Bundesliga - preview 2. kola

17.08.2013, 09:18, aktualizováno 18.08.2013, 08:53
Previews
Po sobotě má na svém kontě plný počet šesti bodů kvarteto klubů, k nimž se dnes mohou přidat další dva. Druhá výhra se očekává od Borussie Dortmund, která hostí nováčka z Braunschweigu, složitější úkol před sebou má v Norimberku berlínská Hertha...
1. FC Norimberk - Hertha BSC  (neděle 15:30)
Stará dáma se do nejvyšší soutěže vrátila jako pověstná velká voda a skvělý vstup nyní plánuje potvrdit i na Grundig Stadionu, kde naposledy uspěla před více než deseti lety! První dva mače pak Hertha ještě nikdy neopanovala.

Franský tým však nebude pro hosty vůbec snadným soustem, Michael Wiesinger dokázal plynule navázat na práci svého předchůdce Dietera Heckinga a nakonec dovedl FCN, stejně jako rok zpátky, přesně do středu ligového pelotonu (získal o dva body více). Namlsaní fanoušci tak nyní požadují kýžený posun kupředu - ideálně by si dokázali představit útok na Evropu.

Hned první utkání ale Norimberku ukázalo, že realita bude opět trochu jinde, bavorský celek na hřišti Rhein-Neckar Areny prohrával už o dvě branky, potom však utkání během čtyř minut vyrovnal a paradoxně mohl ještě brát i plný bodový zisk. "Směrem dozadu musíme být více kompaktní. Tento týden jsme na obraně intenzivně pracovali a nyní to chceme zužitkovat," vrátil se Wiesinger k nepříliš pevné defenzivě, kterou během léta opustil pilíř Timm Klose.

Jeden z nejtradičnějších bundesligových klubů se dokázal po dalším roce ve druhé lize (Hertha si to během tří ročníků zopakovala hned dvakrát) okamžitě vrátit mezi smetánku a pod vedením zkušeného Jose Luhukaye chce tým z hlavního města konečně naplno zapustit prvoligové kořeny, což je kromě sportovního hlediska nesmírně důležité i z toho ekonomického (postupné snižování dluhů).

Tentokráte se hostující ekipě návrat vydařil doslova na výbornou: Hertha před vlastními fanoušky přivítala frankfurtský Eintracht a po skvělém představení nadělila svému protivníkovi rovný půltucet branek! Berlínští příznivci nyní jistě doufají, že jejich oblíbenci budou takovéto výkony předvádět i nadále. "Musíme zůstat koncentrovaní. Norimberk bude chtít doma za každou cenu uspět," je si vědom Luhukay.

Frankové se musejí obejít bez Tima Gebharta, kterého po zápase v Sinsheimu zastavily svalové problémy. "Chceme mu dát čas, aby se znovu plně zotavil," uvedl norimberský lodivod k jedné ze svých opor. Nejistý pak zůstává start Nilssona (svalové potíže).

Ani na druhé straně nejsou ušetřeni pohledů na marodku. Na té se během posledních dnů ocitli van den Bergh (stehenní sval) a Ndjeng (chodidlo), přičemž první jmenovaný bude mimo hru dva týdny a bývalého hráče Gladbachu čeká ještě o sedm dní delší pauza. Kotník pro změnu trápí Mukhtara a Lasoggu. Disciplinární trest na dva zápasy potom "dobíhá" Franzovi.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Feulner, Nilsson, Pogatetz, Pinola - Balitsch - Kiyotake, Stark, Frantz, Mak - Ginczek
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarík, S. Langkamp, Brooks, Holland - Lustenberger, Hosogai - Allagui, Baumjohann, Ben-Hatira - Ramos
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.40 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Dortmund - Eintracht Braunschweig  (neděle 17:30)
Nedělní menu a vlastně celé druhé kolo uzavře zápas na hřišti Dortmundu, kde se žlutočernou družinou poměří síly Eintracht Braunschweig. Hosté dříve s Borussií soupeřili o evropské poháry, nyní jsou však jednoznačný outsider.

Schwarzgelb vstoupili do nové sezóny tou správnou nohou, když nejdříve proti mnichovskému protivníkovi vybojovali Superpohár (4:2), aby následně zvládli vstup do DFB-Pokalu (Wilhelmshaven dostal nadělené tři kousky) a úspěšně odstartovali také ligovou soutěž, kde si po skvělém představení Pierre-Emericka Aubameyanga odvezli tři body z Augsburgu (0:4). Posílená ofenzivní vozba tak za tři zápasy nasázela soupeřům úctyhodných jedenáct zásahů do černého!

Pokračovat v nastoupeném trendu budou chtít svěřenci Jürgena Kloppa také proti Braunschweigu, který odehrál minimálně vyrovnanou partii s Werderem, ovšem nakonec odešel bez kýžené bodové odměny. "Eintracht je tým, který si prochází určitým procesem. Jsme tak připraveni reagovat na chyby," prohlásil Klopp. "Rád bych navázal na druhou půli z Augsburgu," vzkazuje hráčům.

Dolnosaský celek ještě před třemi lety bojoval ve 3. Lize, následně se mu však podařilo postoupit a po dvouleté anabázi ve 2. Bundeslize se dokázal Eintracht vydrápat až do nejvyššího patra německého klubového fotbalu. Zde hostující mužstvo dříve platilo za známý pojem a dokonce v sezóně 1966/1967 získalo svůj doposud jediný mistrovský titul! Od devadesátých let poté nastal pozvolný pád...

Nyní se die Löwen vrací "na místo činu" jako jeden z největších kandidátů na opětovného "padáka" o patro níže a to především díky tomu, že do severoněmeckého města nedorazily žádné výrazné posily, což se mimo jiné projevilo i na úvodním vystoupení s Brémami. "Budeme pokračovat v aktivním přístupu. Snažíme se uplatnit vše, co je v našich silách, abychom uspěli," vysvětlil Torsten Lieberknecht, který ještě jako hráč okusil první ligu v Kaiserslauternu.

Borussen se musejí stále obejít bez Lukasze Piszczeka (kyčel a kýla) a nově také Ilkaye Gündogana, jemuž se při reprezentačním zápase proti Paraguayi (3:3) obnovilo nedoléčené zranění zad. Na opačném konci chybějí Dogan (kostrč), Henn (koleno), Erwig-Drüppel (svalové potíže) a kanonýr Domi Kumbela, jenž se pomalu vrací do plného tréninkového zatížení.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Großkreutz, Subotić, Hummels, Schmelzer - Sahin, S. Bender - Blaszczykowski, Reus, Aubameyang - Lewandowski
Braunschw. - pravděpodobná sestava:
Petković - Elabdellaoui, Bičakčić, Correia, Reichel - Theuerkauf - Kruppke, Kratz, M. Caligiuri, Boland - Jackson
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.12 - 8.00 - 19.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Nezáviděníhodnou pozici má před druhým kolem Eintracht, který po půltuctovém výprasku od Herthy očekává příjezd mnichovského Bayernu. Každý příznivec Orlů by si nyní jistojistě rád zopakoval více než tři roky staré vítězství...

Tehdy přitom vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že by se měl zápas ubírat zrovna tímto směrem, neboť Bavoři se již po šesti minutách, zásluhou Miroslava Kloseho, ujali vedení a všichni tou dobou očekávali, že utkání dotáhnou k vítěznému konci. Opak byl ale pravdou: Eintracht dokázal využít nedobrého rozpoložení mnichovského velkoklubu a zásluhou Tsoumoua a Fenina skóre těsně před koncem otočil na svoji stranu! Rok poté následovala těsná remíza.

Jak už bylo řečeno, jeden z těchto výsledků by si přál hesenský celek zopakovat, zvláště když vezmeme do úvahy momentální rozpoložení po hrozivém debaklu na Olympiastadionu (6:1) a k tomu blížící se souboj s ázerbájdžánským Qarabağ Ağdam ve 4. předkole Evropské ligy. "Šest inkasovaných gólů jsem ještě nikdy nezažil. Snažíme se na to nemyslet, ale není to jednoduché," pronesl Bastian Oczipka. "Bayernu se však nebojíme," vzápětí doplnil levý bek.

Tou nejlepší možnou inspirací potom Orlům může být vzpomínka na vzájemné zápasy z minulé sezóny, kdy Eintracht sehrál s Mnichovany dva velmi povedené zápasy, ačkoliv pokaždé odcházel bez bodu. "Tři hráči Bayernu jsou stejně drazí, jako celý náš tým," použil Armin Veh trefné přirovnání pro dokreslení současného postavení obou mužstev.

Přes všechna negativa, která se minimálně fanouškovským táborem FCB během letní přestávky prohnala, dokázal úřadující šampion Ligy mistrů vítězně vstoupit do ligové soutěže, kde ostatně rovněž obhajuje umístění na nejvyšším stupínku. Mönchengladbach přitom nesliboval pro nově se budující tým (zejména jde o přerod taktické formace) snadnou úlohu, ovšem nakonec se proti favoritovi na přílišný odpor nezmohl a na cestu si odvezl tři kousky (3:1).

Bavoři se prezentovali tradiční ofenzivní hrou, ovšem také často ukázali nedovřená zadní vrátka, což se pod vedením předchozího kouše Juppa Heynckese nestávalo. "Koncentrace je důležitá a to zejména při držení míče," prohlásil Dante, který se nyní častěji dostává k situacím "1 na 1". "Nesmíme prohrávat souboje," vysvětlil Brazilec klíčový prvek hry.

Ostatně "ruku v ruce" s ještě větší sázkou na ofenzivu jde odchod Luize Gustava, který za blíže nespecifikovanou sumu (spekuluje se o 15 až 20 milionech eur) odešel do Wolfsburgu a Bayernu tak po Anatoliji Tymoščukovi zmizel ze soupisky další ryze defenzivní záložník.

Domácí jsou takřka kompletní, mimo hru zůstávají akorát rehabilitující mladíci Kittel se Stenderou, kteří by tak jako tak nehráli v plánech Armina Veha důležitou roli. To na druhém břehu je dlouhodobě vyřazený Holger Badstuber (kolenní vazy) a hrát nemůže ani Pierre-Emil Højbjerg (kotník). Naopak poprvé byl k zápasu za Bayern nominovaný Mario Götze. "Mario bude v týmu," potvrdil Pep Guardiola.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - S. Jung, Zambrano, Russ, Oczipka - Schwegler, Rode - Aigner, Meier, Inui - Joselu
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Schweinsteiger - Robben, T. Müller, T. Kroos, Ribéry - Mandžukić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 12.00 - 6.50 - 1.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hamburger SV - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Program druhého kola nás mimo jiné přivede do Hamburku, kam zavítá TSG, kterému se na hřišti přístavního týmu nedaří, maximálně si z Imtech Areny odvezlo bezbrankovou remízu. To by celek z Kraichgau rád zlomil.

Domácí před sezónou vyhlásili snahu o získání místenky do pohárové Evropy, která minulý ročník svěřencům Thorstena Finka jen o fous unikla (Rothosen ztráceli na Freiburg a Eintracht pouhopouhé tři bodíky), ovšem nikdo tomuto cíli nedával, i vinou nedobré finanční situace, příliš velké naděje na úspěch. Hned úvodní kolo na Schalke (3:3) však ukázalo, že se s Hamburkem musí rozhodně počítat.

Severoněmecký tým sice již záhy dotahoval, poté však hned dvakrát vedl, nakonec ale musel být rád za produktivní smír, který je proti silným Königsblauen nesmírně cenný. Nyní je však potřeba plusový bod potvrdit také doma. "Hráči jsou nažhavení," potvrzuje velké odhodlání Fink, který však na druhé straně varuje: "Hoffenheim je velmi nebezpečný. Oproti loňsku je to úplně jiný tým."

To tradičně velmi ambiciózní Hoffenheim zůstal tentokráte při zemi a nejdříve chce konsolidovat mužstvo, které si až doslova za minutu dvanáct vybojovalo baráž, kde si následně proti Kaiserslauternu přece jen uchovalo prvoligový statut. Během letní pauzy skončila většina zkušených hráčů, kteří jen marně vzpomínali na svá předchozí angažmá a začíná se "od nuly".

Na první ligový mač však mají hosté podobné vzpomínky: TSG proti Norimberku vedlo už o dvě branky, krátce nato však přišlo snížení a zakrátko i vyrovnávací trefa, po které mohli být svěřenci Markuse Gisdola ještě rádi, že udrželi alespoň remízu. "Momentálně zrajeme jako tým. Tímto vývojem si postupně projdou všichni," zůstává nad věcí rodák z Geislingenu, kterému by jistě případná výhra dala ten nejlepší možný dárek k sobotním narozeninám.

Rehabilitace nebo zranění stále nedovolí nastoupit Djourouovi, Manciennemu (kotník), Scharnerovi (Achillova šlacha), Lamovi a Iličevičovi (přitahovač). Dlouhodobě se nepočítá s Kačarem. Naproti tomu hosté jsou až na rehabilitujícího Vukčeviće naprosto beze ztrát.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, L. Sobiech, Westermann, Jansen - Badelj, Arslan - Beister, van der Vaart, Çalhanoğlu - Rudņevs
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Casteels - Beck, Abraham, Vestergaard, Thesker - Strobl, Rudy - Volland, Roberto Firmino, Elyounoussi - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.50 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Freiburg sice v úvodním představení sezony prohrál 1:3 s Bayerem Leverkusen, ale to pouze podnítilo odhodlání porazit doma Mainz a získat tak letošní první bundesligové body.

Kouč Christian Streich sice přiznal, že by se mu hodila delší příprava na nový ročník, avšak po hloubkové analýze leverkusenského neúspěchu vyvodil, že jeho tým má i tak do budoucna na čem stavět. "Dostali jsme dva rychlé góly, ale hráči tvrdě bojovali a dokázali se vrátit do zápasu. Navíc to nebylo žádné bourání, zkoušeli jsme hrát fotbal," sumarizuje Streich. "Náš tým je ve vývojové fázi, potřebujeme využít každý trénink, abychom se hnuli stále dopředu."

Autor jediné dosavadní ligové branky, útočník Mike Hanke, slova svého trenéra potvrzuje, když dodává: "Rozhodně jsme ukázali správnou morálku, a pokud bychom nekoukali na hloupé chyby, můžeme si z toho zápasu odnést hodně pozitivních věcí." Hanke by mohl dnes opět tvořit úderné ofenzivní trio vedle Admira Mehmediho a Jonathana Schmida, avšak trenéři přiznávají, že o sestavě stále nemají jasno. "Uvidíme, jak budou probíhat tréninky, a potom se pokusíme najít ideální řešení po individuální i taktické stránce," tvrdí asistent Lars Voßler.

"Chyby, které jsme udělali v Leverkusenu, se nesmí opakovat. Na jejich odbourání jsme samozřejmě pracovali," dodává a zakončuje: "Proti Mainzu musíme zkrátka hrát lépe. Musíme chodit lépe do soubojů, být důraznější a celkově pracovat mnohem kompaktněji."

Hřiště Freiburgu je vůbec nejmenší v celé lize, a hostující kouč Thomas Tuchel je na tuto skutečnost dobře připraven. "Vše, co potřebujeme, víme," ujišťuje. "Neumíme si představit nic jiného, než že to bude velmi tvrdý zápas. Freiburg vyběhne na trávník výborně připraven." Právě Tuchel se Streichem patří k nejimpulzivnějším trenérům ligy, a není tedy vyloučené, že mezi nimi dojde k nějaké ostřejší výměně názorů. "Bude to napjaté. Nemohu nic zaručit," vyjádřil se hostující lodivod.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Sorg, Ginter, Diagne, C. Günter - Schuster, Fernandes - Schmid, Coquelin - Hanke, Mehmedi
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
H. Müller - Pospěch, Svensson, Noveski, Park - Geis, Baumgartlinger - N. Müller, Zimling, Okazaki - Polter
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.29 - 3.30 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Werder Brémy - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Stvrdit dobrý start do sezony chtějí fotbalisté Werderu, kteří po jednobrankové výhře na půdě Braunschweigu přivítají před vlastními fanoušky Augsburg.

Výsledek z prvního kola byl pro svěřence Robina Dutta doslova požehnáním - nástupce dlouholeté ikony Thomase Schaafa dokázal přetnout třináctizápasovou sérii bez výhry, kterou Werder uzavíral loňskou sezonu. Nyní jej čeká další papírově jednodušší soupeř; Augsburg v úvodním klání podlehl doma Dortmundu jasně 0:4, navíc nebude mít výhodu vlastního stadionu. Jenže byl to právě Augsburg, kdo se loni radoval v obou vzájemných zápasech - v Brémách vyhrál 1:0, doma 3:1.

Letos to každopádně vypadá, že by se karta mohla obrátit - hostům se na cestách nedaří, čtyřikrát v řadě tam prohráli a třikrát nevstřelili ani branku. "Pro našeho soupeře mám jen slova uznání," předesílá Dutt. "Je to mentálně i fyzicky velmi silný tým, výborně organizovaný, drží pospolu. Kromě toho dokázali dobře posílit kádr. Chceme však samozřejmě další tři body," shrnuje.

Také domácí však přivítali mezi sebe jedno zajímavé jméno - argentinský útočník Franco Di Santo absolvoval první trénink v novém působišti ve čtvrtek, a trenér si ho chválí. "Je to velmi rychlý hráč, a na to, že měří 193 cm, má i velmi dobrou techniku. Líbí se mi jeho styl hry i zkušenosti, které do kádru přinese. A protože nám hodně záleží na týmovém duchu, chtěli jsme také podepsat někoho, kdo zapadne do kabiny. Frankovi se to povedlo," libuje si Dutt, který může novou posilu vyslat do hry už dnes.

Hostující kouč Mark Weinzierl napjatě sledoval reprezentační přáteláky a ulevilo se mu, když se mu všichni hráči vrátili zdraví. Oceňoval zejména mezinárodní debut pro Paula Verhaegha, který nastoupil za Nizozemsko proti Portugalsku (1:1): "Není to čest pouze pro něj, ale také pro nás, neboť jeho pozvánka značí, že u nás podává velice dobré výkony."

Rovněž Augsburg přivítal v týdnu v kádru jedno velké jméno do útoku - argentinský šutér Raúl Bobadilla přišel z Basileje, a Weinzierl nevylučuje, že ho postaví už proti Werderu. "Pokud se na tréninku nic nestane, je to jeden z kandidátů na základní sestavu, i když je s námi pouze od čtvrtka," potvrzuje kouč. "Raúl má talent, který se nám může velmi hodit. Jak v bundeslize, tak v Evropské lize i ve Švýcarsku ukázal, že góly střílet umí." K nadcházejícímu utkání pak podotkl: "Chceme v Brémách skórovat, a pokud to bude možné, vyhrát."
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Fritz, Prödl, Caldirola, Gebre Selassie - Junuzovic, Makiadi, Ekici - Petersen, Hunt, Elia
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Amsif - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek - Baier - Hahn, Morávek, Halil Altintop, Holzhauser - Mölders
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.04 - 3.50 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - Schalke 04  (sobota 15:30)
Také svěřenci Dietera Heckinga mají svým příznivcům co "vracet" a po porážce v derby s Hannoverem musí proti Schalke chtě nechtě zabrat! Poslední vzájemné duely však VfL nedodávají příliš optimismu...

Automobilový tým má po vydařené druhé polovině uplynulé sezóny (závěrečných deset utkání bez porážky, avšak pouze tři výhry) oprávněně vysoké ambice a rád by se po čtyřleté odmlce kvalifikoval do evropských pohárů. Hned první ostrá zkouška na hannoverské půdě se však die Wölfe nevydařila a stejně jako před rokem odjížděl koncernový celek s porážkou (2:0).

Případné zaváhání proti Königsblauen by mohlo být pro domácí stranu citelné, zvláště když konkurence oproti předchozím letům opět výrazně stoupla a "pohárový" cíl otevřeně vyhlásilo až deset mužstev. "Musíme ukázat, že chceme vyhrát," nabádá Hecking, který i přes dvojité početní oslabení našel na předchozím duelu pozitiva. "Máme ve svých řadách hráče, kteří chtějí míč, už jen to dokazuje naši kvalitu," nepochybuje bývalý lodivod FCN.

Pozornost Königsblauen během týdne směřovala především k novému protivníkovi ve 4. předkole milionářské Ligy mistrů, kde se Horníci místo Metalistu Charkov, jenž byl z této soutěže vyloučen vinou korupčního jednání bývalého sportovního ředitele, potkají s řeckým PAOK Soluň, což by měl být pro tým z Gelsenkirchenu po všech stránkách přece jen schůdnější soupeř.

Ještě předtím se však S04 musí soustředit na ligové povinnosti, neboť po domácí remíze s Hamburkem potřebuje co nejrychleji chybějící body nahradit z venkovních mačů. "Ta zpráva pro nás byla obrovským překvapením," vrací je Klaas-Jan Huntelaar k novému soupeři na poli Champions League, ještě předtím ale apeluje na utkání ve Volkswagen Areně. "Chceme si z Wolfsburgu přivézt tři body a nechceme se do té doby rozptylovat jinými věcmi," potvrzuje holandský ostrostřelec, který si proti HSV dvěma góly otevřel střelecký účet.

Pouhopouhý den před utkáním se koncernovému celku povedlo dotáhnout do zdárného konce příchod Luize Gustava z mnichovského Bayernu, přičemž ani jedna strana oficiálně nezveřejnila přestupovou sumu. Brazilcův start proti Schalke však zůstává otazníkem. Jistojistě ale bude scházet distancovaná dvojice Klose - Arnold a pravděpodobně také Dost.

Druhým řádně "propíraným" tématem na Schalke byl zdravotní stav Juliana Draxlera, který díky pohmožděné achilovce musel oželet reprezentační utkání proti Paraguayi (3:3) a jeho víkendový start nadále zůstává nejasný, zřejmě se rozhodne až těsně před zápasem. Případná neúčast mladého středopolaře by pak otevřela dveře k variantě se dvěma hroty. Papadopoulos, Annan a Obasi dále rehabilitují.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Naldo, Knoche, Rodríguez - Koo, Polák - Vieirinha, Diego, Perišić - Olić
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Uchida, Matip, Höwedes, Fuchs - Neustädter, J. Jones - Farfán, Draxler, Clemens - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.45 - 3.40 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Farmaceutický celek bude chtít potvrdit vítězný vstup do sezóny i ve stuttgartské Mercedes-Benz Areně, kde se mu tradičně daří, navíc zde neprohrál poslední tři vzájemné duely. Otevírací dva zápasy potom Werkself naposledy opanovala před dlouhými deseti lety!

Po postupu do čtvrtého předkola Evropské ligy přes bulharský Botev Plovdiv (VfB postoupilo jen díky brance na soupeřově hřišti!) a úspěšném vstupu do DFB-Pokalu proti BFC Dynamo (0:2) nastalo ve švábské metropoli kruté vystřízlivění - Stuttgart se z výletu do Falcka, kde na něho čekal nevyzpytatelný Mainz, vrátil s prázdnýma rukama (3:2). VfB tak má co napravovat.

Nula na bodovém kontě logicky ještě zvýšila už tak hodně vysoké očekávání před prvním domácím představením proti Bayeru. "Leverkusen je velmi nebezpečný na míči, dobře organizovaný a zejména v útoku dostatečně variabilní," pochválil soupeře Bruno Labbadia. "Proti takto kvalitnímu celku, jako je Bayer Leverkusen, bude zásadní, kolik uděláme chyb. Kromě toho musíme navázat na odhodlání a chuť do hry z utkání s Mainzem," uvědomuje si 47letý kouč.

To na druhém konci barikády je o poznání pozitivnější atmosféra: Farmaceutici před domácím publikem bez větších problémů vyprovodili Freiburg (3:1) a jen tak plynule navázali na výkony z loňského ročníku, kdy především rychlými protiútoky devastovali jednu soupeřovu obranu za druhou. Ostatně Bayer má za sebou šest ligových vítězství v řadě a případným úspěchem ve Švábsku by vyrovnal historický rekord ze sezóny 2001/2002 (září až listopad).

Do karet pak hostující družině nahrává fakt, že se potká s vůbec nejoblíbenějším bundesligovým protivníkem (bilance 22 - 18 - 28 pro Bayer). "Musíme si dávat ještě větší pozor na obrannou činnost. Stuttgart je směrem dopředu velmi nebezpečný," varuje své ovečky Sami Hyypiä, který má od této sezóny naprosto plnou odpovědnost za výkony a výsledky.

Oproti předchozímu utkání na půdě Coface Areny už se mohou domácí spolehnout na pomoc Antonia Rüdigera, jenž by se měl představit uprostřed obrany po boku Daniela Schwaaba. Niedermaiera totiž trápí vnitřní vazy v koleni, zatímco kapitán Serdar Tasci si zhruba čtyři týdny odpočine vinou natrženého menisku. Mimo hru zůstává Didavi a Rojas.

Koncernový tým se navzdory své přezdívce může spolehnout na kompletní osazenstvo, pověstnou výjimku tvoří pouze mladý Dominik Kohr, jehož trápí problémy s kolenními vazy.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - G. Sakai, Schwaab, Rüdiger, Rausch - Gentner, Boka - Harnik, Leitner, Traoré - Ibišević
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Donati, Toprak, Spahić, Boenisch - L. Bender, Reinartz, Castro - Sam, Kießling, Son
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.50 - 2.04
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - Hannover 96  (sobota 18:30)
Velmi zajímavý souboj vysoko mířících týmů se odehraje v Mönchengladbachu, kam přijíždí Hannover 96, a z obou stran zaznívají sebevědomá slova.

Domácí kouč Lucien Favre musel v ostře sledovaném úvodním duelu přetrpět porážku 1:3 na hřišti mistrovského Bayernu Mnichov, nyní jej však čeká (při vší úctě) o dost jednodušší soupeř, navíc na domácím hřišti; Favre kvitoval také to, že si může vybírat z kompletního kádru, a to včetně brankáře ter Stegena, který kvůli zranění vynechal zápas německé jednadvacítky. "Jedinou nejistotou je náhradní gólman Christofer Heimeroth, který byl v týdnu nachlazený," uvádí Favre. "Bral antibiotika, ale v sobotu by měl být v pořádku."

Na otázku, jestli v sestavě Borussie proběhnou po úvodní prohře nějaké změny, kouč reagoval: "Nebudu činit žádná rozhodnutí, dokud si nepromluvím s hráči, kteří hráli v týdnu ve svých reprezentacích. Musíme počkat i na Juana Aranga, který se vrátí později a uvidíme, jestli bude v sobotu připraven hrát. Zápas proti Hannoveru bude úplně jiný."

Favre nezastírá, že los prvních kol není k jeho svěřencům příliš štědrý. "Hannover je velmi kompaktní tým," uznává. "Změnili systém z klasického 4-4-2 na 4-4-1-1 s falešnou devítkou. Je nesmírně těžké najít proti nim skulinku ve středu hřiště." Vše tedy ukazuje na velmi zajímavý střet, a téhož názoru je i sportovní ředitel Borussie Max Eberl, který uvádí: "Oběma týmům se v poslední době velmi dařilo, prožily si podobné příběhy. Bude to zápas mezi dvěma zajímavými týmy, které vyznávají útočný fotbal. Myslím, že rozdíl mezi vítězstvím a porážkou bude nakonec nepatrný."

Hannover sice v úvodním kole porazil doma Wolfsburg 2:0, venkovní premiéra však vyvolává otazníky - loni se totiž Die Roten na cestách nevedlo, když vyhráli pouze čtyřikrát a padli hned dvanáctkrát v sedmnácti zápasech. Právě venkovní utkání jsou jednou z věcí, na kterých chce kouč Mirko Slomka v nové sezoně zapracovat. Na hřišti Hříbat prohrál Hannover poslední čtyři zápasy, naposledy 2:3 (a to i přes dvougólové vedení).

Letošní ročník však odstartoval pro Slomkův tým velice dobře, což kouč samozřejmě kvituje. "Teď je naším cílem přistupovat k venkovním zápasům, jako bychom hráli doma," přemítá. "To je plán, s nímž jedeme do Gladbachu." Slomka navíc přiznal, že stále nemá jasno o složení týmu, zejména pak stoperské dvojice; do týmu přibyl Brazilec Marcelo, který se dle vlastních slov cítí připraven hrát, a duo z prvního utkání Haggui - Sané hrálo v týdnu reprezentační zápasy.

To je příklad také řady dalších hráčů včetně Dioufa, Sobiecha či Bittencourta. "Kromě několika škrábanců a odřenin jsou všichni v pořádku," oddechl si Slomka. Do týmu se mu navíc navrátili po dlouhých zraněních Felipe a Franca; mimo hru je naopak Pander.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Álvaro Dominguez, Daems - Kramer, Xhaka - Herrmann, Arango - Raffael, Kruse
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Sakai, Marcelo, Sané, Schulz - Andreasen, Stindl - Bittencourt, Prib, Huszti - Diouf
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.75 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Hertha BSC11006:13
2.Borussia Dortmund11004:03
3.Bayer Leverkusen11003:13
 Bayern Mnichov11003:13
5.Hannover 9611002:03
6.1. FSV Mainz 0511003:23
7.Werder Brémy11001:03
8.Schalke 0410103:31
 Hamburger SV10103:31
10.TSG Hoffenheim10102:21
 1. FC Norimberk10102:21
12.VfB Stuttgart10012:30
13.Eintracht Braunschweig10010:10
14.Borussia Mönchengladbach10011:30
 SC Freiburg10011:30
16.VfL Wolfsburg10010:20
17.FC Augsburg10010:40
18.Eintracht Frankfurt10011:60
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
sobota 15:30Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov
sobota 18:30Borussia Mönchengladbach - Hannover 96
neděle 15:301. FC Norimberk - Hertha BSC
neděle 17:30Borussia Dortmund - Eintracht Braunschweig

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (130)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
JarousFCB

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

poprosim nejaku dobru dusu ktora by mi napisaĺa nas vysledok,pripadne priebeh hry a strelcov golov do sms,bohuzial dneska cestujem na sk a na zapas trencina tak na nete nebudem a neuvidim prvy domaci zapas s augsburgom sa nam dobre nehra,neprijemny super,fyzicky a ktory vie vyuzit nase chyby,loni sme to vo svabsku totalne posrali a podali zahanbujuci vykon...odvetu doma som tiez nevidel ale tam sme mali sanci dost len to tam nepadlo...

Reagovat
jv

Napíšu, snad si teda vzpomenu.

Reagovat
db18

Lewa se dohodl na vyšším platu - wtf? Bez prodloužení bych se na něj vysral

...jinak hřiště Freiburgu, kromě toho, že je krátké, je prý ještě z kopce (rozdíl jednoho metru)

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
jv

To snad ani není možný, metr je prostě strašně moc. (asi už chápu, proč to tak vehementně chtěli předělávat...)

Reagovat
db18

a asi to taky vysvětluje domácí formu Freiburgu

Reagovat
smazaný uživatel

Metr?

Reagovat
Arne

Odkud to máš? Tomu metru se těžko věří.

Reagovat
db18

Tuchel o tom zavtipkoval na tiskovce, že z kopce to klukům v druhém poločase půjde líp - a bild se toho chytil a informoval o nedostatcích stadionu (přesně by mělo jít o 98cm)

Reagovat
jv

To si dost dobře prostě nedokážu představit, ale chtěl bych si tam zahrát.

Reagovat
db18

já hrál na něčem podobným - akorát jsme hráli jen "minikopanou", takže to bylo našikmo bokem - ale dospělí hráli taky do kopce nebo z kopce

Reagovat
Bayernista18

Docela parádní zápasy, podívám se na všechno co stihnu, Bayern je samozřejmost.

Reagovat
stas87

sorry ale cakam ze tam budes mat aspon tri chyby schalke zdaleko nepresvedcilo a na ostru dvojku im neverim vobec,nürnberg vela zapasov s timami co su papierovo priblizne rovnake kvalitne neprehrava,my mozno ani augsburg neporazime...ale ta nula na mainz je obrovske lakadlo :))) mainz sa mi velmi pacil ale otazka je do akej miery to bolo sposobene spatnou hrou vfb smerom dozadu..

Reagovat
Bayernista18

Hannover 2, Hamburk 0, teď se to asi nebude líbit stasovi, ale ani bych se nedivil, kdyby Werder 0, Wolfsburg 0, Norimberk 1 nebo 0.

Reagovat
stas87

preco? ale tak ja dneska cakam nulu vzadu a nejaku sancu snad premenime,ak nie tak 0-0 neni nerealny vysledok..je ale pravda ze byt za bod rad proti augsburgu je z pohladu fanusika werderu troska cudne ale proste to tak je

Reagovat
Bayernista18

Pár sezón zpátky a Werder by je přejel, i když bych Werderu přál bojovat o poháry, reálně to tak nevidim.

Reagovat
stas87

z mniulosti sa zit neda treba bude o dve sezony lepsie

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg do toho! Nech mame zasa na konci sezony koho predat

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer – Lahm, Dante, Boateng, Alaba - Schweinsteiger - Ribéry, Shaqiri, Müller, Kroos - Mandzukić

Zajímavé.

Reagovat
herbage

Shaqiri a Kroos budou prohození, ne?

Reagovat
Arne

Určitě Ribéry na levým kraji a Müller nejspíš na pravým... Plus stopeři samozřejmě opačně.

Reagovat
herbage

já přehlídl Francka, tak teď už je to jasné

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ta záloha bude dost variabilní, ani bych se nedivil, kdyby to bylo spíš Shaqiri, Schweini, Kroos - Ribéry, Mandžu, Müller.

Reagovat
Arne

Vždyť tohle je sestava, kdy na křídlech jsou právě Müller a Ribéry...

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tak na to koukám, tak s hraje v podstatě bez posil Zajímavé, jak říkáš

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Götze a Thiago jsou po zranění respektive po nemoci a Kirchhoff nebyl asi Guardiolova posila.

Reagovat
smazaný uživatel

To asi ne I tak se nad to dneska s chutí podívám.

Reagovat
herbage

už jsou na lávce, že by Götze dneska premiéra?

Reagovat
madridcan

Leno- Boernisch, Toprak, Spahix, Donati- Castro, Reinartz, Bender- Son, Kießling, Sam

Reagovat
Hyrax

Jako minule, tak snad to dopadne podobně

Reagovat
Arne

Už jen poslední tři hodinky v pozici lídra... Zítra v Norimberku to vidím bledě, dost mi vrtají hlavou ta zranění. Mrzí hlavně Ndjeng, zvlášť pokud by ho pak Pekarík už nepustil zpátky. Větší strach mám ale z Hollanda na druhým kraji, sice furt lepší než návrat Kobiho na tu pozici, ale dlouho nehrál a před týdnem nebyl ani na lávce.

Reagovat
jv

Vidím to na "upachtěnou" remízu, uvidíme. Jinak Jos definitivně Hollanda nepotvrdil, co jsem četl, ale víceméně to nechal otevřený pro všechny tři možnosti, přesto bych to asi taky viděl na Hollanda, ta sázka na defenzivnější typ je venku pochopitelná.

Reagovat
Arne

Tou třetí je Schulz? Ten by se mi tam líbil, ale byla by to šílená sázka na riziko... Kobi v přípravě prý nastupoval hlavně (nebo možná výhradně, ale nesledoval jsem to) na DM, takže toho, že by byl zase na lajně, se moc nebojím.

Jos s Norimberkem zatím nikdy nedal gól a ze čtyř zápasů uhrál jen bod, tak je na čase to prolomit... Ale i Veh proti nám měl (a má) podobně špatnou bilanci a jak to dopadlo.

Reagovat
jv

Jojo, ale právě kvůli tomu, že by to bylo moc ofenzivní, ho nečekám. Každopádně na krajích máte opravdu na výběr, to je oproti dřívějšku docela změna.

Reagovat
smazaný uživatel

16. tejden v historii na čele

věřim ve výhru 1:0 (Adrian) a udržení prvního fleku

Reagovat
JozkokozleJ

Tak Holland hraval pripravne zapasy a dvakrat hral sutazny zapas za becko. Kazdopadne minuly vikend pracovali krajni obrancovia skvele, preto je velka skoda, ze su obaja mimo.

Inak vyzera to, ze Taliansko je pravdepodobnejsie

Reagovat
db18

Po utkání Frankfurtu s Bayernem by měl Veh oznámit další příchod do mužstva

Reagovat
herbage

Kadlec?

Reagovat
db18

Nejspíš jo - o nikom jiným se v souvislosti s příchodem do Frankfurtu v poslední době nemluvilo

Reagovat
herbage

v souvislosti s příchodem Dočkala to dává smysl

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt si asi bude po dnešním zápase udobřovat fanoušky.

Reagovat
db18

Mandžukić

Reagovat
Bayern +

Krásna akcia s ešte krajším zakončením.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburg.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, proč vlastně není v nominaci Javimar?

Reagovat
db18

Vrátil se z repre srazu až ve čtvrtek večer a v "příšerném" stavu

Reagovat
madridcan

vlastny stuttgart

Reagovat
smazaný uživatel

Meier to docela posral.

Reagovat
smazaný uživatel

málo golů

Reagovat
db18

potřebuju ještě 3 góly Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Kellere táhni !

Reagovat
smazaný uživatel

To nebude dlouho trvat, takhle marné Schalke jsem už dlouho neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

to nás bude stát ještě ligu mistrů.... zase sezona v prdeli

Reagovat
monty25

Taky si myslím, že tenhle trenér není pro Schalke ten pravý... Mně osobně nejvíc vyhovovali Rangnick a Slomka.

Reagovat
Hyrax

Chudák Donati

Reagovat
db18

Co to má Stuttgart za rozestavení?

Reagovat
Hyrax

začínali s 3-4-3

Reagovat
jv

Bylo to spíš 3-2-2-2-1.

Reagovat
db18

já na to právě koukal na Kickeru a pak na bl.de, a na druhých stránkách to vypadalo, že mají tři stopery, dva DM, dva záložníky, dvě křídla a hroťák

Reagovat
smazaný uživatel

Link na Bayern prosim ?

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím je pro mě Bayern teda zklamáním

Reagovat
smazaný uživatel

do 84´ Bayern jen 4 střely ??? No super, 60% tiketů v prdeli....samozřejmě bayern a góly...ta "tutovka" !! chce se mi blejt

Reagovat
smazaný uživatel

Z tý naší hry bych se dneska posral, fakt že jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayernu ? Proč co se děje pls ? Prospal jsem to celé... Tak trochu tam vidim Barcelonskej syndrom, skoro 70% dřžění míče ale zprdele málo střel...Ikdyž 4, tak málo ani Barca nemá...sakra to sem čekal teda víc, proti týmu co v minulym matchi dostal šestku !!! nic, moje blbost = moje prachy....

Reagovat
smazaný uživatel

No, s Barcou to nemá pranic společnýho. Je to tak něco mezitim. Hra jako taková není špatná, akorát je to narozdíl od minulý sezóny děsně statický. Ribéry si je tam nalevo sice dost vodil, ale to je prd platný, když ho ztrojujou někdy jdou na něj dokonce i čtyři. To je pak chyba zbytku týmu, že tuhle megasoustředěnost na Ribéryho nedokáže využít. Hodně hrála u nás taky smůla, Kroos měl hodně smůlu, Dante taky, Robbenovi neuznali regulerní gól, ale co třeba ke konci neproměnil Schweini, to se musí dávat. Hráč jeho formátu dvojnásob. Robben to dost oživil, hráči jako individuality nehrajou vůbec špatně, ale podle mě to nemá zatím pražádnou tvář. Všechny akce, až na prvních dvacet minut dnešního zápasu, zakládany způsobem, že si to stopeři mezisebou ťuknou, daj to Alabovi a ten to s Ribérym nějak vyveze před soupeřovu bránu. Což je dost na píču.

Reagovat
smazaný uživatel

Není to tým. Jinak ta Bastianova šance, to jsem si trhal vlasy, a to nepatřím mezi příznivce FCB. Perfektní ťukes a pak takový zahození.

Reagovat
smazaný uživatel

Z tý naší hry bych se dneska posral, fakt že jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Z tý naší hry bych se dneska posral, fakt že jo.

Reagovat
Bayernista18

Hoffenheim, Wolfsburg?

Reagovat
Bayernista18

Z dnešního výkony jsem zklamanej, nemůžeme mít za celej zápas míň jak 5 střel, navíc Frankfurt nehrál beton, jedinej, kdo se mi líbil, je Mandžukič.

Reagovat
smazaný uživatel

co Alcantara ?

Reagovat
Bayernista18

Ten hrál jen chvilku, přehled dobrej a umí rozdat balón, ale taky nevystřelí a tu hru zbytečně zpomaluje, nejdřív se na to dívat dalo a byly i super výsledky, ale od zápasů s Dortmundem a City se mi to vůbec nelíbí.

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt chtěl vyloženě hrát, což se mu ke konci zápasu dařilo až nebývale. Na druhou stranu, Bayern to měl v první půli rozhodnout 2/3 góly a mohl být klid. Ze strany FCB hrozný zápas. Snad bude BVB zítra lepší.

Reagovat
Bayernista18

No právě, zatim se mi naše zápasy moc nelíbí a nevyhráváme takovym rozdílem, na jakej jsme byli zvyklí, takhle se bojim, že si nás BVB udělá dobrej den, až přijde na další vzájemnej zápas. Hlavně málo střílíme, to je to nejhorší.

Reagovat
Bayern +

Fuuu, chvalabohu to skončilo. Fakt desná údržba, zo začiatku druhého polčasu to ešte celkom šlo, držali sme loptu, Frankfurt žiadne šance. Posledná štvrťhodina však bola odporná, riešenie finálnej fázi, že Ricardo Vaz Te za WHU šuvix a miesto toho, aby sa poistilo vedenie, sa trasieme v nadstavení o výsledok, ako tomu častokrát bývalo druhú van Gaalovu sezónu. A sklamaný som tiež z individualít, Műller s Ribérym viac zbytočností, než plusových bodov, Shaqiri zabitý v hĺbke poľa, ... Fakt keby tam nevybehol Robben, tak to vypnem asi.

Každopádne tri body doma, z Commerzbank sa cenia ešte viac, výsledkovo je to super.

Reagovat
Bayernista18

Výsledek dobrej, hra tragická, ale s touhle hrou dobrej výsledek proti silnějšim soupeřum nejspíš neuhrajem.

Reagovat
smazaný uživatel

A asi je dost divný nadávat na Mandžukiče, ale podle mě naší hře moc nepřidává. Sice je bezvadnej, ale ke zbytku týmu se nehodí. Kdyby dneska hrál Gómez, vyhráli bychom o víc gólů, určitě. Zkusil bych příště Pizu.

Reagovat
Bayernista18

Mandžukič hraje parádně právě, nejlepší hráč na hřišti, jde o to, že nedostává žádný míče, zkus mi najít zápas, kdy Bayern naposled vystřelil tak málo střel?

Reagovat
Bayern +

Ja nie, síce Manžukić nie je extra zaujímavý hrot, ale Piza už vôbec, je pomalý a do takých súbojov, čo chodil Supermario, sa Claudio vysere. Mandžukić hrá dobre, len proste ťa tak nechytí, ako tomu bolo u Gómeza.

Reagovat
smazaný uživatel

A to je právě ono. Nechytí se jako tomu bylo u Gómeze. Gómez prakticky od toho podzimu před dvěma lety, kdy dal v Lauternu hattrick si držel konstatní výkonnost. Sice třeba zahazoval šance a tak, ale stejně dával dost gólů. Viz. níž.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tiket nahoře ti šíleně nevyšel.

Reagovat
smazaný uživatel

JJ Gómez by si tam dal několik solíček a skončilo by to minimálně 5:0. Co hulíš Uli? Mandžukič neměl pořádnou podporu, většinou byl kolem pokutového území sám, Gómez by zahrál větší hovno.

Reagovat
Bayernista18

Přesně, kdyby se Mandžu dostal do šancí a nedal by je, tak může mluvit o tom, že by Goméz zahrál líp, ale když Mandžukičovi nepřijde jedinej pořádnej míč, tak Goméz by s tim taky nic neudělal.

Reagovat
smazaný uživatel

Nerozumíme si. Já neříkám, že je Mandžukič špatný útočník, a nebo že by to Gómez nějak sám strhnul. Myslim si, že by s Gómezem celá ta hra vypadala trochu jinak. Hrálo by se víc na něj a nedělo by se to, co včera. Asi pětkrát se tam opakovala situace, že se Mandžukič zatahoval do středu pole pro balón nebo ještě vypomáhal na půlce v obraně, potom dostal rychle míč jeden z krajů, vyvezl ho před pokutový území, ve kterým pak byl maximálně jeden hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Byl Robben v době toho neuznanýho gólu v ofsajdu nebo ne? Mě se to zrovna seklo, tak by mě to docela zajímalo.

Reagovat
Bayern +

Hraničná, ale skôr nebol v ofsajde.

Reagovat
Bayernista18

A spíš byl, nebo spíš nebyl?

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke 04 začíná mít v české lize mutaci v podobě jiného klubu, který by si tu cifru taky mohl dát pomalu do názvu klubu...

Jinak koukám, HSV má fanoušky snad fakt všude a v ČR jakbysmet. Místní FC si nechal udělat snad již druhou řadu vlepek a hojně ji lepí po matičce Praze.

Reagovat
Kily

Kirsten - T. Schulz , Bregerie , Susac , Mravac - Losilla , Fiel - Ouali , Dedic - Müller , Aoudia

zajímavou sestavu uvařil Pacult, Potého na lavičce jsem tedy nečekal ani náhodou

Reagovat
jv

Jsem rád hlavně za Dediče a Müllera, jenom škoda, že toho moc neuvidím.

Reagovat
stas87

ono keby posadil bregerieho tak sa hovno stane dedic bude hrot a pod nim müller a ten aoudia nie?

Reagovat
Kily

Müller hraje křídlo a je tam platný asi jako Ouali na druhé straně, Aoudia s Dedićem jsou na hrotu, směrem dopředu to šíleně skřípe a hráči nejsou schopni si vyhovět, vzadu je to zase o individuálních chybách, bolí z toho oči

Reagovat
stas87

müller by mal hrat podhrot...nie kridlo,tam sa tolko neuplatni,ja to nevidim lebo mam tak pomaly net zeby mi to sekalo,poriadny net budem mat az o tyzden v nedelu

Reagovat
Kily

buď rád...

Reagovat
Kily

Bregerie taky není dokonalý, no, zase na druhou stranu i kdyby hrál vyloženě špatně, tak je dobře, že bude hrát, protože Pacult by pak místo něho na stopera stáhl Losillu...

Reagovat
goodbay

Můžete mi někdo říct, kde skončil takovej Hloušek a Hubník? Je to bída s Čechy poslední dobou. Jiráček opět nehraje. Drobný opět 2ka. Pilař zraněný a Krmaš taky? Ted Gustavo posadil i Poláka. Takže hrají pouze starej Pospěch, Morávek a Gebre? Což je snad 1/4 všech Čechů v BL.

Reagovat
db18

Hloušek vynechal kompletní sezonu - teď zase naskakuje ve 4. lize za rezervu FCN (zatím na LB) Místo Hubníka má Hertha lepší hráče. A Polák už je taky starý, tak si nemyslím, že je to nutný psát i u Pospěcha...

Reagovat
goodbay

Jn, když střed zálohy a stoper je takové místo, kde hráč v poli může hrát i starší. Kdežto na kraji obrany/zálohy mi to moc nesedí. A stejně je Pospěch o 2 roky a 3 měsíce starší.

Reagovat
db18

Když Pospěch neztratí nic ze své rychlosti

Reagovat
goodbay

Jako neříkám, že to je špatně. Ale Pospěch a Polák jsou posledními hráči z naší úspěšné éry a pořád jsou na tom skoro nejlépe.

Reagovat
db18

Jo, když teď naši hráči nic nevydrží - Limba odehraje 5 zápasů v sezoně a je unavený

Reagovat
stas87

pride mi ze s popularitou BL sa dvihaju aj naroky v nej hrat a tie hraci z GL nesplnaju aj ked tu patri k tomu lepsiemu..uz to neni sutaz pre hocikoho z vychodnej europy ale hrat by tam chceli vsetci..

osobne si myslim ze vlci uprednostni dvojicu polak-gustavo s tym ze polak bude zo zaciatku ten kto bude gustava usmernovat a riadit tu hru,knoche bude striedat

Reagovat
db18

Taky si myslím, ale co jsem četl, tak Gustavo hrál skvěle

Reagovat
stas87

hasebe je ta posledna moznost podobne ako oka? ze nehrava ale v kadri je stale a stale sa u vlkov drzi

Reagovat
Kily

tohle Pacult neustojí

Reagovat
stas87

hral leckie? a ako?ak mozes poreferuj,to je jediny hrac co ma z toho paklubu zaujima

Reagovat
Kily

hrál, ale hráče FSV jsem moc nesledoval, vím akorát, že v první půli tam lehce zkazil jednu narážečku, podnikl padesátimetrový sprint s míčem, připravil první gól a při střídání mu tleskali fanoušci SGD

Reagovat
stas87

toho som chcel na hostovacku do brem..hlavne kvoli rychlosti a technike,skoda ze sa upisal fsv,ma navyse si myslim

teoreticky.mal by si zaujem ist na zapas fürth-dynamo? ja by som pocase rad vyrazil do bavorska tak len informativne zatial

Reagovat
Kily

ještě to promyslím, já jsem tedy uvažoval o tom, že bych začátkem listopadu vyrazil do Mnichova

Reagovat
stas87

je tam sgd?

Reagovat
Kily

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, 3.11 s TSV. To bych snad hecnul taky.

Reagovat
Kily

zatím jenom orientační datum

Reagovat
smazaný uživatel

Vím ale byl sem línej napsat, že to připadá v úvahu na tento hrací víkend.

Reagovat
Kily

podle očekávání celkem rychlé

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Fantastická Hummelsova přihrávka.

Reagovat
10

co ten obránce chtěl u tý penalty jako uhádat?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele