4. kolo
16.09.2023 15:30 CET
2 : 4
(2:1)

Reportáž

Mats Hummels (© AFP)

Obávaný hlavičkář znovu dostál své pověsti. Dortmund se do ligového kolotoče vrátil vítězně

Hráči Dortmundu vyhráli ve čtvrtém kole Bundesligy na půdě Freiburgu 4:2. Hostující fanoušci nečekali na gólovou radost příliš dlouho, neboť už v 11. minutě poslal Borussii do vedení důraznou hlavičkou urostlý stoper Mats Hummels. Bádenský celek ještě před ochodem do šaten ukázal, že centry má také natrénované, když duel v dlouhém nastavení první půle otočil. Po změně stran však utekl obráncům Donyell Malen, který svou čtvrtou soutěžní brankou v probíhající sezoně vystřelil hostům naději. V závěru utkání dohrával Freiburg s červenou kartou, čehož využil hrdina Hummels a svým druhým střeleckým zápisem rozhodl.

Po remízovém utkání s Bochumí ztratil Dortmund body i s Heidenheimem. Stalo se tak jen chvíli po skončení přestupového okna, a Borussia tak musela dál spoléhat na stávající kádr. Mezi fanoušky i experty ovšem hlasitě zazníval názor, že by měl do klubu na úkor trenéra Edina Terziče přijít Julian Nagelsmann, jehož služby si ale možná vyžádá německá reprezentace. Kouč s chorvatskými kořeny každopádně potřeboval od svých svěřenců zlepšený herní projev, jelikož s dosavadními výkony by na lavičce dlouho nezůstal.

Úvod utkání patřil hostujícímu celku, když vybojoval několik rohových kopů v řadě. Při jednom z nich si nejlepší pozici ve vápně našel Hummels, na jehož prudkou hlavičku brankář Noah Atubolu nedosáhl. O vyrovnání se pokusil Roland Sallai, ale do jeho prudké rány skočil jeden z obránců a zblokoval ji. Po půlhodině hry nebyl daleko od radosti Philipp Lienhart, neboť jeho projektil zamířil do levé tyče. Útočné snahy bádenského celku se vyplatily v samém závěru poločasu hned dvakrát. Povedené ukázky hlaviček ukázali Lucas Höler a po něm Nicolas Hofler, když si oba výborně naskočili na centrované balony a otočili stav utkání.

Hráči Dortmundu nechtěli odejít s prázdnou a druhou půli začali velmi aktivně. V 54. minutě propadl míč za jednoho z obránců a Julian Brandt běžel ze strany sám na bránu, kterou ovšem střelecky neohrozil, neboť jeho pokus proplul vedle levé tyče. Mnohem lépe si vedl Malen, jenž ze stejné pozice zamířil přesně a prostřelil Atubolua. Komplikace v závěru utkání přišla pro tým z Bádenska, když předčasně ze hřiště zamířil Hofler po nebezpečném zákroku, za který si vysloužil červenou kartu. Černožlutí výhody využili vzápětí hned dvakrát. Nejprve se po zmatcích před bránou dostal k míči Hummels a svým druhým gólem v utkání rozhodl. Po něm se ještě prudkou ranou prosadil Marco Reus.

Borussia tak utnula výsledkovou krizi a odvezla si všechny body. V příštím kole se utká 23. září s Wolfsburgem, Bádenský celek se o den později střetne s Frankfurtem.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele