14. kolo
09.12.2023 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Michael Gregoritsch (© AFP)

Gregoritsch nazul gólové kopačky i ve Wolfsburgu. Freiburg výhrou využil úpadku formy Vlků

Fotbalisté Wolfsburgu podlehli na vlastním hřišti ve 14. kole Bundesligy Freiburgu 0:1. Během celého utkání byl lepším týmem domácí celek, který však své největší příležitosti nedokázal vměstnat mezi tři tyče. Nakonec se tak hrdinou hostů stal opět Michael Gregoritsch, jenž se prosadil za poslední tři soutěžní duely už popáté. Vlci tak nedokázali zužitkovat dobrou domácí formu, naopak tým z Bádenska stále drží kontakt s týmy na pohárových pozicích. Český reprezentant působící v zeleno-bílém dresu Václav Černý sledoval utkání pouze z lavičky.

Navzdory propadu formy Wolfsburgu nadále platilo, že na vlastním stadionu dosud prohrál jediný zápas, a to se suverénním Leverkusenem. Do Volkswagen Areny už přitom zavítaly celky jako Frankfurt nebo naposledy Lipsko, které odjelo bez bodů po gólech Jonase Winda a Rogéria. Freiburg zatím exceloval zejména v Evropské lize, s hlavou vztyčenou ale mohl pohlížet i na situaci v Bundeslize, v níž nasbíral o dva body více než Vlci.

Ve městě automobilů ovšem začal lépe domácí celek. První šanci si po zakončení z první z hranice malého vápna připsal Mattias Svanberg, napálil však pouze břevno. Krátce nato střílel z obdobné pozice Yannick Gerhardt, ten zamířil do gólmanových rukavic. Freiburg nebyl daleko od skórování v 19. minutě, kdy Matthias Ginter z druhého dotyku zakončil jen vysoko nad branku. Největší šanci úvodního dějství si připsal ve 24. minutě Lovro Majer, kterému míč naservíroval před hranici malého vápna Joakim Maehle, chorvatský záložník však branku opět přestřelil.

Obraz utkání se nezměnil ani po změně stran. Lepším týmem byl stále Wolfsburg, jeho fotbalisté se ale nedokázali prosadit v závěrečné fázi. V 54. minutě zakončoval z první na bližší tyči Majer, nastřelil však pouze boční síť. Nakonec se tak po ojedinělé šanci mohli radovat hosté, když se v 74. minutě po několika hlavičkách dostal k míči osamocený Gregoritsch, který uklidil míč za gólmanova záda. Po inkasované brance sice stále dominovali Vlci, ani v závěru utkání ale nedokázali branku soupeře vážně ohrozit.

Freiburg tak oslavil už třetí soutěžní vítězství za sebou. V příštím kole přivítá 17. prosince Kolín nad Rýnem, Wolfsburg bude hrát o den dříve v Darmstadtu.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele