Bundesliga - preview 25. kola

13.03.2015, 08:53, aktualizováno 15.03.2015, 08:41
Previews
Wolfsburg se rychle oklepal z porážky v Augsburgu, v Evropské lize porazil Inter Milán a na tuto výhru hodlá navázat i v domácí soutěži proti předposlednímu Freiburgu. Borussia Mönchengladbach už v pátek přišla o třetí místo, na které se může vrátit po souboji s Hannoverem...
VfL Wolfsburg - SC Freiburg  (neděle 15:30)
S nezdolným optimismem nastoupí hráči druhého Wolfsburgu proti Freiburgu, jenž je také druhý, ale od konce. Svěřencům Dietera Heckinga se totiž daří i v Evropské lize.

Ve čtvrtek to pocítil Inter Milán, jenž bude v odvetě na San Siru potřebovat uhrát takový výsledek, aby vynuloval skóre 1:3 ze svého pohledu. "Nevím, jestli proti Frankfurtu nasadím Diega Benaglia, Vieirinhu a Base Dosta, protože si z toho střetu odnesli nějaké šrámy," řekl Hecking, pro kterého je evidentně utkání na severu Itálie přednější, jelikož v Bundeslize má jeho celek slušný osmibodový náskok na nejbližší pronásledovatele.

"V té odvetě budeme muset hrát na 100%, jinak bychom si mohli všechno zbytečně zkomplikovat. Důležitý je přístup. Ten rozhoduje o mnohém," dodal padesátiletý kouč. Jeho tým v minulém kole prohrál s Augsburgem, díky čemuž již sotva může stíhat Bayern Mnichov. Na druhou stranu by Vlci při životní formě Kevina De Bruyneho a některých dalších hráčů neměli ztratit post zaručující účast minimálně v předkole Ligy mistrů.

Určitě ale není bez zajímavosti, že oba týmy se v dubnu utkají znovu, a to v rámci čtvrtfinále DFB-Pokalu. Tedy soutěže, která by ještě mohla napravit freiburgské dojmy z jinak zpackané sezony. "Rozhodně půjdeme do toho zápasu naplno. Wolfsburg je sice favoritem, ale určitě mu nehodláme nic usnadnit," prohlásil Heckingův protějšek Christian Streich.

"Pokud zvládneme hrát dobře celých devadesát minut, mělo by to stačit na dobrý výsledek. Uvidíme," dodal kouč, jenž bude postrádat služby kapitána Juliana Schustera. Pavel Krmaš i Vladimír Darida ovšem budou k dispozici. Na opačné straně bude chybět Naldo, nicméně Wolfsburg má natolik kvalitní kádr, že by ani čtyři absence neměly být příliš znát.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Vieirinha, Klose, Knoche, Rodriguez - Guilavogui, Luiz Gustavo - D. Caligiuri, De Bruyne, Schürrle - Dost
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Bürki - Sorg, Krmas, Torrejon, C. Günter - Frantz, Darida - Klaus, Mehmedi - Schmid, Philipp
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.75 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - Hannover 96  (neděle 17:30)
Na rozdíl od Wolfsburgu, jenž sehraje v rámci pětadvacátého bundesligového kola svůj zápas také v neděli, sledují už hráči Borussie Mönchengladbach utkání Evropské ligy pouze z pozice diváků. Mohou se tak stoprocentně koncentrovat na domácí soutěž, ve které budou mít ještě co dělat, aby uhájili místo opravňující ke startu v milionářské Lize mistrů.

Hannoverští nevyhráli už devět zápasů. Kouč Hříbat Lucien Favre však tuto statistiku nepřeceňuje. "Na takové týmy si musíme dávat obzvláště velký pozor. Toho jsme si velmi dobře vědomí. V minulé sezoně jsme na tom byli podobně jako Hannover nyní. Oni mají velmi dobrý tým a my rozhodně nemáme výhru jasnou."

"Teď nás čekají velmi nesnadné zápasy, ve kterých ale stejně musíme uhrát body, když chceme hrát Ligu mistrů. Nicméně nekoukáme daleko dopředu. Nejdůležitější je utkání s Hannoverem, který když porazíme, posílíme svou pozici v tabulce,"
nechal se slyšet Max Eberl, sportovní ředitel Borussie Mönchengladbach.

Pravda, Hříbata příští víkend cestují do Mnichova, poté se střetnou s Hoffenheimem, následně v Borussia-Parku přivítají Dortmund. Ani zápas ve Frankfurtu nebude jednoduchý a po něm čeká Wolfsburg. Do toho všeho je ještě na programu čtvrtfinále DFB-Pokalu, ve kterém bude soupeřem čtvrtého celku Bundesligy Armenia Bielefeld, hrající druhou nejvyšší soutěž.

Hannover se soustředí už jen výhradně na ligu, kde má prozatím čtyřbodový náskok na barážovou pozici. Setrvání mezi elitou je prostě prioritou: "Prostě potřebujeme vyhrát, abychom si zvedli sebevědomí a odrazili se pokud možno k dalším dobrým výsledkům," prohlásil Tayfun Korkut, jenž v následujících kolech patrně bude zároveň hrát i o své setrvání u týmu.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Korb, Stranzl, Jantschke, Wendt - Kramer, G. Xhaka - Herrmann, Hazard - Raffael - M. Kruse
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Joao Pereira, Marcelo, C. Schulz, Albornoz - Schmiedebach, S. Sané - Briand, Kiyotake, Prib - A. Sobiech
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.80 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - SC Paderborn  (sobota 15:30)
Výkony i výsledky Frankfurtu jsou zatím jako na houpačce, což kouče Thomase Schaafa rozhodně netěší - před dnešním soubojem s uvadajícím nováčkem z Paderbornu proto zdůrazňoval, jak je důležité ustálit formu. Domácí budou určitě hrát na vítězství..

Schaaf ostatně nikdy nepreferoval skálopevnou defenzivu, a výsledky jeho Eintrachtu tomu odpovídají - před čtrnácti dny z toho byla důležitá výhra 3:1 nad Hamburkem, následovaná ovšem porážkou 2:4 v Kolíně. Pouze dvakrát (!) v této sezoně se stalo, že by frankfurtší ovládli dvě utkání za sebou, není tedy divu, že Schaaf prohru s Kozly snášel hodně těžko.

"Už je nejvyšší čas, abychom tohle bláznivé období ukončili," nechal se slyšet. "Až příliš často jsme ukázali, že umíme na skvělý výkon zareagovat propadákem, a obráceně. Občas se tyhle změny dějí dokonce v průběhu jediného utkání. Náš tým je zatím nekompaktní, proto dostáváme tolik gólů. Ale pracujeme na tom," ujistil fanoušky.

Alespoň jedna věc je ale jistá - doma na Waldstadionu se Eintrachtu daří mnohem více než na cestách. Šest z jejich osmi sezonních výher přišlo právě před vlastními fanoušky. Naopak Paderborn mimo svůj stadion vyloženě tápe, prohrál více než polovinu zápasů a kouč André Breitenreiter logicky vyzývá k tomu, aby hráči hráli venku stejně dobře jako doma.

Jako například v zápase s Leverkusenem. "Způsob, jakým jsme k tomu utkání přistoupili a jak jsme na hřišti bojovali, je něčím, na čem můžeme stavět," myslí si Breitenreiter, ačkoliv nováček s Bayerem nakonec prohrál 0:3. "V první řadě se ale potřebujeme vyvarovat hloupých chyb," dodává kouč, jehož tým se po nadějném podzimu propadl už do sestupové zóny. Dnes mu navíc budou chybět Bartels a možná i Rafa, který se sice uzdravil a vrátil k týmu, chybí mu ale fyzička.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Chandler, Zambrano, Madlung, Oczipka - Stendera, Hasebe, Aigner, Inui - Seferović, Meier
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Kruse - Heinloth, Strohdiek, Hünemeier, Hartherz - Koc, Ziegler, Rupp, Meha - Kachunga, Kutschke
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 4.00 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Nejsledovanějším zápasem sobotního programu bude duel v novém roce velmi dobře hrajícího Werderu Brémy s mistrovským Bayernem. Bavorský velkoklub si v týdnu v Lize mistrů smlsl na Šachtaru Doněck a v podobném duchu bude chtít pokračovat i v sobotu. V jeho prospěch hovoří i statistiky, Bayern totiž v posledních letech pravidelně uštědřuje Brémám debakly.

Werder však po změně trenéra šlape jako hodinky a v jarní části získal přesně tolik bodů, jako právě Bayern a druhý Wolfsburg. Ukrajinský kouč Viktor Skripnik přešel k "A" týmu od rezervy a svými výsledky udivuje celé Německo. Začátkem března sice přišel menší výpadek, když Werderaner vypadli z domácího poháru s Bielefeldem a v přestřelce prohráli 3:5 s Wolfsburgem, přestože třikrát vedli, nicméně naposledy dokázali zásluhou úchvatné trefy nejlepšího střelce týmu Franca Di Santa zvítězit ve Freiburgu a na vytoužené pohárové příčky ztrácí už jen pět bodů.

Proti Bayernu se Brémám dlouhodobě nedaří, favorizovaného soupeře dokázaly porazit naposledy před sedmi lety a z posledních čtyř vzájemných utkání hovoří skóre 24:3 jednoznačně ve prospěch Mnichovských. Na podzim zvítězila Guardiolova družina 6:0, svými dvěma trefami k tomu tehdy Mario Götze a netradičně Philipp Lahm. Další góly přidal Thomas Müller a Xabi Alonso.

Defenziva vskutku není silná stránka klubu ze severu Německa, s 49 obdrženými góly jsou na tom společně s Frankfurtem nejhůře v celé soutěži. I tento aspekt hry ale vykazuje po změně na trenérském postu zlepšení. V sobotu odpoledne to bez kvalitní práce obranné řady zcela jistě nepůjde - zvlášť když bude kvůli trestu za žluté karty chybět už zmiňovaný argentinský kanonýr Di Santo. Viktoru Skripnikovi budou scházet také brankáři Husic a Zetterer, dále pak Busch, Galvez, Lukimya, Zander, von Haacke, Lorenzen a Yildirim.

Ani Pep Guardiola není zcela bez starostí, středeční klání s Doněckem přineslo kromě výhry 7:0 také zranění dvou klíčových hráčů - Robbena a Ribéryho. Nizozemec si poranil stehenní sval, Francouze zase trápí kotník. Volno navíc dostane gólman Manuel Neuer, opora mezi třemi tyčemi tak vynechá první soutěžní zápas od 21. dubna loňského roku. Do Brém pak neodcestoval ani Claudio Pizzaro, Gianluca Gaudino a vykartovaný Xabi Alonso.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wolf - Gebre Selassie, Prödl, Vestergaard, Garcia - Bargfrede - Fritz, Junuzovic - Öztunali - Bartels, Selke
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Reina - Rafinha, Benatia, J. Boateng, Alaba - Lahm, Schweinsteiger - T. Müller, M. Götze, Bernat - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.50 - 5.50 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Hertha BSC - Schalke 04  (sobota 15:30)
Schalke čeká v Berlíně nelehký úkol - potvrdit, že impozantní výhra 4:3 v Lize mistrů na Santiago Bérnabeu nebyla náhodou, a předvést podobný výkon i proti domácí Herthě. Tradičnímu účastníkovi milionářské soutěže totiž letos hrozí, že se do ní nakonec neprobojuje..

Fanoušci už si zvykli vídat Schalke v jarních evropských bojích, úterní zápas byl ale hotovým šokem - přestože svěřenci Roberta Di Mattea nakonec v dvojzápase přes Real Madrid nepostoupili, vstřelit čtyři góly na Bérnabeu se vám rozhodně nepodaří každý den. Teď už jim zbývá pouze Bundesliga, a v ní tuhý boj o třetí a čtvrtou příčku.

"Samozřejmě jsme všichni neuvěřitelně hrdí na to, čeho jsme dosáhli," přiznal na oficiálních klubových stránkách obránce Matija Nastasić, "udělali jsme Schalke dobré jméno a ukázali, čeho jsme schopní. Na druhou stranu je ale fakt, že nepostup bolí. Chyběl nám jediný gól, byli jsme opravdu blízko. Určitě však jsme nyní vzhledem ke zbytku sezony sebevědomější."

Madridský gólový ohňostroj je však už nyní minulostí - pokud by Königsblauen přijeli do Berlína s hlavou v oblacích, mohlo by se jim to šeredně vymstít. Nastasić si to dobře uvědomuje. "Byla to jedna noc, nic víc. Další den jsme vstávali brzo ráno a hned začali přemýšlet o tom, jak předvést podobný víkend i v Berlíně," ujišťuje fanoušky. "Jsme v dobré formě a chceme získat tři body, abychom si napřesrok zahráli opět Ligu mistrů."

Zápas na Bérnabeu samozřejmě sledoval i kouč Herthy Pál Dárdai, který si z něj odnesl jeden cenný poznatek. "Chceme hrát agresivněji než Real," plánuje. "Také chceme více držet míč, což se nám v poslední době nedařilo, a vytvářet si více šancí. Toužíme ukázat, že i my dokážeme porazit skutečně velký klub," dodal maďarský stratég, v jehož kádru se vznáší otazník nad startem Johna Brookse. Roberto Di Matteo udělá v základní jedenáctce oproti Lize mistrů nejspíše několik změn.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarík, Langkamp, Brooks, Plattenhardt - Lustenberger, Skjelbred - Beerens, Stocker, Ben-Hatira - Kalou
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Wellenreuther - Höwedes, Matip, Nastasić - Uchida, Fuchs - Neustädter - Höger, Meyer - Choupo-Moting, Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Nevyzpytatelný soupeř čeká na Hoffenheim, který bojuje o elitní šestici; do Sinisheimu totiž přijíždí Hamburk, jemuž jde naopak o holý život. Jeho kouč Josef Zinnbauer se musí pokusit přijít na způsob, jak zastavit pozvolný pád do kalných druholigových vod..

Od postupu mezi elitu v roce 2008 se Hoffenheim etabloval jako stabilní ligový klub, vyznávající ofenzivní fotbal a poměrně často i bojující o Evropu; této mety se mu však zatím dosáhnout nepodařilo, a kouč Markus Gisdol věří, že se to letos může změnit. I když favority jsou v nabité bitvě o elitní třetinu tabulky jiní.

"Už dlouho jsme na tom nebyli takhle dobře," pochvaloval si Gisdol na předzápasové tiskové konferenci. "Postoupili jsme do čtvrtfinále poháru, i když tam máme těžký los, a v Bundeslize jsme sedmí. To všechno i přesto, že se nám v druhé polovině sezony zatím nedaří ideálně, a stále se ještě můžeme hodně zlepšovat."

Konkurence je však těžká - Leverkusen, Schalke i Mönchengladbach už evropské zkušenosti mají, Augsburg má zase parádní fazonu, a to se ještě očekává mohutná stíhací jízda Dortmundu. Může TSG v takové společnosti skutečně uspět, což v tomto případě znamená skončit výše než (minimálně) dva z těchto klubů? "Nebudu vytyčovat nějaké velkohubé cíle, ale míříme do finální fáze sezony, kde nás čeká posledních 10 ligových zápasů. V těch se vše rozhodne," mlží Gisdol.

"S hráči jsme se o tom hodně bavili. Vnímáme to tak, že v tuto chvíli máme možnost vytvořit v klubu skvělou atmosféru a dosáhnout něčeho nečekaného a velkého," dodal optimisticky kouč, jehož svěřenci momentálně ztrácí na strategickou šestou příčku pět bodů. Ve hře je stále i možnost, že do finále Poháru postoupí dva týmy, které si Evropu zajistí i v lize; v takovém případě by Hoffenheimu stačilo udržet současnou pozici.

Proti Hamburku budou domácí papírovými favority - alespoň co se tabulky týče, neboť HSV se letos opět trápí a nad sestupovou zónou má náskok pouhých dvou bodů. Gisdol však zůstává maximálně opatrný. "Mám obavu, že to bude hodně agresivní zápas," nechal se slyšet.

S tím ostatně souhlasí i jeho protějšek Zinnbauer, který k tomu své svěřence přímo vyzýval - hráči HSV prý mají hrát důrazně a agresivně, a také se snažit postupovat s míčem co nejrychleji dopředu. "Je logické, že když jsme namočeni do bojů o záchranu, hrajeme naplno," přiznal. "Bundesligoví rozhodčí jsou ale kvalitní a umí si zjednat pořádek," dodal trenér, který bude postrádat zraněného Lewise Holtbyho a suspendovaného Nicolaie Müllera.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Beck, Strobl, Bičakčić, Kim - Polanski, Schwegler - Volland, Firmino, Elyounoussi - Szálai
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobný - Diekmeier, Djourou, Cleber, Westermann - Behrami, Jiráček - Beister, Stieber, Gouaida - Olić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.75 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Augsburg - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Augsburg už nyní překročil předsezonní plány, svěřencům Markuse Weinzierla se ale v závěru určitě nebude chtít skončit pod vrcholem - což by v tomto případě znamenalo bez kvalifikace do evropských pohárů. Domácí zápas s Mainzem spadá do kategorie utkání, které Bavoři letos zvládají..

Sám Weinzierl však nezapomíná, s jakým cílem do sezony vlastně šel - a tak ačkoliv jeho tým minulý víkend heroicky udolal rozjetý Wolfsburg a připravil mu vůbec první porážku v roce 2015 (1:0), trenér oceňoval zejména fakt, že v tuto chvíli je Augsburg již zachráněn. Ať už posledních deset kol dopadne jakkoliv.

"Cokoliv navíc je jen bonus," odmítá Weinzierl pouštět se do divokých spekulací. "Je to pro nás skvělá situace. Samozřejmě jsme velmi ambiciózní," přiznává, "ale pokud se do Evropy nakonec nedostaneme, nebudeme naštvaní. Se sezonou jsem už teď spokojen, a zbývající zápasy na tom jen těžko mohou něco změnit."

Je nicméně nutno uznat, že pohárová příčka je v tuto chvíli pro skromný klub velmi reálným prospektem - stále má velmi slušnou šanci proklouznout i do Ligy mistrů, na čtvrtou příčku ztrácí jediný bod, zatímco nad sedmým Hoffenheimem (a tedy nepohárovými pozicemi) má luxusní pětibodový náskok. Proti Mainzu se navíc bude moct dost možná spolehnout i na Pierre-Emile Hojbjerga; stav mladého záložníka hostujícího z Bayernu se rychle lepší.

Augburgská sezona patří k nejpříjemnějším překvapením letošní Bundesligy, a poklonu dnešnímu soupeři vysekl i hostující kouč Martin Schmidt. "Momentálně zaslouženě bojují minimálně o Evropskou ligu, ale klidně i o Ligu mistrů," prohlásil uznale. "Pod Markusem Weinzierlem udělali obrovský progres. Jejich sílou byl vždy hodně agresivní pressing, teď se ale naučili hrát i s míčem, držet jej a před vlastními fanoušky diktovat tempo," dodal.

Mainz se pod Schmidtem, který nedávno nahradil odvolaného Kaspera Hjulmanda, bude soustředit zejména na co nejrychlejší záchranu; hostující stratég stále neví, jestli bude moci počítat s Christianem Clemensem, pravděpodobně v pořádku však už bude Jonas Hofmann.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Feulner, Callsen-Bracker, Klavan, Baba - Baier - Bobadilla, Kohr, Altintop, Werner - Ji
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Bungert, Bell, Park - Geis, Baumgartlinger - Hofmann, Malli, de Blasis - Okazaki
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.50 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - 1. FC Köln  (sobota 18:30)
Ačkoliv fanoušci Dortmundu už pomalu začínají počítat, jak by se jejich oblíbenci mohli co nejsnáze dostat na pohárové pozice, kouč Jürgen Klopp zůstává při zemi - dnešní domácí zápas s Kolínem označil za záchranářskou "bitvu o šest bodů".

Borussia totiž sice v posledních týdnech výrazně zlepšila formu, stále ale nemá zcela vyhráno; minulý víkend po čtyřech výhrách v řadě klopýtla v Hamburku, kde pouze remizovala, a od sestupové zóny ji tak dělí pouze šest bodů. A přestože možnost zaútočit ještě na poháry zůstává matematicky reálná, Klopp už dříve avizoval, že letos je prvotním cílem slavného klubu záchrana. A ta jistá ještě rozhodně není.

"Je to typický zápas o šest bodů," prohlásil dortmundský kouč, jehož tým by si v případě nečekané prohry s dnešním soupeřem prohodil pozice. Naopak triumf domácích by rozevřel nůžky mezi oběma kluby na čtyři body. "A přesně to také chceme," přiznává Klopp. "Když hrajete s přímým konkurentem, je to vždy nesmírně důležitý zápas, který nemá žádného jasného favorita."

Dortmundského kouče tak neopouští opatrnost, přestože Borussii za chvíli čeká zápas play-off Ligy mistrů; o něčem takovém si Kolín může nechat jen zdát. "Musíme ukázat, že jsme odhodlaní uspět a připsat si tři body. Bude to těsný, intenzivní zápas. Musíme být připraveni," burcuje Klopp.

Zmiňovaný osmifinálový duel v LM bude mimochodem dalším potenciálním milníkem dortmundské sezony - žlutočerní prohráli v úvodním zápase v Turíně 1:2, v týdnu pak v odvetě hostí Juventus doma na Westfalenstadionu. Jejich trenér sice odmítl mluvit o tomto utkání, dokud není odehráno to s Kolínem, přesto však naznačil, že bude šetřit Nuriho Sahina.

Kolín svůj podzimní pokud se slavným soupeřem zvládl, a jejich trenér Peter Stöger by logicky rád uspěl i nyní. "Samozřejmě že se těšíme, a doufám, že po 90 minutách hry budeme stejně dobře naladění jako teď," uvedl. "Uvědomujeme si sílu našeho protivníka, výzvu ale přijímáme. Uděláme vše pro to, abychom se v Dortmundu vytáhli," dodal kouč, kterému se vrací zpět uzdravení Olkowski a Matuschyk.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Kirch, Subotić, Hummels, Schmelzer - Bender, Gündogan - Mchitarjan, Kampl, Reus - Aubameyang
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Olkowski, Maroh, Mavraj, Hector - Risse, Vogt, Lehmann, Peszko - Deyverson, Ujah
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.30 - 5.50 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart  (pátek 20:30)
25. kolo německé Bundesligy otevře předehrávka mezi ambiciózním Bayerem Leverkusen a posledním Stuttgartem. Domácí prožívají dobré období, daří se jim na všech frontách a v pátečním klání budou jednoznačným favoritem. Schwaben naopak v novém roce ještě nezvítězili a naposledy doma v důležitém záchranářském souboji pouze remizovali s Herthou.

Leverkusen dokázal zvítězit ve všech předchozích čtyřech soutěžních zápasech - v Lize mistrů porazili loňského finalistu Atlético Madrid a vytvořili si nadějnou pozici do odvety, přes Kaiserslautern postoupili do čtvrtfinále německého poháru a v lize přehráli sestupem ohrožený Freiburg i Paderborn. Další z celků nacházející se na sestupových pozicí čeká svěřence Rogera Schmidta v pátek, kdy do BayAreny přijede Stuttgart.

Fotbalisté z jihozápadního Německa sice v posledních dvou utkáních neprohráli, ovšem body za remízy přibývají velmi pomalu. Schwaben trápí především slabá střelecká produktivita. Vždyť za předcházejících jedenáct duelů nasázeli pouhých šest gólů. Vzhledem k tomuto faktu se tak jeví dosti nereálně opakování podobných střeleckých hodů, jako při podzimním střetnutí mezi pátečními soupeři v Mercedes-Benz Aréně. Zde totiž předvedli domácí nevídané zmrtvýchvstání a dokázali vyrovnat poločasové skóre 0:3 a výsledek 3:3 tehdy plnil titulky všech sportovních deníků.

Příznivcům Stuttgartu se však při zápasech svého oblíbeného týmu na vlastním stadionu v této sezóně jinak příliš radosti nedostává. Když už chtějí vidět na vlastní oči nějaký bodový zisk Stevensovy party, musejí většinou vyjet na venkovní klání. Kdyby se totiž počítaly pouze výsledky na půdách soupeře, patřila by Schwaben v tabulce šestá příčka, kterou by v současné konstelaci brali s otevřenou náručí.

Ostřílený nizozemský kouč Huub Stevens nebude zítra moci počítat se zraněnými Timem Leiboldem, Antoniem Rüdigerem, Danielem Didavim a Robinem Yalcinem. Kvůli karetním trestu je stále mimo hru také Martin Harnik a nové rovněž Moritz Leitner. Na domácí straně nebude k dispozici zase Robbie Kruse, Tin Jedvaj a vykartovaný stoper Emir Spahić. Bosenského zadáka tak v sestavě nejspíš nahradí Kyriakos Papadopoulos, jenž v minulém kole proti Paderbornu jakožto střídající hráč hlavou otevřel skóre a nasměroval svůj tým ke třem bodům.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Hilbert, Toprak, K. Papadopoulos, Wendell - L. Bender, Castro - Bellarabi, Calhanoglu, Son - Kießling
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Klein, Schwaab, Niedermeier, Hloušek - Dié, Gentner - Kostic, Maxim, Werner - Ginczek
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.45 - 4.33 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov24194166:1161
2.VfL Wolfsburg24155453:2850
3.Borussia Mönchengladbach24118533:2041
4.Bayer Leverkusen24109540:2939
5.Schalke 0424115835:2838
6.FC Augsburg241221033:3038
7.TSG Hoffenheim2496937:3833
8.Werder Brémy2496940:4933
9.Eintracht Frankfurt2487944:4931
10.Borussia Dortmund24851131:3129
11.1. FC Köln24771025:3128
12.Hannover 9624761127:3727
13.1. FSV Mainz 0524511832:3526
14.Hertha BSC24741328:4225
15.Hamburger SV24671116:3325
16.SC Paderborn24581123:4623
17.SC Freiburg244101024:3322
18.VfB Stuttgart24481224:4120
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart
sobota 15:30Werder Brémy - Bayern Mnichov
sobota 18:30Borussia Dortmund - 1. FC Köln
neděle 15:30VfL Wolfsburg - SC Freiburg
neděle 17:30Borussia Mönchengladbach - Hannover 96

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (290)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak by sa nám to v tomto kole opäť mohlo trošku akože zdramatizovať na čele, Bayern bude mať v Brémach problémy bez Robbena, navyše aj bez Riberýho, som zvedavý kto obsadí posty krídel. Očakávam Weisera a možno Alaba,Bernat?

Reagovat
smazaný uživatel

Huub je ešte stále tam? Čakal som, že to s ním vzdajú, tak to rešpekt, že sú trpezlivý.

Stuttgart hraje vonku lepšie, aspoň výsledkovo, tak som zvedavý čo predvedú dnes. V posledných 6 zápasoch vonku prehrali len v Hoffenheime aj to po góle v nadstavenom čase. Mohli byť Leverkusenu dosť zavariť, Bayer ma už určite v hlave aj Atlético.

Reagovat
smazaný uživatel

Happy Birthday, Holger! @Badstuber turns 26 years old today!

Uteká to uteká, hlavne, že už je fit, stále má pred sebou niekoľko rokov v ktorých môže isť hore.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.fcbayern.de/en/news/news/2015/badstuber-post-shakhtar-120315.php

“He’s my personal hero,” declared Karl-Heinz Rummenigge, “if you’ve had the year and a half he’s had but keep coming back… he deserves all the support he’s getting from the south terrace.”

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Jojo, všechno nejlepší Holgerovi, na stopera je stále mladý.

Reagovat
smazaný uživatel

Běžte do Maďarska, Slováci...

Reagovat
smazaný uživatel

pfff, slávista, to nic..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lewis Holtby steht im Kader gegen Hoffenheim. #HSV Konečne je späť

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre, že sa hrá už dnes, Bayer bude mať o deň viac času na regeneráciu pred LM ako Atletico.

Predokladám, že Schmidt to tam pošle v plnej sile, tak snáď to prinesie dôležité 3 body...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si tu jedeš vlastní chat ?

Reagovat
db18

Tolik příspěvků od dory99 a ty se zrovna trefíš vedle...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A jo..

Reagovat
Kepy_FCB

to sú viny slovenčiny

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Dominator

Reagovat
db18

Bayern odcestoval do Brém bez Manuela Neuera

Reagovat
bayern987

No co, ať se ukáže Pepe.

Reagovat
smazaný uživatel

Čože? Akože voľno dostal?

Reagovat
smazaný uživatel

Die Bayer 04-Startformation: Leno - Hilbert, Toprak, Papadopoulos, Wendell - Rolfes, Castro - Bellarabi, Son - Calhanoglu, Drmic.

#VfB: 1 Ulreich – 2 Sakai, 3 Schwaab, 6 Niedermeier, 16 Klein, 18 Kostic, 19 Werner, 20 Gentner, 26 Serey Dié, 33 Ginczek, 44 Maxim

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne gólový piatok v 2.BL a druhé kolo za sebou za 2krát trafil Šesták, paráda Stanko, možno dostane šancu v repre v základe. Dnes sa trafil aj Ivana za Darmstadt, trošku debakel pre Union. A Furth doma trojka od TSV, trošku šok.

Reagovat
db18

Darmstadt už je 2. To bude taky fajn představení v BL, jestli jim to vydrží...

Reagovat
smazaný uživatel

Na nováčika to je ako zázrak. Celkom sympatický klub, ja im prajem. Aj Ivanovi nech si kopne v BL

Reagovat
db18

Tu BL bych jim taky přál, jen tam nechci další Fürth...

Reagovat
smazaný uživatel

To ani ja hehe. Koho si praješ na postup z 2.BL? Z tých tímov kde to je ešte reálne.

Reagovat
db18

Nejvíc asi Lautern a KSC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Stano

Reagovat
bayern987

Leno

Reagovat
db18

Tak typický gól pro klub ve sračkách...

Reagovat
smazaný uživatel

Josip

Myslím, že Stefan sa plynule presunie na pozíciu dvojky, v tejto sezóne je Drmič jasne lepší...

Reagovat
TonCZek

Kießling letos pro mě velké zklamání. Několik zápasu na lavičce by mu mohlo pomoct

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Ak bude Drmič hrať takto aj naďalej, tak sa Stefan z tej lavičky len tak nedostane...

Reagovat
bayern987

Dostane, neboj.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TonCZek

Dostane. Jelikož vás teď čeká náročný program, tak se sestava bude muset točit.

Reagovat
smazaný uživatel

Schmidt skoro vôbec nerotuje, predovšetkým ofenzívu, točí akurát krajných obrancov. Myslím, že kým bude Josip hrať v tejto forme, tak ho nestiahne, až keď sa zadrhne, tak tam pošle Stefana

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlas a pokiaľ Kiessling nebude dostatočnou konkurenciou pre Josipa, tak dosť možno v lete príde niekto mladý na hrot. Stefan vyzerá že trochu stratil motiváciu, v čase keď bol najlepším strelcom v BL tak sa nedostal ani do lepšieho klubu ani do repre.

Reagovat
smazaný uživatel

On do lepšieho nechel ísť, prehlásil, že v Leverkusene by rád ukončil kariéru, a to v čase, keď mu to strieľalo...tá repre, to je smutná kapitola no

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že keby dostal ponuku od Bayernu alebo Dortmundu tak by odmietol? No neviem.

Reagovat
smazaný uživatel

To je strašne hypotetická otázka, ani ja by som neodmietol ale viem, že nedostanem

Bayern mal v tom čase na hrote Gomeza a Mandžukiča, ani jeden nebol horší ako Stefan, navyše Guardiola takých hroťákov veľmi nemusí. Ponuka od Bayernu bola úplne nereálna.

Dortmund mal zase Lewu, to je aj vtedy bol jasne lepší hráč ako Kiessling, a keď hľadali náhradu za Lewu, tak Stefan už nebol v takej forme, mal už 30 a navyše sa im nehodí do herného štýlu. On proste vedel, že vrámci Nemecka sa už vyššie neposunie, Leverkusen je jeho strop a má to tam rád, vonku by ísť nechcel a preto bol ochotný dohrať na vrcholovej úrovni v Leverkusene. On sám vie, že kvalitatívne nemá na úplne najlepšie kluby a radšej bude za hviezdu v Leverkusene, ako za "nosiča vody" niekde vyššie...

Reagovat
Hyrax

No hlavně, že už nastupuje pravidelně

Reagovat
stas87

Schmidt ma gule,nepozera na minulost ale na aktualnu formu,ta teraz hra pre Drmica a aj samotny Josip musi byt za sancu rad,mohol odist v zime prec,ze? Ono to asi nie je tolko o neforme Kießlinga ako o tom ze futbal Bayeru uz nie je tak zavisly od utocnika,pride mi ze v ofenzive pod Schmidtom sa snazia viac zakoncovat kridla a Stefan sa uz ani nedostava tolko do sanci,nehraju to vylozene na neho ako v minulosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že jeho zimný odchod nebol reálny, musel by prísť iný útočník namiesto neho, to by nemalo žiadny zmysel. Skôr to bola len jeho nespokojnosť s nedostatkom herného priestoru, z čoho pramenili tie špekulácie.

Presne ako hovoríš, hra sa zmenila a prím hrá tá ofenzívna trojka, minulé dva roky sa hralo prakticky bez AM, všetko na Kiesslinga. Teraz sú tam mimoriadne pohyblivé, technické a gólové krídla, obaja sa tlačia do zakončenia a tým odoberajú priestor útočníkovi. Ale Drmič mi príde, že si s nimi a Hakanom lepšie rozumie, Stefan sa viac hodil do toho predošlého štýlu...

Reagovat
stas87

Nemyslim si ale ze by myslienky o Stefanove odchodu v lete by mali byt aj uskutocnene,to je proste hlupost.Styl co hraju teraz mi pripomina BVB s Lewom,golove kridla,trvaly tlak na rozohravku supera a vlastna aktivita.Nevidel som RB pod Schmidtom ale typujem ze tam hral podobny styl futbalu-ofenzivna trojka a zabijaci Alan a Soriano,vsetci sa tlacili do branky a nehrali to vylozene na jedneho utocnika

Blizsie k Lewandowskimu ma Drmic,je pohyblivejsi a povedal by som ze taku tu ciernu robotu na hrote urobi skor on ako Stefan.Jedina nevyhoda ktoru Drmic ma je zakoncenie a efektivita,to sa ale s väcsim poctom minut moze zlepsit neposielam Stefana trvale na lavicku ale Drmic v nom moze mat paradneho ucitela,casom by ho aj tak preskocil a jednotkou by sa stal on.

Reagovat
smazaný uživatel

Stefan v lete určite nikde nepôjde, zmlúvu má do 2017 a myslím, že dovtedy aj ostane. Bayer je jeho klub. Trochu problémom bude jeho plat, ktorý má na pomery Leverkusenu dosť luxusný a ak bude zvyšných 2 a pol roka robiť Drmičovi dvojku, tak to výjde dosť draho. Schmidt to bude musieť nejako vyriešiť, aby si zahrali obaja, ale prioritný už musí byť Josip, ten má potenciál byť kvalitnou jednotkou na hrot na veľa rokov...

Reagovat
stas87

Co ked v lete pride ponuka 20 mega na Drmica? Predal by si ho alebo si ho nechal?

Problem s platom moze vyriesit kvalifikacia do CL,ta by Bayer minut nemala,otazne je ci by Stefan akceptoval znizenie platu...

Obrana je poriesena dobre,teraz by som u Bayeru rad videl väcsiu konkurenciu pre Castra s Benderom,pridu mi ze trosku zacali stagnovat,neviem ci slovo stagnacia je prave vhodne zvolene slovo..ale mam z nich taky dojem.V lete pride Kramer a ja si myslim ze to moze prebudit Bendera,Castro bude musiet maknut,ak chce teda ziskat miesto v zaklade.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne sa praveže Castro zdá v poslednom období dosť aktívny a viditeľný a nezdá sa mi žeby hral zle.

Reagovat
stas87

Nepisem ze hra zle,len mi niekedy pripada ze je zbytocne podrazdeny,vyhladava diskusie s rozhodcom a hada sa s protihracmi..toto v minulosti nerobil,mozno nadobudol pocit ze ked je starsi tak moze diskutovat oproti minulosti hra slabsie.

Reagovat
smazaný uživatel

Hej teraz mi príde viac ako taký líder, ktorý má na starosti aj rozhodcu

Reagovat
smazaný uživatel

Asi by som riskol a nechal si ho, do konca zmlúvy má ďaleko a jeho hodnota ešte porastie.

Na Kramera sa teším, ten môže naozaj Larsa potiahnúť hore, Reinartz pre neho nie je konkurencia a naozaj začal trochu stagnovať. Ináč, ako sa javí Oztunali? Po odchode Reinartza a Rolfesa tam bude jeden záložník chýbať, práve Levin by bol na to miesto ideálny...

Reagovat
stas87

Myslel som si nesklamal si.

Reinartz je presne ten typ hraca co nema ambicie si vybojovat zaklad,jemu staci byt prvy nahradnik,aspon taky ja mam z neho dojem.To iste som citil u Schwaaba,myslim si to o Nevenovi..a ten by tu konkurenciu naozaj potreboval.

Öztunali..ja neviem co ku nemu napisat,proti BSC hrala zaloha vyborne,az na neho..hral myslim okolo hodiny ale vidiet vobec nebol,ak by sa obcas nedotkol lopty tak ani neviem ze hral,bezkrvny vykon.Zapas proti vlkom a absolutne iny hrac,drzy,sebavedomy a presny.Nieco v nom isto je ale potrebuje viac hravat a citit doveru,to ale u Skripnika nemusi dostat a uprimne-teraz ani velmi nema koho vystrnadit z nasej zalohy.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne ale bude Reinartz chýbať, taký typ sa hodí do každého tímu, kvalitatívne na tom nie je zle, keď nastúpi, tak zahrá spoľahlivo, je pomerne lacný a zmierený so svojou pozíciou. Na štvorku v dvojčlennej zálohe úplne ideálny. Teraz posilní zadarmo konkurenciu a bude treba za neho hľadať náhradu, pretože odohrať sezónu len s Benderom, Castrom a Kramerom by bola samovražda (aj keď v Leverkusene by toho asi boli schopní, keď vidíme šírku súčasnej ofenzívu ) Zase je pravda, že sa z Augsburgu vráti Kohr a ten by Reinartza mohol nahradiť, ale myslím, že na lavičku je ho škoda, v jeho veku by mal čo najviac hrávať...

Už Schwaabov odchod ma celkom sklamal, bol to ideálny backup na všetky defenzívne pozície, ale nečudujem sa mu, že chcel odísť, keď mu v Stuttgarte ponúkli miesto v základe...

V Oztunalim vidím veľký potenciál, aj v Leverkusene hral často ako na hojdačke, ale väčšinou naskakoval len z lavičky, takže to nemal ľahké...dúfam, že nepresedí rok a pol na lavičke, to nech ho radšej v lete stiahnú späť, ale chápem, že v súčasnosti to šľape a robiť do toho zásahy by bol nezmysel od Škripnika...

Reagovat
smazaný uživatel

Začali dávať góly všetky traja hráči pod hrotom a to je pre Bayer len dobré. To by ale bolo, keby ešte postúpili cez Atlétov.

Reagovat
vrabejka

Kariiiim

Reagovat
smazaný uživatel

Nádherne sa na neho pozerá keď má loptu, povodil si tam pekne Sakaia.

Reagovat
RKBoy

čo myslíte ,je súčasný Bayern jeden z najlepších mužstiev v historii?

ja by som povedal,že ano,sú neskutočný stroj , 3 sezony absolutna dominancia v lige aká v BL ešte nebola, treble, a repre ťažila hlavne z formy hráčov Bayernu na MS.

prakticky rovnaká dominancia ako mala Barcelona za Pepka, rovnako tak aj s tou repre.

som zvedavý ako nahradia hráčov ako Robben ,Ribéry, Schwainstaiger či Lahm.

Reagovat
smazaný uživatel

Je trošku zložité porovnávať niečo čo sme nezažili a mnohí to ani poriadne nemajú naštudované, aké veľké tímy sa v histórií futbalu vyskytli. Ale ako Barca z obdobia 2006-2011 tak terajší Bayern aj vďaka vplyvu na repre a ich úspechom patria určite k najlepším tímom histórie, ale ktorí bol najlepší sa proste nedá povedať. Môžeme ich radiť do takej širšej skupinky TOP tímov histórie.

Reagovat
Bayernista18

Podle mě kdyby hrál dneska třeba Maradona, tolik gólů by nedával, ale těžko říct ...

Reagovat
smazaný uživatel

poslední věta

Reagovat
smazaný uživatel

Ten 1. gol Leverkusenu..to bylo jako co? Nesktečně tragické bránění Stuttgartu

Reagovat
smazaný uživatel

Ako povedal komentátor na E2, také niečo ani zámerne nenacvicíš keby si chcel

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes sa fakt viac teším na Brémy - Bayern ako na BVB. Čisto z futbalového hľadiska samozrejme. Tá štistika Werderu proti FCB z posledných rokov je síce katastrofálna:

Bayern zdolal Brémy v ostatných 8 ligových zápoleniach. V posledných 4 mu v priemere strelil 6 gólov na zápas (to je vlastné aj v preview, skóre 24:3). Včera v magazíne Preview na Eurosporte dokonca spomínali, že Brémy doma neporazili Bayern už nejakých 10 rokov.

Ja si myslím, že dnes pôjdu všetky tieto štatistiky bokom. Ako sa hovorí, každá séria sa raz končí. Dnes proste verím Werderu na víťazstvo! Aj keď im chýba Di Santo a aj keď Bayern nemôže nasadiť spomaľovatko Alonsa. Kľúčovými postavami by mohli byť Reina a Junuzovič.

Reagovat
db18

Já se na ten zápas zrovna moc netěším - to že chybí Xabi je jediná záchrana, protože při absenci R+R by se na to nedalo koukat... Ale Skripnik rozhodně nechce jen reagovat na to, co udělá Bayern ale chopit se iniciativy - uvidíme co z toho bude... s Robbenem by to pro ně nejspíš skončilo katastrofou, když za tou naší obranou ještě nebude stát Manu, tak se trochu bojím, aby to nebyla katastrofa pro nás

Reagovat
smazaný uživatel

Presne nato som myslel podstatná bude stopérska dvojica a či nastúpi Lahm na DM? Kicker ho tam má v predpokladanej.

Jasné pôjde aj to, ako bude chcieť hrať Skripnik, podľa mňa nemôže zaliezť, začiatok skúsia asi byť aktívny a zaskočiť Bayern.

Reagovat
bayern987

Tvl, snad jediný den kdy dávají biatlon od 16:10, a zrovna se mi to překrývá s Bayernem.

Reagovat
smazaný uživatel

Zapneš niečo v TV, niečo na PC ...alebo sa chceš sústrediť len na jedno podujatie?

Reagovat
bayern987

Tak přesně tak to udělám, biatlon zapnu v telce, a na Bayern se budu koukat na PC, ale dost mě to štve, protože se chci právě soustředit jen na jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež to tak často mám, väčšinou čisto futbalovo - hrajú sa 2 zápasy v ten istý alebo podobný čas. Chcem sa sústrediť na jeden a vychutnať si ho, ale podobný záujem mám aj u toho druhého zápasu väčšinou jeden zápas obetujem a vychutnám si ten druhý. Najviac ma to v posledných dňoch štve asi pri LM, dali Barcu aj BVB do spoločného hracieho dňa. 1.zápasy som si pozrel Barcu, teraz ale zapnem asi obe, sústredim sa na BVB a Barcu budem len kontrolovať jedným očkom, či ide všetko ako má, lebo majú nahrané.

Reagovat
bayern987

Barca to zvládne, to je jasné, nad tím jsem už přemýšlel, a rozhodl se, že budu koukat pouze na Dortmund.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Stevens...

Už dva týždne čakám kedy dostane padáka a ono nič.

Reagovat
smazaný uživatel

Fanúšikovia Vfb (moc ich tu nie je)

Celu noc som rozmyslal co sa s tym da robit mate nejaky typ koho v lete kupit do 2. Ligy?

Myslite ze by Stevens bol dobry trener na novy rozbeh z 2. Ligy alebo ten Zorninger alebo niekto iný napr.Luhukay , Labbadia , Keller , Tuchel (bol by idealny ale ten pojde asi iba do klubu co hra LM

Preco nehra Ibisevic , Abdelauoe , Rausch , Serarer , Leitner , Rudiger...

Reagovat
db18

Rüdiger se teprve vrací po zranění, Ibišević už přes rok nedal gól a Rausch byl suspendován a přeřazen do Bčka (myslím, že stejně skončil Sararer), Leitner v minulém utkání dostal 5. žlutou, tak si musel odpykat trest.

Reagovat
db18

A Abdelaoue se vrací po zranění kolene, zatím se dostává do zápasového rytmu v Bčku

Reagovat
smazaný uživatel

Aha takže tak, ja som si ho všimol z Bčku minule, nevedel som, že je to kvôli zraneniu.

Reagovat
smazaný uživatel

Preco boli suspendovany?

Tym ze Ibisevic bude sediet sa jeho golovost teda riadne zmeni

A ten Abdelaoue

Reagovat
db18

Zase v útoku nemůžeš spoléhat na impotentního hráče a doufat, že se rozstřílí, když hraješ o sestup...

A Sararera už vyřadil Veh - pak se sice na chvíli vrátil, ale byl tam přeřazen i nástupcem, takže to asi své opodstatnění mít bude...

Reagovat
stas87

Werder Bremen-Bayern München

Werder-Bayern 0:7

Werder-Bayern 0:2

Werder-Bayern 1:2

Werder-Bayern 1:3

Werder-Bayern 0:4

styri zapasy su z BL,posledny je z Pokalu,posledna nasa vyhra nad Bayernom v BL bola 21.10.2006 v pomere 3:1,na nasej strane vyhru pamäta akurat Frings a Fritz,u mnichovanov Lahm,Pizarro a Bastian.

Ohne Angst,mit Mut

„Wer Angst hat, der kann direkt in der Kabine bleiben"

„Wir trainieren vor allem das Spiel ohne Ball. Dann wollen am Wochenende alle unbedingt die Kugel"

„Wir müssen von Beginn an die Angst und Ehrfurcht ablegen. Dann hast du im Fußball immer eine Chance, deinen Gegner zu schlagen. Wir freuen uns drauf"

Prve dve vyjadrenia su Skripnika,tretie Eichina,je teda celkom jasne co sa da od nas v priebehu zapasu cakat velmi bude chybat Franco Selkeho hra s nim a bez neho pada o dost dole,viac zodpovednosti cakam od Zlatka a Fina,su starsi a skusenejsi.

nominacia na zapas proti Bayernu:

Wolf, Casteels - Garcia, Caldirola, Makiadi, Vestergaard, Fritz, Öztunali, Hajrovic, Prödl, Junuzovic, Kroos, Aycicek, Bartels, Gebre Selassie, Selke, Sternberg und Bargfrede.

Felix Kroos oslavil vo stvrtok 24.narodeniny,vsetko najlepsie,Felix

Zranenia a karetne tresty:

Werder-Lukimya,Yildirim,von Haacke,Galvez,Lorenzen,Zetterer,Zander,Busch-zranenia a navraty k trenovaniu

karetne tresty-Di Santo(5 zltych)

Bayern-Martinez,Gaudino,Ribery,Robben,Thiago,Kurt,Pizarro-zranenia

karetne tresty-Alonso(5 zltych)

karetne ohrozenia:

Kroos-4 zlte

Benatia-4 zlte

zaujimavosti:

Skripnik ma proti Bayernu 100% bilanciu proti Bayernu na Weseru,v novembri 2001 bol na ihrisku pri vyhre 2:1.

Kinnhöfer bude mat dnes premieru v tejto sezone v Bremach,piskal nas len v Berline v prvom kole pri remize 2:2.

Werder je vo streleckej forme,za poslednych 12 zapasov sme vzdy dali minimalne jeden gol.Celkovo sme za tych 12 zapasov nastrielali 26 golov.Posledna seria s 12 zapasmi v rade kde sme skorovali aspon raz bola v roku 2010,vtedy sa podarilo strelit 18 golov.

Werder aj Bayern nasbierali zhodne po 16 bodoch v tomto roku.Zaujimave je ze oboch timov porazil len Wolfsburg(5:3 a 4:1),obaja remizovali zhodne so Schalke 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

„Wir trainieren vor allem das Spiel ohne Ball" - to bude pro vás klíčové

Reagovat
stas87

Trosku sa toho obavam,my mame prve polcasy vyborne,vletime na supera a takmer vzdy nejaky gol dame,druhe polcasy su casto o tom,ze sa branime a pripadne potrestame supera z brejku,ked to otvori vzadu.Bojim sa hlavne Fritza a Bargfredeho,to nie su prave dynamicki hraci zvysok zalohy s tym problem mat nebude.Fritza Skripnik stiahne okolo 65-70.minuty,potom je otazka aky vtedy bude stav a podla toho sa rozhodne ci tam posle Kroosa alebo Makiadiho.Nesmiem zbytocne faulovat okolo vlastnej 16ky,to je prvy predpoklad k uspechu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím veľkú šancu minimálne na remízu, Bayern má nahraté a po strede si zrejme budú chcieť trochu oddýchnuť, očakávam menej dynamický futbal z ich strany, navyše bez Riberyho a Robbena to bude ešte výraznejšie...

Aj v minulej sezóne mali tendenciu podceňovať zápasy, keď už bolo o titule rozhodnuté, myslím, že aj teraz sa budú podvedome šetriť na LM...

Veľká škoda Di Santa, ten by bol veľkou hrozbou, navyše bez Neuera...na ten bod vám verím

Reagovat
stas87

Len aby to nebola iluzia a sebaklam vo vlastne sily.Bayern je oslabeny dost ale stale je to Bayern,na to netreba zabudat.Prial by som si aby sme s nimi nechceli hrat otvoreny futbal po celych 90 minut,proste byt cast zapasu aktivny a cast zapasu zalieznuty pred vlastnym vapnom a nechat tvorit Bayern.Myslim ze aj nejaka ta destrukcia sa od nas da cakat,zdrziavanie hry,drobne fauly..taka ta klasicka hra outsidera proti favoritovi.

Skoda Di Santa hlavne kvoli tomu ze on podrzi loptu,pocka na spoluhracov ci pripadne sam zakonci.Selke je v tomto este stale usiak,chcel by vsetko riesit hned,nie je trpezlivy a dokaze zle vyhodnotit situaciu,To je medzi nimi najväcsi rozdiel a som zvedavy ako sa s tymto vysporiada Junuzovic s Bartelsom,oni dvaja si zautoci menej ako v ostatnych domacich zapasoch.

Reagovat
bayern987

Co je Pizzarovi?

Reagovat
stas87

svalove problemy,aspon to tak ma kicker.

Reagovat
bayern987

Reagovat
stas87

Medzi nahradnikmi nie je pisany,lavicku mate na ten zapas slusnu.

Reagovat
bayern987

To je jasný, stejně by jsme ho asi ani nevyužili, jen bych měl konečně rád celý mužstvo pohromadě.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý den, pokud by měl někdo zájem, mám předsezónní ligové speciály (soupisky mužstev, velké množství fotek a dalších údajů) Marca (4 kusy, sezóny 95/96, 98/99, 99/2000,2000/2001, ca 290 stránek každé číslo), Don Balon (5 kusů, po sobě jdoucí sezóny 97/98-2001/2002, ca 210 stránek každé číslo) a 5 x Kicker z let asi 1996-2002 + asi 80 kusů pondělních Gazzetta dello Sport z let 1993-1996 + nějaké Guerin sportivo + na videokazetách asi 150-200 celých zápasů FC Barcelona z let asi 1997-2002 + sestřihy z italské ligy z RaiUno asi z let 1996-2002 + kartičky, plakáty a další fotbalové materiály. Mám rád technický kombinační fair-play fotbal, obounohé a čestné hráče a těch je velmi málo. Napište na hajekl@centrum.cz S pozdravem Lubos

Reagovat
stas87
Reagovat
smazaný uživatel

Milujem atmosféru a čaro St.Pauli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

čo ako? nechápem

Reagovat
smazaný uživatel

Můj názor na St. Pauli...

Reagovat
smazaný uživatel

OK názor na klub, ale nevediať uznať vernosť fanúšikov a kvalitu atmosféry? Hm OK.

Reagovat
smazaný uživatel

A nakoniec len bodík sakra Dúfam že tú baráž nejak ukopu

Reagovat
smazaný uživatel

Po dnešku verím Kaiserslauternu na priamy postup, Darmstadt preskočia a ten skončí v baráži...

Reagovat
stas87

Everyone wants to play in the Champions League or the Europa League, and obviously we’re trying to end the season as well as possible. But, we have a very, very young team, and most of the players are only in their first or second Bundesliga season. Not too long ago, we were prime candidates for relegation and then a few months later we’re suddenly Europa League hopefuls. There seems to me to be something missing in between. We’re on the right track, but we’re not yet ready to compete at a continental level. Those in charge and we as a team see it like that, and I think the fans acknowledge that as well.

dufam ze uz nikto nezacne otravovat s EL,Zlatko to povedal dost jasne a zromuzitelne

Reagovat
db18

Skripnik tak skromný nebyl. (jinak už ho pěkně štve, že ho v každym rozhovoru srovnávají se Schaafem a vyptávají se na něj )

Reagovat
stas87

https://pbs.twimg.com/media/CAD6X7kWwAA0BVi.jpg

Hertha by mohla obrat Schalke,tu CL prajem viac Bayeru ako Schalke

Reagovat
stas87

https://pbs.twimg.com/media/CAD68V5WUAEm3U0.jpg

Jonas v zaklade zasa Ji radsej Matavz

Reagovat
Arne

Já jedu na Duklu a neuvidím to, což je skutečnost, která naše šance zvyšuje z 20 % tak na 60. Snad budeme hrát zezadu a nebudeme bláznit, Schalke je unavený, to by taky mohlo hrát pro nás. Už by to chtělo je porazit, čekáme na to skoro už deset let, naposledy je sestřelil ještě Jimmy Giménez.

Reagovat
stas87

Nehovoril si ze ta na hokej v Jihlave nikto nedostane? cakam rovnaky priebeh ako proti FCA,no treba sa uz konecne ukopne Stocker a vyhrate.

Reagovat
Arne

Na fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Dukla dnes nehraje nie? Či akú Duklu myslíš

Reagovat
db18

Jihlavu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je Vysočina oficiálne Dukla historicky však?

Reagovat
db18

http://www.hcdukla.cz/index.asp?cover=nezobrazit

Arne to upřesňoval, že na fotbal v Jihlavě ho nikdo nedostane (a Marian to popletl )

Reagovat
smazaný uživatel

Už mi to je jasné na futbale skandujú tuším Spartak Jihlava, to je odkaz na historiu. Som si to spietol aj takto.

Reagovat
Arne

Reagovat
stas87

https://pbs.twimg.com/media/CAD8lBuUUAAFKyC.png:large

Schipplock..co sa stalo s Adamom?Gisdol mu neveri?

Reagovat
db18

V týdnu moc netrénoval, odnesl si nějaké menší zranění ze zápasu se Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Rudy, Firmino, Volland

Reagovat
db18

Hitz - Feulner, C-B, Klavan, Baba - Baier - Boba, Kohr, Altintop, Werner - Ji

lavička: Manninger, Parker, Janker, #Højbjerg, Matavz, Caiuby, Djurdjic

Na lavičce je alternativ dost, tak snad nevystřídají Jiho moc pozdě...

Reagovat
smazaný uživatel

Bobadilla ide reprezentovať Paraguay po dedkovi...

Reagovat
db18

Reina - Rafinha, Benatia, Boateng, Alaba - Rode, Schweinsteiger - Müller, Götze, Bernat - Lewandowski

Rode

Wolf - Gebre Selassie, Prödl, Vestergaard, Garcia - Bargfrede, Fritz, Junuzovic, Öztunali - Bartels, Selke

Reagovat
stas87

cakal som Lahma.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak trochu aj ja, i keď je pravda že ešte nema ani minútu po zranení na konte...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Reina je tam ako päsť na oko...

Ale za Rodeho

Reagovat
stas87

3 - Bayern München konnte die letzten 3 BL-Gastspiele ohne Ribery und Robben nicht gewinnen (1 Niederlage und 2 Remis). Robbery

1 - Pepe Reina ist der 1. spanische Keeper, der in der BL aufläuft. Premiere.

https://pbs.twimg.com/media/CAEAkxDWYAA4EEy.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Ty máš Twitter ?

Reagovat
stas87

2 roky uz.

Reagovat
db18

A jak tam jseš? Jsem tě hledal myslím už po minulém kole a bez úspěchu...

Reagovat
stas87

to nikdy neuhadnes samozrejme ze si tam nedam meno a priezvisko a snad som ani ziadny tweet nikdy nenapisal,len citam a pripadne kopirujem

Reagovat
db18

Tak, zkoušel jsem i nick, jaký máš tady...

Reagovat
stas87

ja mam twitter len na veci co sa tykaju BL,sam nikdy nic nepisem.Ty mas tam ucet pod svojim menom?

Reagovat
db18

Mám - tak on zrovna twitter je oproti fb neškodný...

Reagovat
stas87

Jo,to je Sledujes vela ludi tam?

Reagovat
db18

Koukám, že jich tam mám asi 205, ale většinu jen kvůli tomu, že jde o známé a taky tam nic nepíšou Jinak tam chodím hlavně kvůli sestavám na BL.

Reagovat
stas87

Ja tam nemam nikoho znameho,to je asi najlepsi zdroj ohladne zostav.Som si este pridal zopar ludi co maju info o kluboch,spekulacie a tak.

Reagovat
bayern987

Přesně tak, fb je naprosté zlo, twitter je dobrý, pokud se tam věnuješ užitečným věcem, což mnoho lidí nedělá.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne na twittri ti nabiehajú všetky príspevky tvojich odoberateľov, fb je už v prdeli tam ti naskočia aktuálne v novinkách tak 3% príspevkov. Preto ja už čo sa týka futbalu a športu alebo aj spravodajstva hlavne twitter, fb už mám len na nejaké komunikovanie do školy a s priateľmi keď treba niečo dohodnúť a tak, občas navštivím stránky ktoré niesú na tw, prípadne kde je zaujímava diskusia

Reagovat
bayern987

Já fb nemám, a děkuji za to bohu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja by som kvôli škole bez neho ťažko obišiel, pokiaĽ sa využíva FB rozumne a na správne veci tak je mimoriadne užitočný, veď ako celý internet

Reagovat
smazaný uživatel

Ne ? Já tě našel během asi deseti vteřin, žádná těžká práce

Reagovat
stas87

tak mi napis PM s nickom,ci to sedi

Reagovat
smazaný uživatel

Se podivej na Twitter, ne ? Tam se ti ukaze upozorneni

Reagovat
stas87

ja som tam pisal fakt len raz a to Zarubovi.

Reagovat
db18

Tak to by mělo sedět...

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím. Ale píšu ti to proto, že si stačí mrknout an Twitter a nemusím ti posílat žádné PM. Jo a jak říkám, trvalo mi deset vteřin, než sem tě našel, ty tajemný hrade z Karpat

Reagovat
stas87

Tak ked ma Willi nenasiel,tak som myslel ze ani ty nie Asi som Williho talent trosku precenil .

Reagovat
smazaný uživatel

Sky to majú takto: Reina - Rafinha, Benatia, Boa, Bernat - Bastian - Alaba, Gotze, Muller - Lewa

Reagovat
smazaný uživatel

A samozrejme Rode mi vypadol, vedľa Gotzeho

Reagovat
db18

To mi přijde jako docela blbost - Müller nehrál nalevo už kdo ví jak dlouho...

Reagovat
stas87

sak staci kliknut na moj odkaz

Reagovat
smazaný uživatel

Napravo, a tam sa často pohybuje. Nalavo je Alaba.

Reagovat
db18

A Rafinha nalevo? Bernat napravo?

Reagovat
smazaný uživatel

To je naopak samozejme, ja som to len chcel najprv napísať že ako postovo to maju Sky, bez strán.

Reagovat
smazaný uživatel

Brémy po 3 body dnes padnú všetky série! To bude atmoška

Reagovat
db18

Hm, u nějaký bomby by ta lepenka mohla povolit.

Reagovat
Bayern +

Čo som ti hovoril

Reina - Boateng, Benatia, Alaba - Rafinha, Schweinsteiger, ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký tábor tam zpívá chorál, kdy při proluce znělo "lalalalalalalala..."... A o jaký pokřik se jedná ? ta melodie při té proluce by se dala nějakým způsobem využít.

Reagovat
smazaný uživatel

Drobný červená a penalta pre Hoffe...

aspoň si zase zachytá René...

Reagovat
smazaný uživatel

Adler to skoro mel..

Reagovat
db18

Drobný to vyřešil

Reagovat
db18

Müller

Nejdřív nedá 1 na 1 a pak to tam lupne jako Sané

Reagovat
bayern987

Parádní branka!

Reagovat
stas87

Nebol tam najprv Lewandowskiho faul na Vestergaarda?Jannik hlavickoval ale Lewa do neho strcil.Aspon ze ho dal Thomas

Reagovat
monty25

Leeeeeroy Sané

Reagovat
bayern987

Oblíbenec co?

Reagovat
monty25

Jo!

Reagovat
REPLIKATOR

Drobný Po tomhle asi v Hamburku dochytal...

Reagovat
smazaný uživatel

Alaba pohoda jazz..

Reagovat
db18

...vtipný bylo, jak tam někdo zařval hned jak bylo jasný, že to jde na bránu

Reagovat
smazaný uživatel

Ono hlavně, jakou lehkostí dává ty branky z přímáku. A ještě k tomu fakt jak přes kopírák

Reagovat
db18

Hm, Alaba má stejný "chorál" jak Lafata

Reagovat
stas87

Hotovo.Dobry zaciatok,aktivita,napadanie aj agresivita,od 10.minuty sa od toho upustilo a do konca polcasu je to holomajzna,pochopitelne z nasej strany.Ak Michal vravel ze sme na 60% uspesnosti prihravok tak tipujem ze Jannik moze minimalne za polovicu ten je dnes uplne v lese,z tej stvorky vzadu jasne najslabsi hrac v prvom polcase.Mrzi ma ze sme to po prvom gole vnutorne zabalili,ked uz sa ako tak dostaneme kombinacne za polovicu tak je vsetko uspechane a uponahlane,nikto nehra s rozvahou a rozumom,logicky dosledok toho je strata a pomaly navrat do obrannej pozicie.Bargfrede s Fritzom ten stred zacinaju otvarat,v tomto takeho rozohravaca robi Müller-odstupi si od protihraca a prijme prihravku,naprosto neatakovany,potom to rozhodi do strany ci na Lewu,primitvne jednoduche ale na sucasny Werder to naprosto staci.Z Bayernu sa mi paci Rode,je presne tam kde ma byt,nechybuje a hra s nim je o dost atraktivnejsi.Nadej vidim v tom ze Rafinha je dost velky hlupak na to nechat si dat druhu zltu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý souhrn.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm tak som sklamaný, čakal som vrchol víkendu a pozeráme sa na toto. Ten aktívny úvod Werderu som myslel že bude aspoň 10-15 minút a boli to 2.minútky. Hráči nedostupujú a nechávajú Bayern hrať, ale Bayern moc hrať nechce a vyzerá to tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Sane sa rozbieha včera bol v magazíne Preview s ocom, ktorý hrával v BL.

Reagovat
db18

Frankfurt si prý pojistil Oczipku Zajímavé psát "prý", když už je na FB i video z podpisu smlouvy

Reagovat
smazaný uživatel

Meier 1+1 za polčas to je šialenec

Reagovat
smazaný uživatel

A mám pocit že tu nudnú hru ešte sudi zbytočne kuskuje a dosť pripískava Bayernu až na jednu výnimku.... píska každý blbý kontakt

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak co se to děje s SGD ?... Ti naposled porazili naprosto tragický Jahn a potom prohry s vesnicí, dnes s rezervou Mainzu... Takhle ten rychlý postup zpět nebude...

Reagovat
db18

Jahn byl v tom utkání tragický jen v koncovce, jinak šlo o vyrovnané utkání. (psal Kily)

Reagovat
db18

...koukám, že Jahn dneska porazil Erfurt gólem v 90. minutě

Reagovat
stas87

100 - David #Alaba erzielte das 100. Pflichtspieltor des @FCBayern in dieser Saison. Marke.

19 - Alex Meier erzielt sein 19. Saisontor (wie Wilhelm Huberts 1963/64), nur 3 Eintracht-Spieler schafften in der BL mehr.

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta prdele!! TO mala byť penalta, kde pozerá čiarový sakra

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta proti Bayernu? Neblazni..

Reagovat
bayern987

Nezváldáme situaci?

Reagovat
smazaný uživatel

jo, Boateng zatiahol zozadu Prodla či koho a ten potom zahral nechtiac rukou pri nekontrolovanom páde. Mohla byť dráma, namiesto toho ďalší jednoznačný zápas pre Bayern. Rozhodcovia sa proste boja pískať čokoľvek proti Bayernu. TO sa na mňa nemôžu hnevať fandovia Bayernu. Je to tak často aj v Španielsku beriem, ale to nič nemení na fakte.

Reagovat
stas87

Zbytocne Zlatko aj Prödl by sa mali ukludnit penalta to ale mohla byt,Boateng ho stiahol ale tazko z toho vinit rozhodcu,neprehladna situacia pre neho.

Reagovat
smazaný uživatel

čiarový sa nato krásne pozeral.....som naštvaný, mohol byť zaujímavy a atraktívny záver a nakoniec z toho je ďalšia klasika.....

Reagovat
smazaný uživatel

Alaba zatím asi motm, ne? Libí se mi hodně..jak dopředu, tak i dozadu

Reagovat
Bayern +

Jj, alebo Boateng.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačne

Reagovat
db18

Fritz se nechá odstavit tělem od Bernata Vyser se na fotbal radši...

Reagovat
JozkokozleJ

Toooor für Hertha

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha, Hoffenheim, Mainz.....udržet!!!

Reagovat
db18

FCA otočit

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes ideálne výsledky pre BVB, tak to treba proti Kolnu využiť !!

Reagovat
Bayern +

Obavy sa vôbec nenaplnili, u mňa vzhľadom na to, že chýbalo Robbery spokojnosť a v skutku sa na to dalo pozerať, dosť atraktívny zápas, ale pomohli tomu príjemne agresívnym výkonom aj Werder.

Z hráčov vyzdvihujem Reinu - výborný, Alaba asi MOTM (ale neviem sa rozhodnúť, lebo geniálny bol dnes aj Boateng, v podstate dnes výkon rovný repre v play off v Brazílii.) Ale celkovo obrana po dlhej dobe kompaktná a chválihodná, tým jemne chválim aj Benatiu, konečne aspoň naznačil, že sa na Bayern adaptuje a z Rafinhu je asi najlepšie centrujúci RB súčasnosti, to je úplne, že LOL. Bernat taktiež pokiaľ je prikovaný k lajne, tak fajn, akurát stále nevidím v čom je lepší od Contenta (podla Pepka vraj v ofenzíve, ale to ťažko, lebo je to extra brzda, každá lopta dozadu).

Záloha: Schweini to samé ako proti Šachtaru: pokiaľ mu nezavadzia Alonso, je výborný, Rode opticky nevýrazný ale veľmi pracovitý výkon. Najdoležitejšie na ňom je to, že narozdiel od Alonsa si s Bastim rozumie, takže snáď si to Pep všimne už natrvalo. Alaba fantastický.

Čo do ofenzívy, Lewa mi sympatický nebude nikdy, neviem či len ja mám ten pocit ale on je väčší darebák jak Gómez s Mandžukićom. Strelecky sa však presadzuje a to mu snáď dá chuť do ďalších zápasov, dnešné góly jak slepé kura k zrnu. Műller klasika, hodne vysoko kvalitná klasika, ten hráč má pre nás cenu zlata jak Rooney v MU, doslova.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Weidenfeller- Schmelzer, Hummels, Subotič, Kirch- Kehl, Gundogan- Reus, Kagawa, Mkhitaryan- Auba

Langerak, Socratis, Bender, Kuba, Kampl, Immobile, Ramos

Očakávaná, akurát nechápem, prečo hrá Subotič v základe. Snáď sa podarí vydolovať 3 body a ideálne by bolo aj si poriadne zastrieľať a zdvihnúť sebavedomie pred stredajšou odvetou s Juve. BVB !!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja skôr nechápem prečo furt hraje Kirch, keď tam môže byť Sokratis, prípadne aj Kuba. Mne proste Kirch nesedí na kraji obrany. A Micky no, tam človek nikdy nevie, radšej by som videl v základe Kampla alebo Kubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohol by byť už aj Kuba konečne v základe.

Reagovat
bayern987

Parádní zápas, na začátku jsem se trochu bál ale všechno šlo podle plánu. Alaba hrál fantastický zápas, Thomas to samé, Lewa dal dva góly ale zase mě tam už ani nevím čím naštval. Philipp zase zpátky, biatlon byl taky fajn, zkrátka pěkný večer!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole to čo bola za chyba až mi zredlo. Weine dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

tyjo..ta obrana zatím

Reagovat
smazaný uživatel

lol ta obra

Reagovat
smazaný uživatel

obrana

Reagovat
db18

Ještě, že se do té šance dostal Ujah...

Reagovat
stas87

asi mu chyba kozel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Hrůza...strašně pasivní zatím. Chce to více riskovat, ale naší krajní obránci zase klasicky vystrašení..

Reagovat
stas87

200. pre Thomasa Müllera

Reagovat
bayern987

Reagovat
db18

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
stas87

nepisem o Vaartovi.

Reagovat
Kenneth

Ano, pises o arogantnim nesympatickem sedlakovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Praveže Thomas je sympatický - myslím všeobecne, na nič sa nehrá, hlavne čo sa týka zovňajška, chce byť proste tím Mullerom ktorým bol ako v čase keď ho nepoznal celý svet. Jeho správanie v mnohých situáciach nie je ideálne, ale je nie je to nejak výrazne prekročená hranica únosnosti.

Milujem jeho nasadenie a komplexnosť, podľa mňa patrí k najlepším hráčom Európy, TOP20 minimálne. On bude zrejme nedocenený asi ako Klose, hraje v Bayerne kde je takmer na každom poste hviezda.

Reagovat
Bayern +

Jemu je sympatická i taká Kristínka Ronaldo, nemôžeš ho brať vážne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
godwood

Reagovat
Bayern +

Reagovat
stas87

Mchitarjana zrejme potkalo to iste co v Portugalsku Nedveda rhodsky kolos ho zblokoval a bolo hotovo

Reagovat
smazaný uživatel

Děsný zápas. Nahrávají si tam jak blbci a nikdo nic neriskne... Takhle se do šance nedostaneme nikdy

A ty přihrávky dozadu od obránců mě nehorázně naštvou...za to bych dával pokuty

Reagovat
smazaný uživatel

Pri niektorých prihrávkach dozadu sa ozýval aj piskot, proste to je často zbytočné a ešte tam môže dôjsť ku chybe pri aktuálnom stave a psychickom rozpoložení niektorých jedincov

Reagovat
smazaný uživatel

Ale inak famózna atmosféra Žltá stena idem na doraz ako keby sa hralo nejaké finále

Reagovat
smazaný uživatel

ide*

Reagovat
smazaný uživatel

Chce to viac aktivity a viac dôrazu, vzadu to slušne pohorieva. Vpredu chýba drive. Micky dosť kazil ku koncu, Kehl to už proste moc nedáva, je to osobnosť ale proste dnes vidíte ako chýba Sahin. Kolín hrá slušne, protiútoky im idú, Ujah je nebezpečný v každom súboji a Deyverson tam lieta ako torpédo

Reagovat
smazaný uživatel

Deyverson hlavně lítá jenom na zem

Reagovat
db18

Jeho jméno k tomu skoro svádí...

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
bayern987

Reagovat
stas87

Subotic on uz uplne stratil rychlost?ved k lopte mal podla mna blizsie ako Ujah..este ze to Deyverson vyriesil tak ako to vyriesil.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborne Koln, delaji mi radost, hosi . Jestli dneska prohraji, tak to bude velice nespravedlive

Reagovat
slovaňáák

To zas bude bezbranková remíza...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad takhle nehodlá hrát Dortmund i proti Juve...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Juve bude brániť a hrať na protiútoky, pokiaĽ Dortmund nebude schopný nič vymyslieť tak to bude podobné ako dnes, musí hrať Kampl a budú aj šance.

Reagovat
Bayernista18

Tak tady čekám 0 : 1.

Reagovat
stas87

Hector toho by som rad videl v Bremach,dozadu to vzdycky odmaka a ma presne centre,paci sa mi uz dlhsiu dobu.Jeho prestup nie je pre Werder niecim nerealizovaelnym,Santiho mam rad ale Hector je podla mna este o nieco lepsi,potom by to ale odpalilo Sterneberga,to nechcem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen nam ho nech :-), my potrebujeme kazdou kvalitni nohu :-).

Reagovat
smazaný uživatel

Katastrofa! Taková pasivita, nezájem, a neschopnost směrem dopředu.

V ofenzivě selhali všichni a nejhůře asi zahrál Ilkay. Od něj už jsem horší výkon dlouho neviděl. Snad to bylo jenom takové jednorázové vybočení, protože jinak jsem s ním čím dál tím více spokojený.

Na to jaký hrál Köln ultrabeton, tak naší obraně dokázali v 1. poločase i tak udělat pár problému. I když mi připadalo, že jsme si ty problémy dělali sami. Nebudu nikoho jmenovat....ehm.. Subotic, Schmelzer (známé firmy)

Köln skvěle bránil, ale to je tak všechno....nesnáším tyhle zápasy, kdy jeden celek takhle betonuje

Reagovat
smazaný uživatel

mali ovela vacsie sance ako my.. ach.. som zvedavy na stredu to musime uhrat lebo ak nie tak ostava uz len pokal..

Reagovat
stas87

Kritiku by si mal primarne adresovat vasmu timu.To ze Köln pride branit bolo jasne,k vyhre mali blizsie oni(fandil som im).Oni spravili vsetko dobre,svoj herny plan do bodky splnili.

Subotic uz nema ani rychlost,to akym sposobom dohraval tu situaciu pred Deyversonovou sancu bol tragikomicky.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť v celém příspěvku neustále krituzuji BVB. Z čeho si prosímtě usoudil něco jiného?

Reagovat
stas87

Podla poslednej vety.Beriem spät.Nesuhlasim ale s tym co si napisal o Kölnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Říkám..skvěle bránili. Zavřeli to, zodpovědně bránili a chtěli hrozit z brejku. Vyšlo jim to.

Je mi jasné, že jim v prvé řade jde o to získat body a proto to v Dortmundu neotevřou... od nich to bylo chytré. Já jen říkám, že osobně to nemám rád. Kdybych jako nezaujatý divák sledoval tohle utkání, tak by mě to děsně nebavilo. Prostě mě nudí zápasy, kdy jeden celek zaleze všech 10 hráčů na vlastní půli. Pak to tak dopadá, že druhý celek není schopný nic vymyslet a jen si nahrává na vlastní půlce... pro mě je těžké u takového utkání vydržet

Reagovat
smazaný uživatel

No ja nevim, je pravda, ze nejsem zadny znalec,ale rekla bych, ze dnesni zapas nebyl ze strany Kolnu jen 100% beton, melo to nahodou bojovnost a dynamiku, snazili se i utocit, kdykoliv meli prilezitost. Ja nevim, jak to meli dozadu a dopredu hrat, aby to nebyl podle tvych slov ultrabeton.

Reagovat
smazaný uživatel

Útočná fáze jako taková spočívala v tom zahrozit z brejku. O něco delšího, souvislejšího a vysunutějšího se Köln ani nepokusil. Spoléhali čistě na chyby BVB (které jsou u některých hráčů zaručené) a pak rychle hrozili z brejku. Jinak byli po celý zápas na vlastní půli..

Extrémnější by ale bylo, kdyby ty míče jenom odkopávali a ani se nesnažili o brejky...to uznávám.

Reagovat
stas87

Suhlas.Köln ale nespoliehal na to ze ukope 0:0 a ten gol chcel dat,nezaliezli len dozadu.V nikektorych chvilach som to chcel prepnut ale vydrzal som.

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlas, ale videl som už aj výraznejšie betóny. KAMPL musí hrať základ, má rýchle nohy a snaží sa riešiť situácie dopredu a rýchlo, len bolo husto a ostatní stali ako sochy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ta jeho pritomnost byla dost znat. Prislo mi, ze od te doby byla Borussia mnohem nebezpecnejsi, pusobil jako uragan, byl snad vsude, u kazde akce. Vazne se mi moc libil a rikala jsem si, proc vlastne nehral od zacatku. Zaroven me ale prekvapilo, kdyz jsem potom jeste po zapase koukala na zabery ze stadionu, kdy hraci odchazeli do kabin, ze Klopp na Kampla neco rval a nezdalo se mi, ze by to bylo ve stylu "super prace, chlapce", spise to vypadalo, jako kdyby mu neco vycital... Porad jsem premyslela, co to mohlo byt, protoze me se zdal byt pro hru opravdu velkym prinosem.

Reagovat
smazaný uživatel

Vážne? Tak to som nevidel, ja som hneď po konci prepínal na Spartu. Tak možno mu dal pokyn aby skúsil prejsť sám cez tu húštinu hráčov, čo nie je úplne reálne, pokiaľ nie si Messi proste okolo neho sa mali pohybovať ostatní a kombináciou cez tú stenu prejsť, namiesto toho všetci stáli na akýchsi svojich pozíciach, čo bolo zbytočné.

Reagovat
smazaný uživatel

No,ja neznam Kloppa dost dobre, abych bez zvuku a jen z vyrazu obliceje dovedla vycist jeho rozpolozeni, ale tohle opravdu moc nevypadalo jako chvala, vypadal spise nasrane. Zase jsem si zacala rikat, ze jsem uplne slepa a moje hodnoceni hry a hracu je tak mimo, ze ani vic byt nemuze Pro me Kempl super, pro Kloppa na kritiku . Tak me moc potesilo, ze jsem nasla i tve prispevky, ktere souzni s mym nazorem

Reagovat
smazaný uživatel

Klopp je náročný tréner na hráčov, uvidíme už v stredu či ho postaví do základu alebo nie. Ale on problémy s hráčmi nemá, kritika posúva aj hráčov aj tím tak ja verím, že to bolo len o tomto faktore.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aby sme si za celý zápas nevytvorili žiadnu poriadnu šancu to je fakt žalostné. Zato Kolín mal 3 šance a z toho všetky 3 boli tutovky. Weine dnes asi najlepší hráč zachránil aspoň bod. Aspoň jedno pozitívum je že sme udržali tretie čisté konto za sebou v lige.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu čisté konto treba aj proti Juve, ale treba už dať aspoň gólik a posledné 2 zápasy takmer nebolo z čoho, spomínam si na jednu tutovku Aubu v Hamburgu, to je všetko za 180 minút proti nie najsilnejším celkom BL, i keď vysoko vyzdvihujem vyrovnanosť ligy nielen v tejto sezóne.

Reagovat
smazaný uživatel

to je dost k zamyšlení, jak můžou držet 3 zápasy čistý konto, když dělaj v obraně harakiri, jaký dělaj

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Hecking naznačil, že dnes by mohol byť v základe Lord. Dost mal nejaké menšie zranenie po Interi a potrebuje aby bol hlavne k dispozícií do odvety.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes by sa mohol dostať na lavičku už aj Zhang, ak by Hecking nechal odpočívať Vierinhu či Dosta. Čina hore nohami?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by im ohromne stúpla sledovanosť.

Reagovat
smazaný uživatel

Los Angeles prý jedná s Muntarim a Boatengem

Tak snáď to klapne, pre dobro Schalke...

Reagovat
smazaný uživatel

Koľko by zaňho mohli dostať?

Reagovat
smazaný uživatel

veľa nie, odhadujem tak do 3 miliónov, ale už aj to čo by ušetrili na plate by sa počítalo...

Reagovat
stas87

Kym planuju nahradit Fuchsa?Kolasinacom?

Reagovat
smazaný uživatel

Mne sa zdá do toho Di Matteovho systému na WB ideálny Aogo, ale Kolasinac sa mi páčil ešte pred zranením, dúfam, že sa nejak prepracuje do základu, je to veľký talent

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
bayern987

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

VfL Wolfsburg XI: Benaglio - Träsch, Klose, Knoche, Rodriguez - Gustavo, Guilavogui - Caligiuri, de Bruyne, Vieirinha - Dost

Schurrle zaslúžene lavička. Zhang sa nezmestil, Čina si musí počkať

Reagovat
stas87

Pekny zapas v Ingolstadte KSC zasluzene vyhralo

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda potešil ma výsledok

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

De Bruyne krásny gólik a už nekazí ako vo štvrtok, aspoň zatiaĽ

Reagovat
smazaný uživatel

Die #Fohlenelf für #BMGH96: Sommer - Jantschke, Stranzl, Dominguez, Wendt - Kramer, Xhaka - Herrmann, Hazard - Raffael, Kruse.

#H96-Aufstellung vs. @borussia: Zieler - Pereira, Marcelo, Schulz, Albornoz - Schmiedebach, Sané - Briand, Kiyotake, Prib - Joselu.

Reagovat
Hyrax

sestava Brussie

Reagovat
smazaný uživatel

13 Wolfsburger Torschüsse - für den VfL in einem Heimspiel neuer Saisonrekord bis zur Pause. #WOBSCF

Reagovat
smazaný uživatel

Jen k St. Pauli...

http://www.ultras-tifo.net/photo-news/3300-sv-darmstadt-98-union-berlin-13032015.html

Raději Darmstadt než levičácké pičky

Reagovat
Arne

Na co reaguješ s tím St. Pauli? Jinak ty fotky z Darmstadtu vypadají dobře, jsem ani nevěděl, že tam tu protější tribunu mají docela velkou a ty lidi tam jsou očividně aktivní... Mohli by s Lauternem a KSC vystrnadit ten Ingolstadt.

Reagovat
smazaný uživatel

Politiku mi tu fakt nepleť, ja to takto neberiem a ani neviem ktorý fanúšikovský tábor má aké sklony a ani ma to nezaujíma, ja rieším kvalitu atmosféry, vernosť, návštevy atď. Máš aj iný dôvod okrem nej vlastne? Asi nie.

Ja mám rád väčšinou nemeckých klubov, hlavne tie tradičnejšie samozrejme, proste milujem nemecký futbal ako celok. Neobľúbeným klubov mám fakt minimum. St.Pauli ma najviac chytili pred 4 rokmi tuším keď zostupovali, doma prehrali v predposlednom kole proti Bayernu 1:8 ale celý zápas bola atmosféra ako keby hrali o poháre a po zápase sa nádherne poďakovali za sezónu v BL. Proste vtedy som si povedal fakt klobúček.

Reagovat
JozkokozleJ

A tiez, my Slovaci, mame radi St. Pauli kvoli Jankovi Kocianovi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak předně, St. Pauli nemám rád asi už dvacet let, prostě mi jsou nesympatický. A když sem postupem čau zjistil ještě jejich politickou orientaci, tak se mi to jen potvrdilo

Reagovat
smazaný uživatel

KdB zase 1+1. To je blázen..

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutočné produktívny dnes hral opäť perfektne a zodpovednejšie ako vo štvrtok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele