Bundesliga - preview 14. kola

29.11.2013, 08:45, aktualizováno 01.12.2013, 09:09
Previews
Borussia Mönchengladbach se dostala do vynikající formy a tu bude chtít potvrdit i v domácím souboji s Freiburgem. Mizerně na tom jsou Hannover a Frankfurt, vzájemný zápas se pro jednoho z nich může stát odrazovým můstkem k lepším zítřkům...
Hannover 96 - Eintracht Frankfurt  (neděle 15:30)
Fotbalisté Hannoveru rozhodně nemají v plánu hrát v dolních patrech německé nejvyšší soutěže, proto nyní mají doma v souboji s konkurenčním Eintrachtem jasný úkol. Domácí celek se totiž prozatím propadl až na čtrnácté místo tabulky se ziskem čtrnácti bodů, což rozhodně není uspokojivý výsledek. Letošní účastník Evropské ligy a jistý postupující mezi 32 nejlepších je na tom ještě hůře a se ziskem jedenácti bodů mu patří až patnácté místo.

Frankfurt naprosto nezvládá boje na dvou frontách a v tuto chvíli tak bojuje o záchranu, nicméně nejnáročnější program už má za sebou. Frankfurt si zajistil první místo ve své skupině po vítězství na půdě francouzského Bordeaux a do konce podzimní části se tak může plně soustředit na Bundesligu. Eintracht v dosavadních třinácti utkáních zaznamenal pouze dvě výhry a k tomu pětkrát remizoval. Na vítězství čeká už od 5. kola, tedy od poloviny září.

Od této doby nevyhrál v osmi ligových kolech v řadě za sebou a vybojoval pět bodů za pět nerozhodných výsledků, naposledy doma vyválčil bod po výsledku 3:3 s favorizovaným Schalke. Hannover je na tom ještě hůře. Měl velmi dobrý start do sezóny a v prvních šesti utkáních získal dvanáct bodů, jenže v následujících sedmi zápasech si připsal na konto jen dva. Naposledy předvedl velmi špatný výkon v Hamburku a prohrál 1:3.

V dresu Eintrachtu pravidelně nastupuje český útočník Václav Kadlec, který se ale střelecky zasekl. V jedenácti bundesligových kolech skóroval čtyřikrát, v tuto chvíli se neprosadil ve čtyřech ligových kláních za sebou. V loňských vzájemných zápasech byl o něco úspěšnější Frankfurt, který nejprve doma porazil soupeře 3:1 a na jaře s ním remizoval 0:0.

Domácí trenér Mirko Slomka stále nemá k dispozici Felipeho s Francou, oba se vracejí do plného tréninku. Karetní trest si musí odpykat Sané, dlouhodobě zranění jsou Stindl, Sulejmani i Ya Konan a chřipka v poslední době skolila Pandera. Hosté jsou na tom v tomto ohledu o něco lépe, kvůli zranění jsou na marodce Celozzi, Russ, Aigner a Stendera. Jistotu startu nemají ani Alex Meier s Andersenem, oba dva chyběli v zápase Evropské ligy ve Francii. Podle nejnovějších zpráv by však mohli být připraveni.

Slomka chce klást postupné cíle a v každém zápase očekává zlepšení. "Výsledky jsou pochopitelně důležité, ovšem já bych byl spokojen s dvaceti body do začátku zimní přestávky. Rád bych navázal na dobrý vstup do soutěže, musíme se vrátit k základům," uvedl jasně.

Jeho protějšek Armin Veh si uvědomuje, že takovéto výsledky jsou pro Frankfurt nepřijatelné. "Jsem spokojen poslední výhrou na Bordeaux, nyní potřebujeme dobrou pohodu přenést i do ligového prostředí. Naše situace pochopitelně není růžová, proto chceme v Hannoveru za každou cenu zvítězit," řekl odhodlaně.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - H. Sakai, Marcelo, C. Schulz, Prib - Schmiedebach, Andreasen - Schlaudraff, Huszti - A. Sobiech, M. Diouf
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - S. Jung, Flum, Anderson, Oczipka - Rode, Lanig - Inui, Barnetta, Schröck - Kadlec
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.40 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg  (neděle 17:30)
Také na první prosincový den rozhodně nebudeme ochuzeni o zápasy německé nejvyšší soutěže, která nás zavede rovněž do Borussia-Parku, kde Mönchengladbach přivítá Freiburg. Obě strany potřebují nadále bodovat...

Die Fohlen se po roční odmlce vracejí na vyklizené pozice, kde se pohybovala ve svém dosud nejúspěšnějším ročníku za poslední období (dříve Borussia soupeřila s mnichovským Bayernem a má na svém kontě celkem pět mistrovských primátů!). Ze třinácti mačů vybojovali svěřenci Luciena Favreho pětadvacet bodů, čímž se řadí na průběžnou čtvrtou příčku.

Borussia tradičně sází na domácí prostředí, ve kterém doposud nepoznala hořkost porážky a ze šesti duelů si tak polepšila o plných osmnáct bodíků! Tento stav věcí by Gladbach pochopitelně rád udržel ve stejném duchu i nadále. "Máme před sebou těžké utkání," varuje před možným podceněním Favre, jehož tým se naposledy doma poměrně dlouhou dobu trápil s Norimberkem, který nakonec však přece jen předčil poměrně jasným poměrem 3:1.

Hodně nevyrovnané výkony jsou k vidění na opačném konci barikády, kde se však bojovníci z Breisgau po zpackaném vstupu do sezóny konečně chytají a s jedenácti body momentálně sídlí na barážové pozici (poslední Braunschweig ale ztrácí jenom pouhé body.

Kromě jiného doplatili hosté na výrazně nahuštěný program, na který dosud, bez evropských pohárů, Freiburgu chyběly zkušenosti. I to se však pomalu otáčí: SCF by případným úspěchem na hřišti Borussie vybojovalo již třetí venkovní vítězství během týdně za sebou! "Gladbach je momentálně ve výborném rozpoložení, čeká nás tak další velmi těžký zápas," nepochybuje Christian Streich.

Dlouhodobě zraněný Álvaro Domínguez (zlomená klíční kost) se sice pomalu vrací do tréninku, ovšem tak jako tak ještě nachystán nebude. Nemoc poté zřejmě vyřadí i Younese. Hosté se dále musejí obejít bez Mujdžy, Hedenstada, kapitána Schustera, Schmida a Terrazzina. Naproti tomu z druhé strany i jedna dobrá zpráva - vrátit by se mohl konečně Vladimír Darida.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Korb, Jantschke, Stranzl, Wendt - Kramer, G. Xhaka - Herrmann, Arango - Raffael - M. Kruse
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Sorg, Krmaš, Diagne, Lorenzoni - Ginter - Klaus, Fernandes, Mehmedi, Coquelin - Freis
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.33 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Souboj dvou týmů ze středu tabulky okoření fakt, že domácí Herthu do něj povede Jos Luhukay - tedy muž, který stál před dvěma lety za postupovým úspěchem Augsburgu.

Nizozemský stratég si v bavorském celku zajistil nesmrtelnost tím, že jej vůbec poprvé v jeho historii vytáhl až do nejvyššího patra německého ligového systému, a svoji třídu potvrdil i v následující sezoně, v níž se s Augsburgem dokázal v ostré konkurenci udržet. Jeho kroky pak vedly do Berlína, kde se ujal tehdy druholigové Herthy, a opakoval se tentýž scénář - v prvním roce postup, ve druhém zatím úspěšný boj v Bundeslize. Hertha je momentálně osmá a klepe na pohárové příčky.

Dnes to tak bude vůbec poprvé, kdy se ve svém novém působišti představí proti bývalému zaměstnavateli - a jak už to v podobných situacích bývá, i on se před zápasem distancoval od jakékoliv nostalgie a projevil plnou loajalitu Staré dámě. "Augsburg je Augsburg a Hertha je Hertha. Dál to nechci rozebírat, protože bych se musel pouštět příliš hluboko," prohlásil. "Svoje závazky jsem předal svému kolegovi Markusi Weinzierlovi. Byl jsem součástí klubu, který postoupil do Bundesligy, a jsem částečně zodpovědný za to, kde je teď. Šest nebo sedm hráčů z mého angažmá tam stále hraje, tým stále těží z mé práce," shrnuje padesátiletý stratég.

Spolu s Luhukayem putoval do Berlína také Sebastian Langkamp, který se nechal slyšet, že tento krok vnímá jako kariérní posun. "Hertha má bohatší tradici, je to silnější klub než Augsburg," řekl pro magazín Kicker. "Musíme je porazit." Hosté jsou v tabulce jedenáctí, a jejich situace je nyní naprosto vyvážená - od pohárových i sestupových příček jsou vzdáleni shodně pět bodů.

Luhukay stanovil za cíl získat ze zbývajících čtyř zápasů před zimní přestávkou alespoň devět bodů; je tedy zřejmé, že s dnešní výhrou v Berlíně počítají. "Čekají nás zápasy s Augsburgem, Braunschweigem a Brémami, což jsou všechno celky, které můžeme porazit," zakončil. Domácím budou v utkání chybět Brooks s Baumjohannem; hosté se musejí obejít bez suspendovaného Andrého Hahna, jehož pozici na hřišti by měl vyplnit Raphael Holzhauser.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarik, Langkamp, Lustenberger, van den Bergh - Hosogai, Cigerci - Allagui, Skjelbred, Ben-Hatira - Ramos
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek - Baier - Werner, Vogt, Morávek, Holzhauser - Altintop
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Jürgen Klopp se vrací na místo činu. V Mohuči strávil necelých 20 let jako hráč i jako trenér, který jako první dovedl klub do Bundesligy a následně i do Poháru UEFA. Kde jinde by tak měl potvrdit úterní konec neúspěchů.

Poslední výhra Mohuče nad Dortmudem se zapsala v dubnu roku 2010. Jedinými pamětníky, kteří budou moci připomenout tento úspěch je trojice Svensson, Noveski, Soto. V předešlých dvou ročnících vyhrál všechny duely Dortmund a plný počet bodů si přivezl ze třech předchozích výjezdů do Coface-Areny.

Dvě domácí porážky bez jediného zásahu a překvapivá ztráta ve Wolfsburgu stahovala nad Dortmundem mračna, které částečně zahnalo důležité vítězství nad Neapolí, jež dalo favoritovi skupiny jistotu postupu v případě, že nezaváhá na půdě pětkrát poraženého Marseille. V sobotu však musí zabrat znovu. Na druhý Leverkusen zatím ztrácí tři body, ten navíc v sobotu přivítá Norimberk, který stále čeká na první plnohodnotný úspěch.

Mohuč zažívá obdobný pocit jako loni, kdy na svém kontě měl pouze o dva body méně oproti letošku. Z celkových devatenácti bodů získali svěřenci trenéra Thomase Tuchela hned třináct na domácí půdě, kde prohráli pouze se Schalke a Leverkusenem v době záříjového zmaru. Následné vyřazení z poháru Kolínem bylo posledním zápasem, ve kterém se Mohuč střelecky neprosadila.

A v solidní střelecky neporušené cestě může pokračovat i po sobotě, Dortmund totiž bude ještě nějakou chvíli trápit marodící obrana. Subotić, Hummels a Schmelzer se v utkání dozajista neukáží. Alespoň Lukasz Piszczek přeci jen nějaké šance k návratu má a závidět mu tak může od srpna zraněný İlkay Gündogan.

Domácí tým pak se svojí marodkou nezaostává. Měsíc laboruje s třísly brankář Heinz Müller a vyloučený ze hry je i jeho náhradník Christian Wetklo. Na poli se pak neobjeví zranění Bungert, Fathi, Koch, Schahin a Baumgartlinger, který po říjnové úspěšné operaci čeká až na příští kalendářní rok.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Pospech, Bell, Noveski, Park - Geis, Soto - Polter, Zimling, N. Müller - Okazaki
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Großkreutz, M. Friedrich, Sokratis, Durm - S. Bender, Sahin -Blaszczykowski, H. Mkhitaryan, Reus - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.50 - 4.33 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Kdyby byl Werder pod taktovkou Robina Dutta plynule navázal na filozofii legendárního Thomase Schaafa, byl by jeho výlet do Hoffenheimu právem očekáván jako jeden z nejofenzivnějších duelů sezony. S aktuální statistikou šesti vstřelených branek v sedmi venkovních zápasech však brémští žádnou parádu nedělají, takže potřebné body musí vydolovat jinak. Ani jeden ze soupeřů si nemůže dovolit neuspět.

Hoffenheim je na startu 14. kola pouhé dva body od sestupu, Werder čtyři. Vzhledem k tomu, že oba týmy mají rozhodně vyšší ambice, je třeba zamyslet se, v čem je problém - a jestliže Werderu nefunguje útok, u vesnického klubu se dá totéž říct o obraně. Kritizovaný gólman Koen Casteels pustil za svá záda celých 30 střel, což je číslo, na které se nechytá žádný jiný tým, a kouč Markus Gisdol tak musel veřejně vystoupit na jeho podporu.

Jistě, nemá prý cenu zapírat, že belgický brankář má do ideální formy daleko, ale Gisdol ho přesto hodlá v sestavě podržet; k nějakým drastickým změnám prý není důvod. "Je to ohromně talentovaný gólman, přestože do úrovně Bundesligy ještě úplně nedorostl," prohlásil kouč o jednadvacetiletém borci. "Má toho stále hodně co dokazovat, ale my mu musíme poskytnout čas, aby našel svůj rytmus. Zlepšovat se bude jenom tím, že bude i nadále hrát. Hoffenheimu je tento přístup vlastní, takto jsme se rozhodli," řekl Gisdol novinářům. Spekulace o nasazení Jense Grahla mezi tři tyče se tak zatím odkládají - proti Werderu nastoupí opět Casteels, který nedávno podepsal novou smlouvu do roku 2017.

Také Sebastian Mielitz, který chrání brémskou svatyni, nepatří letos zrovna ke klenotům soutěže; jeho kvality byly zpochybněny už vícekrát, další munici pak poskytnul kritikům minulý víkend proti Mainzu, kdy jeho chyby vedly k prohře 2:3. A zatímco Gisdol svého brankáře podržel, Robin Dutt zastává jiný přístup - Mielitz pod ním evidentně nic jisté nemá. "Přemýšlím o tom," potvrdil kouč, který přitom čtyřiadvacetiletého hráče tento podzim vytrvale hájil. "Je to mladý kluk, který se snaží na všechno dívat pozitivně, ale kdo ví, co se odehrává za touto fasádou? Musel se potýkat se spoustou věcí, neměl to lehké, ale to nemáme ani my, když se snažíme přijít na to, co je skutečně zač," přemítá Dutt.

Svá tvrzení si následně kouč Werderu obhajuje příkladem jedné z největších německých brankářských legend: "Vezměte si například Jense Lehmanna. Když mu bylo 34, byl to najednou úplně jiný Lehmann než ten, který byl o deset let dříve vystřídán a zareagoval tím, že odjel vlakem domů," nadhazuje Dutt. Jelikož v zápasech Hoffenheimu letos padá průměrně 4,5 gólu, dá se očekávat, že jak Mielitz, tak Casteels budou dnes hlavními osobami pod drobnohledem; ironické přitom je, že zatímco oba týmy řeší tentýž problém, Tim Wiese se stále považuje za jednoho z nejlepších německých gólmanů. Wiese odešel z Brém v roce 2012 právě do Hoffenheimu, ale byl vyřazen z kádru a připravuje se individuálně.

Domácím budou kvůli zranění chybět Thesker, Sassi a Vukcevic, na straně hostů sekundují Prödl, Junuzovic a Kroos.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Casteels - Beck, Abraham, Süle, Johnson - Strobl, Salihovic - Volland, Roberto Firmino, Elyounoussi - Modeste
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Fritz, Lukimya, Caldirola, Garcia - Makiadi - Elia, Gebre Selassie - Hunt - Selke, di Santo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 3.75 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Lítost nad zostuzením německého fotbalu projevovali hráči Leverkusenu po jejich domácí historicky nejvyšší porážce v evropských pohárech. První krok v nápravě musí udělat proti Norimberku, jehož fanoušci letos stále neslavili vítězství.

Sami Hyypiä má proti sobotnímu soupeři perfektní bilanci, když třikrát ze tří pokusů uspěl a v posledních dvou případech udrželi jeho svěřenci čisté konto. Jeho příchod na trenérský post tak zastavil sérii čtyř vzájemných zápasů bez výhry, která navíc skýtala tři porážky a udržovala poslední domácí vítězství Leverkusenu v roce 2009.

Jasný favorit střetnutí se sice musí vypořádat s pětibrankovým debaklem od Manchesteru, přesto jsou jeho šance na jarní účinkování v Lize mistrů vysoké. Pokud Šachtar nezíská žádné body v Anglii, stačí německému celku bod ze hřiště Realu Sociedad. Dle zlých jazyků se ovšem Leverkusen vyčerpal a s pošramocenou psychikou doplatí na únavu i v Bundeslize.

Toho bude chtít využít Norimberk, který má sice stejný počet proher jako pátý Wolfsburg, nicméně obsazuje až předposlední příčku kvůli fascinující nule v kolonce výher. Trenér Verbeek přesto netají optimismus. "Máme na ně taktiku a možná máme i šanci vyhrát. Bayer je silný, ale mají slabé momenty, které bychom měli využít."

"Kiyotake je pro nás velmi důležitý. Neporazíme je pouhým bojem, Hiroshi je kreativní a teď musí ukázat svou nejvyšší úroveň," prozradil, že se bude spoléhat především na japonského záložníka, o kterého v létě usilovala například anglická Aston Villa.

Bývalá hvězda Liverpoolu se bude muset obejít bez Sidneyho Sama, který si před pár dny natrhl sval, a nedostane se mu ani služeb Sebastiana Boenische, jehož koleno stále není úplně v pořádku. Zranění při tréninku pak do konce roku vyřadilo před dvěma týdny Roberta Hilberta. Hostům nikdo z pravidelných účastníků chybět nebude.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Donati, Wollscheid, Toprak, Can - L. Bender, Reinartz, Rolfes - Castro, Kießling, Son
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Chandler, Nilsson, Pogatetz, Plattenhardt - Frantz - Feulner, Hasebe, Kiyotake, Drmic - Ginczek
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.45 - 4.50 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - Eintracht Braunschweig  (sobota 15:30)
Asi málokdo bude věřit tomu, že by Bayern mohl doma ztratit body s posledním Braunschweigem díky jiné příčině než je podcenění. Guardiolův tým je zatím ještě silnější než loňský vítěz Ligy mistrů, láme rekordy a kráčí za dalšími tituly, zatímco nováček z Braunschweigu zůstává poslední a čeká jej ještě tuhý boj o záchranu.

38 - tak dlouhá je šňůra zápasů, v nichž mnichovský gigant neprohrál. Minulý týden byl pro Ribéryho a spol. vůbec časem velkých oslav; nejprve přišla na řadu drtivá výhra 3:0 na půdě největšího konkurenta v boji o titul, Borussie Dortmund, a poté další venkovní triumf v Moskvě, čímž si bundesligový šampion zajistil rekord v počtu po sobě jdoucích výher v Lize mistrů (10). Vytáhnout za těchto okolností čerstvou domácí prohru Eintrachtu s trápícím se Freiburgem (0:1) vypadá skoro jako provokace, ale také hostující celek má důvod k optimismu - vždyť v listopadu (kromě onoho duelu s Freiburgem) dokázal porazit o titul bojující Leverkusen a uhrát plichtu na horké půdě Hannoveru.

Hrdina uplynulých dní však může být jenom jeden. Prezident Bayernu Karl-Heinz Rummenigge o Pepu Guardiolovi prohlásil: "V profesionálním fotbale se pohybuju už 40 let a ještě nikdy jsem neviděl, aby měl někdo tak propracovaný a variabilní myšlenkový arzenál. Pep je součástí non-stop mise, jejímž cílem je nalézt recept na ultimátní fotbal. Je tím doslova posedlý, ale je to pozitivní obsese, a zároveň záruka neuvěřitelné oddanosti."

Pro Guardiolu může být letošní sezona velkým zadostiučiněním - lidí, kteří mu po odchodu z Barcelony prorokovalo rychlý pád, bylo nemálo. Podle Rummeniggeho je právě Kataláncův workoholismus jeho hlavní zbraní. "Poté, co jsme vyhráli v Dortmundu, analyzoval ten zápas ještě v letadle zpátky a okamžitě si začal připravovat podklady do Moskvy. Tenhle rok si neskutečně užívám," rozplývá se zkušený funkcionář.

Je vlastně trochu kruté, že se Braunschweig chystá k velkému svátku, kterým výjezd na Bayern bezesporu je, právě za těchto podmínek; veškerá pozornost bude upřena na domácí hvězdy a jejich generála. To však na druhou stranu znamená, že od hostujícího nováčka nečeká nikdo vůbec, ale vůbec nic; jakékoliv překvapení tak bude obrovské. Dobře si to uvědomuje i kouč Torsten Lieberknecht, jehož ansámbl se po tuhém rozjezdu začíná v prvoligovém prostředí rozkoukávat.

"Říct, že tohle je mamutí výzva, by bylo podcenění situace," uznal Lieberknecht na tiskové konferenci. "Abychom tu uhráli nějaký výsledek, musíme podat vskutku zázračný výkon. Bayern hraje v současnosti nejlepší fotbal na světě, a my si zkrátka nemůžeme dovolit vyhlašovat, že je jedeme zastavit," zakončil kouč, jemuž budou v týmu chybět zranění Reichel, Hochscheidt a Kruppke. Bayern se naopak musí obejít bez kapitána Philippa Lahma, který si proti CSKA poranil stehno; mimo hru jsou stále také Badstuber, Ribéry, Schweinsteiger, Shaqiri a Pizarro. Vrací se však Thiago Álcantara.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, van Buyten, Dante, Alaba - Javi Martinez - Götze, Thiago, Kroos, Robben - Mandžukić
Braunschw. - pravděpodobná sestava:
Davari - Elabdellaoui, Bicakcic, Dogan, Perthel - Kratz, Vrancic, Theuerkauf - Bellarabi, Boland - Kumbela
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.07 - 13.00 - 51.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - VfB Stuttgart  (sobota 18:30)
Schalke se dozajista nemůže dočkat přímé bitvy o postup do jarní fáze Ligy mistrů s Basilejí, předtím ho ale čekají ještě dva nepříjemní soupeři v německé lize. Tím prvním je Stuttgart, který nepovedený start do sezóny kompenzuje zlepšenými výkony na hřišti soupeřů.

V prvních třech kolech nezískal ani bod, s prázdnou odjížděl z Mohuče a Augsburgu, od té doby však z pěti výjezdů získal solidních deset bodů a prohrál pouze na hřišti Dortmundu. Na klidu mu taky přidává fakt, že kam letos odjel, tam se střelecky prosadil. Pramálo platné mu to je před svými diváky, v posledním kole nedokázal reagovat na dva zásahy Mönchengladbachu.

Schalke si zadělalo na problémy v Lize mistrů, když si v úterý odvezlo bezbrankovou remízu z Rumunska a naopak Basilej připisovala své druhé vítězství ve skupině, a znovu proti Chelsea. Švýcarskému celku tak k postupu stačí v Německu neprohrát.

V domácí lize pak s ochotou přijalo bod za remízu ve Frankfurtu, kde po dvou rychlých trefách se štěstím nedoplatilo na hororových dvanáct minut z úvodu druhé půle. Ve Veltins Areně si hráči šestého celku počínají průměrně. Po úvodní remíze s Hamburkem odváželi všechny body pouze dva největší favorité na titul, ostatní týmy se žádné nadílky nedočkaly.

"Víme, jak Schalke porazit stejně jako dvakrát v loňské sezóně," připomíná nejnovější vzájemné zápasy trenér Schneider, který bude mít k dispozici i útočníka Ibiševiće, jenž se těší na svého oblíbeného soupeře - vždyť z loňských patnácti bundesligových zásahů skončila třetina právě v síti Königsblauen.

Domácím bude chybět brankářská jednička Timo Hildebrand, kterého stále trápí kyčel. Kromě dlouhodobě zraněných hráčů Kyriakose Papadopoulose, Klaas-Jana Huntelaara, a Marca Högera se do sestavy nevrátí ani mládežnický reprezentant Leon Goretzka. Za hosty nepřijede Cacau, Didavi a Boca.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Uchida, Höwedes, Felipe Santana, Aogo - J. Jones, Neustädter - Farfan, K.-P. Boateng, Draxler - Szalai
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Schwaab, Rüdiger, Niedermeier, Rausch - Kvist, Gentner, Leitner, Ti. Werner - Maxim - Ibisevic
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.60 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Wolfsburg - Hamburger SV  (pátek 20:30)
Vůbec poprvé nám během letošního ročníku nabízí páteční předehrávka pohled na Wolfsburg, který by rád jistojistě využil skvělého rozpoložení a také proti HSV nevyšel s prázdnou. Také přístavní celek však chce bodovat...

Koncernové mužstvo se konečně chytilo na správnou vlnu a po nečekané, pro někoho až šokující, porážce s Braunschweigem (0:1) dokázalo vyhrát rovnou čtyři utkání za sebou, celkově již VfL bodovalo pětkrát a nastavený trend by pochopitelně rádo co nejdéle udrželo.

Zlepšené výsledky se chtě nechtě musely projevit i na posunu tabulkou - Wolfsburg momentálně drží průběžnou pátou příčku se tříbodovou ztrátou na čtvrtý Gladbach a bodovým odstupem od Schalke, přičemž nedaleko je hned několik dalších možných pronásledovatelů. "Těším se na páteční zápas. Budeme mít ty nejlepší podmínky, abychom odehráli dobré utkání," libuje si Dieter Hecking, jenž na druhé straně své ovečky varuje. "Hamburk je zajímavý tým s mnoha nadějnými hráči. Bezpochyby určitě dřív nebo později půjde nahoru," nepochybuje.

Pořád tak trochu jako na houpačce si musejí připadat fanoušci přístavního týmu, který po dvou prohraných zápasech s Gladbachem a Leverkusenem opět zabral, když na domácí půdě přehrál nedaleký Hannover (3:1). Výraznější posun směrem k evropským pohárům ovšem z hostujícího pohledu nenastal a HSV zůstává přikováno uprostřed ligového pelotonu.

Kromě aktuální formy hovoří pro Vlky i dlouhodobá bilance, přestože Rothosen z poslední tří vzájemných zápasů ve Volkswagen Areně opanovali hned dva. Něco podobného by si jistě nyní rádi zopakovali. "Wolfsburg je silný tým, bude to pro nás obrovská výzva," prohlásil Bert van Marwijk, který by rád navázal na výhru proti 96kám (3:1). "Vždycky chceme vyhrát," oznámil.

Ja-Cheol Koo se po zranění kotníku pomalu vrací do plného tréninku, ovšem pro nadcházející utkání jistě k dispozici ještě nebude. To platí i pro Träsche (zlomená noha). Dlouhodobě poté zůstává mimo hru Vieirinha (zpřetrhané kolenní vazy) a disciplína zastaví pro změnu Diega.

Kotník se rovněž až nečekaně rychle uzdravuje u kapitána Rafaela van der Vaarta, který by se tak mohl vrátit již během týdny, kdy Hamburk na poli DFB-Pokalu přivítá Köln. Pro tento zápas však Nizozemec ještě pauzíruje, což platí i pro Diekmeiera, Rajkoviče a Lama.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Ochs, Naldo, Knoche, Rodríguez - Luiz Gustavo, Medojević - D. Caligiuri, Arnold, Perišić - Olić
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Westermann, Tah, Djourou, Jansen - Arslan, Badelj - Beister, Çalhanoğlu, Iličević - Lasogga
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.75 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov13112030:735
2.Bayer Leverkusen13101228:1431
3.Borussia Dortmund1391332:1428
4.Borussia Mönchengladbach1381430:1625
5.VfL Wolfsburg1371519:1522
6.Schalke 041363426:2621
7.1. FSV Mainz 051361620:2519
8.Hertha BSC1353520:1718
9.VfB Stuttgart1344524:2316
10.FC Augsburg1351715:2316
11.Hamburger SV1343629:3015
12.Werder Brémy1343615:2315
13.Hannover 961342715:2214
14.TSG Hoffenheim1334628:3013
15.Eintracht Frankfurt1325617:2411
16.SC Freiburg1325614:2411
17.1. FC Norimberk1308513:268
18.Eintracht Braunschweig132298:248
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30VfL Wolfsburg - Hamburger SV
sobota 15:301. FSV Mainz - Borussia Dortmund
sobota 18:30Schalke 04 - VfB Stuttgart
neděle 15:30Hannover 96 - Eintracht Frankfurt
neděle 17:30Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (185)

Přidat komentář
HSV1887

Wolfsburg hrál s B´schweigem 0:2

Tady to skončí 1:2, můj hlas pomůže HSV k vítězství

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně, ať padne dost gólů. Ob týmy tomu jdou naproti, tak snad to potvrdí

Reagovat
smazaný uživatel

15000 Eintracht fans v Bordeaux

http://www.youtube.com/watch?v=Hj7EkjjtjE0

http://www.youtube.com/watch?v=w_MsSzDy4OM

Ale nechápu tu oranžovou barvu...

Reagovat
smazaný uživatel

Údajně 12000, ale i tak to je parádní

Reagovat
Arne

"Before this match media estimated it to be 12 000 German fans in France today for the match. Some French media talk about 15 000 German fans inside stadium, but it's difficult to confirm this numbers.

For an Europa League group stage match this is definitely close to the highest numbers of fans every brought abroad!

Normally fans of Eintracht not wear orange colors. Only at very few matches they decide to be all orange, inspired from the film Clockwork Orange, back in 1999.

At kick of away fans had a massive pyro show."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ribery : "It was a very nice gesture toward Ronaldo, but the affection the Bayern fans are showing me is even stronger," Dej bože, ať nikoho z mnichova nenapadne tisknout 40k Riberyho xichtů.

Reagovat
smazaný uživatel

Systém kterým ES vybírá zápasy na přímý přenos sice nechápu, ale je to skvělé - zase BVB místo FCB

Reagovat
JozkokozleJ

Myslim, ze jednak ma do toho co povedat väcsia polska redkacia/trh (Lewandowski, Blaszczykowski, Pisczek), jednak si myslim, ze zapas Mainz - Dortmund ma lepsie lepsie predpoklady zaujimavosti, nez Bayern - Braunschweig.

Reagovat
smazaný uživatel

to s polskou redakcí mě nenapadlo. Já měl za to, že vždycky ukazují úřadujícího mistra... ale posledních pár zápasů dávali vždy přednost BVB, když hráli ve stejné době. Nestěžuji si

Reagovat
stas87

v ramci atraktivity zapasu by mozno mohol byt vysielany zapas herthy superi +-rovnaky,branky sa daju cakat tiez a vitaz nie je vopred znamy...u hoffe je zasa zaruka golov...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tou polskou redakcí, čeští komentátoři to na ES2 i jednou říkali.

Reagovat
jv

Reagovat
stas87

benaglio je blbec ktory mal aj kus smoly..toto je proste neuveritelny kiks,podobny urobil mielitz minule kolo

Reagovat
smazaný uživatel

je tady někdo, kdo už viděl letos více zápasů Hamburgu? (já asi jen 2) Jak letos hraje Tah na stoperu? je to vážně až tak velký talent, že už má na základ?

Reagovat
stas87

no debutoval v derby,neurobil ziadnu chybu a da sa povedat ze sa od prveho zapasu chytil,loptu sice nevyvezie ako mats ci dante ale hra spolahlivo co si myslim ze v sucasnej situacii hsv ozaj nepotrebuje,s djourouem im to celkom slape,podava skor priemerne vykony ale casom sa vyhra,pozicne je na tom dobre,niekedy aj lepsie ako johan,videl som hsv v nürnbergu,s hannoverom,v derby,s eintrachtom,vo freiburgu...a este niekde len neviem kde

Reagovat
smazaný uživatel

super, dík moc. Ročník 96. je naprosto šílený. U ofenzivního hráče (Werner) to ještě chápu, ale na stoperu je to hodně nevídané. Mě právě příjde taky dost spolehlivý, ale nemám ho až tolik nasledovaného. Já měl třeba za to, že dvojici tvořil se Sobiechem, takže dík

Reagovat
stas87

no on ho cardoso postavil na prvy zapas rovno do zakladu v derby,van marwijk ho tam nechal a chalan nesklamal,nemal teda dovod ho vyndat,nejde len o wernera,u nas snad zacne hravat selke,v augsburgu milik,kazdy rok sa objavi dost talentov v lige a neda sa povedat ze zahraju dobre 3-4 zapasy a potom upadnu do zabudnutia,treba taky jonas,timo alebo prave tah mozu hravat pravidelne a casom budu patrit ked nie rovno do zakladu tak velmi blizko zakladu,preto palec hore trenerom vfb aj hsv ze im veri,ono posadit traoreho ci harnika a nechat hrat tima je dost trufale a to mal podla mna timo slabsi rozjezd do sezony,od freiburgu ma ale prekvapuje

Reagovat
smazaný uživatel

myslíte, že Bayern dneska dá alespoň pětku ? já teda vsadím +3,5g , což by stačili i 4

Reagovat
stas87

prijem z predaja dresov v tejto sezone BL je dokopy 127,8 miliona euro,minulu sezonu to bolo 119,8 miliona euro co znamena narast o 6,7 %,v tejto oblasti je BL hned druha za PL kde sa to pohybuje na ciastke 157 miliona euro,tretie je spanielsko s ciastkou 87 miliona euro ale hned 70% patri reale a barcelone,to je brutalne a zle ze medzi 30% sa zmesti 18 klubov

prve miesto patri v nemecku bayern s 27 milionmi,druhe je schalke s 15 a treti wolfsburg s 12 mega,cakal by som teda bvb na mieste vlkov

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg na treťom mieste? Tak to by som teda naozaj nečakal...to majú v Nemecku toľko fanúšikov, že predajú viac dresov ako BVB, ktoré má v tomto smere neporovnateľne väčší potenciál?

Reagovat
stas87

ani ja si to neviem vysvetlit,kompletny rebricek som nenasiel,len poradie na prvych troch miestach,zasa ale wolfsburg nema v spadovej oblasti tolko rivalov alebo klubov ktori by boli priamy konkurenti okrem eintrachtu

Reagovat
jv

Třeba Braunschweig má daleko víc fanoušků, což se postupem do BL jen umocnilo.

Reagovat
stas87

ma ale ti fandili radsej vlkom lebo eintracht sa motal v 2.BL alebo este nizsie,hannover nie je tak uplne tradicny klub cize v tomto ma wolfsburg vyhodu oproti bvb ktore tych klubov okolo seba ma viac,podstatne viac

Reagovat
smazaný uživatel

proč zlé ? tak ať hraje nějakej šmoula z Getafe jako pánbůh a budou se jeho dresy prodávat...Jasně, pak řekneš že by nebyl v Getafe ale v Realu, ale to už je jen na něm stli jde za slávou a za prachama, nebo bude ve svym možná rodnym klubu a bude chtít pro něj něco udělat

Reagovat
JozkokozleJ

To musia zamestnanci VW fasovat kazdy rok novy dres, inak si Wolfsburg na tretej pozicii neviem vysvetlit. Ved podla clenov klubu ich mali jednoznacne prevalcovat BVB, HSV, VfB, M´gladbach, Werder, ci Köln. Vlastne v Bremach dresy na odbyt kvoli tym udeninam asi nejdu

V ramci jednej spolkovej republiky ma momentalne Wolfsburg dalsich dvoch superov v 1.BL a ani samotny Wolfsburg nie je nejak velke mesto. Za ich tretim miesto bude iste nieco specialnejsieho, nez len prosty fanusikovsky nakup dresov.

Reagovat
jv

Spíš bych to viděl na celkový příjem z reklamy, včetně nákupu suvenýrů a dalších, potom by to i mohlo dávat smysl, když si vezmeme, jak populární je VW.

Reagovat
stas87

a pred hodinou fortuna odvolala mikeho prehrali 4 z poslednych 5 zapasov,ak teda keller nepostupi zo skupiny tak je mozne ze po nom schalke siahne len sa bojim ze je mike dobry tak na 2.BL a v BL to nebude ono

Reagovat
stas87

guardiola povedal ze vzhladom na absencie zvazuje ze da sancu greenovi,weihrauchovi a weiserovi,tak som zvedavy ci si niekto z nich zahra aspon 20 minut

vcera som nahodou prechadzal tabulky a zarazilo ma meno sliskovic(bol v sgd)za rezervu mainzu nastrielal uz 19 golov..skoda,na 2.BL mal co uz ukazoval v dyname

Reagovat
db18

Ale mnohem více bych si tam přál vidět Hojbjerga

Reagovat
stas87

takze z mladikov u vas mas najradsej hojbjerga? toho greena nepoznam,zvysnych troch ano,pali mu to za rezervu ktora ale prehrala s fürthom vcera

Reagovat
db18

Hojbjerg>Can>Green>Weiser

...ale divím se, že by měl šanci dostat Weihrauch, když je Mandžukić fit a Pizza už taky trénuje naplno

Reagovat
stas87

a thomas na lavicke? danska stopa v bayernu bola vzdy poslete ho hostovat v buducej sezone?ja dufam ze pep im sancu da aj ked nie su produktom la masie

Reagovat
db18

No, minimálně z Greena je Pep dost udělaný, takže ty šance by dostat měl

Reagovat
Bayern +

Ja taktiež najviac.

Reagovat
db18

Weihrauch a Weiser nejsou ani na lavičce

Reagovat
db18

88. a vystřídal stále jen Mario Thomase

Reagovat
db18

...tak nakonec jen jedno střídání - a to jsem doufal, že "tohle" jako jediné odejde i s Juppem

Reagovat
iamek

ZLATÝ MÍČ ZÍSKÁ C. RONALDO, MESSI BUDE DRUHÝ, PŮVODNĚ MĚL VYHRÁT RIBERY

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Kadlec už by se měl probudit a dát nějaký gól. Zasekl se, aby nedopadl jak Fenin.

Reagovat
db18

To by mu to zase někdo musel naservírovat před branku

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu proč si neudrží většina hráčů konzistentní výkonnost v tom Německu. Začátek mají perfektní, ale pak se něco stane a jsou na odstřel. Viz. Gebre, viz. Hloušek, viz. Šimůnek, Viz. Kadlec.

Reagovat
smazaný uživatel

českých hráčů samozřejmě

Reagovat
stas87

treba je to v otazke konkurencie,ked pridu nikto im miesto nezaruci a oni musi bojovat,ked sa do zakladu dostanu tak v GL by zrejme hrali aj keby nemali formu,tu trener nema problem posadit hraca ked sa mu nedari

Reagovat
db18

Hloušek hraje pořád stejně - teda pokud hraje

Reagovat
jv

Skutečně jako jeden z mála a přitom ho tady u nás každý (neprávem) podceňuje.

Reagovat
db18

Na té fotce Kroos docela připomíná Effenberga

Reagovat
stas87

pocet minut na gol:

1.lasogga-90 minut

2.mandzukic-111

3.lewandowski-123

4.kießling-132

5.ibisevic-143

vsetci okrem lasoggu maju 13 zapasov,on 10 a jediny on je z nich mladik...perspektiva repre

Reagovat
smazaný uživatel

dle příjmení Němec jak poleno

Reagovat
smazaný uživatel

weidenfeller - piszczek,friedrich,sokratis,durm-bender-reus,kevin,kuba,auba-lewa

4-1-2-2-1 - docela zajímavé rozestavení. Ale nejlepší věc ze všeho je: Piszczek zase v základu

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu proč má Kevina a Lukasze livesport naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

anebo to bude klasické 4-2-3-1 s tím, že Kevin bude na DM a Marco na AM

Reagovat
smazaný uživatel

Kevin by spíš při rozestavení 4-2-3-1 byl na RAM, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, tam by byl Kuba, na levo Auba a uprostřed marco

Reagovat
smazaný uživatel

Vlastně jo, na Kubu jsem zapomněl. Tak je to jasné teď

Reagovat
smazaný uživatel

Ta variabilita systému Bayernu je neskutečná. Zajímá mě, jak si dneska rozdělí úkoly Thiago a Javi. Livesport má na místě Lahma Thiaga, ale spíš tam bude Javi a Kroos s Thiagem budou tvořit.

Reagovat
smazaný uživatel

Česko-slovenská stopa:

Pekarík, Gebre Selassie, Hloušek, Pospech - základná zostava

Mak, Pekhart, Morávek - lavička náhradníkov

- sakra Mak to tam má ťažké, na lavičke už je aj Esweinn

Reagovat
smazaný uživatel

*Esswein, a na hrot okrem Pekharta čaká na lavičke aj Ginczek - tiež pre Pekharta ťažká situácia....

Reagovat
smazaný uživatel

Nema niekto prosim kvalitny link na Bayern ?

Reagovat
db18
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Robben 1+1

Reagovat
smazaný uživatel

A můžete přepnout na Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Vím, že to je bezpředmětné, ale Bayern má držení míče 82%

Reagovat
db18

Werder

Reagovat
stas87

garcia a makiadi im zariadili vyhru

Reagovat
stas87

casteels...no aby este salihovic neskompletoval penaltovy hattrick,a ja sledoval biatlon a obcas som pozrel ako hrame

Reagovat
db18

...no, nutno říct, že tam první chybu udělal sudí a nemělo k tomu centru ani dojít

Reagovat
smazaný uživatel

Werder

Reagovat
stas87

ta nasa penalta bola?akurat som to prepol ked sa hunt rozbiehal,prva penalta jasna,u druhej neviem,ku kontaktu doslo a bola to blbost len schipplock sa zvalil ako pytel brambor rozhodca bol ale bliizko

Reagovat
smazaný uživatel

A inak okrem tých penalt aký je priebeh?

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, ono to je už 2:2... , tesne pred koncom polčasu som pozeral livescore a bral som to tak, že polčas je 2:0 pre domácich....

Reagovat
stas87

hoffe tlaci,hra kombinacne a cez kridla a my sme nemali asi nic okrem golov,videl som to po kuskoch kvoli biatlonu,podla mna su lepsi ale nam k remize pomohol golman zatial

Reagovat
smazaný uživatel

Dik, čakal som podobný priebeh....

Reagovat
smazaný uživatel

nevim, koukám na Herthu, reaguju jenom na vývoj skore

Reagovat
smazaný uživatel

Co se to děje v tom Hoffenheimu Už se těším na sestřih..

Reagovat
smazaný uživatel

Pozerá niekto Leverkusen - Norimberg ? Zaujíma ma ako hrajú kraje zálohy Feulner a Hloušek.

Reagovat
REPLIKATOR

3 penalty za poločas v Hoffenheimu

Reagovat
smazaný uživatel

zatím otřesná hra..

Reagovat
smazaný uživatel

Po 1.polčase najviac zo všetkých zápasov nabehal Philp z Augsburgu: 6,72 km. Vyčnievajú ešte Cigerci z Herthy (6,55km), Grosskreutz (6,39) , Zimling (6,35) či Firmino (6,29)....

Reagovat
smazaný uživatel

a Phillip se asi unavil, protožemísto něj jde hrát Morávek

Reagovat
Mönchengladbach

Bayern - držení míče 88%.

Reagovat
smazaný uživatel

a k čemu to ?? nahrávaj si kolem půlící čáry....to ať jdou někam

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Keď som pozeral highligty, tak som mal pocit, že viac šancí mal Braunschweig....to je také no, pokiaĽ z toho držania lopty nevytváraš pravidelne šance a zakončenia, tak naprd.

Reagovat
stas87

herdling tak treba to bude 7:4

Reagovat
smazaný uživatel

Werder opět

Reagovat
stas87

zijeme!!!!! nils

Reagovat
smazaný uživatel

s takovým výkonem bychom si zasloužili prohrát!!!

Reagovat
stas87

mam 2ku a ze padne viac ako 1 gol,ako to vyzera zatial?

Reagovat
smazaný uživatel

že ti to nevyjde... obě dvě mužstva jsou v ofenzivně docela marní a málo kreativní. pokud je nějaká šance, tak je to ohrožení ze střední vzdálenosti. Já měl, že Hoffe - Werder 0-60.minuta - hoffe vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

tak Auba už dal gol, ale jak jsem říkal (byl to gol z přímáku)

Reagovat
stas87

no potreboval by som radsej cistu 2ku vasu lebo bayern aj bayer snad udrzi sucasne stavy,ten druhy tiket je srandicka,za 90 korun mam 19 zapasov a ak vyjdu tak 4036 korun

Reagovat
smazaný uživatel

V tom Hoffu se děje co? To musí být match, jak kráva

Reagovat
REPLIKATOR

Herdling borec ze 4. ligy

Reagovat
smazaný uživatel

AUBA!!!!!!!!

Reagovat
REPLIKATOR

Goooool Aubameyang

Reagovat
dantetomas

Aubamayang (ci ako sa vola)

Reagovat
smazaný uživatel

Zasloužil si ho za to břevno

Reagovat
smazaný uživatel

stas: tak ses asi dočkal: Penalta Mainz

Reagovat
stas87

tka prosim este jeden gol a vasu vyhru a maximalna spokojnost

Reagovat
smazaný uživatel

s tím souhlasím, ale moc nadějně to nevidím..

Reagovat
smazaný uživatel

Sokratis

Reagovat
smazaný uživatel

to byl Lukasz,ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Sokratis chybnou hlavičkou prakticky vytvořil tu situaci pro Mainz a Lukasz to pak dokonal..

Reagovat
db18

Pfuiii... Alaba

Reagovat
smazaný uživatel

Ten balon absolutně nemohl dostihnout, zbytečný faul, nedisciplinovanost.

Reagovat
smazaný uživatel

Aube famózní!!

Reagovat
smazaný uživatel

další pentle, soto červená, lewa goooooooooooool

Reagovat
stas87

robite mi radost,len tak dalej

Reagovat
smazaný uživatel

ale dneska bychom ty goly asi jinak než ze standartek nedali..

Reagovat
smazaný uživatel

A už udržet!

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Jak byste se zachovali na místě Sota? Hráli byste to rukou, nebo byste to nechali projít?

Reagovat
smazaný uživatel

já bych to vzal hlavou

Reagovat
smazaný uživatel

Měl na to? Mně se zdá, že by to šlo hodně od něj

Reagovat
smazaný uživatel

jo, však to nešlo..

Reagovat
stas87

ja vlastne potrebujem este jeden gol v zapase bayernu tak sa snazte

Reagovat
smazaný uživatel

tam mám handicap, takže spokojenost

Reagovat
smazaný uživatel

Bude, neboj

Reagovat
stas87

ja mam hcp na bayern aj real,2ku na vas a 1 na bayer za dve kila tak snad to dopadne,na tom druhom som mal vas nad 1,5 a bayern nad 2,5 snad to bayern neposere

Reagovat
smazaný uživatel

bayern to samozrejme posere, kdyz si 80% času co maj míč přehazujoou balon jak v házený alá Barcelona...jenže finální přihrávky marný, to samý zakončení..Vyjma prvního gólu, ten druhej udělal Robben sám....achjo...já měl +3,5g a 2,5 na real....je to v hajzlu...

Reagovat
stas87

kolko si na to nalozil? na ten real mam hcp 0:1 tak to uz snad dopadne dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Kevin o něco dřív, škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Soto se měl podívat na Alabu, jak se chytá, když v bráně neni brankář.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám rád Sokrstise. Je to výborný stoper

Reagovat
smazaný uživatel

Sokratis pěkné soličko

Reagovat
smazaný uživatel

Pospěch má vynikající centry

Reagovat
smazaný uživatel

Daleko lepší, jak Alves

Reagovat
smazaný uživatel

A Rafinha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Roman famozně

Reagovat
stas87

bargfredeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Reagovat
smazaný uživatel

Brémy 4:4

Reagovat
smazaný uživatel

Už aby byly sestřihy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DieFohlenBMG

ten Augsburg musí mít kurva dobrou defenzívu

Reagovat
smazaný uživatel

bránili zuby-nehty celej zápas, neměli šanci ani střelu na bránu

Reagovat
JozkokozleJ

Ale treba povedat, ze aky vysledok, taky futbal. Ani Hertha, az na dve sance v prvom polcase (Beh-Hatira a Ndjeng) nic nemala. Ale tak, ked väcsinu zapasu hraje Niemeyer, pohladny futbal ocakavat nemozno.

Reagovat
smazaný uživatel

nejde než souhlasit, za druhou půlku tam byla akorát střela Ramose po standartce a to je strašně málo

Reagovat
DieFohlenBMG

ja vim minuly kolo taky nedostali gol

Reagovat
smazaný uživatel

Tak těch penalt je dneska nějak moc

Reagovat
smazaný uživatel

a zase pentle

Reagovat
stas87

aj tak je to hanba,dat vonku 4 goly a remizovat hoffe tych sanci malo viac,bod teda beriem,dakovacka bude a wolf debutoval so solidnym priemerom na zapas :)))

Reagovat
db18

starý dobrý Werder

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
stas87

schaafovsky zapas no minuly rok nas spasil jediny povedeny zapas v sezone marka,teraz zasa inkasovane 4 goly minule tri...

Reagovat
dantetomas

Lewandowski

Reagovat
smazaný uživatel

volland

Reagovat
smazaný uživatel

Za tohle penaltu?

Reagovat
JozkokozleJ

Nafilmovana.

Co vsak vravis na Jonesa? Casto mi jeho hra liezla na nervy, no dnes je zatial vyborny. A teda, nevychadza mi sledovat Schalke pravidelne, je to dnes jeho ojedinely velky den, ci si to azda dal v hlave dohromady?

Reagovat
smazaný uživatel

On má občas dobré záblesky dopředu, ale vzadu je nedůsledný a dělá kraviny. I dneska po jeho chybě ve středu hřiště byla největší šance VfB. Čím dřív u nás skončí, tím líp

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě pak musí předvést tohle

Reagovat
JozkokozleJ

Inak suhlasim, post DM je urcite najpalcivejsim miestom zostavy Schalke. Ak by toto vyriesili skutocnou kvalitou, urcite mozu v buducnosti vyraznejsie poprehanat Bayern a BVB. A este toho golamana... i ked tam by sa mohol chytit Fährmann. Pamätam ako po minulorocnom superpohary proti BVB sa don vkladali velke nadeje.

Reagovat
smazaný uživatel

Fährmann zatím vypadá dobře. Problémem před zraněním byly poměrně nevyrovnané výkony.

Reagovat
JozkokozleJ

*i

Reagovat
smazaný uživatel

Ty blaho, ono SGD včera vyhrálo 3:2 nad Lauternem Tak to si to výjezdníci museli na echt užít

Reagovat
Arne

Byla to fantazie.

Reagovat
jv

Užili...

Reagovat
JozkokozleJ

Dnes by boli idealne dve vyhry hosti, cim by nad Nürnbergom a Braunschwigom vznikla sestbodoba medzera.

Reagovat
stas87

gladbach musi vyhrat,planujem na tom postavit dnesny tiket

Reagovat
JozkokozleJ

M´gladbachu velmi prajem tu LM, ale viac Freiburgu kludne vody.

Reagovat
stas87

tym padom tam ale spadne hoffenheim a letosny hoffenheim nemoze spadnut,mam ich celkom rad a predvadzaju dobry futbal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď nespadnú, túto sezónu sú jedným z mála týmov, ktoré zaručujú zábavný futbal s množstvom gólov...

Reagovat
JozkokozleJ

Kvalita BL mansaftov je tak velka, ze tretie 2.BL muzstvo nema v barazi vela sanci, ak sa tam teda nedostane Hertha, ktora psychicky vyhori. Sice Augsburg posobi sympaticky, ale vcera hrali na Herthe riadne hnusny futbaly, tak tu baraz... Ale niet si z coho vyberat

Reagovat
stas87

ja ti neviem ci by sme my nemali problemy v barazi a hertha tam urcite neskonci,kvalitu v ofenzivnej casti maju minimalne na stred BL

taky vnutorny pocit mi vravi ze problemy budu mat este mainz a augsburg,hoffe si to uhra vdaka prestrelkam u nas neviem,ak pride nejaka 5 zapasova domaca kriza kde nebudeme bodovat tak vonku vela necakam a mozme tam zahucat velmi rychlo,der club mam rad kvoli japoncikovi a makovi,freiburg ma oliho a streicha..je to tazke,nic necitim k eintrachtu,tam mi nie je sympaticky nikto ani kumbela

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas dvoch megasympatických týmov,kde neviem, komu priať viac

Reagovat
JozkokozleJ

Som si ten zapas nahral, tesil sa nan a nakoniec som snad i rad, ze z nejakeho nevysvetlitelneho dovodu mi neslo spustit druhy polcas. Pretoze ten prvy bol... nic moc.

Freiburg tu zostavu, predovsetkym zalohu, lepi zapas co zapas. Z pochopitelnych dovodov to tocia, k tomu zranenia opor, takze nejaky pohladny futbal od nich v tejto faze sezony ani cakat nemozno. Viac ma sklamal M´gladbach. Tam mi chybalo take to ofenzivne nadsenie, ktore od nich, vzhladom na kvalitu ofenzivy, ocakavam kazdy domaci zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Nicht. Mě by zas chyběl der Club a Freiburg je pro mne osobně nezajímavý, takže ať vyhrají hříbata

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Trapp

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec gól neplatí, co to? Němečtí rozhodčí se opět převedli..

Reagovat
jv

...asistent zřejmě signalizoval faul od Dioufa.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem tam teda žádný neviděl.. -ale dobře pro Frankfurt, aspoň s tím zápasem můžou ještě něco udělat..

Reagovat
JozkokozleJ

Perfektne rozhodnutie. Sobiech bol v ofsajde. Hoc na prvy pohlad toto rozhodnutie rozhodcu vyzeralo prapodivne.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmundu se ve včerejším utkání v Mainzu povážlivě rozrostla marodka. Zápas nedohráli Marco Reus (lýtko), Sven Bender (stehno) a Jakub Blaszczykowski (kyčel), Nuri Sahin zápas dokončil s poraněným stehenním svalem. Zatím není jasné, jak dlouho bude zmíněný kvartet mimo hru. (transfermarkt.de)

Reagovat
smazaný uživatel

to je tak neskutečně v prdeli tohle

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečné, snad to s nimi nebude vážné.. jinak BVB může jít solidně dolů a hlavně ho čeká důležitý zápas s Marseille v LM..

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se dají do zápasu ve Francii dohromady

Reagovat
smazaný uživatel

Neuveriteľné, takú smolu nemal ani Arsenal v " najlepšej forme " :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele