28. kolo
15.04.2023 15:30 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Timo Werner (© AFP)

Lipsko bylo v duelu s Augsburgem o jednu branku lepší

Týmu, který vstřelí brzký gól, se většinou hraje s o poznání větším klidem. Jenže FCA náskok dlouho neudrželi a ještě v prvním poločase o něj díky dvěma slepeným brankám, o které se postaral Timo Werner, přišli úplně. Po změně stran stačili už pouze snížit, což znamená, že šest kol před koncem stále nemají nic jistého. Kdežto RB rozhodně neztrácejí v honbě za konečnou třetí příčkou naději.

Místo Rafala Gikiewicze si stoupnul mezi tři tyče hostujícího výběru Tomáš Koubek a už po necelých 120 sekundách musel čelit pokusu, který jeho směrem vyslal Dominik Szoboszlai. Díky tomu mohli jít die Fuggerstädter do vedení, jelikož Iagův přízemní centr z levé strany napálil z první do sítě ve vápně se pohybující Arne Maier - 0:1.

O odpověď se pokusil Willi Orbán, nicméně střílel příliš slabě. Zato v následující minutě se po centru Wernera z pravé strany dokázal na přední tyči - ač tísněn - prosadit Kevin Kampl, byť se to neobešlo bez zranění, které si vyžádalo rychlé ošetření - 1:1. Na další přesný zásah se čekalo do minuty dvaatřicáté.

Defenzivní borci ze skvadry kouče Maaßena sice o Wernerovi věděli, ale přesto mu nevěnovali těsnější pozornost, díky čemuž si bývalý hráč Chelsea mohl převzít přihrávku od Benjamina Henrichse a přetavit ji ve vedoucí branku - 2:1. Už za 180 sekund si lehce za hranou vápna převzal centr od Kampla a krásným halfvolejem překonal potřetí českého brankáře - 3:1. V aktuální sezoně má na kontě už devět zářezů.

Do konce úvodního dějství už se žádná další vyložená příležitost neurodila. V tom druhém se čekalo bezmála čtvrt hodiny, než se odhodlal Joško Gvardiol, avšak další pojistku nepřidal. V následující fázi si dobrou možnost nevytvořil ani nikdo ze svých spoluhráčů, zatímco Augsburští se marně dostávali do dobře zorganizované obrany.

Povedlo se to až Rubenu Vargasovi, ke kterému se osm minut před vypršením řádné hrací doby odrazil míč a jeho přízemní volej levačkou skončil u pravé tyče - 3:2. Dvougólové vedení chtěl svému mančaftu navrátit Konrad Laimer. Koubek byl striktně proti. Na straně Lipska se neprosadil ani Christopher Nkunku. Nakonec to nemuselo ničemu vadit, protože nikdo z protihráčů francouzského forvarda, který tudíž nadále setrvává na dvanácti vstřelených brankách, si do finálního hvizdu rozhodčího Fritze už nedokázal žádnou šanci ke skórování vytvořit.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele