24. kolo
02.03.2024 15:30 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Bochum držela s Lipskem krok jen něco přes hodinu. Duel zlomily tři góly za čtyři minuty

Fotbalisté Lipska drtivým způsobem obrátili stav utkání 24. kola Bundesligy a vyhráli v Bochumi 4:1. Na brzké vedení Blau-Weiss odpověděl favorit přesně po půlhodině hry. Osudným časem pro domácí se pak stala 68. minuta, kdy Loïs Openda dokonal obrat a zejména rozvázal hostujícím fotbalistům nohy, což vyústilo v další dvě rychlé branky. Býci tak ve venkovním klání vyhráli poprvé od začátku prosince.

Hráči Bochumi se rychle vrátili nohama zpět na zem, když po výhře nad Bayernem inkasovali pětigólový debakl na hřišti Gladbachu. Tentokrát je navíc nečekal vůbec jednoduchý souboj, jelikož na jejich hřiště přijelo Lipsko. Býci se sice nenacházeli v ideální formě, pořád ovšem bojovali o pozice zajišťující Ligu mistrů.

Do utkání vstoupil výrazně lépe domácí celek, jenž se dostal do vedení již po sedmi minutách. Maximilian Wittek vyslal z přímého kopu střelu k pravé tyči, na kterou si Peter Gulácsi sice sáhnul, ale trestuhodně ji nechal propadnout za svá záda. Ve 14. minutě uspěl po rychlé akci se zakončením na bližší tyč Xavi Simons, jeho branka však byla posléze po konzultaci s videorozhodčím pro ofsajd odvolána. Regulérní gól vstřelilo Lipsko přesně po půlhodině hry. Konkrétně to byl Dani Olmo, který si kousek za vápnem posunul balon na střed a nechytatelně ho napálil k zadní tyči.

Druhé dějství dlouho žádnou vzrušující podívanou plnou skvělých fotbalových momentů nenabízelo. O to překvapivější bylo, když se fotbalisté Lipska dokázali mezi 68. a 72. minutou prosadit hned třikrát. Vše začal po přesné průnikové přihrávce Openda, který se trefil po třech minutách pobytu na trávníku. Na něj navázal Simons, jehož nástřel před bránu si smolně do vlastní sítě srazil Ivan Ordets. Čtyřiminutovku hrůzy pro Bochum dokonal Yussuf Poulsen, jenž nasměroval balon za záda Andrease Lutheho po další Simonsově akci. Bleskově mohl alespoň snížit Philipp Hofmann, jeho nebezpečná hlavička se však mezi tři tyče nevešla. V závěru utkání se ještě zbytečně nechal vyloučit Moritz Kwarteng a jen podtrhl bídný druhý poločas v podání Bochumi.

Lipsko tak na hřišti Bochumi uspělo a získalo tři důležité body. V příštím kole vyzve 9. března Darmstadt, Blau-Weiss změří o den později síly s Freiburgem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele