22. kolo
17.02.2024 15:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Sepp van den Berg se spolihráči slaví teprve druhé vítězství v sezóně (© AFP)

Střet dánských stratégů s podobnou kariérní cestou ovládl debutant Henriksen

Utkání 22. kola Bundesligy přineslo triumf Mohuče, která si na domácí půdě poradila s Augsburgem nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Jedinou branku vsítil ve 44. minutě po volném přímém kopu Sepp van den Berg. Náskok Karnevalsverein mohl být hned vzápětí zdvojnásoben, Nadiem Amiri však nedokázal proměnit pokutový kop. Domácí přesto dosáhli pod vedením nového kouče Boa Henriksena, jenž stejně jako jeho protějšek Jess Thorup využil k přesunu mimo rodné Dánsko angažmá v Midtjyllandu, na teprve druhou výhru v sezoně. Tomáš Koubek proseděl za hosty celé klání na lavičce.

Utrápená Mohuč se čím dál více blížila sestupu do druhé ligy, což odnesl vyhazovem hlavní trenér Jan Siewert. Die Nullfünfer v minulém kole padli na půdě Stuttgartu, přičemž to byl už jejich 12. ligový zápas po sobě bez vítězství. Stále však měli reálnou naději na záchranu, jelikož na barážovou příčku ztráceli jen čtyři body. K lepším zítřkům se mohli nastartovat s novým lodivodem Henriksenem doma proti Augsburgu, jenž za poslední dva měsíce vyhrál pouze jednou.

Die Nullfünfer se mohli prosadit již ve druhé minutě, kdy se rakouský forvard Karim Onisiwo ocitl sám na penaltovém puntíku, ve veliké šanci však selhal a minul pravou tyč. Obrovská šance přišla sedm minut před koncem poločasu, Jae-Sung Lee zůstal ve vápně favorita nepochopitelně volný a technickou ranou rozezvučel břevno. Chyby domácí defenzivy se nahromadily ve 44. minutě, kdy se van den Berg po volném kopu stal králem vápna a hlavičkou rozvlnil síť hostujícího celku. Nastavený čas přinesl pokutový kop, který po faulu exmohučského Finna Dahmena doporučil videorozhodčí. Gól do šatny ovšem nepřišel, Amiri napálil míč do tyče.

Fanouškům FC Augsburg se dosavadní průběh mače vůbec nelíbil, v 51. minutě zasypali hřiště tenisovými míčky a hra musela být na dlouhé minuty přerušena. Ani tato pauza svěřencům Jesse Thorupa nepomohla, v 70. minutě naopak mohla Mohuč nafouknout svůj polštář, pohotovou ránu Anthonyho Caciho však Dahmen dokázal zlikvidovat. Závěr zápasu již příliš divácky atraktivní nebyl, snad i proto zvolil Mads Pedersen velmi ostrý skluz do soupeře, kterým si zajistil možnost předčasného odchodu do sprch.

Mohuč tak premiéru pod novým trenérem zvládla a doma získala klíčové tři body. V následujícím utkání se 23. února střetne s Leverkusenem, Augsburg změří o dva dny později síly s Freiburgem.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele