16. kolo
19.12.2023 20:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Utkání mezi Dortmundem a Mohučí (© AFP)

BVB nepříjemné vzpomínky nezahnalo, Mohuč opět neodjela z Dortmundu s prázdnou

Utkání 16. kola Bundesligy mezi domácím Dortmundem a Mohučí skončilo nerozhodně 1:1. Hráči BVB vstoupili do střetnutí aktivněji, za což byli po necelé půlhodině hry odměnění brankou z kopačky Juliana Brandta. Vyrovnání však přišlo ještě do poločasu, když ojedinělou šanci hostů ve 43. minutě proměnil Sepp van den Berg. Čekání klubu z Vestfálska na plný bodový přísun se tak protáhlo na čtyři zápasy, Die Nullfünfer se oproti tomu díky lepšímu skóre posunuli ze sestupových příček.

Kouč Edin Terzič se stal ozdobou Borussie, když ji 20. října dovedl do čela Bundesligy po triumfu nad Werderem Brémy. Od té doby však uplynulo několik šokujících měsíců, po kterých někteří fanoušci začali prahnout po jeho odvolání. V posledních sedmi ligových zápasech totiž vybojovali hráči BVB jen jednu výhru a vypadli z první čtyřky. Tentokrát je na domácí půdě čekal soupeř, na něhož měli děsivé vzpomínky. V klíčovém posledním utkání loňské sezony, kdy klubu z Vestfálska stačilo vítězství na zisk titulu, totiž s Mohučí pouze remizoval.

V tomto duelu však hráči Dortmundu od prvních okamžiků hostům ukazovali, že jim mají co vracet. Velkou šanci si na konci úvodní 10minutovky vytvořil Jamie Byone-Gittens, který napálil břevno. Krátce nato musel Daniel Batz vytěsnit tečovanou ránu Marcela Sabitzera. O další dvě minuty později vytasil gólman The 05ers parádní zákrok proti přízemní ráně Donyella Malena z ostrého úhlu. Nakonec se tak černožlutí dočkali až krátce před půlhodinou hry, kdy se k exekuci přímého kopu z levé strany hřiště postavil Brandt, jenž fantastickou ranou přes zeď poprvé rozvlnil síť. Záhy se o druhý zásah pokusil Sabitzer, nastřelil ale další břevno. Po chvíli zakončoval přečíslení Niclas Füllkrug, avšak pálil přímo do dobře postaveného Batze. Pak tempo domácích opadlo a ihned za to byli potrestáni. Ve 43. minutě se totiž mezi obránci dokázal nejvýše do vzduchu vysoukat van den Berg a hlavičkou srovnal.

Gól do šatny evidentně pomohl morálce hostů. Ti po návratu na hřiště hýřili aktivitou a vytvořili si značnou střeleckou převahu, jejich pokusy však nebyly pro Gregora Kobela příliš nebezpečné. Dortmund ve druhém poločase poprvé vystřelil v 55. minutě, kdy Malen pálil do rukavic brankáře. Smolařem utkání se nakonec stal Giovanni Reyna, který si na začátku nastaveného času po přímém kopu nepohlídal ofsajdovou linii a jeho přesná hlavička nemohla být uznána. V závěru pak svůj tým podržel proti střele Malena gólman Batz.

Dortmund tak doma zažil nepříjemné déjà vu a s Mohučí jen remizoval. Oba týmy nyní čeká zhruba měsíční pauza, než se vrátí zpět do ligové akce.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele