24. kolo
02.03.2024 15:30 CET
0 : 6
(0:5)

Reportáž

Phillip Tietz (© AFP)

Vysoká efektivita Augsburgu vyústila v pětigólový poločas snů

Fotbalisté Augsburgu smetli ve 24. kole Bundesligy Darmstadt na jeho hřišti 6:0. Hotovo bylo již před půlhodinou hry, hosté totiž nasázeli během 29 minut pět gólů. Rychleji se přitom v historii soutěže dostaly do tak luxusního vedení jen dva celky, a to Freiburg před třemi lety a Gladbach v roce 1984. Dvěma přesnými zásahy se blýskl kapitán Ermedin Demirovič, jenž se v tabulce ligových střelců posunul na čtvrtou příčku. Stejným počtem branek přispěl i Phillip Tietz, který do kádru hostů zamířil před sezonou právě z Darmstadtu.

Die Lilien sice zapsali v nedávné době cenné remízy ze hřišť soupeřů, jenže před svými fanoušky posbírali z posledních devíti duelů pouhé dva body. To bylo příčinou toho, proč se nováček čím dál více blížil návratu do 2. Bundesligy, jelikož s jednoznačně nejhorší obranou soutěže uzavíral tabulku. Její dolní polovina byla ovšem velmi vyrovnaná a součástí této skupiny týmů byl i Augsburg, jenž naposledy zdolal po obratu Freiburg.

Utkání začalo pro domácí katastrofálně, když Jannik Müller hned ve druhé minutě svou nepřesnou rozehrávkou doslova namazal na gól do odkryté sítě Tietzovi. Od té chvíle už se domácí fotbalisté vezli. Druhou branku Bavorů vstřelil po pěkné narážečce svých spoluhráčů Fredrik Jensen. Festivalu chyb obrany Darmstadtu se zúčastnil také Demirovič, po jeho gólu na 3:0 navíc spustili fanoušci pískot. Vzápětí lovil Marcel Schuhen míč ze sítě už počtvrté, když Rubén Vargas nekompromisně vymetl šibenici ranou na přední tyč. Aby toho nebylo málo, tak ve 29. minutě zakončil další jednoduchou kombinaci přesnou přízemní střelou Demirovič a domácí byli na ručník.

Vzhledem ke skóre nastoupily oba celky do druhé půle v poněkud vlažném tempu. V 59. minutě mohl z pohledu Die Lilien korigovat stav Luca Pfeiffer, jenž se vyšplhal na centr ze strany, jeho hlavička ale našla pouze rukavice připraveného Finna Dahmena. Čestný zásah domácích mohl zaznamenat střídající Fabio Torsiello, než si však stihl balon v dobré pozici naštelovat na střelu, ukopl mu ho jeden z obránců. Poslední slovo měli opět hosté, když v 84. minutě zužitkoval Tietz dlouhý pas za defenzivní linii od Arneho Engelse, a stanovil tak konečné skóre zápasu.

Augsburg soupeři oplatil říjnovou porážku a zapsal do tabulky tři body. V příštím kole přivítá 9. března Heidenheim, Darmstadt se tentýž den představí v Lipsku.

Autor: Livesport.cz / Petr Krištof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele