15. kolo
17.12.2023 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Michael Gregoritsch (© AFP)

Gregoritsche famózní forma neopouští. Kolínu pokazilo duel ve Freiburgu hloupé vyloučení

Freiburg zvítězil na domácí půdě v 15. kole německé Bundesligy nad Kolínem 2:0. Utkání, které v prvním poločase stejně jako na řadě dalších stadionů poznamenaly protesty fanoušků proti fotbalové asociaci, výrazně ovlivnilo vyloučení Jeffa Chabota. Hosté totiž v oslabení nestačili soupeři vzdorovat, čehož využil Michael Gregoritsch, jenž se trefil pošesté z posledních pěti soutěžních střetnutí.

Den před losem další fáze Evropské ligy, do jehož osudí se probojoval také Freiburg, čekal tento celek z Bádenska duel s Kolínem. Ten na rozdíl od tragického startu sezony začal sbírat body, a ačkoliv v předchozích pěti ligových duelech vždy skóroval maximálně jednou, k porážce ho to přivedlo pouze proti Bayernu. Ofenziva nebyla výkladní skříní ani v podání domácích, když jejich gólový průměr na utkání jen lehce přesahoval jednu branku. V obou prosincových kláních jim ale právě jeden přesný zásah stačil k výhře.

První šance přišla v 10. minutě, kdy Jan Thielmann předvedl dobré zpracování, avšak jeho střela postrádala razanci společně s přesností. Utkání od začátku probíhalo v napjaté atmosféře a kvůli bouřlivým fanouškům a jejich vhazování předmětů na hřiště se dokonce dočkalo přerušení. Po restartu přišel technický pokus Vincenza Grifa, ale proti se prezentoval jistým zákrokem Marvin Schwäbe. O chvíli později pálil z podobného místa italský útočník znovu, avšak i tentokrát mířil jen kousek od pravé tyče.

Na začátku druhého poločasu se domácí dožadovali po tvrdém zákroku penalty, ovšem neúspěšně. Velká komplikace přišla pro Die Geissböcke v 62. minutě, protože byl po druhé žluté kartě vyloučen Chabot. Do dobré šance se poté přesto dostali oslabení hosté, avšak na jejím konci stál střídající Mark Uth, který branku o kousek minul. V 72. minutě slavil bádenský celek. Přetažený centr se odrazil na malé vápno, kam se probojoval Gregoritsch a poslal míč za záda brankáře. Sedm minut před koncem dostal přihrávku na svou levačku opět 29letý kanonýr, ale tentokrát ze středu vápna druhý gól nepřidal. V nastaveném čase navýšil skóre hlavičkou po načechraném centru Roland Sallai.

Kolín si tak z dlouhodobě neoblíbeného stadionu neodvezl ani bod. V příštím kole se 20. prosince představí na hřišti Unionu Berlín, Freiburg bude hrát tentýž den v Heidenheimu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele