23. kolo
24.02.2024 15:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Robin Gosens (© AFP)

Neobvyklé mezery v defenzivě stály Union tříbodový zisk s Heidenheimem

Union Berlín poprvé od poloviny prosince inkasoval v jednom utkání více než gól a ve 23. kole Bundesligy si připsal na vlastním stadionu bod za remízu 2:2 s Heidenheimem. Nováček soutěže již poněkolikáté v ročníku překvapil aktivním pojetím hry a brzkým vedením, do kterého jej poslal prvním zásahem v dresu hostů Nikola Dovedan. Domácí sice následně vývoj střetnutí otočili, jenže z výhry se neradovali, protože v 71. minutě vyrovnal Jan-Niklas Beste. Alex Král nastoupil do duelu až v 90. minutě.

Heidenheim se těšil ze série osmi zápasů v řadě bez porážky, poté však na jeho stadion přijel lídr z Leverkusenu a tuto šňůru přetrhl. Přesto nebyl v táboře nováčka čas na paniku, jelikož se nacházel v relativně klidném středu tabulky. Pozice v ní už tolik nestresovala ani příznivce Unionu. Ten se totiž po tragickém začátku sezony vzchopil a od sestupových příček ho dělilo osm bodů.

Přerušení úspěšné série nebylo na hostech výrazně znát, neboť se dokázali hned v úvodu utkání prosadit poté, co jeden z obránců červenobílých poslal odkopem do samostatného úniku Dovedana, jenž se v souboji jeden na jednoho nemýlil. Po obdržené brance sice klub z východního Berlína dominoval ve statistice držení míče, měl ale problémy dostat se do výraznějších příležitostí. Poprvé se mu to povedlo až ve 33. minutě, kdy se Danilho Doekhi probojoval k hlavičce po rohovém kopu, jeho pokus ovšem proletěl jen těsně vedle pravé tyče. V závěru první půle se nakonec svěřenci Urse Fischera prosadili, a to dokonce dvakrát. Nejprve se trefil Robin Gosens, když se k němu dostal odražený míč na úrovni penaltového puntíku. Obrat v první půli následně dokonal šťastnou tečí András Schäfer.

K prvnímu nebezpečnému zakončení ve druhém dějství se dostal Josip Juranovič, jenže jeho pokus z hranice velkého vápna pouze proletěl kolem levé tyče. O několik minut později se mohl na druhé straně hřiště prosadit Tim Kleindienst, hlavičkou však nemířil dostatečně přesně. V 71. minutě už byl klub z města Heidenheim an der Brenz úspěšnější. Beste využil výběhu domácího gólmana a šikovným lobem zařídil srovnání skóre.

Série bez venkovní porážky v podání Heidenheimu tak po remíze narostla na pět utkání v řadě. V příštím kole přivítá 2. března Frankfurt, na stadion Unionu přijede tentýž den Dortmund.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele