13. kolo
01.12.2023 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Davie Selke (© AFP)

Nejhorší ligová ofenziva se vzepřela své pověsti. Darmstadt položil útočník s českými kořeny

Darmstadt padl ve 13. kole Bundesligy v domácím duelu s Kolínem 0:1. Hosté, kteří do Hesenska přijížděli v roli nejméně skórujícího celku soutěže, tuto vizitku dlouho potvrzovali, neboť si za necelou hodinu hry nevytvořili prakticky žádnou příležitost. V 60. minutě se však prosadili, když se trefil Davie Selke. Útočník, který by díky původu matky mohl teoreticky reprezentovat Česko, tak navázal na poslední venkovní duel s Bochumí, v němž svému týmu zajistil bod.

Na vítěznou minisérii ze začátku října již padl prach a Darmstadt aktuálně čekal na výhru už pět zápasů. Tentokrát však opět mohl využít služeb své dlouholeté brankářské jedničky Marcela Schuhena. Ve Freiburgu za něj solidně zaskočil Alexander Brunst, jenž se debutu v Bundeslize dočkal navzdory tomu, že ještě ve dvanácti letech nedokázal chytit míč, jelikož se narodil s nulovou jemnou i hrubou motorikou. Domácímu celku přesto náležela role nejhůře bránícího týmu, což přijel prověřit poslední Kolín.

Utkání začalo navzdory předzápasovým statistikám ve vysokém tempu. Oba celky se střídaly v rychlých útocích, ani jeden z nich však nevedl k přímému ohrožení soupeřovy brány. Ve 23. minutě přišla první komplikace pro domácího kouče Terstena Lieberknechta, neboť tradiční člen základní sestavy Marvin Mehlem byl po tvrdém souboji nucen střídat. Zbytek první půle se taktéž obešel bez jediné střely mezi tři tyče a hráči odcházeli do kabin za bezbrankového stavu.

Druhý poločas už na rozdíl od toho prvního přinesl divácky zajímavé situace. V 55. minutě se po rychlém protiútoku domácích dostal do gólové příležitosti Tim Skarke, svůj výpad po levé straně však zakončil těsně vedle vzdálenější tyče. Dvě minuty nato se na druhé straně zkoušel prosadit Dejan Ljubičić, jeho ránu ale pohotově vytěsnil Schuhen.

Tlak hostů vyvrcholil v 60. minutě, kdy se nejhorší útok soutěže konečně prosadil. Davie Selke využil po rohovém kopu lehké teče domácího hráče a z nebezpečného prostoru uklidil míč do sítě. Po šesti minutách mohl být náskok Kozlů dvojnásobný, branku Lucy Waldschmidta ale překazil ofsajd.

Duel týmů z nejnižších pater tabulky však dovedl i přesto do vítězného konce Kolín. Ten v příštím kole přivítá 10. prosince Mohuč, Darmstadt se o den dříve představí na hřišti Heidenheimu.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele