14. kolo
09.12.2023 15:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Patrick Mainka (© AFP)

Heidenheim doma ovládl přestřelku zásluhou Mainky. Darmstadt k bodu místní rodák nedovedl

Fotbalisté Heidenheimu zvítězili ve 14. kole německé Bundesligy proti Darmstadtu 3:2. Utkání, ve kterém se proti sobě postavili nováčci soutěže, gólově otevřel Jan Schoppner, a domácí tak šli do šaten s náskokem. Po změně stran ovšem nastal obrat ve skóre, který započal přesným zásahem Tim Skarke, jenž je rodákem z Heidenheimu, kde i fotbalově začínal. Ani jeho zásah ovšem nedostal domácí do kolen, kteří zásluhou dvou tref Patricka Mainky rozhodli o svém triumfu.

Sobotní odpoledne svedlo na jihu Německa k souboji dva celky, které se ještě v minulé sezoně společně potkávaly ve druhé lize. Oběma se navíc mezi německou smetánkou příliš nedařilo. Hostující Darmstadt to potvrzoval sérií šesti klání v řadě bez vítězství a až 16. místem v tabulce. Domácí Heidenheim na tom byl jen o dva body lépe a z předchozích osmi soutěžních střetnutí se radoval z vítězství pouze jednou.

Domácí vstoupili do zápasu trochu opaření a byli to hosté, kteří měli hned v úvodu utkání dvě šance. Nejdříve po centru z levé strany hlavičkoval těsně vedle aktivní Aaron Seydel, chvíli nato z hranice pokutového území pálil Luca Pfeiffer jen do připraveného Kevina Mullera. Domácí mohli jít do vedení po čtvrthodině hry, Tima Kleindiensta ovšem v klíčový moment zradil první dotyk. Ve 24. minutě mohl po hezké individuální akci skórovat Pfeiffer, ke smůle Darmstadtu jeho technická střela jen těsně nezapadla do pravé šibenice. Postupem času začali být nebezpeční také domácí, kteří si po půlhodině hry vypracovali zajímavou standardku, ta však skončila vysoko nad bránou. Další standardní situace v podání domácích ovšem již byla sehrána o poznání lépe. Jan-Niklas Beste poslal do vápna fantastický centr, na který si naskočil Schoppner a jeho hlavička i přes zákrok gólmana přece jen skončila za brankovou čárou.

Hned zkraje druhého poločasu hosté dostali domácí tým pod obrovský tlak, který po sedmi minutách vyústil ve vyrovnávací gól. Skarke si na hranici vápna zpracoval nadýchaný centr a vypálil pohotově do levého spodního rohu. O osm minut později bylo pro domácí ještě hůře, Lennard Maloney si smolně srazil míč do vlastní brány a zapříčinil tak obrat hostů. Poté však domácí díky Mainkovi vstali z mrtvých, kapitán Heidenheimu se totiž dvěma slepenými góly z rohových kopů znovu postaral o obrat skóre ve prospěch svého týmu.

Domácí fotbalisté tak bitvu nováčků zvládli a připsali si tři body. Oba celky sehrají další ligový duel 16. prosince. Heidenheim se utká s Mohučí, Darmstadt poté změří síly s Wolfsburgem.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele