Bundesliga - preview 29. kola

04.04.2014, 08:38, aktualizováno 06.04.2014, 09:02
Previews
Braunschweig se stále nevzdává záchrany, v dnešním zápase ale potřebuje zabrat a to i kvůli fanouškům - na jeho hřiště totiž k dolnosaskému derby dorazí rival z nedalekého Hannoveru. Kolo se pak uzavře v Berlíně, kde se tápající Hertha hodlá chytit v utkání s rozjetým Hoffenheimem...
Eintracht Braunschweig - Hannover 96  (neděle 15:30)
Obrovské napětí panuje před vzájemným duelem mezi Braunschweigem a Hannoverem, který během krátké doby čeká další velmi důležité derby s přímým konkurentem ze spodku tabulky. Lvi však mají na rozdíl od 96tek nůž na krku a potřebují bezpodmínečně bodovat.

Eintracht od samého začátku tohoto ročníku platil za jasného adepta na sestup, což se na podzim jen potvrzovalo, ovšem po krátké přestávce se skromný celek vzchopil a rázem se situace na chvostu tabulky přiostřuje... Domácí jsou sice s dvaadvaceti body nadále poslední, ale na Norimberk ztrácejí jen čtyři bodíky, navíc z posledních šesti utkání nezvládli jediné (na Schalke).

Nováček se tak momentálně nemůže dívat na nejbližší konkurenty, ale musí se soustředit zejména sám na sebe, neboť do konce sezóny už zbývá pouze šest utkání. "Jsme poslední, Hannover je favoritem," pronesl na tiskové konferenci Lieberknecht, který se však rozhodně předem nevzdává bez boje. "Budeme bojovat až do posledního kola," vyhlásil rázně.

Užuž to s Hannoverem vypadalo dobře, ovšem poslední tři zápasy nedávný účastník evropských pohárů nezvládl a znovu se tak připletl do sestupové bitvy, kde stále zůstává namočených šest celků, jež mezi sebou mají, kromě Braunschweigu, pouze tříbodový rozestup!

96ky se tak logicky chtějí co nejdříve posunout do klidnějších vod, aby se nemusely strachovat až do úplného závěru, kdy už se může stát opravdu ledacos. "Máme před sebou klíčový zápas," řekl Tayfun Korkut. "Musíme napětí a očekávání, které s sebou takovýto zápas logicky přináší, přenést na pozitivní energii," nabádá své svěřence turecký kormidelník.

Dlouhodobě mimo hru zůstávají Gianluca Korte (zpřetrhané kolenní vazy) a Thorsten Oehrl (kotník), jinak je domácí ekipa beze ztrát. Nejistý je pouze start Bičakčiče a Vrančiče.

Kromě již bývalého kapitána Stevena Cherundola, který již ohlásil konec kariéry, se musí H96 obejít bez Millera (koleno), Felipeho (dohání tréninkové manko), Dioufa (rameno) a Artura Sobiecha (koleno). Za červenou kartu potom ještě nadále pyká Schmiedebach.
Braunschw. - pravděpodobná sestava:
Davari - Kessel, Bičakčić, Correia, Reichel - Vrančić, Boland - Elabdellaoui, Hochscheidt - Nielsen, Kumbela
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - H. Sakai, Hoffmann, C. Schulz, Prib - Stindl, Andreasen - Huszti, Bittencourt - Ya Konan, Rudņevs
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.30 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hertha BSC - TSG Hoffenheim  (neděle 17:30)
Druhým nedělním zápasem bude střetnutí na Olympiastadionu, kde Stará dáma přivítá Hoffenheim. Berlínský celek po zimní přestávce tápe a rád by konečně zaknihoval první domácí výhru po Novém roce.

Pouhopouhá dvě vítězství a stejný počet remíz má ve druhé části sezóny na kontě Hertha, která zatím nedokázala navázat na výborné podzimní výkony a logicky se tak propadá tabulkou. Momentálně má celek z hlavního města šestatřicet bodů a společně s Hoffenheimem sídlí přesně uprostřed tabulky, daleko od pohárových i sestupových míst (desetibodový odstup).

Domácí by tak mohli hrát bez stresu, ovšem chtě nechtě jsou ve zbytku sezóny pod tlakem, neboť před vlastními fanoušky získali pouhý jeden bodík a to by pochopitelně HBSC rádo změnilo. "Chceme zakončit sezónu úspěšně. Pokud máme po první části 28 bodů, nyní nemůžeme být spokojeni s 36 body," vyhlásil kapitán Fabian Lustenberger. "Vůči fanouškům se cítíme provinile," dodal švýcarský univerzál, který stále laboruje se zraněním.

Když bychom na německé fotbalové mapě hledali tým, při jehož sledování bychom se zaručeně bavili, potom bychom s určitostí mohli ukázat na Hoffenheim, který se pod vedením Marcuse Gisdola prezentuje vyloženě útočným fotbalem s kupou branek na obou stranách.

To ostatně potvrdil i poslední zápas koncernového týmu na hřišti Allianz Areny, kde TSG překvapivě dokázalo s domácí mašinou držet krok a nakonec si odvezlo cenný bod za remízu 3:3. "Naše hra bude vždycky rizikovější než u jiných týmů. Neustále se snažíme zaznamenat víc gólů než soupeř," uvedl Gisdol, jehož tým má opravdu obdivuhodné skóre 63:62 (!) a to s Hoffenheimu dělá mužstvo s druhou nejlepší ligovou ofenzivou a zároveň nejslabší defenzivní částí.

Kromě stále chybějícího kapitána Fabiana Lustenbergera, kterého trápí svalové zranění, se musejí domácí obejít i bez Tolgy Cigerciho, jenž si odpykává disciplinární trest. Tým z Kraichgau potom nemůže počítat s dvojicí Abraham a Schipplock (oba svalové potíže).
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarík, S. Langkamp, Brooks, J. van den Bergh - Hosogai, Skjelbred - Allagui, Ronny, N. Schulz - Ramos
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Grahl - F. Johnson, Strobl, Süle, Beck - Rudy, Polanski, Salihović - Roberto Firmino - Volland, Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.60 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Derby mezi Frankfurtem a Mainzem bude důležité zejména pro hosty, kteří bojují o evropské poháry. Domácí však půjdou do zápasu notně psychicky povzbuzeni - v týdnu totiž oznámili přestup Aleksandara Ignjovského z konkurenčního Werderu.

Třiadvacetiletému borci vyprší v Brémách kontrakt po sezoně, ve Frankfurtu pak už absolvoval zdravotní prohlídku. "Jsme rádi, že to vyšlo," neskrýval sportovní ředitel Eintrachtu Bruno Hubner. "Aleksandar je stále velmi mladý, má však spoustu zkušeností a navíc je to velký univerzál. Může hrát defenzivního záložníka i krajního beka," liboval si.

Pokud budeme brát v úvahu současnou tabulku, Ignjovski si o jedno místo polepší - Frankfurt se nachází v klidném středu tabulky. K definitivní jistotě záchrany mu už chybí pouze pár bodů. V derby se pak bude moci spolehnout na mohutnou kulisu více než 50 tisíc fanoušků, kteří budou chtít dát Mainzu najevo, že historicky jsou právě domácí větším klubem..

Mainz má sice o dvanáct bodů více, kouč Eintrachtu Armin Veh však tvrdí, že tento rozdíl neodráží skutečnou realitu. Jeho konkurent Thomas Tuchel nesouhlasí. "Ať si Armin myslí, co chce," citoval jeho slova deník Bild. "Dvanáct bodů jsou čtyři výhry, to mi připadá dost. Eintracht nás musí porazit, aby si zajistil bundesligovou účast po příští sezonu, což mluví za vše. Přidává nám to na motivaci. Možná pověsím jeho slova na zeď šatny," zakončil Tuchel.

Veh bude postrádat zraněné Andersona, Oczipku, Kittela a Rodeho, viróza pak vyřadila ze hry i Schweglera. Hosté, kterým chybí pouze Baumgartlinger se Schahinem, momentálně ztrácí pouze bod na vedoucí šestku, a tedy pohárové pozice. Případná výhra nad lokálním rivalem by tak znamenala obrovskou vzpruhu pro těžký závěr sezony..
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - S. Jung, Zambrano, Madlung, Djakpa - Russ - Flum, Barnetta - Meier - Aigner, Joselu
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Pospěch, Bell, Noveski, Junior Diaz - Geis - Moritz, Park - Koo - N. Müller, Okazaki
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.45 - 3.30 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Augsburg - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Bayern Mnichov si už zajistil mistrovský titul a prioritou v závěru sezony pro něho budou pohárové soutěže. Už ve středu ho čeká odveta čtvrtfinále Ligy mistrů s Manchesterem United a v Augsburgu by se rád znovu naladil na vítěznou vlnu...

Bavorský velkoklub porážel jednoho soupeře za druhým, což ovšem neplatí o posledních dvou duelech. V bundeslize nejprve doma jenom remizoval 3:3 s Hoffenheimem, remízu 1:1 si pak přivezl z Old Trafford z prvního čtvrtfinále Ligy mistrů. Proti Manchesteru United musel dotahovat po přesné hlavičce Vidiće, což se mu povedlo díky Schweinsteigerovi.

"Nejlepší přípravou na odvetu s Manchesterem United je dobrý zápas v Augsburgu. Už můžeme být mistry, ale nechystáme se rozdávat dárky a usnadňovat něco našim ligovým soupeřům. Jedná se o derby a my musíme jít a vyhrát pro naše fanoušky," říká odhodlaně brazilský stoper Dante.

Ten by se mohl vrátit do sestavy poté, co si v týdnu odpykával karetní trest a jednat by se mělo o jednu z několika změn, jelikož trenér Pep Guardiola bude šetřit klíčové odvety na středeční utkání. V sestavě se určitě neobjeví čerstvě zraněný Contento, mimo hru jsou rovněž Thiago a Badstuber. Hrát by naopak měl Schweinsteiger, kterého se kvůli červené kartě odveta s Red Devils týkat nebude.

Augsburgu se povedl přelom sezony a přihlásil se do boje o evropské poháry, poslední zápasy ovšem řádně srazily jeho naděje. Domácí nevyhráli už čtyřikrát v řadě, z této série duelů navíc vydolovali pouze jeden bod.

"Pokud budeme všichni maximálně věřit, tak to můžeme dokázat. Bylo by to skvělé, kdybychom se stali prvním týmem, který letos porazí Bayern," nechal se slyšet záložník Daniel Baier.

Ani Augsburg nenastoupí v kompletním složení, hlásí dokonce více absencí než jeho soupeř. Mimo hru jsou Hahn, Morávek, Ji, Klavan a Werner.

Bayern v prvním letošním měření sil vyhrál na domácí půdě 3:0, Augsburg se pak nedokázal prosadit ani v pohárovém duelu, v prosinci doma podlehl 0:2.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Callsen-Bracker, Hong, Ostrzolek - Baier - Esswein, Kohr, Halil Altintop, Holzhauser - Bobadilla
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, van Buyten, Dante, Alaba - Javi Martinez, Schweinsteiger - Shaqiri, Pizarro, M. Götze - Mandžukić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.00 - 4.33 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FC Norimberk - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Norimberk ve druhé polovině sezony přišel na to, jak se vyhrávají zápasy a tři body bral v pěti případech, vyhráno ovšem stále nemá a po pátečním úspěchu Hamburku se propadl na barážovou šestnáctou pozici. Poskočit zpět nahoru může po duelu s Gladbachem...

Rozdíl mezi Norimberkem a HSV v tuto chvíli činí jeden bod, o dva body je větší manko na Hannover a Freiburg. Domácí se ovšem musejí dívat i za sebe, Na Stuttgart disponují jenom dvoubodovým náskokem a o další dva body zpět je Braunschweig.

Norimberk doma naposledy porazil Stuttgart, je to ovšem jediný jeho úspěch za poslední týdny, dalších pět ze šesti posledních zápasů prohrál. A to včetně toho posledního ve Freiburgu.

Také Mönchengladbach si prožil krizi, Borussii nevyšel začátek druhé poloviny sezony a hodně rychle vyklidila pozice zaručující Ligu mistrů. Po třech výhrách z posledních čtyř zápasů se do boje o milionářskou soutěž vrátila, aktuálně je šestá a na čtvrtý Leverkusen ztrácí jenom tři body.

"Norimberk bojuje o záchranu, řekl bych, že to mluví za vše. Víme, v jaké situaci jsou a bude to bitva. Když jsme je v první polovině sezony porazili 3:1, mělo to z našeho pohledu hodně daleko ke snadnému zápasu," upozorňuje na sílu soupeře trenér hostí Lucien Favre.

V sestavě Gladbachu se neobjeví Wendt a Stranzl, podstatně hůře jsou na tom Norimberští. V jejich sestavě se neobjeví Chandler, Marcos Antonio, Nilsson, Pogatetz, Campana, Gebhart, Hasebe, Stark a Ginczek.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Schäfer - Angha, Petrák, Pinola, Plattenhardt - Frantz - Feulner, Balitsch, Kiyotake, Hloušek - Drmić
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Brouwers, Alvaro Dominguez, Daems - Kramer, Nordtveit - Herrmann, Arango - Raffael - M. Kruse
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.40 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Werder Brémy - Schalke 04  (sobota 15:30)
Ve druhé části sezóny skvěle se prezentující Schalke si chce ve zbývajících duelech zajistit přímý postup do Champions League a další krok k tomu Horníci mohou udělat na Weserstadionu, kde už pětkrát za sebou neprohráli!

Relativní klid má ve zbytku tohoto ročníku SVW, které si momentálně hýčká na kontě dvaatřicet bodů, což poslední dvě sezóny pravidelně stačilo na "přímou" záchranu, jež se pro Brémy stala i pro letošní sezónu primárním cílem. Nyní už může Werder hrát bez stresu.

Domácí by se však měli připravovat na letní přestávku, během které přístavní celek opustí ikona a jeden z posledních mohykánů úspěšné éry Aaron Hunt a společně s ním po konci smlouvy odejde také Aleksandar Ignjovski (Frankfurt). "po sportovní stránce budou oba samozřejmě citelně chybět," nepochybuje Robin Dutt, jehož ovečky čeká po porážce od Wolfsburgu na domácím hřišti další velmi těžký protivník. "S04 je opravdu těžký soupeř," doplnil.

To pro dien Knappen po zimní pauze platí doslova: Königsblauen z jedenácti ligových mačů vydolovali celých šestadvacet bodů a po Bayernu Mnichov (jednatřicet bodíků) jsou druhým nejúspěšnějším sběratelem ve druhé polovině tohoto ročníku. Díky tomu se hostující družina posunula už na průběžnou třetí příčku, kde na druhé BVB ztrácí pouhý jeden bod.

Nastavený trend si tak svěřenci Jense Kellera chtějí logicky udržet i nadále, i když momentálně už mají kýžený postup do Champions League ve svých rukou. "Máme formu," uvedl na tiskové konferenci Keller, jenž chce dobrou formu svých svěřenců přenést i do dalších zápasů. "Musíme hrát stejně jako v posledních zápasech. Potřebujeme i nadále sbírat body," nabádá před náročným finišem nadějný lodivod, který už byl jednu chvíli na odchodu.

Marodku Werderu stále neopustil Felix Kroos, jehož do hry nepustí zraněné koleno, hrát pak nemůže ani Özkan Yildirim (třísla). Naopak připraveni jsou Ignjovski a Hunt.

Hned devět hráčů, kteří by za normálních okolností mohli figurovat na zahajovací listině, má na listině zraněných Schalke. K dispozici je už alespoň Papadopoulos a Boateng.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wolf - Fritz, Prödl, Caldirola, García - Bargfrede - Junuzović, Obraniak - Hunt - di Santo, Elia
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Hoogland, Ayhan, Matip, Kolasinac - Goretzka, Neustädter - Obasi, K.-P. Boateng, Draxler - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.75 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfB Stuttgart - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Fotbalisté Stuttgartu bojují o záchranu a nyní sehrají v domácím prostředí velmi důležité střetnutí s konkurenčním Freiburgem. V tuto chvíli se nacházejí na šestnáctém místě se čtyřiadvaceti body a před Hamburkem jsou pouze o skóre, na poslední Braunschweig mají náskok dvou bodů. Na svého sobotního soupeře ztrácejí pět bodů.

Stuttgartu se v poslední době příliš nedaří a z deseti minulých duelů vybojoval pouze pět bodů, z toho jednou zvítězil. Po pěti prohrách v řadě doma remizoval s Braunschweigem 1:1, následně bodoval na půdě konkurenčního Werderu po stejném výsledku a velmi cenné bylo vítězství 1:0 nad Hamburkem. Od té chvíle ale domácí dvakrát v řadě prohráli 0:2 s Norimberkem a minule 2:3 se silným Dortmundem.

Freiburg zažil hrůzostrašnou podzimní část, ovšem po vypadnutí ze skupin Evropské ligy se zlepšil a začal pravidelně bodovat. Nyní má nakročeno k záchraně a pokud na půdě Stuttgartu uspěje, tak se minimálně přímému sestupu vyhne. Freiburg po šesti duelech v řadě bez výhry dokázal bodovat čtyřikrát v řadě. Po vysoké výhře 4:1 ve Frankfurtu zvítězil následně i 3:1 nad Werderem a po remíze 1:1 s Hamburkem minule porazil doma Norimberk 3:2.

Oba celky se spolu utkaly v letošním ročníku hned dvakrát. Nejprve ve 2. kole národního poháru zvítězil Freiburg 2:1, následně si v ligovém měření sil Stuttgart odvezl z půdy soupeře důležitou výhru v poměru 3:1. Domácí kouč Huub Stevens se bude muset obejít bez Kirschbauma kvůli svalovým problémům, na marodce se nacházejí také Rojas se Sararerem a kvůli nedávné červené kartě se na trávník nepodívá ani Niedermeier.

Hosté jsou na tom v tomto ohledu velmi podobně, kvůli zranění v tomto duelu nenastoupí Mujdža, Hanke a také český záložník Václav Pilař, trest za pět žlutých karet si musí odpykat též Schuster. V základní jedenáctce hostů by se měl objevit jiný český krajánek Pavel Krmaš, který by měl opět nastoupit na pozici stopera, chybět pochopitelně nebude ani reprezentant Vladimír Darida, který patří mezi stabilní opory Freiburgu.

"Všichni si jistě uvědomují, že vzhledem k závěrečnému losu může být toto střetnutí opravdu klíčové a my do něj dáme všechno. Pokud ho nezvládneme, tak se obávám, že vyhnout se alespoň baráži bude nesmírně obtížné. Očekávám velmi vyrovnané střetnutí a perfektní práci obou defenzivních řad. Musíme předvést nadstandardní výkon a prosazovat se v ofenzívě, přesná koncovka ve vypjatých chvílích bude hrát obrovskou roli," uvedl šedesátiletý Stevens.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Schwaab, Haggui, Rüdiger, Boka - Gruezo, Gentner - Traoré, Didavi, Harnik - Ibiševič
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Sorg, Krmaš, Ginter, C. Günter - Fernandes, Darida - Klaus, Schmid - Mehmedi, Guedé
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.75 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg  (sobota 18:30)
Jednoznačným šlágrem devětadvacátého kola bude na německé fotbalové scéně bezpochyby střetnutí mezi Borussií Dortmund a Wolfsburgem. Dojde tak na bitvu mezi dvěma aspiranty na postup do Ligy mistrů.

Žlutočerná ekipa má během posledních týdnů za sebou rozporuplné výkony, během nichž, mimo jiné, nezvládla dvě vystoupení mezi evropskou klubovou smetánkou, kde nejdříve před vlastními fanoušky podlehla Zenitu Petrohrad (1:2), aby po postupu do čtvrtfinále nezvládla utkání na Santiago Bernabéu, odkud si do odvety přivezla vysoké tříbrankové manko.

Nyní tak má BVB před sebou rozhodující fázi sezóny, během které se nejprve na ligovém poli utká s Wolfsburgem, jenž má stále ambice na postup do LM (na čtvrtá Werkself ztrácí pouhý bod), následovat bude odveta s Bílým baletem a posléze semifinálový mač s Vlky. "Jedná se o dva velmi důležité zápasy," uvědomuje si Jürgen Klopp před dvojzápasem proti VfL, které není pro Borussen zrovna oblíbeným soupeřem (dvě porážky z posledních tří ligových utkání!). "Budeme muset dát do zápasu velké odhodlání," nabádá své ovečky dortmundský kouč.

Tým z automobilového města konečně, alespoň zčásti, dokázal naplnit doposud nevyužitý potenciál a zatím to vypadá, že by se po pětileté odmlce mohla zelenobílá ekipa vrátit do evropských pohárů, kde naposledy působila během sezóny 2009/10 (ze základní skupiny LM postoupili hosté do Evropské ligy, odkud se poroučeli ve čtvrtfinále). Ambiciózní Wolfsburg se však nechce spokojit s pouhou účastí ve druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži, ale touží rovnou po Lize mistrů.

Splnění tohoto cíle však nezáleží pouze na koncernovém mužstvu, ale také na zaváhání konkurentů, zejména momentálně čtvrtého Leverkusenu, jenž má na VfL bod k dobru. Proti Borussii by tak Wolfsburg potřeboval ideálně navázat na již zmíněné poslední vzájemné duely. "Zápasy s BVB jsou vždycky jedinečné, zvláště na jednom z nejkrásnějších stadionů v Německu," řekl na tiskové konferenci Dieter Hecking, jehož tým může "do Evropy" i přes domácí pohár.

Borussen by se měli představit ve stejné základní sestavě jako při neúspěšném vystoupení na hřišti Realu Madrid, výjimkou bude akorát omilostněný Robert Lewandowski. Jistý otazník se pak vznáší nad použitím Romana Weidenfellera, který si proti Merengues poranil ruku.

Také druhá strana hlásí několik zraněných. Kapitán Diego Benaglio stále nemůže hrát kvůli zlomenině prstu a jeho švýcarský kolega Timm Klose pro změnu absentuje vinou zranění kotníku. Hrát nemohou ani Medojević (záda) a Dost (kyčel). Dlouhodobě schází ještě Vieirinha (koleno).
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Hummels, Durm - Kehl, Şahin - Großkreutz, H. Mchitarjan, Reus - Lewandowski
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Grün - Träsch, Naldo, Knoche, Rodríguez - Luiz Gustavo, Junior Malanda - de Bruyne, Arnold, Perišić - Olić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 5.00 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - Bayer Leverkusen  (pátek 20:30)
Fotbalisté Leverkusenu nezvládají druhou polovinu sezóny a propadli se až na čtvrté místo tabulky zajišťující pouze kvalifikaci Ligy mistrů. Šest kol před koncem ztrácejí na třetí Schalke už šest bodů a před Wolfsburgem jsou pouze o bod. Nyní se pokusí udržet současnou pozici na půdě zachraňujícího se Hamburku, který je na sedmnácté pozici se čtyřiadvaceti body a před posledním Braunschweigem je jen o dva body.

Právě s Eintrachtem nedokázal Leverkusen v minulém zápase zvítězit a v domácím prostředí s ním remizoval 1:1. Předtím sice vybojoval tříbodový zisk po výhře v Augsburgu, nicméně jediný bod z šesti duelů v předchozím průběhu je na současné pozici hodně znát. Na Leverkusenu se určitě podepsal náročný program, když dokráčel do osmifinále Ligy mistrů a tam celkem snadno vypadl s francouzským mistrem PSG.

Hostující kouč Sami Hyypiä stále musí řešit problémy s marodkou. Na ní se nacházejí Toprak kvůli problémům s lýtkem, rehabilitaci podstupuje Hegeler a svalové potíže do hry nepustí Sama. Kromě těchto absencí nabude hrát taktéž Kruse, který se vrací do plného tréninku a problémy s patou má Reinartz. "Do konce ještě zbývá šest kol a boj o přímou účast v Lize mistrů v příštím roce rozhodně není ztracený," burcuje své svěřence finský trenér.

Hamburk je na tom v tomto ohledu ještě hůře a jeho kádr kosí jedno zranění za druhým. Do pátečního klání nemůže kvůli zdravotním potížím nastoupit Jansen, Lam, Rajkovič, Iličevič, Beister a Lasogga. Hamburk z posledních deseti ligových duelů zvítězil jen dvakrát a k tomu vybojoval pouze osm bodů, po prohře se Stuttgartem a remíze s Freiburgem nestačil v minulém kole na favorizovaný Gladbach a podlehl mu po výsledku 1:3.

Oba soupeři se v letošním ročníku spolu utkali jednou v podzimním vzájemném duelu a Leverkusen dokázal zvítězit po divokém výsledku 5:3, tento zápas musel fanoušky určitě bavit. "Oba celky jsou v tuto chvíli v úplně jiné situaci, proto se podobný průběh očekávat nedá a spíše se bude čekat na chyby soupeře. Hamburk sice nebude v tomto utkání favoritem, nicméně bojuje o holé přežití a bude nesmírně nebezpečný," dodal čtyřicetiletý trenér.

Trenér Hamburku Mirko Slomka si uvědomuje, že Leverkusen v současném rozpoložení k poražení je. "Obrovskou výhodou může být domácí prostředí, které v této fázi soutěže bude hrát podle mého názoru velkou úlohu. Nyní potřebujeme ve všech zbývajících zápasech bodovat, abychom se vyhnuli přímému sestupu či baráži. Náš soupeř je nesmírně kvalitní a pokud chceme získat tři body, musíme předvést nadstandardní výkon," uvedl Slomka odhodlaně.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, Djourou, Mancienne, Westermann - Calhanoglu, Badelj, Arslan, Jiráček - van der Vaart - Zoua
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Donati, Wollscheid, Spahic, Boenisch - L. Bender, Can, Guardado - Castro, Kießling, Son
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.30 - 3.50 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov28253082:1678
2.Borussia Dortmund28174762:3155
3.Schalke 0428166653:3754
4.Bayer Leverkusen281531047:3448
5.VfL Wolfsburg28145948:4247
6.Borussia Mönchengladbach28136949:3445
7.1. FSV Mainz 05281351041:4344
8.FC Augsburg281161140:4339
9.TSG Hoffenheim28991063:6236
10.Hertha BSC281061236:3936
11.Eintracht Frankfurt28881235:4832
12.Werder Brémy28881233:5432
13.Hannover 9628851536:5129
14.SC Freiburg28781333:5029
15.1. FC Norimberk285111234:5226
16.VfB Stuttgart28661642:5724
17.Hamburger SV28661643:5924
18.Eintracht Braunschweig28571625:5022
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Hamburger SV - Bayer Leverkusen
sobota 15:30FC Augsburg - Bayern Mnichov
sobota 18:30Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg
neděle 15:30Eintracht Braunschweig - Hannover 96
neděle 17:30Hertha BSC - TSG Hoffenheim

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (207)

Přidat komentář
Arne

Dneska podle mě končí dva trenéři - Hyypiä a Janßen.

Reagovat
stas87

ani jeden bayer vyhra dufam a dynamo ak ustrazi sanoga tak minimalne ten bod ma isty,chcelo by to ale vsetky body dneska a priblizit sa bochumu,köln arminiu porazi,bolo by fajn mat na dostel bochum

Reagovat
Arne

Já myslím, že pokud se to povede uhrát na baráž, za daný konstelace to bude ještě dobrý... Energii jsem neviděl ani nepamatuju, v týhle sezóně určitě ne, ale pod Böhmem se dost zvedla a měla navrch i třeba proti 1860. Když připočtu to, jak hrozný bylo Dynamo týden zpět, nemám z toho nejlepší pocit.

A Hyypiä půjde tak jako tak, dříve nebo později a pro Bayer to asi bude i dobře... Asi to byl Lewandowski, kdo to loni z těch dvou dělal.

Reagovat
stas87

ja som energiu videl v kölnu,tam hrali moc dobre,viedli 1:0 a mali dalsie sance,zial nepridali poistku a domaci za tri minuty v zavere otocili,velka skoda ze to nedotiahli aspon k bodu,dost ozil sanogo,dobre hra stiepermann,zomkli sa a hraju aj pohladny futbal nie je to ta klasicka zachranarska hra plna bojovnosti a agresivity

to je jasne ze uz vedenie nema trpezlivost,dneska ale este ostane vo funkcii,lewandowski ho vraj vymeni tak aby to nebol krok vedla..

dnes som si bol podat a na freiburg vo stuttgarte je kurz 4 to je ujete,neprehra je snad za 1,94

Reagovat
Arne

Velká škoda? Ty budeš radši jezdit do Cottbusu než na Dynamo?

Čtyři na Freiburg je dost, zvlášť když je v takovým laufu a ta sestava si celkem dost sedla... Huub podle mě není pro Stuttgart úplně to pravý ořechový.

Reagovat
db18

Dynamo - Hansa, Chemnitz - Dynamo, v ideálním případě ještě Magdeburg nebo Jena... to jsou taky pěkný zápasy A na třetí ligu se dá taky jezdit.

Reagovat
Arne

Ale těch atraktivních zápasů je tam podstatně méně... To je jako když mi tu někdo psal, když jsme sestupovali, že přece ve druhý lize máme Union a Dynamo. Dva, tři šlágry ti tu nižší kvalitu po všech stránkách nenahradí.

Jinak ideální případ - baráž Dynamo s Bullíkama, to by byl sen.

Reagovat
db18

Jinak koukám, že když spadne Energie, tak k vám nejspíš zadarmo dojde Stiepermann

Reagovat
Arne

Jj,a proto jsem na něj dneska zvědavej. Já ho snad viděl jenom za BVB, někdy tam musel naskočit na pár minut.

Reagovat
jv

Jak se ukazuje? Myslíš, že by měl skutečně na 1. BL?

Reagovat
Arne

Já myslel, že to je křídelník, ale dneska hrál něco mezi CM a OM... Nevím, proč ho střídal, ale měl tam dost ztrát, pramenících z toho, že se všichni snažili hrát přes něj a on to taky dost tahal. Jako vyčnívá, ale vyčnívá v posledním týmu druhý ligy. Já si nemyslím, že by to na BL stačilo, ale soudím podle necelýho jednoho poločasu, to je hrozně málo.

Reagovat
db18

Tak primárně by to měl být asi útočník s tím, že vy ho zřejmě budete chtít jako podhrota (de facto by to měl být i kandidát, který by nahradil Ramose, nebo aspoň takhle jsem to pochopil z toho co jsem četl)

Reagovat
Arne

Náhrada za Ramose určitě ne a na podhrota se snad vrátí Baumi. Tedy pokud najde formu, co měl na začátku sezóny.

Reagovat
jv

Oficiálně je to útočník, ale spíš kreativnější, takže se nejlíp cítí pod hrotem, kde jsem ho viděl hrát nejčastěji (něco málo za nás a párkrát za Cottbus loni, když hráli na opačným konci tabulky, kde teda vyčníval hlavně Sanogo, Kruska a Adlung). Tehdy, když byl ještě u nás, hrál za reprezentaci společně s Ginczekem a oběma se předpovídala slibná budoucnost, osobně si ale nemyslím, že by mohl hrát po přestupu do 1.BL nějakou výraznější roli, zvlášť ne u vás, kde by měl velkou konkurenci.

Reagovat
Arne

Hm, tak teoreticky při odchodu Ronnyho náhradník za Baumiho, ale nevím, nemyslím si, že po něm nějak zvlášť půjdeme.

Reagovat
jv

Reagovat
stas87

o stiepermanna sme mali zaujem aj my ze by bitka?

Reagovat
Arne

Jj, dáme v květnu, na KO.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

máš to rád tvrdě, koukám...ale byla by to řež no

Reagovat
Kily

jak pro koho, první zápas by to vypadalo tak, že by nepřijel nikdo z hostujících fanoušků

Reagovat
Arne

Aspoň by tam nebyla žádná "nárazová zóna" kolem sektoru a přišlo by víc lidí... A pak v Lipsku, to by byla nádhera.

Reagovat
db18

"nikdo"

Když RB hrálo s RWE, tak se klub divákům tuším postaral o organizaci výjezdu a nakonec zlákal 1000 lidí do sektoru hostů

A v Lipsku by pak Dynamo mohlo mít ještě větší dominanci než Hansa - vzhledem k důležitosti zápasu

Reagovat
Arne

Otázka je, jak by to vedení RB pořešilo... Asi žádný lístky online, jen ve městě, stejně jako to mělo Dynamo na poslední baráž.

Reagovat
db18

Tak zase to je jen 112km mezi městy, což je na Německo nic - nevím, jak velkou má Dynamo "spádovou oblast", ale dost fanoušků to bude mít ještě blíž, když nebudou lístky nějak omezený na počet a ještě třeba na občanku (což by bylo vzhledem k lokalitě docela nevýhodný pro příznivce obou klubů )

Reagovat
Arne

Myslím si, že Lipsko je tak velký město a jsou tam tak tradiční kluby, že tam v okolí nikdo Dynamu fandit nebude... Omezení by tam byla stoprocentně, teď jde o to, jak moc - čtyři na osobu by docela ještě šlo.

Reagovat
db18

No jasný, ale tu závorku jsem myslel spíš tak, že z okolí Drážďan může být někdo, kdo občas zajede na RB

Reagovat
Arne

A co bylo myšleno tou spádovou oblastí? Asi se moc nechápeme teď..

Reagovat
db18

No, tak mezi Dážďanama a Lipskem máš těch 112km - a myslel jsem to tak, jako kam až se fandí Dynamu (do jaké vzdálenosti k Lipsku)

Reagovat
Arne

Mě zmátla pak ta věta "dost fanoušků to bude mít ještě blíž", ale už rozumím, co básník chtěl říct. Ještě je tam blízko Chemnitz, takže je to složitý, jak to všecko je. Riesa je určitě ještě Dynamácká, ale pak vůbec nevím, tohle nemám zmapovaný.

Reagovat
Arne

A vzpomeň a Rangnickova slova - podle něj by fanoušci z Lipska snad RH Stadion i vyprodali.

Reagovat
db18

Reagovat
jv

Reagovat
Kily

no však první zápas by se ale hrál v Lipsku, kam by dost možná nepřijel nikdo z Drážďan. V DD se na RB dívají jako na špínu bez tradice, která si nezaslouží žádný respekt a pozornost, když spolu kdysi oba týmy hrály přátelák, tak se tam na popud ze strany klubu nevydal nikdo z fanoušků

Reagovat
Arne

Ajo, ono je to vlastně ve 2. BL naopak, já mám furt zakódovaný, že první zápas se hraje u toho, kdo jde z vyšší soutěže, jak to je v BL.

Je ale rozdíl mezi přátelákem a existenčním zápasem jako baráž. Kdyby to šlo, tak by jich 20 tisíc dojelo.

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Tak to byl přátelák - a šlo o to, aby klub nepodporoval plechovky... teď by šlo o to hnát vlastní tým kupředu a ukázat protivníkům jak vypadá scéna tradičních celků

Reagovat
Kily

je pravda, že s tou jakousi jistotou jsem to přehnal, no

Reagovat
stas87

som vedel ze mam napisat velka skoda z ich pohladu pozri,prajem si co najvyrovnanejsiu BL aj 2.BL,na konci samozrejme chcem pre dynamo zachranu a do baraze treba energiu,proste nech je to zamotane az do konca so stastnym koncom pre dresden,co sa tyka postupovych miest tak dufam ze greuther zacne stracat,prepadne sa na barazove miesto a neuspeje,opakoval by sa rovnaky scenar ako ked postupovali prvykrat len s tym ze v sucasnosti maju o dost slabsi kader ako vtedy,nech kludne postupi paderborn,na nich pozeravam len kvoli saglikovi a kachungovi,hraje tam este wurtz a hartherz

no a v BL vlastne ide uz len o neporazitelnost bayernu,kto urve to predkolo a zapletka asi bude este miestenka do EL kde mainz uz asi nema sancu a samozrejme zostup+baraz,niektore timy sa uz kus vzdialili a zvysok bojuje o holy zivot

Reagovat
Arne

Nj, ale udržení Dynama a baráž Energie, to je už mimo realitu... Já bych to teda Fürthu přál víc než Paderbornu, hlavně kvůli možnýmu výjezdu navíc. Na ten Paderborn jsem tuhle koukal, protože jsem si uvědomil, že pomalu ani neznám nikoho, kdo za ně hraje. Nakonec tihle čtyři plus Krösche aspoň, ale i tak by byli obrovskou neznámou.

Reagovat
jv

Energie si to prohrála sama, když pustila hned několik opor, zabrala asi už moc pozdě.

Reagovat
db18

+ taky to blbý 4-3-3 s 5 DM (na nic jiného snad ani nemají hráče ), to se má ale do příští sezony změnit - jedno s jakým trenérem, tak snad to pak bude stát za to....

Reagovat
db18
Reagovat
Slejdy

3:1

Reagovat
db18

Z Kickeru: Všichni hráči HSV mají smlouvu i pro druhou ligu (to mne docela překvapilo - tady jsem vedení HSV dost podcenil )

ALE, rozpočet by se musel snížit z 40 mil. € na 24 mil. €, což by byl primární cíl, při přestupech by se tedy nekoukalo na cenu, takže by leckdo mohl levně posílit.

U Rafaela by například šlo jen o to se ho za každou cenu zbavit (za rok bere 3,5 mil. €), Jansen může letos odejít za 5 mil. € (opce ve smlouvě). Lasogga se vrací do Herthy, větší částku by tak HSV mohlo získat leda tak u Calhanoglua a Adlera (kdyby teda Adler neměl plat 2,8 mil. € a HSV by nebylo ve stejné situaci jako u vdV).

Kühne je připraven do HSV investovat i v případě sestupu - stále je tu ale podmínka, že musí skončit Jarchow a Kreuzer. Obrat by ale klesnul cca o 40% (nyní 125 mil. €) - a zisk od sponzorů by podle předpokladů klesl také o 40%. HSV si už dříve vypůjčilo od fanoušků 17,5 mil. €, za které se měl postavit "campus" - tento projekt se ale odložil na neurčito, jelikož klub už část půjčky musel použít k zajištění likvidity klubu.

Pokladně pak neulehčí ani "skvělá" opce na Djouroua, který po 20 zápasech automaticky aktivuje a Djourou za 2,5 mil. € přestupuje na sever.

Jinak Slomka má také smlouvu i pro druhou ligu, za šestimístnou částku by ale klub mohl smlouvu vypovědět a sehnat si levnějšího trenéra.

a ještě OT pro Jozka: Darida zřejmě dostával od Kickeru špatné známky především kvůli neefektivitě, jinak jeho nasazení a bojovnost hodnotí redaktor(/ři) kladně, i když dobré známky dostal až v posledních třech zápasech.

Reagovat
stas87

prekvapenie..hlavne u djouroua kühne si ale zahrava,docela velka cast fanusikov mu verila ale on stale trva na svojom,to kludu neprida a pre jarchowa a kreuzera to musi byt strasne fajn pracovat a dufat ze küne nepresvedci ostatnych clenov

k rozpoctu-my sme znizovali skokovo zo 60 na 35,bolo to velmi tazke ale zvladnut sa to dalo,hlavne nam pomohol prichod kevina,to bolo bingo v tu dobu vaart na tutovku nebude chciet ist s platom dole v pripade zostupu takze pojde pod cenou a treba je hre aj navrat do ajaxu..ak spadnu tak ani za hakana si nemozu povedat balik takze to ich tiez dost oslabi,jansen nebude chciet hrat druhu ligu tiez,adler mozno,jemu docela verim ze by neutiekol,ja by som sa bal o badelja teda..ale to len pisem cierny scenar zostupu ktory nakoniec nemusi prist,u toho slomku je to zaujimave,od zapasu proti bvb tim nepodvihol vlastne v nicom,neproduktivny v utoku su stale,obrana chybuje,maju useky kedy supera prehravaju a aj drvia ale ked ho nedorazi a nezaisti si klud tak je taka hra k nicomu,od berta teda nie je moc lepsi by som povedal

Reagovat
db18

Škoda, že se zranil Rajković, tomu jsem věřil, že by se uchytil a trochu to stabilizoval (oproti Djourouovi s Manciennem), ke své smůle si sebou z Hannoveru Mirko přinesl tu neúspěšnost na hřištích soupeře (Teď ještě povolal do áčka útočníka Maggia, který taky asi moc nepomůže)

O Badleje by taky měl být zájem, toho v článku nějak ignorovali U Hakana si ale klub zase může říct, že ho prostě nikam nepustí, on má být totiž hráč, kolem kterého vzroste nová tvář HSV - navíc přišel z třetí ligy, takže plat nebude mít takový, že by to rozpočtu nějak pomohlo. A Kreuzer sice nemá klid od Kühneho, ale kdo ví, jestli si ten klid vůbec zaslouží, když udělal tak skvělý tah s Djourouem

Reagovat
db18

Tak se Maggio dokonce dostal i na plac

Reagovat
Bayernista18

HSV - Bayer 2 : 3.

Reagovat
smazaný uživatel

Dráždany zahodili penaltu

Reagovat
stas87

ktora ale nemala byt aspon mi to tak prislo,hrac dynama padol este skorej ako doslo ku kontaktu

Reagovat
smazaný uživatel

popravde práve som si odbehol a keď som prišiel už sa kopala penalta. Tú situáciu som pred penaltou som teda nevidel

Reagovat
Kily

jj, bez kontaktu, Schulz spíš neustál tu snahu o zasekávačku, i když jak jsem se díval před chvílí ve studiu na záznam, tak i to odskočení tam bylo trochu "netradiční". A SGD si zase zadělalo na problémy s tím, že když už dostane dárek, tak ho s díky zahodí a připraví se o zbytek sebevědomí, které ten tým ještě má...

Reagovat
Kily

Ouali učinil spravedlnosti za dost, kopl to asi stejně tragicky, jak to rozhodčí pískl

Reagovat
Arne

No ono to na první pohled vypadalo fakt autenticky... Jestli to Schulz zamýšlel nasimulovat a nebyla to jenom jeho nešikovnost, tak to je fakt vysoká škola herectví.

Reagovat
stas87

teraz teda mal fuknut pecku aj pre dynamo,obranca domacich siel do sklzu a ruku rozhodne nemal u tela,namiesto toho len roh..a ked sa uz dynamo dostane do sance tak zakonci tragicky,impotentny futbal strasne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vieš, v prvom polčase zapísal velmi prísnu penaltu, ktorá možno ani nebola a teraz pomerne jasnú nezapískal, zrejme kompenzácia nariadená tam z vrchu

S tou impotenciou máš pravdu, trochu jak slovenská liga.

Tak nejak som z nášho výkonu sklamaný, dneska som čakal tri body. No aj keď v posledných minútach tam možno niečo spadne

Reagovat
stas87

brandt uvidim ho prvykrat hrat tak som zvedavy ci uz ma na BL alebo zatial je to prvy nahradnik,can na stoperu..to moze byt tiez zaujimave,nikdy tam nehral aspon co si pamätam,docela sa bojim aby sa nezabudal na poste DM a spahic za neho riesil chyby

dufam ze tri body na konci zapasu poputuju do leverkusenu 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

HSV 2:1 Leverkursen

Reagovat
smazaný uživatel

výborně Bayer! přijdu a prohrává se Arneho "proroctví" se naplňuje od 2' minuty

Reagovat
db18

zapnu a HSV už vede, snad to nebyl jediný gól zápasu (ale zároveň doufám, že HSV odejde s 3 body)

Reagovat
smazaný uživatel

ta levá strana obrany z pohledu Lena je parádní a to to pozoruju stěží jedním vokem

Reagovat
smazaný uživatel

"parádní"

Reagovat
db18

11Freunde Liveticker:

15. Son zieht ab. Einwurf. Schrecklich. Hyypiäs Blick so leer wie die Leverkusener Pokalvitrine.

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Reagovat
stas87

Reagovat
stas87

hm tak sa mi to tiez stalo..prvykrat

Reagovat
smazaný uživatel

dobře a stručně zhodnocená hra Bayeru. akorat ten Brandt mě zaujal, trochu

Reagovat
smazaný uživatel

Son vs Adler (exHSV vs. exBayer) :)))

Reagovat
smazaný uživatel

tudududum Brandt! :))

Reagovat
stas87

aky gol?akurat som prisiel a vidim titulok s jeho menom ze dal gol clovek si odbehne na chvilu ked vari a nestihne gol

Reagovat
smazaný uživatel

Adlerův gól, neudržel míč, skočila mu to v náruči, střela Brandta šla doprostřed, prostě Adlerovo chyba. ale Brandt dnes fajný den :)

Reagovat
smazaný uživatel

aby dnes "Hypie" neuplet znovu z hovna bič

Reagovat
smazaný uživatel

Adler... :D To je ňouma... :D

Reagovat
smazaný uživatel

já už myslel, že jsem jedinej v čr co sleduje dnešní superzápas :) tedy co vydržel :))

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, taky koukám... :) Ale toho Adlera mi je líto, první poločas z jeho strany vynikající a pak to takhle zadrbe... :D

Reagovat
smazaný uživatel

jedině souhlas, první poločas bez výtky, ale tyhle ojedinělý chyby nakonec znehodnotěj celkovej výkon, že... protože to byl zasadni okamžik

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím... ;-) Od té doby je Leverkusen jasně lepší, ale třeba se mi to jen zdá... :)

Reagovat
smazaný uživatel

zase souhlasim, leverkusen si oddech a gol mu pomohl, víc si dovolej, naopak hsv si tolik nedovoluje, jsou zaskočený. muj nazor teda :)

Reagovat
db18

to si omylem vyhodim net - a než ho zase nahodim, tak padne druhý gól

Reagovat
smazaný uživatel

druhá neodpískaná penalta pro Leverkusen...

Reagovat
smazaný uživatel

jedna asi být měla, minimalně

Reagovat
smazaný uživatel

Teď před chvílí určitě a v tom prvním poločase po faulu Jiráčka asi taky... ;-)

Reagovat
smazaný uživatel

jirase dneska moc neregistruju, třeba ho nějak můj zrak cenzuruje

Reagovat
smazaný uživatel

ve druhém poločase se snad nedotkl míče...

Reagovat
smazaný uživatel

takže ta cenzura vlastně neni třeba

Reagovat
db18

...tak to si přišel o to, jak z malýho vápna měl dost dobrou šanci (nebo spíš by měl, kdyby trefil balon)

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem nějak propásl, dík za info... :) ale i tak dle mě herně docela bída nebo nic moc, když vezmu v potaz co se od něj u nas i v německu, v hamburku a wolfsburgu očekávalo... ale tolik ho nesleduju, třeba se pletu

Reagovat
db18

já teda část zápasu sledoval jen jedním okem - a to jen občas, ale zase dozadu ho dneska dost chválí

Reagovat
smazaný uživatel

ok, beru na vědomí

Reagovat
stas87

jj,sklz jasny a mohla byt aj zlta,stastie ze hsv ma hakana jediny hrac ktory je vpredu nebezpecny,inak john a bouy su omyly,oni nemali vobec prist do hsv

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat
Arne

Podle mě se Soník klátil ještě předtím, než ho obránce vůbec trefil.

Reagovat
smazaný uživatel

Rád bych se na tu situaci podíval ještě jednou, protože mně se naopak zdálo, že to byla jasná penalta... ;-)

Reagovat
Arne

Jo, máte pravdu... Jsem si to teď našel a asi po pěti přehráních to tam taky vidím, trefil ho.

Reagovat
smazaný uživatel

poslední dobou jsou ty rolfesovo přihrávky... místama... nepěkný, nepovedený... trapný

Reagovat
smazaný uživatel

jejejej :)) westermannův výlet do levervápna ! 2-1

Reagovat
db18

Heiko

...a Diekmeier je další hráč, který by šel dost dobře zpeněžit, kdyby HSV bylo nuceno zajišťovat finanční stabilitu v druhé lize...

Reagovat
stas87

rafinha na lavicku,on do zakladu?

Reagovat
db18

...tak bral bych to Ale spíš třeba Bayer nebo Schalke docela dlouho hledají někoho na pravého beka

Reagovat
smazaný uživatel

bayer asi oba beky, dneska levá strana v prvnim poločase velkej průchoďák "na muj vkus"

Reagovat
stas87

boenisch strasny ale nie je to len jeho vina,na jeho strane mu mal pomoct son alebo castro,neustale hsv precislovalo lavu stranu bayeru,donati prilis vela roboty nemal ale jeho ofenzivny prinos je spatny,carvajal bol inde

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodně, škoda, že Carvajal nezůstal v Bayeru... Real si měl vzít Donatiho "a všichni by byli spokojeni"

Reagovat
stas87

to je musi byt strasne pre hracov bayeru,tlaci,druhy gol visi vo vzduchu a zrazu nemaju nic a dost mozno ani ten bod,ak boli v krci tak teraz su kde ???

Reagovat
Arne

Doufám, že Maggio někdy naskočí do bezbrankovýho zápasu a rozhodne ho - "jednooký mezi slepými" by pak dostalo nový rozměr. Teď ale beze srandy, to musí bejt hrozně velkej handicap ve sportu, když si to tak představím.

Reagovat
db18

Jsem netušil, že je na jedno oko (téměř) slepý V rezervě mu to ale asi moc nevadí

Reagovat
smazaný uživatel

já taky koukám v podstatě jenom pravym okem a myslim, že to na mě není tolik poznat

Reagovat
smazaný uživatel

Adler "critical block"

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to předtím zkonil, tak teď si to tímhle vyžehlil, super zákrok za tři body... :D

Reagovat
stas87

no a heiko tiez po tom kikse ked daroval vyhru vfb dneska rozhodol

Reagovat
smazaný uživatel

I když... Tomuhle zápasu by slušela spíš remíza...

Reagovat
stas87

veril som ze za stavu 1:1 bayer otoci stav a vyhra,skoda,ked uz niekto ma zostupit tak radsej hsv ako stuttgart

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky... Od toho gólu na 1:1 byl Bayer lepší a když k tomu připočtu ty dvě neodpískané penalty proti HSV... Škoda...

Reagovat
smazaný uživatel

asi jo, hsv bylo lepší 1. poločas, leverkusen mě bral ve druhym poločase po druhym (jejich) golu vlastně až skoro do konce, i když ten westermannův gol teda neohlídali... ale ta leva strana bayeru... o tom tu na foru už trochu padlo...

Reagovat
smazaný uživatel

moje slova...

Reagovat
smazaný uživatel

tak zas někdy, tu, v německé sekci. čus

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě, koukám, že v BL jde pokecat i normálně... :) Čus... :)

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak, zase to byl minisouboj Adler VERSUS Son, tak je jasno, kdo je dneska ten šťastnejší :)

Reagovat
db18

Uff, Adler HSV Zítra snad Freiburg udrží odstup na HSV a ještě zlepší pozici obou klubů v boji o sestup

A příště snad radši budu sázet jen na ty páteční zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se těším na Dortmundský gólostroj dnes :D mam tušení že wolfsburg pojede domů s pěknou nadílkou :D 5:1 :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ta hannoverska ovce me celkem dostala

Reagovat
stas87

https://pbs.twimg.com/media/BkdZ9dAIAAA63lc.jpg

https://pbs.twimg.com/media/BkdaQSMIcAAA8Z2.jpg

minule zapasy boli celkom vyrovnane,len schalke uspesnejsi v koncovke a vzdycky bralo tri body,my uz nemusime ale iba mozeme dufam ze uvidim viacero kombinacie a nie nakopy

https://pbs.twimg.com/media/BkdYEu8CcAI9SNN.jpg

1 Ulreich – 2 Sakai, 3 Schwaab, 7 Harnik, 9 Ibisevic, 10 Didavi, 11 Gruezo, 15 Boka, 16 Traoré, 20 Gentner (C), 24 Rüdiger

konecne didavi podla kurzov favorit vfb ale ja si podam neprehru freiburgu,kurz takmer 2 je velmi lakavy

Unsere Derby-Startelf: Hitz, Verhaegh, Altintop, Holzhauser, Baier, Esswein, Callsen-Bracker, Ostrzolek, #Hong, Kohr, Mölders

Neuer - van Buyten, Martínez, Mandzukic, Shaqiri, Pizarro, Weiser, Schweinsteiger, Hojbjerg, Sallahi, Kroos

no guardiola sa toho neboji mam tam cistu 2 tak male obavy tam predsa len su

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mám čistou 2ku, jsem si říkal, že je relativně hezkej kurz a že budou hrát náhrádníci, ale zas jsem nečekal, že tam postaví tolik mlaďasů :D snad se ukážou

Reagovat
Bayern +

Tak tomu ver.

Reagovat
JozkokozleJ

Didavi zatial velmi zaujimavy vykon, spolu s Traorem su velmi nebezpecni. Zapas ale moze dopadnut akokolvek, sance su na oboch stranach.

Reagovat
stas87

mam nakoniec x2 na freiburg ale nehneval by som sa za tri body domacich,stuttgart by mi dost chybal celkom ma mrzi ze som nedal ostru dvojku na borussiu,kurz 2,1 velmi lakavy

Reagovat
JozkokozleJ

Ako na nich pozeram, tak si tiez vravim, ze v 1.BL by chybali. I tak ale by som body radsej doprial Freiburgu. Mimochodom u VfB, hraci, ktori by to mali prave teraz tahat (Harnik, Ibisevic a Gentner) su uplne jalovi.

Reagovat
stas87

u gentnera ma to prekvapuje,nikdy mi neprisiel tak spatny,mozno ho zvazuje paska

u harnika je najväcsi problem hlava,technicky je na tom skvelo,zabojovat tiez vie ale mal mraky zapasov kde ho super pokopal na zaciatku a on uz sa do zapasu nedostal..a pod schneiderom nenastupoval vzdy,mozno ani nedaval 100% do treninku ale to su len moje spekulacie

vedad nie je typ utocnika pre zachranujuci sa tim,ak sa nedari timu tak ani jemu,je mi ho dost luto,mam ho rad ale on sa trapi,ukrutne

Reagovat
smazaný uživatel

Didavi už hrál minule, myslim

Reagovat
jv

Reagovat
Bayern +

Neuer - Javimar, DvB, Sallahi - Weiser, Kroos, Schweini, Hojbjerg, Shaqiri - Mandžukić, Pizarro

Reagovat
Bayern +

Tak 4-4-2 napokon.

Reagovat
stas87

elia zatial nebol v ofsajde a este ma asistenciu gol stastny,teraz di santo trafil zrd..hraci schalke este na rozcvicke zatial,paci sa mi to

Reagovat
smazaný uživatel

zasloužené!!! pěkně FCA

Reagovat
Bayern +

Zaslúžene proste... Oni hrajú hovno aj tí skúsenejší.

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer už musel předtím několikrát podržet

Reagovat
stas87

pekne,faul ktory ani nebol a schalke o 15 sekund vyrovna..

Reagovat
Bayernista18

Augsburg zaslouženě vede, už měli pár gólovek a Bayern vůbec nic.

Reagovat
smazaný uživatel

At jde s tim dorostem Guardiola do prdele!!!!! Neda se na to dívat!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyz na ne uz se neda dívat ani kdyz hrajou v nejlepsi sestave...

Reagovat
mojmira

snad brzo vypadne, protože koukat na zápasy letos oproti zápasům loni je na

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to, že tam dal ty mladé, bych mu určitě nevyčítal. Kdy jindy je nechat zahrát, než v lize po získaném titulu. Problém je, že dneska ani Basti není schopný přihrát přesně.

Reagovat
Bayernista18

Ne asi, kdy jindy by byla lepší chvíle dát příležitost mladejm.

Reagovat
smazaný uživatel

Weiser hraje otřesně...

Reagovat
Dominator

Zapricinil aj ten gol...

Reagovat
JozkokozleJ

Mne ani neprislo, ze by minulu sezonu nejak vynikal v K´lauterne. Je aj otazkou, ako je zvyknuty na post RB.

Reagovat
jv

Reagovat
OVi.77

To je neskutečné a otřesné peklo co hrajeme dneska, Weiser jalový, na gólů má velký podíl, Pizzaro už je prostě starý a pomalý, Mandžukiče, kdybych neviděl sestavu, tak ani nevím že hraje dneska, jedinný kdo tam lítá je Shaqiri, ani Basti a Kroos to dneska nevytrhnou, nebý Neuera tak to může být klidně 3:0 už...děs a bída, cítím první prohru v lize

Reagovat
stas87

mal bayern nejake sance?kontroluje hru ale nedostane sa do zakoncenia a augsburg hra len na brejky a vychadza mu to?

zapas v bremach celkom pozeratelny,ide sa na krv,kazdy suboj boli a ked sa zadari kombinacia tak je to aj nebezpecne dobry mac

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že S04 oberete o nějaké body...

Reagovat
stas87

no mohlo byt 2:0,je 1:1..klasicky nas zapas s nimi,oni su marny ale pridu dva centre a moze to rozhodnut zapas,trosku sa bojim aby sme vydrzali behat az do konca

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně neprohrát!

Reagovat
stas87

nie som objektivny,schalke malo tiez jednu sancu,prödl ale strelu ktora isla do opustenej branky na poslednu chvilu sklzom odpalil na roh tak remiza zasluzena

Reagovat
jv

Schalke dneska špatný?

Reagovat
stas87

jj,hunter,obasi a draxler asi najhorsi..vsetci otraveny a obasi na to fakt nema

Reagovat
Bayern +

Nemá, nekontroluje, je horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Esswein to teď udělal parádně škoda toho zakončení

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg- udržať !!

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
JozkokozleJ

Akcia v podani Traoreho - naprosta fantazia, Güntera poslal do materskej skoly.

Reagovat
smazaný uživatel

Po půl roce si poprvé vsadím - hodím na tiket neprohru Bayernu a oni poprvé v sezoně prohrajou.. Klasika..

Reagovat
Dominator

Reagovat
Bayern +

Reagovat
OVi.77

No tak a je tu první prohra, zcela zasloužená za odporný "výkon"...vlastně tomu se výkon ani nedá říkat , gratulace Augsburgu, ti předvedli výkon na úrovni.

Reagovat
LAM

Dle mě Guardiola docela blbne s tim šetřenim na LM a může se stát že hráči vypadnou s tempa a i v LM budou hrát slabě což se teprve uvidí.Ale určitě to že Bayern vyhrál Ligu tak brzo není pro ně úplně nejlepší.

Reagovat
JozkokozleJ

Z tempa nemozu vypadnut, ked minimalne raz do tyzdna hraju zapas. Doma proti ManUtd sa hraci bayernu nabehaju dost, rozpohybovat beton United bude stat dost sil.

Reagovat
Ángel di María 22

04 ztratilo, jdem do trháku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Nemá někdo solidní a hlavně nesekající se stream? (když bude německý komentář, tak jedině plus)

Reagovat
SqueeZy

Vlci asi řádí co? Koukám tu na 1.9 kurz oba gól. Těch jejich 5 posledních zápasů tomu jen pomáhají

Reagovat
smazaný uživatel

vlci zaslouženě. Hrajeme hovno...

Reagovat
JozkokozleJ

Dortmundu dnes chyba to, co ich zvykne zdobit, a to davanie lopty rychlo od nohy a pohyb bez lopty. Vsetci styria v utoku sa snazia presadit individualne.

Inak, paradne Olicove dvojbrvno

Reagovat
db18

Mělo FCA i něco ze hry nebo je dobře že jsem to nestihl?

Reagovat
smazaný uživatel

perfektní rožek a super hlava od Lewiho

Reagovat
slovaňáák

Přispěl k tomu i gólman, který od začátku jistotou zrovna neoplývá a ten výběh nezvládl.

Reagovat
Ángel di María 22

Zrovna tenhle vandrák, ale hlavně že se vyrovnalo. Otočit

Reagovat
smazaný uživatel

tyjo, děkujeme brankáři - opět

Reagovat
db18

Nebyla tam ruka Reuse?

Reagovat
smazaný uživatel

byla, ale co už

Reagovat
JozkokozleJ

Hecking tam riadne masiruje stvrteho rozhodcu. Ono, stvrty rozhodca je snad najmenej vdacna uloha. Ten dostava coudes kazdy zapas a ani za to nemoze.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mala byť reakcia na jožka vyššie

Reagovat
smazaný uživatel

to byla klika" Ale 3 body jsou doma a že jsou teda důležité

Reagovat
db18

Zieler - Rajtoral, Marcelo, Hoffmann, Schulz - Stindl, Andreasen, Bittencourt, Huszti - Ya Konan, Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

moc jsem tomu nevěřil, ale rýsuje se luxusní Abstieg-Krimi

Reagovat
Arne

Baví mě to neskutečně, ještě že tam nefigurujeme my.

Reagovat
smazaný uživatel

Braunschweig nejako chytá formu, po tej tragickej jeseni je to až neuveriteľné, ako sa dvihli. Asi sa už nezachránia, ale za jarnú časť si zaslúžia veľký

Reagovat
stas87

ak korkut ostane trenerom aj v buducej sezone tak musi najst druheho stopera k hoffmannovi,marcelo aj sane su zmatkari obaja,ved druhy gol vobec padnut nemusel,uz minule proti nam mal marcelo tiez svoje chvilky..

najväcsi problem vidim v alibisme hracov hannoveru,nikto sa neponuka a hrac s loptou je dost casto nuteny prihrat dozadu,tym sa straca cas ktory potom chyba na konci zapasu,andreasen ani stindl pohybom neoplyvaju,respektive ked nemusi popobehnut tak stoji,pesi futbal proste

Reagovat
smazaný uživatel

A to dnešnou prehrou už ťahá Hannover celkom peknú sériu, myslím že už štvrtá prehra za sebou...Teraz sú už len 2 body od baráže, nečakal som, že sa až takto zapoja do boja o záchranu...

Reagovat
db18

Vyhazov Slomky se ukázal jako správná volba no... Teď si to Kind snad vyžere...

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
JozkokozleJ

Zostava Herthy konecne s oddelenou dvojickou, k tomu v tej lepsej podobe: Ronny bez Niemeyera.

Kraft - Ndjeng, Langkamp, Brooks, Pekarik - Hosogai, Skjelbred - Allagui, Ronny, Ben-Hatira - Ramos

Reagovat
Arne

Hm, dobrý... Jen jsem teda nečekal obranu takhle pozměněnou, na trénincích byli hráči rozdělení trochu jinak.

Jinak Jos prý chce ten zbytek sezóně odehrát ofenzivněji, takže s tím to asi souvisí, že Ronnyho "nezajišťuje" Niemeyer.

Reagovat
Arne

To jsou vidláci zasraní, to snad ani není možný.

Reagovat
smazaný uživatel

Casteels fauloval Ramose, ne obráceně

Reagovat
Arne

Já bych to vyhodnotil jako nezaviněný střet, oba koukali po míči a ani jeden ho neměl. Sudí asi pískal náš faul, ale ono to je jedno, Ramos stejně nemohl pokračovat ve hře.

Reagovat
smazaný uživatel

ale kopalo by se na jejich bránu se studenym golmanem a Ronnym rozebíhajícím se z Waldbühne

Reagovat
Arne

Reagovat
stas87

casteelsa je mi luto ale tak trosku to vypoveda o hre ktoru dneska hoffenheim praktikuje,prakticky vsetky suboje v ich podani su fauly,gisdol by ich mal miernit,potom to dopadne zranenim hraca hoffenheimu

Reagovat
Arne

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně nechápu,proč nebyla samostatná reprezentace Západního Berlína

Reagovat
smazaný uživatel

Mnichované se konečně dočkali porážky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele