28. kolo
16.04.2023 15:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Lucas Höler (© AFP)

Freiburg nevzdává boj o Ligu mistrů, v Brémách se mu povedl obrat

Freiburg úspěšně zareagoval na vítězství Lipska a sám taktéž ukořistil tři body. Svěřenci kouče Christiana Streicha otočili utkání v Brémách. Zápas se pro "Breisgauer" zprvu moc dobře nevyvíjel, avšak díky Rolandu Sallaiovi s Lucasem Hölerem nakonec zůstal SCF v tabulce na pátém místě. Werder pokračuje v jarním tápání, stále ale setrvává poměrně daleko od sestupových vod.

První poločas na Weserstadionu rozhodně nenaznačoval, že by v duelu měly nakonec padnout tři góly. Do přestávky se totiž na hřišti především bojovalo. K vidění nebyla žádná vyložená branková příležitost. Zmínku si zaslouží snad jen přímý kop Grifa ze 26. minuty, který musel likvidovat gólman Brém Pavlenka.

Po nudě v první půli mohli mnozí diváci o to víc času strávit ve frontě na pivo či bratwurst. Pokud se ovšem při návratu do ochozů opozdili, museli litovat. Hned první minuta druhého poločasu totiž nabídla dosud největší vzrušení. Nejprve se penalty dožadoval Grifo, jenž trefil ruku bránícího Starka. Arbitr Badstübner ovšem usoudil, že zadák Werderu měl horní končetinu u těla, a tedy v souladu s pravidly. Dopředu tak vystartovali domácí: Bittencourt obalamutil dva soky a předložil vynikající přihrávku osamocenému Philippovi, jenž neomylně trefil odkrytou část brány Freiburgu - 1:0.

Někdejší Breisgauer se mohl prosadit též po hodině hry. Výbornou práci odvedl na pravé straně hřiště Weiser, po jehož centru se Philipp položil do nůžek, které zlikvidoval brankář hostů Flekken. Namísto vedení o dva góly tak Brémy inkasovaly. Nákop Flekkena ze 67. minuty prodloužil Höler hlavou k Sallaiovi. Maďarský reprezentant pak přízemní trefou z voleje načapal Pavlenku a oslavil svůj první přesný zásah v probíhající bundesligové sezoně.

O čtyři minuty později vyšla Freiburgu další jednoduchá akce. O ni se opět postarali Sallai s Hölerem, kteří si tentokrát jen vyměnili role. Sallai odcentroval z levé strany do pokutového území, kde Höler opět prokázal, jak je silný ve vzdušných soubojích, a hlavičkou, která se ještě odrazila od tyče za Pavlenkova záda, dokonal obrat.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele