8. kolo
21.10.2023 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Stuttgartu (© AFP)

Guirassy zařídil Stuttgartu další výhru. Hořkou příchuť jí dal 14gólový kanonýr zraněním

Stuttgart zvítězil v osmém kole Bundesligy na hřišti Unionu Berlín 3:0. Vítězství hostům zařídil už v 16. minutě Serhou Guirassy, jenž ale chvíli nato musel kvůli svalovému zranění opustit hřiště. Domácí ale ani absenci nejlepšího střelce německé nejvyšší soutěže nedokázali zužitkovat v úspěšnou trefu a museli skousnout šestou ligovou porážku v řadě. Dalším brankám v síti svého týmu musel přihlížet český záložník Alex Král, jenž po lehkém zranění odehrál celý druhý poločas.

Jestli někdo potřeboval dvoutýdenní reprezentační přestávku, tak to byl Union Berlín. Ten totiž zažíval doslova hororové výsledky, když sedmkrát v řadě prohrál, přičemž pět proher bylo v domácí soutěži. Naopak Stuttgart byl jedním z největších překvapení ze všech pěti nejlepších lig, když se v posledních teplých dnech roku vyhříval na druhé příčce. Neskutečnými výkony k tomu přispíval Guirassy, jenž za sedm odehraných kol nastřílel fantastických 13 branek, což ho řadilo na bezkonkurenční první místo tabulky střelců.

Guinejský ostrostřelec dostál své pověsti hned v 16. minutě, kdy si naběhl na centr ideálních parametrů z dílny Anthonyho Rouaulta a prudkou hlavičkou pokořil Frederika Rönnowa. Ofenzivní možnosti klubu z východního Berlína následně výrazně zmrazilo střídání Guirassyho, který nemohl dále pokračovat z důvodu zranění zadního stehenního svalu. Nově příchozí Deniz Undav mohl na předchozí snažení svého kolegy z útoku úspěšně navázat, ale na zadní tyči jen těsně nedosáhl na propadnutý míč.

"Švábové" nepolevovali ve své aktivitě ani na startu druhého dějství a snažili se utkání co nejdříve rozhodnout. Ranou z hranice pokutového území se o to pokusil Jamie Leweling a jen těsně minul vzdálenější tyč. Ani po hodině hry se nesetkal Leweling s úspěchem. Mladý křídelník se objevil v gólové příležitosti, ale tváří v tvář Rönnowi selhal a napálil balon přímo do něj.

Svou chvilku slávy mohl vzápětí zaznamenat Král. Z hranice šestnáctky však český reprezentant poslal prudký projektil vysoko nad. V 81. minutě utekl domácí obraně Silas, lišácky si položil Rönnowa a v poklidu rozvlnil síť. Zmar Die Eisernen ještě v závěru dokonal hlavičkující Undav.

Union tak neprolomil černou sérii proher a doma opět nezískal ani bod. Oba celky sehrají další ligový duel 28. října. Eisern Union změří síly s Werderem Brémy, Stuttgart poté doma přivítá Hoffenheim.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Guirassy zařídí Stuttgartu titul. Už se těším na oslavy. Pak si ho můžou prodat kam chtějí...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele