4. kolo
27.08.2022 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Christopher Nkunku (© AFP)

Na Nkunkua je spoleh. Lipsko jeho zásluhou poprvé zvítězilo

Lipsko si ve čtvrtém kole Bundesligy poradilo s Wolfsburgem 2:0. Premiérovou výhru v aktuálním ročníku nejvyšší německé soutěže mu už po necelých pěti minutách hry vystřelil z penaltového puntíku Christopher Nkunku. Ten se přitom prosadil ve třetím ze čtyř bundesligových utkání a jednoznačně si držel pozici nejproduktivnějšího hráče Býků. Francouzský útočník tak zatím navazuje na uplynulý ligový ročník, ve kterém si připsal 20 gólů a 13 asistencí.

Poprvé od svého založení v roce 2009 nevyhrálo Lipsko ani jeden z úvodních čtyř soutěžních duelů nové sezony, naposledy nestačilo na Union Berlin. Proti Wolfsburgu si tak chtělo spravit chuť, zvláště když doma s Vlky od roku 2017 nepadlo, přičemž pětkrát zvítězilo a dvakrát remizovalo. Fanoušci Býků pak jistě doufali v další branku navrátilce Tima Wernera, který tentokrát začal pouze na lavičce.

Nejvýraznější postavou úvodních chvil se stal mladý francouzský obránce Maxence Lacroix. Ten nejprve skvělým obranným zákrokem zmařil akci domácích, při následném rohovém kopu ovšem zahrál rukou a nabídl jim výhodu pokutového kopu. V páté minutě se jej ujal Nkunku a bez problémů poslal Býky do brzkého vedení. Ačkoliv zbytek první půle opanovali hráči Lipska, další gól se jim přidat nepodařilo. Nejblíže k tomu měl ve 35. minutě po hezkém průniku André Silva, avšak trefil pouze vybíhajícího brankáře.

Po poločasové přestávce se Vlkům dařilo předvádět zlepšený výkon, avšak šance si i nadále vytvářeli téměř výhradně domácí hráči. V 60. minutě se ale zaskvěl hostující Lukas Nmecha, proti jehož tečované ráně se skvělým zákrokem musel předvést brankář Janis Blaswich. Výraznou postavou byl též střídající Werner. Německý útočník se dostal do několika slibných šancí, ale ani jednou nezamířil přesně. Mrzet ho to však příliš nemuselo, protože nakonec si místo branky připsal alespoň gólovou asistenci. Svým stříleným centrem totiž v 90. minutě našel ve vápně Nkunkua a ten se zblízka tváří v tvář Koenovi Casteelsovi nemýlil.

Lipsko si tak připsalo první výhru v sezoně. O další ligový triumf bude usilovat 3. září na půdě Frankfurtu. Wolfsburg čeká ve stejný den měření sil s Kolínem.

Autor: Livesport.cz / Vladislav Frk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele