20. kolo
03.02.2024 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Bochumi (© AFP)

Bochum přišla o výhru nad Augsburgem až v závěrečném nastavení

Bochum ve 20. kole Bundesligy pouze remizovala s Augsburgem 1:1. I přes herní převahu a vedení, které skvělými nůžkami zařídil prvním gólem v ročníku Moritz Broschinski, obrana VfL v nastavení kapitulovala po penaltě Ermedina Demiroviče. Bavoři tak alespoň částečně vylepšili svou bilanci proti Bochumi, která je v předchozích šesti soutěžních zápasech hned čtyřikrát porazila. Celému duelu z lavičky hostů přihlížel i Tomáš Koubek.

Augsburg předvedl v minulém kole velmi dobrý výkon, když navzdory porážce v mnoha ohledech předčil mnichovský Bayern. Slušně se ve svém posledním zápase prezentovala také Bochum, jež více než hodinu odolávala Dortmundu. Po prohrách s giganty tak celky usilovaly o tříbodový zisk ve vzájemném klání, které při pohledu na tabulku slibovalo napínavou bitvu.

Důležité střetnutí odstartovali lépe domácí. Asistenci si málem připsal gólman Manuel Riemann. Ten ještě na vlastní polovině oslovil Patricka Osterhageho, jenž se dravě procpal až do pokutového území, ale svůj pokus namířil jen těsně vedle vzdálenější tyče. Ve 33. minutě přetavili Blau-Weiss územní převahu v kýženou trefu. Z velké části se o ni zasloužil Broschinski, který se po několika hlavičkových soubojích nejlépe zorientoval a nůžkami uklidil míč ve velkém stylu na místo určení.

Po změně stran nabídli útočné akce také Bavoři. Nebezpečný centr vyslal do vápna Jeffrey Gouweleeuw - ke svému adresátovi, kterým byl Demirovič, však míč nedoputoval. Kdyby se tak stalo, bosenský útočník by zakončoval z takřka stoprocentní pozice. Na druhé straně trestuhodně chyboval gólman Finn Dahmen a jeho laxní rozehrávku vystihl střídající Moritz-Broni Kwarteng. S nadějnou příležitostí si nicméně nedokázal poradit, a odmítl tak přidat uklidňující pojistku. V nastaveném čase dostali hosté možnost vyrovnat z pokutového kopu. K jeho exekuci se postavil Demirovič a s přehledem uklidil míč do Riemannova protipohybu.

Utkání tak skončilo remízou. Bochum čeká další zápas 10. února ve Frankfurtu, Augsburg ve stejný den vyzve Lipsko.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

To je sprostý! Potopit Bochum penaltou v nastavení. Kdo to pískal za inteligenta?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele