17. kolo
14.01.2024 17:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Robin Hack a Alassane Pléa (© AFP)

Stuttgart se ze zásahů Hacka do obranného systému nevzpamatoval

Hráči Gladbachu vyhráli v 17. kole Bundesligy na vlastní půdě nad rozjetým Stuttgartem 3:1, a prodloužili tak domácí sérii bez prohry na osm soutěžních střetnutí po sobě. Lví podíl měl na tomto úspěchu dvougólový Robin Hack, přičemž útočníkův zásah po necelé půlminutě od úvodního hvizdu byl jeho vůbec prvním ligovým v dresu Hříbat. Letní posila z Bielefeldu se v základní sestavě objevila i díky absenci Tomáše Čvančary.

Výsledky Stuttgartu z podzimní fáze sezony budily údiv, otázkou však bylo, jak si poradí s odlivem několika důležitých hráčů na Africký či Asijský pohár. Nejvýraznější absencí byl bezesporu 17gólový Serhou Guirassy. Gladbach sice přezimoval až na 12. příčce, sebevědomí mu ale dodávala forma na domácím stadionu, kde neprohrál v sedmi soutěžních duelech v řadě.

Namlsaní příznivci Die Fohlen se mohli těšit z raketového vstupu svého týmu do utkání. Rocco Reitz vypíchl míč u postranní čáry, naservíroval jej Hackovi přímo do běhu, ten z ostrého úhlu zamířil na zadní tyč a úspěšně rozvlnil síť. V 19. minutě udeřil Hack podruhé. Výbornou práci odvedl Alassane Pléa, jenž svého kolegu oslovil dobře načasovanou přihrávkou mezi dva stopery a německý křídelník zkušeně zakončil kolem nohou Alexandera Nübela. Varování pro defenzivu Hříbat vystavil po laciné ztrátě Juliana Weigla doposud neviditelný Deniz Undav. Ten ale nepotvrdil pověst střelce a orazítkoval pouze tyč.

Po změně stran měl k narušení stávajícího stavu blízko opět Undav, jenž se prodral k zakončení po rohovém kopu, avšak jeho volej vykryl fantastickým zákrokem Moritz Nicolas. O pár minut později vyrobil zápletku Josha Vagnoman, který těžil z přiťuknutí střídajícího Jamieho Lewelinga a obstřelem na zadní tyč zaznamenal svůj první ligový gól v sezoně. I přesto, že Borussia tahala ve druhém dějství za kratší konec, mohl přidat pojistku Jordan Siebatcheu. Střílený centr Nathana Ngoumoua nicméně nedokázal patičkou usměrnit mezi tři tyče. Siebatcheu se nakonec dočkal a v nastaveném čase z dorážky upravil konečný stav utkání.

Úvodní povánoční kolo Bundesligy tak zakončilo vítězství Mönchengladbachu. Ten v příštím duelu přivítá 21. ledna Augsburg, Stuttgart bude hrát o den dříve v Bochumi.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele