13. kolo
03.12.2023 17:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Victor Boniface a spol. slaví (© AFP)

Schick prvním dotykem s míčem změnil průběh šlágru. Dortmund nakonec Leverkusen nevyloupil

Borussia Dortmund se vzepřela předzápasovým očekáváním a ve šlágru 13. kola Bundesligy remizovala na hřišti Leverkusenu 1:1. První důležitý moment zápasu se odehrál už v páté minutě, kdy vstřelil úvodní trefu Julian Ryerson. Bayer se pak snažil s vypětím všech sil s výsledkem něco udělat, srovnat se mu však podařilo až v 79. minutě, kdy zužitkoval asistenci Patrika Schicka nigerijský reprezentant Victor Boniface. Pikantní na celé akci byl fakt, že jediný český hráč na trávníku asistoval u gólu hned ze svého prvního doteku s míčem po příchodu na hřiště.

Fascinující jízda Leverkusenu pokračovala i ve čtvrtek v Evropské lize proti Häckenu, kde se představila hned trojice českých hráčů, přičemž Schick se dokonce poprvé od poloviny února střelecky prosadil. Na Dortmund již nastoupila zaběhnutá ligová sestava, v níž zářila především předsezonní posila z Benfiky Alejandro Grimaldo. Svůj klenot měli v kádru i hosté, v jejichž dresu se naposledy blýskl 19letý Jamie Bynoe-Gittens, který gólem přispěl k výhře nad AC Milán.

A mladý anglický křídelník se zapojil také do akce černožlutých z páté minuty, která rezultovala ve výborné zalepení míče od Niclase Füllkruga na hranici šestnáctky. Letní posila z Brém předala balon Ryersonovi a ten pohotovým zakončením po zemi otevřel skóre. Následně se vše dostalo do očekávaných kolejí a lídr tabulky si ve 21. minutě vypracoval první ohrožení branky Borussie. Míč si za vápnem zpracoval Granit Xhaka a povedenou dělovkou těsně minul bližší tyč. V síti neskončil ani přímý kop Alejandra Grimalda zhruba po půlhodině hry, Španělův pokus totiž zvládl zneškodnit Gregor Kobel. A když už domácí přece jen skórovali, krásná trefa Floriana Wirtze kvůli ofsajdu neplatila.

Také po návratu na trávník diktovali tempo hry hráči v černo-červených dresech, jejich první vážnější příležitost ovšem přišla až po hodině hry. Exequielu Palaciosovi ještě zakončení na poslední chvíli překazil bránící protihráč a následnou dorážku Wirtze z velké dálky vyrazil Kobel. Zhruba čtvrthodinu před koncem se po více než měsíci představil na ligové scéně uzdravený Schick a svým prvním dotykem poslal fantastický pas na lépe postaveného Boniface, jemuž nedělalo problém zakončit do odkryté branky. Die Werkself pak byli několikrát blízko dokonce vítězné trefě, ani zakončení Boniface a ani Schickova hlavička z 88. minuty se však mezi tři tyče nevešly.

Dortmund tak narušil senzační fazonu Bayeru a odvezl si bod. Leverkusen se v dalším ligovém kole představí 10. prosince na stadionu Stuttgartu, Borussia o den dříve přivítá Lipsko.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (6)

Přidat komentář
DidusIneptus

Mám zlé tušení - Bayer v poslední době herně nepřesvědčuje, i když bodově zůstává stoprocentní. Dnes s Dortmundem může přijít první ztráta bodů po dlouhé době.

Reagovat
DidusIneptus

Zasranej Bonifác! Dejte ho už někam do prdele! Škodí jak může!

Reagovat
DidusIneptus

Proč tam místo něj nedá radši Schicka?! Ten by jistě byl produktivnější než ten neschopnej Bonifác! Vždyť ten trenér Xabi to sám musí vědět a vidět jak ten Bonifác se trápí! Na co šáhne, to zmrvi! Zmrvil zbytečným ofsajdem i perfektního góla Wirtze!

Reagovat
DidusIneptus

Xhaka, další případ! Vystřídat!!!

Reagovat
DidusIneptus

Dortmund slabej tak jak se očekávalo.

Reagovat
DidusIneptus

Za tuto prohru Bayeru může trenér!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele