13. kolo
24.01.2024 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Thomas Tuchel (© AFP)

Česká delegace sledovala z tribuny Allianz Areny nejtěsnější výhru Bayernu

Hráči Bayernu v dohrávaném klání 13. kola Bundesligy, jež bylo přeloženo kvůli sněhové kalamitě, napravili zaváhání s Brémami a na vlastní půdě porazili Union Berlín 1:0. Velkou převahu Bavorů přetavil ve vítězný gól ihned po změně stran Raphaël Guerreiro, jenž na levém kraji obrany nahradil Alphonsa Daviese, za jehož zhoršenou formou média i sám kouč Thomas Tuchel hledali jednání s Realem Madrid o případném přestupu. Alex Král, kterého přímo z ochozů sledoval i nový reprezentační trenér Ivan Hašek, odehrál 78 minut, avšak do děje zápasu se významněji nezapsal.

Domácí vstupovali do utkání po velmi překvapivé porážce s Werderem Brémy, se kterým padli poprvé od roku 2008. Fanoušci nemohli být s celkovými výkony svého celku vůbec spokojení, jelikož Bavoři už stihli vypadnout z německého poháru, prohrát bitvu o Superpohár a v tabulce narostla jejich ztráta na první Leverkusen již na sedm bodů. Na druhé straně Union pod novým trenérem zlepšil své výkony a v lize z předchozích pěti klání prohrál jen jednou.

Avšak v duelu s mnichovským gigantem tahali svěřenci Nenada Bjelici od úvodních minut za kratší konec. První, kdo mohl zužitkovat silný tlak domácích, byl Matthijs de Ligt, jeho hlavičkový pokus ale pohotově vytěsnil Frederik Rönnow. Následně vyslal přízemní dělovku zpoza vápna Kingsley Coman, gólman se ovšem opět vytáhl. Ve 22. minutě si 27letý Francouz naběhl na přízemní přihrávku na hranu malého vápna, jeho zakončení ale směřovalo těsně vedle bližší tyče. Závěrečnou šanci úvodního dějství si připsal Jamal Musiala, proti jeho dorážce však napravil svoje předcházející zaváhání Rönnow. První poločas, který statisticky jasně opanovali hráči Bayernu, tak gól nenabídl.

Po změně stran však Mnichovští předvedli bleskový start. Bezprostředně po rozehrávce napálil Harry Kane z vápna pouze tyč, následně se však k odraženému míči dostal Guerreiro, který napnul síť za Rönnowovými zády. Krátce nato ohrozil branku hostů přímo z rohového kopu Joshua Kimmich, zakroucený balon však gólman stihl vyrazit. Záhy si druhou branku utkání připsal Kane, avšak jeho gól odvolal videorozhodčí kvůli ofsajdu, kterým se provinil přihrávající Sané. Horké chvíle pro Bayern přišly v 72. minutě, kdy nejdříve po podezřelém kontaktu spadl ve vápně Kevin Behrens, útočnou akci ale nebezpečně zakončil z bezprostřední blízkosti Jérome Roussillon, Manuel Neuer si však se střelou poradil, a Mnichovští si tak těsné vedení pohlídali.

Bayern tak blamáž z minulého kola napravil a doma získal tři body. V příštím utkání se 27. ledna střetne s Augsburgem, Union změří o den později síly s Darmstadtem.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (49)

Přidat komentář
esmuellert

3 body pro FCB, přes to nejede vlak!

Reagovat
Rudnevs

Myslím že Union by mal trošku zabojovať o záchranu, dnes by to chcelo bodovať

Reagovat
oli9

Co je to za fotku

Reagovat
Jardman

Za mě dobra, ukazuje to sílu Bayernu, přesto v nekližé. Tohle by mohla byt poslední tečka za Tomem a velkolepý comeback Hansiho či někdo úplně novej, třeba Zizu, nevím, ale poslední roky je Bayern hodně nudnej, ta eskapada na konci loňského ročníku, mluví za vše.

Reagovat
Di Stéfano

Možno antikampaň na steroidy v športe a ich vedľajšie účinky ako gynekomastia atd.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Bayern v první Kanově sezóně skončí po 12 letech bez titulu, tak už bude k dokonalosti chybět jen to, aby Spurs získali nějakou trofej. Ale to už je asi moc velké sci-fi.

Reagovat
Pospovič

"Trippier do Bayernu asi nepřestoupí" WTF? Co se to v tom klubu poslední dobou děje...

Asi jediná šance jak z toho vypadnout, je sezóna bez trofeje a bůh ví, jestli

Reagovat
Rudnevs

Mám pocit, že aj Bayern samotný potrebuje tak trochu reset. Ani nie kvôli tomu, že nedorazí 33-ročný Trippier, ale tak celkovo. Sezóna bez titulu by sa zišla.

Reagovat
esmuellert

Souhlasím, ale jako dlouholetý fanoušek Bayernu jsem si zvykl na tituly...

Reagovat
Rudnevs

No to je ten problém Musíš vedieť, aké je o niečo prísť, aby si to vedel doceniť

Reagovat
Pospovič

Ale mě nejde o tituly, ale o tu identitu samotného Bayernu. A vůbec uvažování o angažování takových zkrachovanců z Anglie jako Dier nebo Trippier, krvácí mi oči jen to čtu.

Reagovat
Rudnevs

Aha takto, ja som myslel, že ten lament sa vzťahoval k tomu, že Trippier nepríde

Reagovat
Rich

Hlavní problém je ne-identita Bayernu, před lety ty hráči, co hráli za Bayern, tak ten klub milovali a snažili se v každém zápase... Já dokonce v poslední době vzpomínám na Vidala, který sice dostával žluté karty, ale byl to bojovník... Ale faktem je, po odchodu velikánů jako je Basti, Robben, Lahm, Ribery, tak Bayern nemá takové srdcaře... Neuer, Muller, možná Kimmich, nebo Coman, ale zbytek? Sané a Gnabry? Pokud Bayern jim nedá prachy, tak vyhrožují, že odejdou a chyba je i ve vedení, protože kupují hotové hráče a mezi prsty jim utekly dva talenti, teď už top hráči Haaland a Bellingham... A co kupují? Mnohdy ty nákupy nedávají smysl..

Reagovat
Pithivier

Ubulenej Bayern, který poprvé za 11 let nevyhraje ligu, a tady každej brečí

Reagovat
esmuellert

Reagovat
godwood

Reagovat
Rich

Reagovat
masly008

Letos v Bayernu skončí jedna ze dvou zajímavých sérií.

Kane ještě nevyhrál žádnou trofej.

Coman vždy v profi fotbale vyhrál titul.

Jednomu z nich to skončí.

Chudák Coman

Reagovat
mistr129

Nemusí, třeba Edu překvapí, koupí Comana a pak bude pokračovat obojí

Reagovat
Rich

Tak mě napadlo, pokud dneska Bayern prohraje a Tuchel bude vyhozen, tak defacto bude horší trenér než jako třeba byl Kovač a nutno říct, že i přes jeho příšernou hru, tak dokázal vyhrát double... Tuchel má ligu a to nutno říct, jenom díky poslednímu zápasu Dortmundu, kdy to totálně podcenili a zvorali... A moje otázka na dlouholeté fanoušky Bayernu, kdo byl takto marný před lety v Bayernu, že vyhrál jenom jednu trofej?

Reagovat
bayern987

Zase bez Müllera, ty kráso já už nevím prostě. Ať ten idiot vypadne co nejdřív.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
db18

Reagovat
Gerd 13

Když nebude titul, tak to mě trápit ani nebude, jednou to přijít muselo. Ale to, jakým způsobem se prezentujeme na hřišti, to mě trápí hodně.

Reagovat
Gerd 13

Špičkový klub prostě musí mít špičkového trenéra, ani Nagel ani Tuchel to fakt není.

Reagovat
vladino10

Och, to je tak bezpohlavna nuda...

Reagovat
Rudnevs

V zápase s Werderom hrali aspoň Brémy…

Reagovat
bayern987

Reagovat
vladino10

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Firkraag

Reagovat
db18

Reagovat
Thimpu25

Reagovat
db18

Reagovat
bayern987

Zase zase zase 70 minut budeme hrát sračku a pak už bude pozdě a tím něco dělat, Coman nenacentruje přesně, nevystřelípřesně, nezahraje přesně

Reagovat
Rudnevs

Nejaky haluzák vám tam padne, Union je úplne od veci…

Reagovat
bayern987

Máš pravdu no, jsou fakt marný

Reagovat
Salfovic

Coman úplně šílenej.

Reagovat
PavlíčeQ

bjelica dno, exemplarni trest snad bude nasledovat, zluta pro saneho smesna

Reagovat
vladino10

Reagovat
Rudnevs

Komentár ho dobre dal dole

Reagovat
Salfovic

Přijde mi, že jim dal Tuchel v zimní pauze pořádně do těla a teď jsou ještě takoví zatavení. I když ve 2/2 už to celkem šlo.

Reagovat
$dolar$

Klasická výpomoc od sudech Bayernu. Jasná penalta a nic. Opacko ukázali pro jistotu jednou a ještě z blbý kamery.

Reagovat
Coutinho10

a od Krále super přihrávka....zářez Unionu, škoda pro Leverkusen

Reagovat
DidusIneptus

Rozhodčí neměl odvahu písknout. Takový rozhodčí ať jdou pískat kuličky za Pákistán!

Reagovat
DidusIneptus

Žádná sláva 1:0 pro Bayern. Lepší by bylo 5:1!

Reagovat
esmuellert

Ale i tak tě ta výhra Bayernu hlodá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele