12. kolo
30.10.2022 17:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Vincenzo Grifo (© AFP)

Schalke prohrálo i s novým trenérem, o výhru Freiburgu se postaral Grifo

Ani Thomas Reis zatím neví, jak Schalke vyvést z bryndy. Königsblauen prohráli všech šest posledních bundesligových klání a i po 12. kole uzavírají pořadí soutěže. Naposledy mužstvo z Gelsenkirchenu nestačilo na Freiburg, který naopak díky dvougólovému příspěvku Vincenza Grifa udržel třetí místo.

Již úvod duelu napověděl, v jakých patrech tabulky se mužstva nachází. O vytváření gólových příležitostí se pokoušeli především hosté, za něž hýřil aktivitou zejména Doan. Schalke naopak vyčkávalo, nicméně čáru přes rozpočet učinilo domácím zranění levého beka Ouwejana.

Zdálo se však, že minimálně první půli přežijí Königsblauen bez úhony. Jenže těsně před přestávkou přenechala defenziva domácích příliš prostoru Grifovi, jenž si z levé strany navedl míč až na hranici pokutového území. Následně italský křídelník vyslal střelu na zadní tyč, po níž se gólman Schalke Schwolow jen marně natahoval - 0:1.

Sám Grifo mohl po změně stran zvýšit náskok Freiburgu. Tentokrát Schwolow zasáhl, balón však vyrazil jen před sebe k Jeongovi, jenž ale zblízka nevyužil obrovskou šanci. Chvíli nato musel být Schwolow opět ve střehu, když zneškodnil další zakončení Grifa.

Nakonec však Schwolow přece jen kapituloval podruhé. Çalhanoğlu, jenž v průběhu zápasu nahradil zraněného Ouwejana, totiž ve vlastní šestnáctce srazil k zemi nedovoleně Jeonga. Sudí prohřešek domácího fotbalisty odhalil až po konzultaci s kolegy u videa, nakonec ale nařídil penaltu pro Freiburg, kterou proměnil Grifo. Schwolowovi mnoho nechybělo, balón ovšem nevyrazil.

Reis v závěru oživil hru útočníkem Teroddem, jenž skutečně rozhýbal ofenzivu domácích. Žádná branka už každopádně nepadla a Königsblauen tak znovu zbyly jen oči pro pláč.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Nový trenér Schalke, tzn. remízový úspěch.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele