20. kolo
03.02.2024 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Nathan Tella (© AFP)

Hložek při výhře Leverkusenu zlomil bundesligový rekord

Leverkusen porazil ve 20. kole Bundesligy Darmstadt 2:0. O výhře hostů rozhodl dvěma góly napříč poločasy Nathan Tella, díky němuž Bayer zůstal na první pozici v tabulce. Z českého tria nastoupil v základní sestavě pouze Adam Hložek, jenž po vystřídání v nastaveném čase stanovil nový rekord soutěže, jelikož ani ve svém 46. startu mezi německou elitou neodehrál celý zápas.

Lídr tabulky z Leverkusenu v minulém kole zažil něco málo vídaného, když teprve podruhé v této sezoně před vlastními fanoušky ztratil. Od té doby se navíc vyrojily hojné spekulace kolem Xabiho Alonsa a jeho možném odchodu do Liverpoolu. Sám lodivod tyto zvěsti vyvrátil se slovy, že se momentálně stoprocentně soustředí na práci v Německu. Další překážkou pro charismatického Španěla v cestě za vysněným titulem byl Darmstadt, který od října v lize nevyhrál.

Od dotěrné defenzivy domácích se dokázal po čtvrthodině hry odpoutat Hložek, jenž z hloubi pokutového území nasměroval míč kousek od pravé tyče. Na druhé straně prověřil gólmana Lukáše Hradeckého rychlou střelou z otočky Luca Pfeiffer. Ve 33. minutě využil volný prostor na pravé části vápna Tella, který se prosadil přesnou hlavičkou k tyči. V závěru poločasu se Bayer dostal do nadějného přečíslení, to ovšem skončilo uspěchanou ranou Floriana Wirtze.

Po změně stran se 20letý Němec ocitl v roli asistenta, když přesným pasem našel neobsazeného Tellu, který po pumelici z úhlu oslavil druhý zásah v utkání. Leverkusen se poté nehnal bezhlavě do útoku a snažil se spíše kombinovat na své polovině hřiště. Po sérii přihrávek hostů se v šestnáctce dostal ke střele Hložek, napálil však pouze stínícího obránce.

Leverkusen tedy neponechal nic náhodě a ze hřiště posledního týmu si odvezl povinné tři body. Nyní již bude upínat zraky k největšímu zápasu sezony, v němž 10. února vyzve doma Bayern Mnichov. Darmstadt ve stejný den zavítá do Mönchengladbachu.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

lamač rekordů, výborně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele