Bundesliga preview - 10. kolo

28.10.2008, 08:58, aktualizováno 29.10.2008, 08:37
Previews
Hoffenheim dnes hraje v Bochumi, v případě plného bodového zisku se vrátí zpět na první příčku. Nováček v minulém kole přehrál Hamburk, který se pokusí oklepat proti Stuttgartu. Křivka výkonů Frankfurtu a Bayernu jde nahoru, tentokrát stojí týmy proti sobě. Köln hostí Dortmund a Hertha Hannover.
Werder Brémy - Bayer Leverkusen  (úterý 20:00)
Největší tahák desátého kola se odehraje u řeky Weser. Domácí Werder bude hostit Leverkusen a dají se očekávat gólové hody, jako například minulý ročník (5:2) či v utkání před čtyřmi lety, kdy Bayer v Brémách naposledy vyhrál, a to 6:2.

Body aktuálně více potřebuje domácí celek, který je až desátý, ve vyrovnané tabulce ovšem může jedno vítězství znamenat postup o několik příček vpřed. Werder má za sebou tři remízy v řadě, nejprve se smírně 3:3 rozešel s Dortmundem, v týdnu pak hrál 2:2 v rámci Ligy mistrů na hřišti Panathinaikosu a poslední nerozhodné utkání přišlo tuto sobotu, kdy zelenobílí i přes velkou převahu brali pouze bod v Hannoveru (1:1).

"Nedokázali jsme Hannover porazit, každopádně to však byl krok kupředu," prohlásil spokojeně trenér Thomas Schaaf. "Výkon byl vynikající, akorát jsme nebyli zdaleka tak nebezpeční, jako dříve," dodal. Spokojen byl i manažer Klaus Allofs: "Byl to krok kupředu. Jsem rád, že jsme neprohráli, ačkoliv jsme byli o gól pozadu.

Oba dva zmíněné muže může povzbudit návrat pilíře zadních řad Mertesackera, který si odpykal třízápasový trest za červenou kartu, a také domácí bilance proti Bayeru, která čítá 14 vítězství, 12 remíz a jen dvě porážky. Schaaf se ve svých plánech musí obejít bez zraněných Wieseho, Jensena, Niemeyera, Harnika a Kruseho, kvůli problémům se stehenním svalem je navíc značně nejistý start Diega a Pizzara.

V dobré pohodě je Leverkusen, jehož příznivce jistě potěšila páteční výhra v derby nad Kölnem 2:0. Stejným poměrem vyhrál tým z města chemiků i předtím ve Frankfurtu a odčinil tak tři kola starou porážku od Herthy. I na Weserstadionu pomýšlí Bayer na body, jak pak by také ne, když se na Werder dívá ze druhého místa s náskokem pěti bodů.

"Jsme Bayer Leverkusen a musíme chtít vyhrávat i u předních klubů, jako jsou Brémy. Oni mají výborný tým, bude to velmi zajímavý zápas a pro nás výzva," prohlásil kouč Bruno Labbadia. Ten by rád nasadil osvědčenou sestavu, kvůli zdravotním problémům ale visí otazník u startů Barnetty a Renata Augusta.

Najisto mimo hru jsou v rýnském celku obránci Greško se Sinkiewiczem a také Bernd Schneider. Právě 34letý záložník v pondělí prodloužil smlouvu, čímž dostal od klubu na vědomí, že se s ním i přes dlouhodobé zdravotní potíže počítá. "To není gesto dobré vůle, my jsme naprosto přesvědčeni, že se vrátí a pomůže nám. Pro nás je to ta nejnormálnější věc, že takovému úctyhodnému člověku ukážeme, že při něm stojíme i v této situaci," uvedl Labbadia.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Vander - Pasanen, Mertesacker, Naldo, Boenisch - Baumann - Frings, Vranješ - Özil - Rosenberg, Almeida
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
R. Adler - Castro, M. Friedrich, Henrique, Kadlec - Rolfes - R. Augusto, Vidal, Schwegler - Helmes, Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.30 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arminia Bielefeld - Energie Cottbus  (úterý 20:00)
V Bielefeldu bude k vidění duel dvou celků ze spodních pater tabulky, šestnáctá Arminia na domácí půdě přivítá poslední Energii Cottbus.

Arminia si o víkendu řádně zvedla sebevědomí, když získala bod na hřišti Schalke. Hrdinou zápasu byl brankář Dennis Eilhoff, jemuž se podařilo udržet čisté konto. "Ten výsledek nám pro nadcházející zápas dodá sebevědomí. Každopádně doufáme, že po tak těžkém zápase nebudeme nyní vyčerpaní, Energie je těžkým soupeřem. Ale budeme připraveni, pro výhru uděláme vše," hlásí domácí kouč Michael Frontzeck.

Bielefeld již čtyři kola nevyhrál, vedle týmu se nedaří ani Arturu Wichniarekovi. Polský kanonýr sice dal již šest branek, tu poslední však zaznamenal před měsícem. Frontzek nemá k dispozici kompletní kádr, hrát nemůže vykartovaný Jonas Kamper, na marodce jsou Rowen Fernandez, Andre Mijatovic a Oliver Kirch. Po zranění by se měl vrátit Rudiger Kauf.

Energie před měsícem senzačně vyhrála na hřišti Herthy a vypadalo to, že by se mohla odrazit k lepším zítřkům, něco podobného se ovšem nekonalo. Následovaly totiž tři porážky, ta domácí s Frankfurtem znamenala propad na samé dno bundesligové tabulky.

"Tento zápas pro nás bude velice důležitý. Je třeba hrát kompaktně a včas útočit," poodkryl cosi z taktiky Bojan Prasnikar. Tomu budou chybět zranění Mario Cvitanovic, Stanislav Angelov a Emil Jula, karetní trest si odpykává Igor Mitreski.
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Eilhoff - Lamey, N. Herzig, Bollmann, Schuler - Kučera, Kauf - Tesche, Halfar, C. Katongo - Wichniarek.
Energie Cottbus - pravděpodobná sestava:
Tremmel - Pavičevič, Kukielka, Radeljič, Cagdas - T. Rost - Rivič, Skela, Vasiljevič - Rangelov, B. Jelič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.25 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach  (úterý 20:00)
Víkend pomalu ani neutekl a už je tu další kolo Bundesligy. Tentokráté přivítají Vlci z Wolfsburgu Borussii M'Gladbach a bude to jistě zajímavý duel. Wolfsburg bude chtít úspěšně pokračovat v boji o příčky nejvyšší, Gladbach zase potvrdit výhru z minulého kola, která ho odlepila ze dne tabulky.

Vlci neměli daleko k výhře v Allianz Aréně, ale po nadějném vedení 2:0 se dostal ke slovu mistrovský Bayern a utkání otočil na konečných 2:4 z pohledu hostí. Kouč Felix Magath, bývalý lodivod zmiňovaného Bayernu, doufá, že jeho hráči odčiní tuto potupnou porážku. "Stále naše výkony nejsou stabilní. Jsme schopni předvést vynikající výkon, ale nejsme schopni ho dlohodobě podávat. Musíme na tom zapracovat," řekl Magath.

Úterní sok Wolfsburgu, Borussia M'Gladbach, zažívá hektické období. Jos Luhukay byl propuštěn a vrátil se starý známy, Hans Meyer. A s ním přišla i tolik kýžená výhra, když dokázal porazit 1:0 Karlsruhe. "Je to velmi zkušený trenér a Gladbach bude pod ním vysoce motivován, ale nebude to mít jednoduché," vyjádřil obavy kolega Magath.

Meyer na něj navazuje: "Je velmi důležité neztratit kontakt s kluby tesně před námi. Ale aby se nám podařilo hrát ve vyšších patrech tabulky, musíme hrát mnohem lépe. Hlavní, co se počítá, jsou tři body a je jedno, jak se získají."

Chybět mu budou Steve Gohouri (natažený stehenní sval) a Jan-Ingwer Callsen-Bracker (kotník), tedy dva stopeři. To jeho protěšek má k dispozici kompletní kádr, takže má jen příjemné starosti.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Riether, Ricardo Costa, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Hasebe, Santana - Misimovic - Grafite, Dzeko
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Heimeroth - Svärd, Kleine, Daems, Voigt - Alberman, Paauwe - Matmour, Bradley, Marin - Friend
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.00 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Karlsruher SC - Schalke 04  (úterý 20:00)
Ve vloženém kole Bundesligy se o návrat na místa zaručující Ligu mistrů pokusí vrátit favorizované Schalke, které kleslo v posledních kolech až na šesté místo. Ovšem houževnaté Karlsruhe se nebude na domácím hřišti chtít vzdát všech bodů a pokusí se dobrou defenzívou vydolovat alespoň bod.

Schalke kromě nejvyšší soutěže a národního poháru zaměstnává i Pohár UEFA, ve kterém se mu v současnosti daří rozhodně více, než na domácí scéně. První mač v základní skupině zvládlo na jedničku a tři body získané nad Paris SG jsou určitě cenné. Potěšující už ale jistě není víkendová remíza v Bundeslize, bod s Bielefeldem nestačí. Domácímu celku se nepodařilo vyhrát již čtyřikrát po sobě, a i když prohrál pouze jednou, propad na horší umístění je logický.

Karlsruhe je na tom s formou velmi podobně, tři prohry po sobě nevěští vůbec nic dobrého. Nejvíce mrzí určitě ta poslední z Mönchengladbachu, kdy podlehlo těsně 0:1. Všechny prohrané duely skončily vždy neúspěchem pouze o gól, potřebné je možná proto pouze štěstí. Podle statistiky by všechno nasvědčovalo remízovému klání 0:0, takhle se totiž na Wildparkstadionu hrálo ve vzájemném střetnutí třikrát po sobě.

Hostující trenér Edmund Becker bude postrádat pouze záložníka Michaela Mutzela, kterého trápí přitahovač svalu, jinak je kádr kompletní. Nicméně obránce Maik Franz varuje, že jeho celek musí co nejdříve zabrat, jinak totiž podle jeho slov může být pozdě: "Tři porážky v řadě nás musí přimět k tomu, abychom se probudili. Dlouho jsme neudělali nějaké pořádně body, situace ještě není v žádném případě kritická. Trápí nás sice zakončení, to však můžeme postupem času změnit."

Domácí marodka je stejně jako soupeřova celkem prázdná, avšak kvůli trestu se na trávník nedostanou Gustavo Varela a Christian Grossmuller, poraněné lýtko neumožní návrat ani Christianu Panderovi. Pozitivní zprávou je ovšem návrat beka Heika Westermanna, který by měl vyztužit již tak dobře pracující defenzívu. K zápasu se zajímavě vyjádřil jiný obránce, stoper Marcelo Bordon: "Nemůžeme naše malé trhliny zalepit okamžitě. Je pravdou, že potřebujeme vyhrávat, avšak to všechno může přijít, když budeme hrát dobrý fotbal. A já jsem velice šťastný, že tímto směrem pokračujeme i nadále."
Karlsruher SC - pravděpodobná sestava:
M. Miller - Celozzi, Sebastian, Franz, Eichner - Aduobe, Porcello - Freis, da Silva, Iashvili - Kennedy.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Höwedes, Bordon, Westermann - Jones, F. Ernst - Rakitič - Farfan, Halil Altintop - Kuranyi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.75 - 3.25 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfL Bochum - TSG Hoffenheim  (středa 20:00)
Zajímavý duel bude k vidění v středeční podvečer. Na stadion Bochumi dorazí lídr tabulky, TSG Hoffenheim. Tento klub, ještě před pár sezónami hrající regionální soutěž, se po devátém kole překvapipě vyhřívá na prvním místě Bundesligy a nutno poznamenat, že zcela zaslouženě.

Sice defenzivní činnost není předností tohoto mužstva, ale v ofenzivě mu to šlape náramně. Vždyť s číslem 24 v kolonce vstřelených branek je první v soutěži, stejně tak Vedad Ibiševič vévodí tabulce střelců. Minulé kolo si připsal již desátý zářez. Docela zajímavá bilance, když vezmeme v úvahu, že je zatím odehráno pouze devět kol, a nebýt účasti Obasiho na OH v Pekingu a zranění nejdražší letní posily Wellingtona, tak možná doteď sedí na lavičce.

Celé mužstvo je v euforii, a tak jí musí krotit sám trenér, bývalý lodivod Schalke Ralf Ragnick. Ten vůbec nepřemýšlí o konci sezóny, naopak je plně soustředěn na duel s Bochumí. Jeho svěřenci jsou neustále opěvování německým tiskem, proto Ragnick řiká: "Nejdůležitější je, aby hráči nevěřili tomu, co se o nich píše. Je to velmi nebezpečné v situaci, ve které se nyní nacházíme." Ke spokojenosti mu nechybí téměř nic, dokonce i kádr má kompletní.

To Bochum má zraněnou hned šestici hráčů: Matias Concha, Joel Epalle, Daniel Imhof, vahid Hashemian, Shinji Ono a hlavně nejlepší loňský střelec Bochumi, Stanislav Šesták. Ten si minulé kolo zranil prst na noze a bude chybět několik týdnů.

Trenér Bochumi Marcel Koller přiznává, že půjde o velmi těžký souboj. "Jsou ve velmi skvělé formě a předvádí skvělý fotbal. Jsou mladí a hladový po úspěších, kouč Ragnick odvádí perfektní práci. Jsou rozhodně favority na výhru tohoto zápasu."

Bochum zatím výsledkově tápe, zatím vyhrála jedno jediné utkání. "Musíme brát naši pozici, jaká je. Potřebujeme se zpět probojovat do poklidnějších vod tabulky.," uzavřel svojí řeč.
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Fernandes - Pfertzel, Maltritz, Yahia, C. Fuchs - O. Schröder, Dabrowski - Freier, Azaouagh, Grote - Sinan
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
D. Haas - Beck, Jaissle, Compper, Ibertsberger - Carlos Eduardo, Luis Gustavo, Salihovic - Obasi, Ibisevic, Ba
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.25 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hamburger SV - VfB Stuttgart  (středa 20:00)
Šlágr třetího celku se čtvrtým, dvou kandidátů na titul. Co jiného říci? Stuttgart i Hamburk jsou letošními účastníky poháru UEFA a budou se bude prát o prvenství. Domácí tým po dlouhodobém vedení v Budneslize klesl po posledním kole na třetí místo, naopak hosté poskočili po výhře na čtvrtou příčku.

Hamburk natěšen nezvládl víkendový duel na půdě Hoffenheimu, kde neuvěřitelně prohrál vysoko 0:3, domácí tým totiž vymazal všechny jejich silně stránky a naopak sám využil svých silných zbraní, jako rychlého a krásného zakončení. Stuttgart se ještě nezahřál úplně na provozní teplotu, střídá skvělé výkony s horšími. Důkazem je vysoká výhra nad Brémami 4:1, jenže poté nešťastné zaváhání v Hertě. Naposledy však výběr kouče Armina Veha získal povinné tři body nad Bochumí, teď ho ale čeká mnohem těžší oříšek.

Kouč Martin Jol se pravděpodobně vrátí k tradičnímu rozestavění se dvěma chorvatskými hroty Oličem a Petričem, které přinášelo úspěchy. Stuttgart se opět bude spoléhat na umění kanonýra Maria Goméze, který se ze sedmi trefami nachází na špici střelců celé soutěže. Většina vzájemných střetnutí končí velmi vysokými výsledky, loni si hosté dovezli potupnou porážku 4:1, v sezóně 2006/2007 tady však zvítězili 2:4 a přestřelka by se klidně mohla zrodit i dnes.

Hamburk chce s určitostí zapomenout na sobotní nezdar, avšak k duelu se ještě zpětně vrací kanonýr Mladen Petrič a hodně si věří na středeční klání: "V Hoffenheimu jsme selhali kompletně jako tým. Ale jsem si jistý, že se dostaneme zpátky nahoru a dalšímu soupeři ukážeme naši odvrácenou tvář."

Nicméně kouči Martinu Jolovi schází dlouhodobě důležité opory Thimothee Atouba (poraněná achilovka), Marcell Jansen (problémy se stehnem), Nigel de Jong (zraněné koleno), Paolo Guerrero (natržený lýtkový sval) a Romeo Castelen s Ericem-Maximem Choupo-Motingem (oba po operaci kolene). Jedinou pozitivní zprávou proto zůstává návrat brazilského špílmachra Thiaga Nevese, kterého již nebolí stehenní sval.

Kouče Armina Veha početná marodka až zas tak trápit nemusí, dlouhodobě na ni sice je Ludovic Magnin, Čech Jan Šimák a Yildiray Bastürk, jinak je ale tým kompletní. K předchozímu mači se ještě vrací Mario Goméz a upozorňuje, jaká je ve fotbale nejdůležitější věc: "Při výhře nad Bochumí jsme sice neodehráli pohledné klání, ale získali jsme tři body." Ke středečnímu sokovi se vyjádřil kouč Veh: "Hamburk je považován za kandidáta na první místo ve všech soutěžích. Jsou velmi dobří, nebude to lehké, hlavně se budou chtít probudit z porážky s Hoffenheimem," obává se sedmačtyřicetiletý štratég.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
F. Rost - Demel, Mathijsen, B. Reinhardt, J. Boateng - Jarolím, Benjamin - Pitroipa, Trochowski - Petrič, Olič.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Lehmann - Osorio, Tasci, Delpierre, Boka - Khedira, Hitzlsperger - Hilbert, Pardo - Gomez, Cacau.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.30 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
1. FC Köln - Borussia Dortmund  (středa 20:00)
Souboj dvou celků ze středu tabulky či souboj jednich z nejlepších fanoušků v Německu. Tak by se dalo stručně popsat utkání mezi 1. FC Köln a Borussií Dortmund, tedy celků, jimž před desátým kolem patřila jedenáctá, respektive osmá příčka.

Köln si bude chtít spravit náladu po pátečním derby s Leverkusenem, na jehož půdě Kozlové prohráli 0:2 a přetrhli tak tím svojí třízápasovou vítěznou šňůru. Celek z rýnské metropole tak nyní má na svém kontě třináct bodů a ještě zhruba tolik bych jich chtěl na podzim získat, alespoň tedy podle plánu svého kouče. "Před Vánocy chceme získat aspoň dvanáct bodů – čtyři vítěztví v osmi zápasech, to by mohlo být reálné. Naším cílem je získat do největší odstup od sestupové zóny," uvedl Christoph Daum.

Trenérská osobnost zároveň pronesla pár slov ke svému dnešnímu protějšku, Jürgenu Kloppovi. "Možná mi připomíná někoho z doby mých trenérských začátků. Ale já jsem byl mnohem více trpělivý a tyto dny jsem relaxoval. On nyní musí udělat další krok," řekl Daum, který má, až na dlouhodobě indisponované Özata a Ishiakua, k dispozici kompletní kádr.

Borussia má za sebou tři remízy v řadě. Poté, co hrála 1:1 s Hannoverem a 3:3 v Brémách, se výsledek 1:1 opakoval i v nedělním domácím zápase s Herthou a hráči BVB mají už nerozhodných výsledků dost. "Proti Kölnu chceme získat zpět body, které jsme ztratili doma proti Hertě," prohlásil záložník Florian Kringe a jeho kolega ze středové řady, kapitán Sebastian Kehl přitakává: Potřebujeme začít znovu vyhrávat. Pak se bude náš odstup od špičky zmenšovat."

Na RheinEnergieStadion vyběhne Dortmund zřejmě bez Jakuba Blaszczykowského, který v souboji s Berlíňany přišel ke zloměnině nosu. I když... "Chci rozhodně hrát," tvrdí polský reprezentant zvaný Kuba. "Už jsme objednali masku," dodal kouč Jürgen Klopp. Ten ve svých plánech musí najisto vynechat Dedého, Schmelzera a Sadrijaje.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Mondragon - Brečko, Geromel, Mohamad, Womé - Petit, Pezzoni - Vučičević, Antar, Ehret - Novaković
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Y.-P. Lee, Subotić, Hummels, Schmelzer - Kehl - Tinga, Kringe - Hajnal - Frei, Valdez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.20 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hertha BSC - Hannover 96  (středa 20:00)
Duel dvou lehce nadprůměrných celků, které by rády promluvily do bojů o pohárovou Evropu, uvidí Berlín. Šestá Hertha přivítá čtrnáctý Hannover, kterému se v hlavním městě daří pramálo, v historii zde zatím vyhrál pouze jedinkrát.

Již přes měsíc nepoznala pachuť porážky Hertha, která po vítězstvích v Leverkusenu a nad Stuttgartem poslední dva zápasy remizovala 1:1. Nejprve si tak vedla v Poháru UEFA na domácím hřišti proti Benfice, v neděli pak brala bod na hřišti Borussie Dortmund.

V týmu to ale i přes dobré výsledky zřejmě moc neklape, po neshodách mezi trenérem Favrem a Markem Pantelićem se na hřišti v Dortmundu Cícero a Chahed takřka pohádali o to, kdo bude zahrávat pokutový kop. "Bylo tu několik nedorozumění, nyní se ale nesmíme rozptylovat a musíme si dát pozor. Bundesliga je letos velmi vyrovnaná," prohlásil manažer Dieter Hoeneß.

Kouč Lucien Favre nebude mít k dispozici kvůli zraněním hned devět hráčů, jimiž jsou Fiedler, von Bergen, Lúcio, Ebert, Piszczek, Chermiti, Voronin, Hartmann a Riedel. Drobné zdravotní problémy mají i Lustenberger, Šimunič a Drobný, všichni tři by ale měli být minimálně na lavičce. "Jsem si jistý na 90 %, že budu schopen chytat," prohlásila jednička berlínského klubu Jaroslav Drobný.

Hannover má také na svém kontě sérii trvající více než měsíc, v tomto případě je to ale šňůra bez výhry. V posledních dvou zápasech hrál tým doma, proti dvěma silným celkům ale dokázal vybojovat pouze bod. Nejprve dostal nařezáno od Hoffenheimu (2:5), v sobotu pak hlavně díky skvělému výkonu brankáře Fromlowitze dokázal remizovat 1:1 s Brémami.

Trenér Dieter Hecking si přesto myslí, že jeho tým má za sebou dobré zápasy. "V Berlíně chceme potvrdit dobrou formu, či ji ještě vylepšit. Soupeře ale nepodceňujeme. Pro to, že je Hertha na tak dobré pozici, existuje nějaký důvod. Je velmi dobrá v útoku," prohlásil lodivod dolnosaského celku. Po zdravotní stránce na tom jeho tým také není nejlépe, chybějí Enke, Eggimann, Tarnat, Ismael a Rosenthal, za červenou kartu navíc pyká Bruggink.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Drobný - Chahed, A. Friedrich, Kaká, M. Stein - Lustenberger, Kačar - Nicu, Cícero - Raffael, Pantelić
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Fromlowitz - Cherundolo, Vinicius, Fahrenhorst, Rausch - Balitsch, C. Schulz - Krebs, S. Pinto, Huszti - Forssell
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.25 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov  (středa 20:00)
V 10. kole přivítá Eintracht Frankfurt tápajícího mistra Bayern Mnichov. Oba celky spojuje dosavadní průběh sezóny. Katastrofální začátek, ale lepšící se výsledky. Dokonce mají stejnou bodovou bilanci za posledních 5 zápasů: 2 výhry, dvě prohry a jedna remíza. A právě výhry v minulých dvou kolech katapitulovy jak Eintracht, tak Bayern výše v tabulce. Bayern zpět do boje o titul, Frankurt ze samotného dna.

V hlavním městě Bavorska panuje veselá nálada, klub drtivě porazil ambiciózní Wolfsburg a hlavně ukázal vnitřní sílu, když dokázal otočit z nepříznivého stavu 0:2 na konečných 4:2. Trenér Jürgen Klinsmann je přesvědčen, že vzrůstající formu potvrdí jeho svěřenci i ve středu. Bude to podle něj rozhodující zkouška ohněm.

Musíme pokračovat v naší vítězné sérii, abychom se dostali v tabulce tam, kam chceme. Frankfurt nebude žádný nazdárek, ale těžký protivník. Dokáži si představit, jak důležitý je pro ně každý bod a proto se zaměří spíše na defenzivu. Musíme proto rychle pracovat s balonem pohybu a hledat skulinky v jejich obraně," řekl Klinsmann.

Scházet mu budou Willy Sagnol, Hamit Altintop, Philipp Lahm a Luca Toni. To domácí mají rozlehlejší marodku. Kromě dlouhodobých marodů jako Christopher Preuss, Alexander Vasovski, Zlatan Bajramovič a Alexander Meier budou nově chybět Ioannis Amanaditis, Habib Bellaid, Chris a hlavně Benjamni Köhler, se dvěma góly nejlepší střelec týmu. K tomu se navíc v týdnu přidal japonský internacionál Junichi Inamoto, takže je vidět, že to nemá trenér Funkel vůbec lehké.

Přesto si nezoufá a svému týmu věří, že nějaký ten bodík z duelu s Bayernem vydoluje. "Vždy je nějaká šance, ale bude to velmi těžké. Každý musí podat svůj maximální výkon." Funkel rovněž věří, že se Bayern dříve či později znovu dostane na špici tabulky. "Nemám žádné pochyby, že to bude Bayern, kdo se na konci sezóny bude radovat z mistrovského titulu."
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - P. Ochs, Russ, Galindo, Spycher - M. Fink, Toski - Steinhöfer, Caio, Fenin - Liberopoulos
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Rensing - Oddo, Lucio, Demichelis, Lell - van Bommel, Zé Roberto - Schweinsteiger, Ribery - Klose, Podolski
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.80 - 3.85 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.TSG Hoffenheim961224:1419
2.Bayer Leverkusen960322:1118
3.Hamburger SV952215:1517
4.VfB Stuttgart951315:1016
5.Bayern Mnichov943220:1515
6.Hertha BSC943211:1015
7.Schalke 04935112:814
8.Borussia Dortmund935117:1514
9.VfL Wolfsburg934220:1613
10.Werder Brémy934223:2013
11.1. FC Köln94148:1113
12.Eintracht Frankfurt923410:149
13.Karlsruher SC93068:139
14.Hannover 96923410:179
15.VfL Bochum914412:157
16.Arminia Bielefeld914410:167
17.Borussia Mönchengladbach92169:177
18.Energie Cottbus91265:145

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Naa Bundeslize mi vlastně příjde nejzvláštnější a zároveń nejlepší to, že když hrajou týmy ze špičky tak je většinou přestřelka, za to všude jinde po Evropě je to většinou o dvou gólech.

Reagovat
smazaný uživatel

ve španělsku to taky není o dvou gólech...viz. Villareal - Atletico

Reagovat
smazaný uživatel

výjimka, většinou se to hraje hlavně s obranou (viz. chelsea - lpool) ale vlastně minulý rok Real taky pěkně sestřelil barcu...

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesliga je podle mýho nejzajímavější soutěž v Evropě, akorát že u nás má málo fanoušků.

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě je pro to snad nejtěžší pro brankáře...

Reagovat
Arne

Vidělste někdo teďkom Studio fotbal o BL a PL. To byla zase tragédie...

Reagovat
smazaný uživatel

ne co tam bylo?

Reagovat
Arne

Tak už vcelku tradiční kousky, jako třeba to, že za Bielefeld chytal Fährmann, že Frankfurt neměl před zápasem s Karlsruhe ani bod, apod. Já si to všechno nepamatuju, tohle byli takové dvě hlavní.

Pak si vlastně ještě vzpomínám na kritiku Vandera, kterej prej na Panathinaikosu chytal špatně, přitom Werder, stejně jako v sobotu, docela podržel.

Reagovat
smazaný uživatel

Vander teď předvádí lepší výkony než Wiese, ale nevim, jak by na tom byl s jedničkou na zádech...a chytat s laserem v obličeji taky neni nic lehkýho (panathinaikos....v BL to odnes fromlowitz...) jak tak koukam, tak to studio fotbal bych moh dělat sám a měl bych Xkrát kvalitnější pořad

Reagovat
Tomanatura

Bude hodně pěkný zápas Werder s Bayerem.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, jsem zvědavej, jestli dá víc gólů Helmes nebo celý brémy (doufam, že helmes...) BTW: už bude hrát Per ???

Reagovat
Arne

Kdybys četl preview, tak se tak blbě neptáš...

Reagovat
smazaný uživatel

nj, tak už to vim... ...preview si většinou přečtu jenom u FCB...

Reagovat
smazaný uživatel

chudák Eintracht, zase bez bodu (doufam a věřim)

Reagovat
irik

Sympatický výrok pana Funkela

Reagovat
smazaný uživatel

ikdyz vto moc nevěrim doufam ze Frankfurt zdola bayern

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze hoffenheim dnes vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele