikace Ligy mistrů. Na třetí Schalke ztrácí tři body, ovšem na záda mu dýchá pátý Wolfsburg s jednobodovým mankem a také šestý Gladbach s tříbodovou ztrátou. Leverkusen se po horším období dokázal zvednout v minulých třech utkáních, kde doma porazil Herthu 2:1 a zvítězil v Norimberku 4:1, naposledy získal cenný bod po remíze 2:2 s Dortmundem.

Eintracht čeká na tříbodový zisk tři ligová kola v řadě. Po výhře nad Mainzem utrpěl porážky od Schalke s Hannoverem a minule si odvezl bod z Hoffenheimu po bezbrankové remíze. Oba sobotní soupeři se spolu letos utkali jednou v polovině prosince a Frankfurt dokázal překvapivě zvítězit 1:0, nyní mu Leverkusen určitě bude chtít v tento důležitý moment porážku oplatit a vzhledem k situaci je také velkým favoritem.

V domácím dresu by měl i tentokráte pouze na lavičce začít český reprezentační útočník Václav Kadlec, který se v poslední době v základní sestavě příliš neobjevuje. Domácí kouč Armin Veh nemůže počítat s několika zraněnými hráči, pro sobotní duel nebudou k dispozici Anderson, Jung, Barnetta, Flum, Kittel a Rode. "Rozhodně nám záleží na konečném umístění a chceme našim fanouškům udělat na závěr ročníku radost. Soupeře porazit můžeme, o čemž jsme se přesvědčili již na podzim, na druhou stranu to bude nesmírně těžké," uvedl Veh.

Jeho protějšek Sascha Lewandowski bude postrádat kvůli zranění Guardada, Hegelera, Kruseho, Reinratze a i velké opory Sama s Kießlingem. "Čtvrté místo máme ve svých rukách a chceme ve zbývajících dvou duelech zvítězit. Rozhodně jsme nevzdali ani třetí pozici a tedy přímý postup do Ligy mistrů, zaváhání Schalke rozhodně není nereálné. Frankfurt nám v domácím prostředí nedá nic zadarmo a musíme hrát na sto procent," řekl odhodlaně dvaačtyřicetiletý trenér Bayeru.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Celozzi, Zambrano, Madlung, Djakpa - Schwegler, Russ - Aigner, Meier, Rosenthal - Joselu
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Donati, Spahič, Toprak, Boenisch - L. Bender, Can - Brandt, Castro, Son - Derdiyok
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.33 - 4.20 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Eintracht Braunschweig - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Poslední možnost, jak se i nadále udržet mezi německou elitou, stojí před Lvy z Braunschweigu, které však čeká duel s Augsburgem, jenž stále může usilovat o pohárové příčky.

Užuž to jednu chvíli vypadalo, že by domácí strana mohla ještě zabojovat a situaci ve spodku tabulky řádně zamotat, ovšem po sérii třech utkání s bodovým ziskem nováček nezvládl nastoupený trend udržet a zásluhou dalších porážek (tři za sebou) zůstává uvězněn na dně.

Skromnému týmu navíc ztěžuje situaci fakt, že už se za žádných okolností nemůže přímo zachránit, ale přinejlepším se bude muset spoléhat na baráž, což tak jako tak rozhodně Eintrachtu na motivaci nepřidá. "Budeme hrát na výhru," slibuje však před posledním domácím zápasem Torsten Lieberknecht, který má, jakožto strůjce postupu, stále plnou důvěru.

Ještě před rokem zažívali podobné starosti také bavorští Švábi, avšak nyní je to z pohledu FCA úplně odlišná písnička a hosté místo boje o udržení míchají o poznání vyššími příčkami - dokonce může Augsburg, jak už bylo napsáno, stále usilovat o historický postup do Evropy!

Nedávno ještě druholigový tým se tak logicky naskýtající šance nechce vzdát a Braunschweig tak rozhodně nečeká žádná procházka růžovou zahradou. "Nechceme se té šance vzdát," potvrdil kapitán Paul Verhaegh. "Pokud se nám povede vyhrát, stále bychom si mohli držet matematickou šanci na sedmé místo," nabádá své ovečky Markus Weinzierl.

Prakticky s nejsilnější možnou sestavou vyrukuje do boje Eintracht, který však ze tří vzájemných utkání (započítána také 2. BL) ani jednou nevyhrál. To Augsburgu bude nadále chybět dřívější stabilní člen základu Jan Morávek (svalové problémy) a Andreas Ottl (třísla).
Braunschw. - pravděpodobná sestava:
Davari - Kessel, Bičakčić, Correia, Reichel - Boland, Theuerkauf - Bellarabi, Hochscheidt - Kumbela, Nielsen
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek - Baier - Hahn, Vogt, Halil Altintop, To. Werner - Mölders
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.40 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hamburger SV - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Dalším tradičním celkem, který má i dvě kola před koncem sezóny nadále záchranářské starosti, zůstává Hamburk, jenž by si chtěl minimálně udržet současnou barážovou pozici. K tomu však nejlépe potřebuje bodovat, což proti Bayernu Mnichov nebývá zrovna pravidlem.

Přístavnímu mužstvu navíc nehraje do noty ani aktuální forma: HSV z minulých pěti ligových zápasů rovnou čtveřici prohrálo a s několika konkurenty, kteří rovněž bojovali o holý život (Hannover a Stuttgart), tím pádem přestal držet krok. Důležitý je však pro Rothosen fakt, že alespoň barážovou účast drží plně ve svých rukou (poslední Braunschweig ztrácí dva body).

Motivaci k záchraně navíc musí chtě nechtě domácím zvyšovat fakt, že Hamburk doposud ještě, jakožto jediný bundesligový celek, nesestoupil o patro níže. "Rozhodně od Bayernu nedostaneme nic zadarmo, budeme muset pořádně bojovat," vyhlásil kapitán Rafael van der Vaart, který je na utkání znovu připraven (zranění lýtka). "Samozřejmě bychom chtěli vyhrát, ale především musíme ukázat touhu - Bayern musí vzájemné utkání pořádně bolet," dodal.

Dlouho naprostý suverén, který bez sebemenších problémů obhájil Meisterschale, má za sebou poměrně nečekané, ale hlavně opravdu výrazné klopýtnutí s Realem Madrid, který po domácím vítězství zvládl i semifinálovou odvetu Ligy mistrů na mnichovské půdě a po jasné výhře 4:0 tak sen Mnichovanů o obhajobě nejprestižnější klubové trofeje definitivně zhatil.

Možná díky tomu se však hostující velkoklub bude víc soustředit na závěr ligové sezóny, kde se vyjma Hamburku potká ještě s dalším tradičním protivníkem ze Stuttgartu. "Tohle není konec. Měli jsme dva roky po sobě obrovské úspěchy," zůstává pozitivně naladěn předseda FCB Karl-Heinz Rummenigge. "Po dvanácti letech jsme mohli znovu opanovat Champions League, to je pocit, na který se jednoduše nezapomíná," dodala ikona Bayernu, od kterého se ani za nepříznivého stavu neodvrátili vlastní fanoušci (ještě deset minut před koncem podporovali).

I přes uzdravení domácí ikony zůstává z hamburského pohledu mimo hru Johan Djourou (svalové potíže), Zhi Gin Lam, Slobodan Rajković (zpřetrhané kolenní vazy), Lasse Sobiech (kotník), Maximilian Beister (rovněž vážné zranění kolenních vazů), Jacques Zoua (stehenní sval) a Pierre-Michel Lasogga (rehabilitace po svalovém zranění). Disciplína navíc zastaví Tolgaye Arslana.

Holger Badstuber se sice již pomalu vrací do plné tréninkové zátěže, ovšem do utkání ještě s určitostí nějakou dobu nezasáhne, což platí také pro Thiaga a Shaqiriho (oba rehabilitace). Mimo hru pak zůstává ještě Tom Starke (koleno) a Rafinha, jenž pyká ze červenou kartu.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, Westermann, Mancienne, Jansen - Jiráček, Badelj, Rincón, Iličević - van der Vaart - Çalhanoğlu
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, J. Boateng, Dante, Alaba - Javi Martínez, Schweinsteiger - Robben, T. Müller, Ribéry - Mandžukić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.00 - 6.00 - 1.29
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Freiburg - Schalke 04  (sobota 15:30)
Fanoušci Schalke i Freiburgu si určitě pamatují, o co se v tomto zápase hrálo před rokem - tehdy šlo o přímý souboj o poslední volné místo pro Ligu mistrů. Dnes je situace o dost klidnější.

Loni se radovali v Gelsenkirchenu - Schalke potřebovalo uhrát alespoň bod, aby uhájilo pozici zajišťující postup do milionářské soutěže. Nakonec vyhrálo 2:1. Kdyby tehdy Freiburg překvapil a slavného soka udolal, šel by oproti předpokladům mezi evropskou smetánku právě on. O 12 měsíců později je však vše jinak.

Svěřenci Christiana Streicha totiž letos místo o Evropu bojují o záchranu, což je logický důsledek nezkušenosti s bojem na domácí a kontinentální scéně. Značnou část sezony strávil Freiburg dokonce v sestupové zóně, a až zlepšení formy v posledních týdnech mu zajistilo bundesligovou účast i pro další rok.

"Už v zimní přestávce jsem byl hluboce přesvědčen o tom, že se zachráníme," prohlásil klubový prezident Fritz Keller. "Nic jiného nepřicházelo v úvahu. Hrajeme jako tým, držíme při sobě, věděli jsme, že to urveme," dodal. Proti Königsblauen tak domácí nastoupí naprosto bez nervů.

Schalke oproti tomu stále nemá jistotu, že zopakuje postup do Ligy mistrů, přestože je momentálně třetí a stačí mu už jen jedna výhra. A kouč Jens Keller chce, aby přišla už dnes. "Do Freiburgu jedeme zvítězit," avizuje jasně. "Potřebujeme získat určitý počet bodů, abychom se nemuseli ohlížet na to, jak se daří naší konkurenci."

Keller se sice bude muset obejít bez služeb suspendovaného Seada Kolasinace, připraven nastoupit by však mohl být kapitán a klíčový obránce Benedikt Höwedes, který už v týdnu absolvoval kompletní trénink. "Posledních několik dní je v plném zápřahu, takže uvidíme, jaká bude situace před zápasem," objasnil kouč Königsblauen.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Sorg, Krmaš, Ginter, C. Günter - Schuster, Darida - Klaus, Schmid - Guedé, Mehmedi
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Hoogland, Matip, Felipe Santana, Ayhan - K.-P. Boateng, Neustädter - Goretzka, M. Meyer, Draxler - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.60 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FC Norimberk - Hannover 96  (sobota 15:30)
Doslova existenční zápas čeká na "der Club", který se po sérii špatných výsledků postaví již zachráněnému Hannoveru. Ten se však dostal do skvělé formy a jistojistě nebude chtít dát svoji kůži bez boje.

Při pohledu na výsledky nás dřív nebo později musí zaskočit bilance Franků, kteří během posledních měsíců opanovali pouze jeden jediný ligový zápas se Stuttgartem (2:0) a jinak jdou od porážky k porážce, což logicky musí mít za následek pobyt na chvostu tabulky.

Domácí se nyní nachází pouhý bod před posledním Braunschweigem a na závěr sezóny cestují do Veltins Areny, kde se jim prakticky vůbec nedaří bodovat. "Chceme využít příležitost, kterou máme," upíná se ke stále existující naději Roger Prinzen, jenž dostal záchranu tradičního klubu na starost. "Uděláme všechno, abychom se zachránili," slíbil mladý kouč.

Také 96ky se po sérii čtyř porážek za sebou nacházeli jen těsně nad ohroženým pásmem, ovšem po důležité výhře nad Rothosen (2:1) dokázala hostující ekipa přivést tři body rovněž z Frankfurtu, čímž si před závěrem sezóny zajistila na sestupové příčky dostatečný odstup (Hannover má k dobru devět bodů na HSV, které sídlí na barážové pozici). Hosté tak mohou být klidní.

Rozhodně však nedají franskému mužstvu body zadarmo, neboť se stále reálně mohou posunout až na průběžnou devátou příčku (pětibodová ztráta). "Soustředíme se jen na náš vlastní výkon. Je pak samozřejmé, že budeme chtít utkání vyhrát," pronesl Tayfun Korkut.

Norimberku bude scházet kvarteto Feulner, Gebhart, Hasebe a Ginczek, jinak je domácí ekipa kompletní. Tradičně zaplněná marodka je na straně H96, kde chybí šest hráčů.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Chandler, Nilsson, Petrák, Pinola - Balitsch, Frantz - Hloušek, Kiyotake, Plattenhardt - Drmić
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Rajtoral, Sané, C. Schulz, Pander - Schmiedebach, Andreasen - Bittencourt, Stindl, Huszti - Rudņevs
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.60 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Fotbalisté Werderu Brémy se musely téměř po celý ročník strachovat o záchranu, ovšem dvě kola před koncem mají definitivní jistotu účasti v příštím ročníku Bundesligy a nyní si to rozdají o konečné umístění. Doposud posbírali šestatřicet bodů a jsou na čtrnácté pozici, ovšem za jedenáctým Frankfurtem jsou pouze o skóre a na svého sobotního protivníka Herthu ztrácejí pět bodů. Při případné výhře tak ještě mohou bojovat i o desáté či deváté místo.

Hertha měla skvělý začátek sezóny, ovšem postupem času se začala stále více propadat a nakonec bude ráda, když se vejde do horní poloviny tabulky. Za devátým Hoffenheimem je o skóre a nyní tak potřebuje v Brémách zvítězit, aby ještě měla na tuto příčku slušnou šanci. Hosté v posledních deseti utkáních dokázali zvítězit jen jednou a to naposledy 2:0 nad posledním Braunschweigem, předtím v devíti duelech získali pouhopouhé čtyři body.

Werder na tom není o moc lépe, v osmi duelech si na konto připsal dvě výhry. Tříbodový zisk vybojoval nad Hoffenheimem a Hannoverem, naposledy bojoval o body na půdě giganta z Bayernu a nakonec s ním prohrál po divokém výsledku 2:5. V letošním vzájemném souboji dokázala Hertha zvítězit nad Werderem 3:2. V domácím dresu by měl na lavičce začít český obránce Theodor Gebre Selassie, za hosty by měl naopak v základní sestavě nastoupit slovenský bek Peter Pekarík.

Domácí trenér Robin Dutt bude postrádat zraněné Obraniaka s Yildirimem a je rád, že už je jeho celek v klidných vodách. "Téměř po celý rok to byly obrovské nervy a všichni jsme si konečně mohli oddychnout, nyní budeme do posledního domácího utkání vstupovat s čistými hlavami. Hertha umí hrát ofenzivně a pevně doufám, že tento styl předvede i u nás, diváci se jistě těší na gólové okamžiky. Tento zápas si chceme hlavně užít a tříbodový zisk by byl třešničkou na dortu," uvedl se širokým úsměvem Dutt.

Hosté nemohou počítat s Gersbeckem kvůli zlomené ruce, Baumjohanna na trávník ještě nepustí poraněné koleno, pohmožděný kotník nedovolí hrát ani Cigercimu a svalové potíže v oblasti břicha dlouhodobě trápí Lustenbergera. "Hertha dokáže plynule přecházet na útočnou polovinu a je velmi nebezpečná ve hře po křídlech. I když se jí v poslední době příliš nedaří v koncovce, tak se tento fakt může kdykoliv obrátit a my musíme být připravení," dodal Dutt.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wolf - Fritz, Prödl, Caldirola, Garcia - Bargfrede - Junuzovič, Makiadi - Hunt - di Santo, Elia
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarík, S. Langkamp, Brooks, J. van den Bergh - Hosogai, Niemeyer - M. Ndjeng, Skjelbred, Allagui - Ramos
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.50 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Německá bundesliga nám dospěla již do svého 33. kola, které jako obvykle nabízí všechny duely během jednoho sobotního termínu, kde Borussia Dortmund poměří síly s Hoffenheimem, jemuž se na BVB daří.

Žlutočerná družina má skvělou formu, když z posledních deseti ligových mačů nezvládla jeden jediný se jmenovkyní z Mönchengladbachu, jinak Borussen ze sedmi následujících utkání rovných pět opanovali. Dvě kola před cílem tak mají domácí na druhém místě již nedostižný sedmibodový odstup na odvěkého rivala z Gelsenkirchenu, který si stále musí hlídat záda.

Svěřenci Jürgena Kloppa se mohou pochlubit druhou nejproduktivnější ofenzivou soutěže (73 vstřelených branek!), což se potvrdilo i minulý víkend, kdy Dortmund hned dvakrát dotáhl náskok Werkself a odjížděl z Leverkusenu s bodem za remízu 2:2. "Chceme se s fanoušky rozloučit pozitivním výsledkem," vyhlásil na tiskové konferenci Kloppo.

Hodně nevyrovnaný ročník prožívají na druhé straně barikády: TSG však pod vedením Marcuse Gisdola svým fotbalem baví, střílí kupu branek (taky dostává) a na rozdíl od minulé sezóny se nemusí strachovat o holý život a pohybuje se bez problémů uprostřed pelotonu.

Jak už bylo nakousnuto, hostům se na Dortmund vede, Hoffenheim z jedenácti vzájemných bundesligových utkání prohrál pouhopouhá tři a naposledy dokonce odjel z Vestfálska s plným bodovým ziskem, čímž si zajistil postup do baráže! "Na takovýto zápas pochopitelně nemůžeme zapomenout. Máme s ním spojených mnoho emocí," vzpomíná Gisdol. "Momentálně zažíváme naštěstí úplně jinou situaci," oddechl si perspektivní lodivod.

Kromě dlouhodobých marodů (Subotić, Bender, Gündogan a Blaszczykowski) se domácí nemohou spolehnout na dvojici Marian Sarr - Oliver Kirch, které trápí viróza. Hrát zřejmě nebude moci ani kapitán Sebastian Kehl, jehož pro změnu zastaví svalové problémy.

Zlomená noha nadále trápí Koena Casteelse, kterého mezi absentéry doplní Sven Schipplock, jenž hlásí potíže se stehenním svalem. Disciplína poté zastaví Modesteho.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Großkreutz, Şahin - Jojić, Reus, H. Mchitarjan - Lewandowski
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Grahl - F. Johnson, Abraham, Süle, Beck - Rudy, Polanski - Herdling, Roberto Firmino, Elyounoussi - Volland
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 6.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Stuttgartský kouč Huub Stevens má jasný úkol - zachránit Stuttgart v nejvyšší soutěži. Tradičnímu celku se to může podařit už dnes, pokud neprohraje doma s pohárovým aspirantem z Wolfsburgu.

Stuttgart má momentálně pětibodový náskok na Hamburk, efektivně však jde o šest bodů, protože jeho skóre je o celých 9 branek lepší. Jeho šance ohrozit Stevensův tým je tak prakticky minimální, pokud ten tedy ve zbývajících dvou duelech alespoň jednou remizuje. Teprve v okamžiku, kdy bude mít Stuttgart jistotu záchrany, bude vedení klubu jednat s nizozemským koučem o nové smlouvě.

"Nemyslím si, že teď je čas řešit moji budoucnost," prohlásil bývalý trenér Schalke a PAOKu na čtvrteční tiskové konferenci. "Se sportovním ředitelem Horstem Heldtem máme jasnou dohodu," naznačil. Ačkoliv se dle vlastních slov nyní soustředí pouze na splnění úkolu, který dostal poté, co na lavičce nahradil neúspěšného Thomase Schneidera, delšímu setrvání ve funkci by se podle všeho nebránil.

"Zatím se mi tu docela daří, hráči dělají to, co od nich očekávám. Také mojí manželce se ve Stuttgartu líbí," potvrdil Stevens. "Nic však ještě není jisté, takže situace zůstává stále stejná. Když jsem přebíral tuto pozici, měli jsme před sebou 10 finálových zápasů, nyní nás čekají ještě dva. Musíme se plně soustředit na to, abychom tuto misi dotáhli do konce."

"Pokud by si někdo myslel, že může odevzdat pouze 99%, potom se nám to nepovede. Potřebujeme vášeň a odhodlání, a jsem přesvědčen, že mí hráči si to dobře uvědomují," těší Stevense.

Wolfsburg však rozhodně nebude jednoduchým soustem - stále totiž hraje o možnost startu v příštím ročníku Ligy mistrů. Svěřenci Dietera Heckinga momentálně ztrácí pouze jediný bod na čtvrtý Leverkusen; už v tuto chvíli mohlo být pořadí opačné, minulý víkend však Vlci pouze remizovali s Freiburgem. Nyní mají druhou šanci, a jsou připraveni chytit ji za pačesy. V posledním kole je pak čeká "šestibodový" duel s Mönchengladbachem.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Schwaab, Rüdiger, Niedermeier, G. Sakai - Gruezo, Gentner - Traoré, Didavi, Harnik - Cacau
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Naldo, Knoche, Rodriguez - Luiz Gustavo, Polák - de Bruyne, Arnold, Perišić - Olić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.60 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov32273289:2284
2.Borussia Dortmund32205773:3665
3.Schalke 0432177857:4258
4.Bayer Leverkusen321741156:4055
5.VfL Wolfsburg321661058:4854
6.Borussia Mönchengladbach321571055:3952
7.1. FSV Mainz 05321551248:4950
8.FC Augsburg321371244:4646
9.TSG Hoffenheim3210111167:6641
10.Hertha BSC321181340:4241
11.Eintracht Frankfurt32991439:5336
12.SC Freiburg32991441:5636
13.Hannover 96321061641:5736
14.Werder Brémy32991439:6436
15.VfB Stuttgart32881648:5932
16.Hamburger SV32761948:6827
17.1. FC Norimberk325111636:6426
18.Eintracht Braunschweig32671928:5625
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
sobota 15:30SC Freiburg - Schalke 04

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (121)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vysoká výhra Wolfsburgu

prohra FCN

bod HSV

prohra Bweigu

výhra Herthy

Reagovat
Arne

Až na to poslední tedy...

Reagovat
bayern987

Vzdit si fanoušek herthy ne?

Reagovat
bayern987

Jo, tak sory jsem osel

Reagovat
Arne

V pohodě.

Reagovat
Arne

Však jo... Myslel jsem tím palcem, že se vším nesouhlasím - s výjimkou přání naší výhry.

Reagovat
bayern987

Ja vim nedošlo mi to jinak také nesouhlasím zvlášť s bayernem.

Reagovat
Arne

Jj, je roznesete jako v Pokalu.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Nürnberg podle mě vyhraje a HSV dostane dardu

Reagovat
smazaný uživatel

S tou dardou v prístave, no neviem neviem, bude stačiť 0:1

Reagovat
Bayernista18

Zatim ti to vychází.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

rozmýšľam ten Braunschweig dať na výhru, Augsburg veľmi nemá kam, 8.miesto si už udrží a domáci budú bojovať ako levy.

Reagovat
DieFohlenBMG

Vždyt ještě můžou skončit 7., nemaj to ve vlastních rukou, ale budou mít velkou motivaci

Reagovat
smazaný uživatel

Neviete aký zápas dneska na E2 vysielajú? Nemôžem to nájsť. Ďakujem.

Reagovat
Arne

BVB - Hoffenheim, či že zápas úplně o ničem.

Reagovat
smazaný uživatel

ajajaj, tešil som sa na der Club

Reagovat
db18

A MDR dává o ničem zápas RB-Saarbrücken

Reagovat
Arne

No ti hrají o postup, výhrou si ho zajistí a poprvé v klubové historii mají mít vyprodáno... Dík že jsi mi to připomněl, asi se kouknu pro představu alespoň na začátek, jakou atmosféru tam jsou schopni udělat.

Reagovat
db18

A začíná to už v 13:25, místo obvyklých 14:00

Reagovat
db18

...a zápaso ničem po 10 minutách nejspíš hotovo

Reagovat
Arne

Jj, jednoznačně... Ten Saarbrücken je šílenej, i když tam mají zajímavý hráče - Pezzoni, Judt, Ochs, na soupisce taky Reisinger nebo Ziemer. A přitom jasně sestupující.

Ten song "I feel good" jako gólová hymna, to je něco šílenýho.

Reagovat
db18

Já jsem si ani nevšiml, že Judt už nehraje za RB

Reagovat
db18

Bayern dnes může překonat další rekord. Minulý rok to Bayernu uteklo o jednu trefu, tak letos to už snad bude.

Držitelem rekordu je Werder, který v sezoně 06/07 vstřelil venku 43 branek. Bayernu stačí jeden gól, aby rekord dorovnal. To je docela příhodné, že soupeřem je zrovna HSV

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Gotze je naozaj nestasny ??? Alebo to su iba novinarske blbosti ? pretoze sa divam ze ma 2600 minut co je az nad mieru a nikde inde by asi nedostal viac

Reagovat
db18

Tam údajně nejde o minuty, ale o to, že do skutečně důležitých zápasů Pep nasazuje Robbena s Ribérym a Götze s Müllerem pak nehrají ty velký zápasy, ale spíše jen ty "všední"

Nevím co je na tom pravdy, akorát mi taky trochu přijde divný, že Götze byl jeho "vysněný" hráč, a pak skoro pořád sedí

Reagovat
smazaný uživatel

a tak sa mi aj zdá, že ho Pep stavia úplne inde. Či ?

Reagovat
db18

AM nebo levý kraj, na AM je většinou utopený a nic nezmůže...

Reagovat
JozkokozleJ

Dnes budu domace mansafty predstavovat dresy pre buducu sezonu, vsak? Co som zatial videl, tak su to podarene kusky, zvlast M´gladbach bude paradny.

http://www.nurfussball.com/2014/04/2014-2015-trikots-ubersicht.html

Reagovat
db18

U Schalke je škoda, že nemají barevně odlišený límeček Gladbach pěkný, akorát ten sponzor s tím moc neladí - to samé Werder... (oproti HSV, tam se mi ale zatím moc nepozdává ten proužek uprostřed)

...Bayer nuda, u Bayernu si počkám na to, jak to bude vypadat v realitě, protože minule jsem tady prskal a ony ty dresy nakonec vůbec špatně nevypadaly

Reagovat
smazaný uživatel

mě se líbí ty od leverkusenu. Škoda, že tam ještě nejsou od nás..

Reagovat
Bayernista18

Leverkusen má celkem pěkný no.

Reagovat
Bayernista18

Luxus.

Reagovat
JozkokozleJ

No neviem, pekne su dost, ale trosku Monaco.

Reagovat
Bayernista18

Hamburk nemá špatný, ale nejhezčí má jednoznačně Norimberk. A s tim Bayernem (Bayerncelonou) si dělaj srandu ne?

Reagovat
JozkokozleJ

Nurnberg mi pride malo originalny, v podstate je rovnaky ako ma tuto sezonu Wolfsburg, takze mne pride z tychto naopak najslbsi. Bayern a jeho navrat do 90-tych rokov je pre mna velka parada

Reagovat
Bayernista18

Historicky k Bayernu sedí, ale už vidim, jak všichni budou nadávat, že je to další důkaz, že se z nás stává Barcelona. A ten dres Norimberku ... mně přijde úžasnej, je čistej, nepřeplácanej, jak se řiká, v jednoduchosti je krása, letos maj nejhezčí dresy právě Vlci.

Reagovat
db18

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/10290004_10152063605144117_3488506811850294511_n.jpg

x

Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Martinez, Schweinsteiger - Robben, Kroos, Götze - Müller

Záloha dobrá, s tou ten rekord padne, proti té levé straně HSV, ale ten Müller

Reagovat
smazaný uživatel

Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Mats, Schmelzer - Jojic, Sahin - Kevin , Mickie, Marco - Lewa

Reagovat
djwenca

Pilař je zase nějak dlouhodobě zraněnej, že není ani na lávce už dlouho?

Reagovat
Arne

Měl by bejt v pořádku, ale holt když už hrál, tak hrál tužku... Ve Freiburgu jsou jistě rádi, že je tam jen na hostování.

Naopak Daridovi se daří nejen výkonama... Bavil jsem se s fanouškem Freiburgu a prý je tam třetí nejpopulárnější hráč (po Baumannovi a jednom z dvojice Ginter/Schuster, teď už nevím).

Reagovat
Arne

Tak podle oficiálek částečně trénuje individuálně, částečně s týmem... Takže úplně fit ještě nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Kraft - Pekarik, Langkamp, Brooks, v.d.Bergh - Hosogai, Skjelbred - Ndjeng, Ronny, Allagui - Ramos

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel

Reagovat
Arne

Paráda, že nehraje Niemeyer... Jos by to mohl postavit jako na HSV, tj van den Bergha na křídlo, Pekarík pod ním a na pravý straně Ndjeng vzadu a před ním Allagui.

Reagovat
smazaný uživatel

Miluju tyhle BL konce

Reagovat
stas87

SVW !!!

Reagovat
Arne

Už tam ty žlutý měly bejt tři... Nechápu proč, vždyť o nic nejde.

Reagovat
Firkraag

Sopcast na Bayern ?

Reagovat
Firkraag

139689 , kdyby někdo sháněl :-)

Reagovat
db18

To je špatný

Reagovat
smazaný uživatel

wow - Marco neskutečný míč a Mickie parádně zavěsil

Reagovat
jv

Takže máme zápas pod kontrolou? Nestíhám sledovat, mám tu kupu práce.

Reagovat
smazaný uživatel

obrana hodně nejistá a hoffe hlavně na začátku už mohlo vézt 2:0, ale útok šlape dobře a dali jsme během 5 minut 3 goly, takže dvou golovy náskok už je komfortní. Ale že bychom hru kontrolovali...ani moc ne

Reagovat
smazaný uživatel

De Bruyne

Reagovat
stas87

jedno velke nic z nasej strany..Hertha kombinacne ovela lepsi,len im ku golu ci aspon k ohrozeniu branky chyba lepsia prihravka,niekedy nabeh utocnika..

zaciatok sme nechytili,ako keby sme sa az prilis venovali luceniu Ignjovskiho a Aarona..a musim za zbytocne agresivnu hru,niektori nasi do toho isli ako kreteni nastastie nikto to neodniesol zranenim

P.S. to co predviedol Elia za prvy polcas by tak tak uspelo v 3.lige,my hrame proste v 10tich s nim

Reagovat
Arne

Jsme lepší, zvlášť jsme byli v úvodních dvaceti minutách, tam se na to dalo koukat, jen tomu chyběla důslednost ve finální fázi... Pak se nám to rozháralo a vy jste se taky zvedli, začali jste víc hrát a míň nás pobíjet.

Elia je na pár facek, ale na druhý straně Sami není o moc lepší... Od nás se mi líbí van den Bergh a celkem Ronny vypadá fyzicky slušně. U vás je vidět, jak moc Hunt převyšuje zbytek týmu.

Reagovat
stas87

kukas na ES2? teraz je tam nas vitazny tim sezony 2003/2004 Ailton

Reagovat
Arne

Jj... Je to hezký. A jaký přivítání se dostalo Schaafovi.

Reagovat
stas87

Elia pokazi nahravku na meter (!!!) keby sa to stalo raz tak ok,ale on toto ukaze styrikrat za polcas..chapem ze sa hracom obcas nedari ale on..to je fakt zbytocne pisat,okrem toho ze sa dostane do ofajsdu je to hrac na nic,chcem aby odisiel..

suhlas,Ronny sa ale casom vytratil,paci sa mi japoncik,Samiho si nevsimam tak neviem

Reagovat
Arne

Viděl jsi to sám... Takhle nadějný přečíslení zakončit ledabylou střelou někam k rohu, to aby se Jos posral. A my s ním.

Reagovat
JozkokozleJ

Keby aspon takto ten Ronny posobil vzdy. A suhlas, van den Bergh dnes velmi dobry.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, mě se asi po 25 minutách sekl stream a než jsem ho rozchodil, tak byla 37. minuta a najednou jako bych koukal na jiný zápas opět souhlas s Berghem, dneska hraje opravdu dobře. Ale musím i vyzdvihnout lekci z ovládání míče v podání Krafta a tuším Langkampa (nebo u toho byl Pekarik?), kdy si zmiňovaná dvojice hází jeden vysoký balon za druhým, a to vzdálenost asi 5 metrů... to mi docela zatrnulo.

Reagovat
Arne

Langkamp to byl... Dobře to tam po sobě házeli, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Braunschweig sa drží v zápase zubami nechtami, Augsburg mal niekoľko tutoviek, ale Davari to pochytal, dnes má svoj deň . Ešte keby sa im podaril streliť gólik, mali zopár šancí, dobre rozohraných rohov...

Ostatné výsledky im celkom hrajú do kariet, po'me Braunschweig ten 1 gól dáte

Reagovat
db18

Zatím to spíš hraje do karet HSV

Reagovat
Arne

Mají proti vám šanci něco urvat? Koukám, že Norimberk to musí otočit, na Schalke se těžko zachrání... Nedivil bych se, kdyby do baráže nakonec šel fakt Eintracht.

Reagovat
db18

HSV brání hodně dobře, akorát jednou se tam vkradl Götze, jinak zatím dost dobrý individuální výkon Iliceviće, van der Vaart tam má náznaky z jeho nejlepší doby... s Lasagnem bych tomu hodně věřil, takhle netuším, ale mají Calhanoglua, takže ze standartky tam vždycky může něco padnout (teď možná měli kopat penaltu)

...jinak jsou tam nějaký nepokoje na tribunách mezi fanoušky HSV a policií

Reagovat
Arne

A je hotovo... Teď ještě aby Braunschweig dal gól.

Reagovat
db18

...tak to vše bylo kvůli transparentu "ACAB"

Reagovat
db18

tak už asi neotočí ani nevyrovnají - pro mně je dnes neviditelný Müller a pro hráče HSV Götze, kterého vůbec nebránili při rohu a ani nikdo nešel do střely...

tak zatím je to výhodné pro HSV, dokud se k něčemu nevzmůže BTSV (no a jinak zápas už je úplně bez atmosféry )

Reagovat
Arne

V Brémách si připomínají titul z před deseti let, moc pěkný Reinke, Aílton a další tam jsou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

prva fakt pekna kombinacia a vedieme 1:0

Aaron

Reagovat
Arne

Kdo jinej Ale hloupě jsme to tam otevřeli, Hosogai a JAB.

Reagovat
JozkokozleJ

V Bremach sa slavi kazdy gol Bayernu ako vlastny. Zvlast ten v prvom polcase vyvolal dlhu eurofiu

Reagovat
stas87

mam hcp na Bayern a potrebujem uz len aby SCF skorovalo

ak der club neotoci tak ta prehra HSV je k nicmu

Reagovat
smazaný uživatel

celý to vymyslel Elia tou patou

Reagovat
JozkokozleJ

Nezaregistroval som, ktory to bol, ale pätou odzbrojil troch hracov Herthy.

Reagovat
stas87

ale zasa ta päta bola haluzna,mohlo to skoncit odkopom a ja by som aj nadalej na Eliu nadaval

Reagovat
DieFohlenBMG

Augšpurk góla !!

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

dali gól, naštastie bol Esswein v ofsajde fjúú

Reagovat
smazaný uživatel

Braunschweig gól, ale bohužiaľ len z ofsajdu, oba ofsajdy boli správne odpískané. Ten gól tam visí vo vzduchu, na 1ej alebo 2ej strane.

Reagovat
smazaný uživatel

weidenfeller

Reagovat
DieFohlenBMG

Weidenfailer

Reagovat
db18

Nakonec králem střelců bude Reus, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

proč? má o 2 goly míň než Lewa a Mandzu

Reagovat
db18

...já už myslel, že se dneska trefil

Ale tak vypadá to tak, že Mandžu se do konce ligy už na plac nedostane a Lewa nějak nezakončuje, když mu Mario neuteče...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Santana to fakt nemá v hlavě srovnaný. Měl ho Keller stáhnout rovnou po těch pitomostech co tam vyváděl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

mali domaci nejake sance?potreboval by som aby v tomto zapase obaja skorovali

Reagovat
smazaný uživatel

Šance byly. Dokonce dali gol, ale ten nebyl uznaný (ani nevím proč, viděl jsem gol tak jsem nasraně odešel a když jsem přišel zpátky tak koukám že nebyl). Spíš už to nevidím no, pokud se na to naše obrana totálně nevykašle

Reagovat
db18

Pizza

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

Hertha, FCN a FCA potřebuju gól

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha gola nedá

Reagovat
db18

ale tak vypadá to tak, že ostatní taky ne

Reagovat
db18

Poslední kolo bez Boatenga - tak snad s van Buytenem

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Obasi Ani do prázdné to netrefí

Reagovat
DieFohlenBMG

hohohoho

Reagovat
stas87

posledny domaci zapas nemohol dopadnut krajsie

a ja asi prehram uplne vsetko za stavu 3:2 som dal ze dalsi gol da BVB a potresta tak z brejku snahu Hoffe vyrovnat

Reagovat
JozkokozleJ

Tak za 5 min. som videl v Braunschweigu viac sanci, nez v Bremach za cely zapas. Paradny gol Bobadillu

Reagovat
stas87

Baniku neverim vobec aj ja som cakal ze Hertha nam nejak gol da

Reagovat
db18

...tak ta GL už je jedno, Liberec mi taky nevychází - včera mi na jinym tiketu vyšla Slavia, ale měl jsem to na AKU s další GL, takže to můžu zahodit... kdybych to radši nakombinoval s tou BL

Reagovat
stas87

OMG mal som za stavu 2:1 pre Slovensko ze uz nepadne gol..jasne ze padol.na 2:2 v case 19:59

Reagovat
db18

Jo a btw. ten ofsajd, kvůli kterému se neuznal gól SCF se pískat nemusel (možná ani neměl)

Reagovat
stas87

takze nic,na druhom som mal 1X Nürnberg a tiez ot tam vyzera na jednu chybu

Reagovat
smazaný uživatel

chudáci Braunschweig najprv Hitz chytil čistý gól Khelifimu a potm v 94.minúte, keď už hrali vabank dostali gól z protiútoku 3-2, pričom sa malo nastavovať len 3 minúty

Reagovat
JozkokozleJ

Bolo vidiet, ze v zavere vsadili na jednu kartu. Pri remize by mali v rukach osud Nurnbergu, pri vyhre zachranu, takze sa niet comu divit.

Reagovat
smazaný uživatel

letos vole asi 24. zápas, kterej se prohrát fakt nemusel

Reagovat
Arne

Hunt parádní rozlučka... Pro mě po tom slibným úvodu celkově zklamání. Aspoň trochu tlak a jednu šanci, z který by mohlo padnout vyrovnání, jsme mít mohli. Zasloužená prohra, snad nás kluci odškodní příští sobotu.

Reagovat
stas87

Zieler vychyta Hlouska a Nürnberg to asi definitvne polozilo,ohromna skoda..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele