15. kolo
16.12.2023 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Wolfsburgu (© AFP)

Darmstadtu k bodům nepomohla ani dlouhá přesilovka. Venkovní trápení Wolfsburgu ukončil Majer

Hráči Darmstadtu navzdory dlouhé přesilovce podlehli v 15. kole německé Bundesligy na vlastním stadionu Wolfsburgu 0:1. Nováček soutěže se dostal do početní výhody už ve 27. minutě, kdy se po hloupé chybě nechal vyloučit francouzský stoper Maxence Lacroix. Jediný gól duelu ovšem zaznamenal po změně stran Lovro Majer, jenž druhou brankou v ročníku posunul svůj tým do horní poloviny tabulky a zároveň utnul šestizápasovou sérii proher Vlků na hřištích soupeřů. Český reprezentant Václav Černý do utkání nenastoupil.

Darmstadtu se zatím mezi německou elitou příliš nedařilo. V minulém kole prohrál s Heidenheimem 2:3 a zaznamenal sedmé ligové střetnutí v řadě bez vítězství, což byla série, která mu "pomohla" k pádu na úplné dno tabulky. Tentokrát jej čekal na domácí půdě duel s Wolfsburgem. Hosté se rovněž trápili, o čemž svědčila pouhá dvě vítězství z předešlých 10 klání.

Opatrný začátek zápasu nabídl první vážnější moment až ve 27. minutě, kdy Lacroix po vlastní chybě nedovoleně zastavil jednoho z útočníků domácích. Jelikož byl zároveň posledním hráčem svého týmu, dostal od hlavního rozhodčího rovnou červenou kartu a zamířil předčasně do sprch. Z následného přímého kopu pálil Fabian Schnellhardt, německý středopolař však mířil jen do připraveného gólmana Vlků. Ve 39. minutě mohl Darmstadt poslat do vedení Clemens Riedel, svou hlavičku nicméně nasměroval vysoko nad bránu.

Druhou polovinu začal paradoxně aktivněji oslabený Wolfsburg, který nicméně nedokázal proměnit žádnou ze svých slibných šancí. V 57. minutě zkusil z poloviny hřiště vypálit Yannick Gerhardt, Nechybělo moc a mohl z toho být gól zralý na Puskasovu cenu. Vlci se dočkali v 63. minutě, kdy se k odraženému míči dostal Majer a nekompromisně prostřelil Marcela Schuhena. V 76. minutě hosty dvěma skvělými zákroky zachránil Koen Casteels, který nejdříve vyrazil nepříjemnou střelu z dálky a následně zneškodnil i dorážku Luca Pfeiffera. Domácímu celku se i přes závěrečný nápor již srovnat nepovedlo.

Wolfsburg tak prolomil své trápení a ze zápasu si odnesl tři body. V následujícím kole jej ovšem nečeká jednoduchý úkol, jelikož se 20. prosince střetne s Bayernem. Darmstadt změří o den dříve síly s Hoffenheimem.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele