33. kolo
19.05.2023 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Christian Günter (© AFP)

Freiburg díky dvěma slepeným gólům vyzrál na Wolfsburg

Zatímco Vlci stále bojují o účast v pohárové Evropě, SC nevzdává možnost obsadit v konečném zúčtování třetí příčku. Svěřenci Christiana Streicha klubu z Volkswagen-Areny alespoň částečně oplatili lednový šestigólový výprask, na čemž nic nezměnilo ani pozdní vyloučení Nicolase Höflera.

Domácí byli úvodu zápasu lepším týmem, jenže se jim dlouho nedařilo dostat se na dostřel Casteelsovy svatyně. A když už, tak svému brankáři vypomohl někdo z obránců, jako třeba Sebastiaan Bornauw v pětadvacáté minutě při úniku aktivního Vincenza Grifa. Střílet se pokoušeli i obránci, jako například Philipp Lienhart, jehož pokus nepatřil k těm, které by měly obecenstvo přinutit k potlesku.

První půle tedy branku nepřinesla, nicméně příznivce a příznivkyně celku z Bádensko-Württemberska i tak navnadila na poločas druhý, neboť jejich oblíbený tým si prakticky po celou dobu udržoval převahu a diktoval tempo hry. V 57. minutě se hostující jednička opět zapotila, ovšem inkasovala až necelou čtvrt hodinu poté.

Christian Günter střílel zpoza vápna a díky teči zapadnul balon pod břevno - 1:0. Ke zdvojnásobení náskoku stačilo Freiburgu něco přes 200 sekund. Bornauw na Sallaiovu přihrávku nedosáhnul, takže Nils Petersen mohl z hranice malého čtverce z první po zemi zakončovat - 2:0. V ten moment se borci oblékající dres vedoucího mančaftu evidentně uklidnili.

V závěru téže desetiminutovky dokonce mohli jít do tříbrankového trháku, který by zároveň znamenal třetí asistenci v utkání pro Rollanda Sallaie, avšak Petersenovu druhému zásahu předcházel faul při zakládání útočné akce. V nastavení byl ještě Höfler vyloučen, jelikož brutálně zajel pod nohy Lucovi Waldschmidtovi, zatímco Omar Marmoush nepřekonal Marka Flekkena.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele