2. kolo
26.08.2023 18:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Oslavy hráčů Leverkusenu (© AFP)

Obrana Gladbachu si vzala proti Leverkusenu volno. "Hříbata" rozcupoval Hložkův konkurent

Leverkusen ve druhém kole Bundesligy přehrál Mönchengladbach 3:0 a potvrdil skvělý vstup do sezony. Nevýrazného Tomáše Čvančaru v útoku domácích zastínil na druhé straně Victor Boniface, který využil jednu z mnoha šancí v první půli a druhý zásah přidal po pauze. Kvůli skvělému výkonu svého konkurenta se tak Adam Hložek na hřiště podíval až v 81. minutě, Matěj Kovář strávil celý zápas mezi náhradníky.

Souboj dvou ofenzivních celků s ambicemi na umístění na předních příčkách tabulky zápas předurčoval k atraktivní podívané. Vždyť Leverkusen přehrál v úvodním kole Lipsko 3:2 a Gladbach se po hektickém závěru s Augsburgem radoval alespoň z bodu za remízu 4:4. Velkou roli sehrál v tomto utkání Čvančara, jenž vstřelil za Borussii dvě branky a zaznamenal skvělý vstup do nového angažmá. Současně však utrpěl zranění nohy, i přes to na hrotu útoku v duelu s Bayerem nechyběl.

Devátá minuta utkání nabídla divákům v Borussia-Parku první příležitost, a to na straně hostů. Florian Wirtz připravil míč pro Boniface, jehož přízemní střela skončila kvůli lehké teči vedle. Stejný hráč zahrozil o šest minut později, kdy si šikovně prohodil balon mezi nohama Ko Itakury, následně už však nedokázal překonat Jonase Omlina. Do třetice všeho dobrého už to nigerijskému útočníkovi vyšlo. V 18. minutě mu sklepl míč Alejandro Grimaldo a Boniface hlavičkou na bližší tyč rozvlnil síť.

"Hříbata" byla prakticky celý poločas pod velkým tlakem, přesto však mohlo být tři minuty před pauzou srovnáno. Franck Honorat hledal před Lukášem Hradeckým osamoceného Čvančaru, tomu ovšem nevyšel krok a se zakončením si vůbec nepotykal. Naopak na druhé straně se po přiťuknutí od Jonase Hofmanna dostal uvnitř vápna k ráně Jonathan Tah, který prostřelil hradbu těl před sebou a v nastavení poslal Farmaceuty do dvougólového vedení.

Osm minut po změně stran si obrana Gladbachu opět vzala dovolenou a zaslouženě potřetí inkasovala. Wirtz vyslal Boniface vstříc Omlinově bráně a Nigerijec pohotovou ranou zvýšil. Alespoň korigovat výsledek mohl Itakura hlavou po rohovém kopu, jenže Hradecký byl skvělým zákrokem proti. Střídající Hložek měl po svém příchodu na trávník na kopačce čtvrtou trefu svého mužstva, ale Omlin už další změnu skóre nepřipustil.

Z vítězství se tak radovali fotbalisté Leverkusenu, kteří v dalším kole druhého září vyzvou Darmstadt. Mönchengladbach se ve stejný den střetne s mistrovským Bayernem.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele