29. kolo
23.04.2023 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Freiburgu (© AFP)

Freiburg potvrdil úlohu favorita a po snadné výhře nad Schalke se posunul na čtvrté místo Bundesligy

Hráči Freiburgu opět navázali na dobrou formu v tomto ročníku a teď nedali žádnou šanci na úspěch zachraňujícímu se Schalke, jelikož ho porazili o čtyři branky. Díky zaváhání konkurenčního Lipska se prozatím posunuli na kýžené čtvrté místo zaručující skupinovou fázi Ligy mistrů, v tuto chvíli mají na kontě třiapadesát bodů a právě před pátým RB jsou o body dva. Naopak hosté zůstávají na předposlední sedmnácté příčce se čtyřiadvaceti body.

Celek z Gelsenkirchenu je tedy i pět kol před koncem ve vážném ohrožení, protože mu reálně hrozí sestup do druhé ligy. Za šestnáctou barážovou příčkou Stuttgartu momentálně zaostává o bod. V hostujícím dresu znovu nastoupil od samého začátku český reprezentant Alex Král a odehrál celý zápas.

Domácí dominovali na trávníku od samého začátku a první větší možnost si vypracovali v 7. minutě, když po centru Lucase Hölera a zakončení Doana vytáhl brilantní zákrok gólman Schwolow.

Nicméně neuběhla ani minuta a SC se přeci jen dostalo do vedení. Prosadit se dokázal tradiční rakouský ostrostřelec Michael Gregoritsch, jenž převzal vynikající kolmici do běhu od Doana a s velkým přehledem zakončil přímo k levé tyči. Ihned na to mohl navýšit náskok favorita Grifo, ovšem jeho křižný pokus pouze orazítkoval vzdálenější konstrukci.

Stejný hráč se podruhé ozval necelých deset minut před přestávkou. Tentokráte si udělal dostatek místa před hranicí pokutového území, jeho projektil každopádně vyškrábl pozorný Schwolow do zámezí. Freiburg se po následné akci uklidnil druhým gólem, neboť Gregoritsch zaznamenal svou desátou ligovou trefu této sezóny po načechraném pasu Küblera z levého křídla, a pohotovou hlavičkou usměrnil balón do protějšího spodního růžku.

Domácí hráli od této chvíle ve velké pohodě a třetí pojistku přidali v 52. minutě. Obrovské chyby se dopustil finský obránce Uronen, neboť nešťastně sklepl míč pro zcela volného Hölera. A ten svůj přízemní pokus poslal doprostřed branky - 3:0. Schalke se ve zbývajícím průběhu vůbec na nic nezmohlo a žádný očekávaný tlak si nevypracovalo, naopak asi deset minut před závěrečným hvizdem mu zasadil poslední čtvrtý úder Matthias Ginter.

Zkušený devětadvacetiletý obránce po rohovém kopu a naprosto fantastické patičce střídajícího Röhla stanul nikým nehlídán u pravého rohu pokutového území a pohotově překonal naprosto bezmocného Schwolowa.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele