17. kolo
13.01.2024 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Exequiel Palacios (© AFP)

Leverkusenu v čele s českým tandemem zachránil vítězství pozdním gólem Palacios

Leverkusen zvládl utkání 17. kola Bundesligy, v němž porazil Augsburg těsně 1:0. Domácí si vytvořili značnou převahu, kterou dlouho nemohli proměnit v kýženou branku. Ta však nakonec přišla v 94. minutě, kdy se prosadil Exequiel Palacios. Lídr soutěže tak po třetí ligové výhře v řadě zůstává od startu sezony stále neporažený, přičemž si zároveň navýšil náskok na druhý Bayern na čtyři body. Z Čechů se na trávníku objevili Adam Hložek a Patrik Schick, kteří nastoupili v útoku od první minuty. První jmenovaný střídal po hodině hry.

S absencí několika opor se kvůli Africkému poháru v Leverkusenu počítalo, Victor Boniface na něj však nakonec neodjel, jelikož se zranil a chybět by měl až do dubna. Svou důležitost pro tým tak toužila prokázat česká útočná dvojice, která se už blýskla v přátelském utkání proti Venezii. V Augsburgu kvitovali několik týdnů bez fotbalu, před zimní pauzou totiž Bavoři táhli třízápasovou sérii bez výhry.

Úvodní půlhodina se nesla ve znamení nadějných šancích na obou stranách. Blíže ke gólu ale přece jen měli hráči Bayeru, především díky dalekonosné ráně, kterou bez váhání vyslal Alejandro Grimaldo. K jeho smůle ovšem pouze orazítkovala břevno soupeřovy branky. Následně se na na úrovni penaltového puntíku dostal k hlavičce nikým nehlídaný Schick, svůj pokus ale poslal přímo do rukavic připraveného Finna Dahmena. A tak i přes dobrý výkon šli kvůli nevyužitým šancím svěřenci trenéra Xabiho Alonsa do kabin za bezgólového stavu.

Druhé dějství pokračovalo ve stejném stylu, když průběh diktovali především hosté. U několika nadějných příležitostí sehrál dílčí roli i v základní sestavě Leverkusenu debutující Hložek. Bohužel ale akce českého reprezentanta většinou končily pouze zklamaným ukrytím hlavy v náručí.

V 72. minutě o sobě dal vědět také Augsburg, když se dokázal prosadit Phillip Tietz. Radost z otevření skóre mu ale po zásahu videorozhodčího sebralo odhalené ofsajdové postavení. Poté následovalo dlouhé dobývání soupeřova obranného bloku, které přineslo ovoce až v nastavení. Vítězným gólem se vyznamenal Palacios, který po centrované přihrávce zůstal ve vápně nikým nehlídaný a propálil míč do sítě.

Lídr tabulky tak do nového kalendářního roku vykročil vítězstvím. V příštím kole se představí 20. ledna v Lipsku, Augsburg bude hrát o den později v Mönchengladbachu.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele