28. kolo
14.04.2023 20:30 CET
5 : 2
(2:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Schalke (© AFP)

Schalke v sedmigólovém zápase porazilo Herthu

Sezona se už pomalu, ale jistě blíží ke svému konci. V Gelsenkirchenu si to před pár týdny začali naplno uvědomovat a díky tomu se zvedli herně i výsledkově. Zároveň platí, že v tabulce poskočili na barážovou pozici. Záchrana v Bundeslize tedy získala velmi reálné obrysy. Naopak v Berlíně nervozita stoupá, protože tým šest kol před koncem klesnul na osmnáctou příčku.

Není pochyb, že skvadře Thomase Reise výrazně pomohla brzká trefa. Postaral se o ni už po necelých 180 sekundách Tim Skarke, když si s trochou štěstí poradil se dvěma obránci a následně z hranice šestnáctky cílil do pravého horního rohu brány, přičemž nutno dodat, že mu ke skórování pomohlo břevno - 1:0. V každém případě skvělý start, který deset minut poté potvrdil Marius Bülter.

Útočník z města Ibbenbüren, který dva týdny zpátky oslavil třicetiny, využil pozičního zaváhání Marca Richtera, jenž vůbec neodhadnul dráhu Skarkeho centru z pravé strany a hlavou z pěti metrů navýšil vedení Schalke - 2:0. Za dalších deset minut se k balonu dostal Stevan Jovetić a Ralf Fährmann stačil vyrazit na tyč.

Záhy se z dálky osmělil Marius Bülter, nicméně Oliver Christensen byl tentokrát pozorný. Také další pokus patřil domácím. Jmenovitě to byl Dominick Drexler, kdo poslal kulatý předmět do boční sítě. Když už to vypadalo, že die Königsblauen půjdou do šaten s dobrým dvougólovým náskokem, využil výše zmíněný černohorský reprezentant svou další šanci v zápase.

V nastaveném čase si proti přesile udělal prostor a na jeho ránu muž v rukavicích nedosáhnul - 2:1. Jenže hráčům klubu z Veltins-Areny vyšel i začátek druhé půle. Prakticky po velmi podobném počtu sekund se vydal Kenan Karaman z pravé strany na brankáře, jehož zaskočil přihrávkou na Simona Teroddeho, který uklízel do prázdné - 3:1.

Poté zatoužil přispěchat s překvapením Lucas Tousart, jehož dalekonosná střela na místo určení nedoputovala. Po hodině hry to zkusil Bülter z přímého kopu, ale úspěšný nebyl. Na druhé straně chtěl zahrozit Wilfried Kanga, leč výsledek se příliš nelišil. Marius Bülter, který za Schalke kope od roku 2021, si spravil chuť v 78. minutě.

Christensen vyběhnul mimo vápno pro dlouhý Latzův míč za obranu, jenže autor druhého zásahu v tomto klání byl o krok rychlejší a celou situaci vyřešil stylovým obloučkem - 4:1.

Jiskřičku naděje vykřesal šest minut před vypršením řádné hrací doby Marco Richter, když neobsazený zblízka zakončil akce, při které hrála důležitou roli skutečnost, že Kanga ve vápně zahrál na housličky Jenzovi - 4:2.

Šťastný střelec se o chvíli později proměnil ve výborného obránce, když zkazil pátou radost Karamanovi. Ovšem poslední slovo měli stejně hráči Schalke. V nastaveném čase byl Terodde faulován Uremovićem a Christensen chytal následný přímý kop Marcina Kamińského zpoza pokutového území marně - 5:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Terode, běloch s černošským ménem. Schwarz, běloch s černým ménem.

Škoda, Hertha zase zklamala. De to s ní z kopce, pod kopcem čeká 2.Bundesliga. Snad se eště vyškrábou nahoru. Schwarze propustit!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele