Baník remizoval s Poznaní, Slovácko podlehlo Olympiakosu

08.07.2023, 21:33
Aktuality

Baník Ostrava na závěr soustředění v Polsku zachránil remízu 1:1 s Poznaní. Slovácko zahájilo herní kemp v Rakousku porážkou 1:2 s Olympiakosem Pireus. Mladá Boleslav v přípravě na novou sezonu doma s Vlašimí ztratila dvoubrankový náskok a nečekaně prohrála 2:3. Hradec Králové naopak jiného druholigového soupeře Táborsko porazil 3:0.

Lech Poznaň poslal do vedení v závěru prvního poločasu bývalý hráč Karviné nebo Plzně Adriel Ba Loua. Baník odpověděl až v 89. minutě zásluhou Matěje Šína. Slezané zakončili polské soustředění s bilancí dvou výher a remízy.

Olympiakos si v prvním dějství vytvořil náskok po dvou El Arabího trefách. Ve 49. minutě snížil Juroška, ale víc už Slovácko nezvládlo a v pátém přípravném utkání poprvé prohrálo. Mužstvo z Uherského Hradiště na soustředění ještě změří síly s druholigovým německým Kielem a rakouským mistrem Salcburkem.

Mladá Boleslav vedla na začátku druhé půle 2:0 po penaltě letní posily Matěje Pulkraba a brance Tomáše Ladry. Vlašim ale poté během 33 minut vstřelila tři góly, dva z nich dal Martin Šubert. Středočeši v přípravě pod novým trenérem Markem Kuličem poprvé prohráli, minule remizovali 4:4 s druholigovou Duklou.

O královéhradecké branky se v Písku postarali Daniel Vašulín a Jakub Rada z pokutových kopů, hlavou se prosadil Ladislav Krejčí. Bývalý reprezentant se za východočeský tým trefil poprvé od letního příchodu ze Sparty. "Votroci" v přípravě udrželi neporazitelnost.

Konfrontaci s druholigovým soupeřem zvládl vítězně i Zlín, který porazil Prostějov 2:1 po obratu v závěru. Za mužstvo trenéra Pavla Vrby skórovali Lukáš Hrdlička a Lukáš Bartošák z penalty. "Ševci" rovněž v letní přípravě ještě neprohráli.

Teplice v Modré zdolaly třetiligové Ústí nad Labem 2:1. Branky "Sklářů" zaznamenali po změně stran Jásir Muhammad a Abdallah Gning. Tepličtí i ve třetím přípravném duelu vyhráli o gól.

Pardubice proti druholigové Dukle neudržely poločasový náskok a prohrály 1:2. Branku Východočechů vstřelil Vojtěch Patrák, čerstvá akvizice ze Sparty. Prvoligový nováček z Karviné zvítězil nad Ružomberkem 1:0 díky zásahu Luckyho Ezeha z deváté minuty. České Budějovice na úvod soustředění v Rakousku podlehly Riedu 0:1.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

Výborně hoši. Julda vypadá super zatím. Jen tak dál!

Reagovat
Axelrose

A to tady o Olomouci není ani slovo ::Biograd::

Škoda že Juliš nechtěl do Pce, ale je mi jasné že nechtěl hrát o sestup a Zavřel by musel prodat polovinu kamionů, aby ho zaplatili Navíc faktor Jílek, s tím se mu myslím ,vždy dobře spolupracovalo.

Každopádně to pro vás bude určitě dobrá náhrada za Chytila

Reagovat
Sigma Olomouc

Dík

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele