10. kolo
04.11.2023 15:30 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Jae-sung Lee (© AFP)

Na Lipsko padla po vyřazení z poháru deka. Mohuč po odvolání kouče opustila dno tabulky

Lipsko nečekaně prohrálo v 10. kole Bundesligy na půdě Mohuče 0:2. Nejhorší vstup Karnevalsverein do nejvyšší soutěže vedl ke konci trenéra Boa Svenssona, jehož prozatím nahradil Jan Siewert. Ten očividně dokázal mužstvo čekající na první výhru optimálně namotivovat, neboť po přesných hlavičkách ze závěrečné dvacetiminutovky v podání Jae-Sung Leeho a Leandra Barreira se mu podařilo favorizovaného soupeře skolit a opustit poslední místo tabulky. Tato porážka navíc umocnila nepovedený týden Červených býků, kteří po prohře z Wolfsburgu vypadli z domácího poháru.

Mohuč podtrhla ligové trápení v německém poháru, v němž vyhořela v Berlíně, kde jí Hertha nadělila tři góly. S DFB Pokalem se však už ve druhém kole rozloučily i zvučnější celky, kterým sice vévodil Bayern, ale patřilo mezi ně také Lipsko. Duel ve Wolfsburgu byl jeho teprve druhou porážkou na německé půdě v sezoně. V Bundeslize tak zaujímalo slušnou pátou příčku, kam Býky vynesly zejména góly Loïse Opendy, jenž se prosadil už osmkrát.

Favorit z Lipska v úvodu kontroloval dění na hrací ploše a ve 20. minutě si vypracoval první příležitost. Christoph Baumgartner se protlačil až před gólmana Robina Zentnera, kterému procedil míč mezi nohama, ale jeden z bránících hráčů dokázal balon ještě před brankovou čárou odvrátit. Hráči Mohuče, kteří v první půli nevystřelili na bránu, se soustředili především na defenzivu, což se jim dařilo na výbornou, jelikož do přestávky už Zentner žádné nebezpečí řešit nemusel.

Po změně stran měl na kopačce úvodní trefu zápasu aktivní Xavi Simons, jenže jeho střelu mířící k pravé tyči vytěsnil konečky prstů Zentner. V 66. minutě mohl na druhé straně překvapení přiblížit Dominik Kohr, jenž však osamocený před Janisem Blaswichem ve vyložené šanci těsně minul.

Domácí se přece jen dočkali, a to necelou čtvrthodinu před koncem, kdy si na centr Karima Onisiwa naskočil Lee a přesnou hlavičkou k levé tyči rozvlnil síť. Krátce nato navíc stejným způsobem po zmatku ve vápně dopravil balon za Blaswichova záda Barreiro a definitivně rozhodl o osudu utkání.

Domácí se tak v nečekaný moment dočkali první výhry v sezoně. V příštím kole se Mohuč 11. listopadu představí v Darmstadtu, Lipsko o den později přivítá Freiburg.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Mohuč konečně potěšil své příznivce. Na Lipsko bylo vyprodáno a domů odcházeli veselí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele