29. kolo
13.04.2024 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Benjamin Šeško (© AFP)

Wolfsburg po fiasku v Lipsku hazarduje s ligovou příslušností

Hráči Lipska vyhráli ve 29. kole Bundesligy na vlastní půdě nad nevyzpytatelným Wolfsburgem 3:0, a zaznamenali tak již páté čisté konto z domácích ligových střetnutí po sobě. Pozice zajišťující účast v Lize mistrů pojistil Býkům gólem po efektní otočce Dani Olmo, na kterého navázal přesným zásahem Benjamin Šeško. Tým z města automobilů, v jehož dresu se tentokrát nepředstavil Václav Černý, tak má po další porážce náskok pouhých dvou bodů na barážové příčky.

Lipsko se mohlo po vypadnutí z Ligy mistrů plně soustředit na boj o top čtyřku. To se mu zatím dařilo, jelikož neprohrálo už pět ligových duelů v řadě, přičemž naposledy rozstřílelo Freiburg čtyřmi góly. O poznání hůře na tom byl Wolfsburg, který sice po výměně trenéra uspěl na hřišti Brém, poté ovšem přišel domácí pád s Gladbachem. Z posledních 13 utkání tak Vlci získali tři body jen jednou a stále se topili v dolní polovině tabulky.

Tam se je snažil ukotvit také Olmo, který se za hranicí půlkruhu skvěle obtočil kolem Cédrica Zesigera a přímým nártem trefil míč milimetrově přesně k pravé tyči. Olmo byl aktivní i nadále. Riskantní přihrávkou vyslal na zteč Šeška, toho ale zradilo zpracování a nadějná příležitost byla ta tam. Následně se hra poněkud rozkouskovala a hráči si pomáhali ostrými fauly, což hlavní sudí řešil nekompromisně, když byl v prvním dějství nucen rozdat čtyři žluté kartonky.

Krátce po změně stran se prezentovali domácí rychlým protiútokem, který táhl po levé straně Šeško. Slovinský kanonýr periferně kontroloval hru a velmi dobře věděl, že mu přes osu hřiště nabíhá osamocený Olmo. Přihrávka na španělského křídelníka ale nakonec nedoputovala, protože se do ní vložil Pavao Pervan a pohotovým zákrokem sebral Olmovi jasný gól. V 68. minutě vyvezl balon na útočnou polovinu Xavi Simons, aby jej posléze šajtlí posunul na připraveného Šeška, jenž placírkou obstřelil bezmocného Pervana. V závěru se inspiroval Olmovou otočkou z prvního dějství také Loïs Openda. Ten si po jeho vzoru na hranici šestnáctky pokryl míč před dotírajícím Sebastianem Bornauwem a následně jej namířil přesně k tyči mimo dosah Pervana.

Lipsko tak potvrdilo dobrou formu a získalo další tři body. Oba celky sehrají následující ligový zápas 20. dubna. Býci se utkají s Heidenheimem, Vlci změří síly s Bochumí.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele