27. kolo
30.03.2024 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Marco Rose (© AFP)

Zentner udržel Býky z Lipska na uzdě a po ostudné prohře podruhé v řadě neinkasoval

Fotbalisté Lipska remizovali ve 27. kole Bundesligy na vlastním stadionu s Mohučí 0:0. Obrovský tlak Býků odrážel především skvěle chytající brankář Robin Zentner, který po ostudném debaklu 1:8 s Bayernem udržel čisté konto ve druhém duelu za sebou. Die Nullfünfer bodový zisk se čtvrtým týmem soutěže jistě potěšil, stále se však nevymanili z barážové 16. příčky.

Ještě donedávna proměnlivá forma Červených býků se v posledních duelech ustálila a celek z východního Německa se nacházel pouhý bod za nejlepší čtyřkou. Navíc se pyšnil výbornou bilancí na svém trávníku, kde mohl poprvé od roku 2018 zaznamenat čtyři po sobě jdoucí výhry s čistým kontem. K tomu mu přijel dělat společnost ideální soupeř, Mohuč totiž oplývala vůbec nejhorší venkovní bilancí v lize.

Lipsko sice od úvodního hvizdu na trávníku výrazně dominovalo, těžko však hledalo možnosti k přímému ohrožení hostující branky. Po půlhodině hry přišla největší šance, když Loïs Openda zakončoval zblízka hlavou, gólman Zentner ovšem pokus famózně vyrazil. V závěru prvního poločasu se belgickému forvardovi povedlo skórovat, rozhodčí ovšem branku ihned zneplatnil kvůli ofsajdu.

Zentner pokračoval v bravurních výkonech i po návratu z kabin. Nejprve zneškodnil dobře mířenou střelu Kevina Kampla a před hodinou hry si poradil i s hlavičkou Daniho Olma z bezprostřední blízkosti. Španělský křídelník zahrozil také v 72. minutě, kdy jeho skrytá střela těsně minula levou tyč. Na druhé straně se do ojedinělé šance Mohuče propracoval Jonathan Burkardt, který ovšem při svém jubilejním 100. bundesligovém startu zamířil příliš vysoko.

Lipsko tedy zlepšené výsledky po reprezentační přestávce nepotvrdilo a doma ztratilo poprvé od ledna body. V dalším kole jej čeká 6. dubna venku Freiburg, Mohuč ve stejný den přivítá Darmstadt.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele