27. kolo
31.03.2024 19:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Oscar Vilhelmsson (© AFP)

Hofmannovo kladivo naděje Darmstadtu nezabilo. Bod v Bochumi zařídil bývalý cíl Slavie

Hráči Bochumi nezvládli důležité utkání 27. kola Bundesligy, když před vlastními příznivci remizovali s Darmstadtem 2:2. Ústřední postavou první hodiny záchranářského duelu se stal domácí útočník Philipp Hofmann, jenž v první půli z dorážky otevřel skóre a krátce po změně stran přidal hlavou druhý gól. Hosté však v 62. minutě zásluhou Tima Skarkeho snížili a konečnou dělbu bodů zařídil asi čtvrt hodiny před koncem Oscar Vilhelmsson, jenž byl v létě roku 2022 jednou nohou v pražské Slavii.

Hráče Bochumi čekal po čtyřech prohrách v řadě důležitý zápas v boji o záchranu. Na domácím hřišti totiž přivítali Darmstadt, který byl v tabulce beznadějně poslední. Hosté však stále měli naději na záchranu, byť jen velmi malou. Na barážovou 16. pozici totiž ztráceli před tímto kolem šest bodů. Vše ovšem nasvědčovalo jejich pádu do druhé ligy, neboť nevyhráli už 19 ligových klání po sobě.

Hosté otevřeli skóre už ve třetí minutě, kvůli těsnému ofsajdu byla však jejich radost předčasná. A tak se z první regulérní branky radovali domácí, když se po rohovém kopu dostal míč až k Hofmannovi, jenž ho z bezprostřední blízkosti nadvakrát dopravil do brány. Minutu před poločasem mohl nováček soutěže po menším zaváhání Manuela Riemanna vyrovnat, Skarke ovšem tuhle možnost nevyužil a mířil těsně vedle levé tyče.

Krátce po změně stran si na krásný centr naběhl Hofmann a hlavičkou k pravé tyči vstřelil svůj druhý gól v zápasu. V 62. minutě dokázal Darmstadt z ojedinělé šance snížit poté, co si mezi několika obránci zpracoval míč Skarke a zamířil přesně k pravé tyči. V 74. minutě mohl vrátit klid na kopačky domácích fotbalistů Takuma Asano, jeho pokus ovšem skvěle vyškrábl Marcel Schuhen. A tak přišel trest na druhé straně, když Vilhelmsson dokázal z úhlu propálit Riemanna a vyrovnal.

Bitva o záchranu tak nakonec vítěze nepoznala. Oba týmy sehrají další ligový zápas 6. dubna. Bochum se střetne s Kolínem, Darmstadt změří síly s Mohučí.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele