6. kolo
10.09.2022 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Willi Orbán (© AFP)

Šlágr kola vyšel lépe pro Lipsko, Dortmund porazilo 3:0

Die Roten Bullen zatím podávali dosti rozpačité výkony, o čemž svědčí vedle prohry 1:4 se Šachtarem Doněck v rámci Ligy mistrů i skutečnost, že v Bundeslize do 6. kola sesbírali jedinou výhru. Ve čtvrtek se ale kormidla ujal Marco Rose a těžkou úvodní zkoušku, kdy čelil svému bývalému klubu, zvládli jeho noví svěřenci na výbornou, čímž Dortmundu znemožnili příležitost vyhoupnout se do čela tabulky.

O první branku zápasu se postarali dva maďarští reprezentanti ve službách RB. Domnik Szoboszlai centroval od rohového praporku. Willi Orbán hlavičkoval v obtížné pozici, ale přesto Alexander Meyer nedokázal míč zkrotit - 1:0. V závěru úvodní desetiminutovky to byl u gólu asistující fotbalista, který se mohl sám zapsat mezi střelce, kdyby svůj halfvolej neposlal přímo do místa, kde stál připravený brankář.

Další fáze utkání probíhala ve vysokém tempu, jenže se musela obejít bez vyložených šancí. Když už to vypadalo, že byl Timo Werner a aktivní Szoboszlai mohli svůj úprk dotáhnout do zdárného konce, zničehonic se objevil Marius Wolf a v rozhodující moment vystihnul patrně gólovou přihrávku. Pravda, opakovaný záběr ukázal, že první ze jmenovaných ofenzivních borců zřejmě vybíhal z ofsajdu.

Právě Timo Werder pak vyvinul při sprintu rychlost přesahující 35 km/h, čímž stvořil letošní bundesligový rekord. V tomto duelu se sice mezi střelce nezapsal - i proto, že krátce před pauzou netrefil podle představ. Předtím si na Brandtův roh naskočil Anthony Modeste a rovněž selhal, naopak potom vystihnul Mohamed Simakan soupeřovu rozehrávku, načež posunul na Dominika Szoboszlaie, jehož rána z necelých pětadvaceti metrů se zastavila až v síti - 2:0.

Borussia působila i po změně stran dosti nevýrazně, zakřiknutě. Potrestána mohla být po hodině hry, kdyby se Orbán nedostal až příliš z úhlu a nezakončoval by tudíž jenom do boční sítě, se kterou se později potkal také Wernerův pokus. Nedlouho před ním se osmělil na opačném pólu Modeste. Péter Gulácsi zůstal úplně v klidu.

Christopher Nkunku, který v minulém ročníku skóroval dvacetkrát a v tom letošním má zatím na kontě už čtyři branky, tentokrát neprožíval nejlepší klání. Naštěstí pro saský celek jej zastoupili jiní. Pravda, podíl na třetí radosti mu upřít nelze. Po jeho přihrávce totiž Timo Werner našel před prázdnou brankou malijského kolegu Amadoua Haïdaru, pro kterého už nebyl nejmenší problém dopravit kulatý předmět na místo určení - 3:0.

V ten moment zbývalo do vypršení řádné hrací doby odehrát šest minut. Během nich se připomněla už jenom posila z Freiburgu, totiž Nico Schlotterbeck, s jehož pokusem ovšem neměla maďarská jednička mezi třemi tyčemi pražádnou starost. Za týden je na programu pro Marca Roseho další emotivní partie, ve které se svým novým mančaftem cestuje do Borussia-Parku v Mönchengladbachu. BVB čeká doma prestižní Revierderby se Schalke.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele