30. kolo
28.04.2023 20:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Anthony Losilla (© AFP)

Borussia v duelu s Bochumí zaváhala a nabídla Bayernu šanci se vrátit na první příčku

Na brzký gól soupeře se sice hostům záhy podařilo odpovědět, jenže ve zbytku této partie už žádnou další branku nepřidali. Musí tedy doufat, že obhájce titulu klopýtne v zápase s poslední Herthou, anebo v některém z dalších čtyř zbývajících kol. Oproti tomu VfL mají tříbodový náskok na barážovou pozici, takže taky dál mají, o co hrát.

Na Vonovia Ruhrstadionu běžela teprve 5. minuta, když Mats Hummels odrazil Asanův centr jenom na hranici šestnáctky, kde stál zcela neobsazený Anthony Losilla, jehož střelu k levé tyči Gregor Kobel zkrotit nedokázal - 1:0. Že by týmu Thomase Letsche vydrželo vedení nějak dlouho, to se rozhodně napsat nedá.

Už za necelých 120 sekund přihrával před bránu Donyell Malen. Sébastien Haller stihnul balon pouze líznout kopačkou, takže doputoval až na zadní tyč, kde z bezprostřední blízkosti uklízel Karim Adeyemi - 1:1. V ten moment nikdo z šestadvaceti tisíc diváků a divaček na tribunách netušil, že další branka už nepadne.

Přitom už v minutě dvanácté dobře zakončoval Takuma Asano, jenže na muže v rukavicích nevyzrál. Na opačném pólu Manuel Riemann likvidoval šanci Judea Bellinghama a Adeyemi svou dorážku nasměroval mimo. Autor vyrovnávacího zásahu si stejně počínal i v době, kdy se půl hodiny hry akorát stala minulostí.

Do konce poločasu musel ještě Niklas Süle vypomoci s pokusem Asana, a pak bochumská jednička výborně vychytala Malena. Co se gólových příležitostí týče, tečku za úvodním dějstvím udělal Philipp Hofmann, jenž si možná ještě teď vyčítá, že tak smolně zadrbal celou slibnou akci svého celku. Také ve druhém poločase se hrál dobrý fotbal.

Bellinghamův pokus tečoval do bezpečí Ivan Ordets. Další pasáž se hrála v dobrém tempu, avšak Riemann se zapotil až čtvrt hodiny před koncem, kdy vytáhnul volej Youssoufy Moukoka. Krátce poté si vysloužil potlesk znovu, jelikož pokazil radost aktivnímu anglickému středopolaři s dvaadvacítkou na dresu. V nastaveném čase sice skóroval Hummels (pochopitelně hlavou), jenže z ofsajdového postavení. A s úspěchem se nesetkala ani dalekonosná navštívenka od Giovanniho Reyny.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele