31. kolo
06.05.2023 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dion Beljo (© AFP)

Union opět neporazil Augsburg a v tabulce ztratil třetí příčku

Sesun klubu ze Stadion An der Alten Försterei mohl být ještě výraznější, kdyby v rámci jednatřicátého kola nezaváhali i další konkurenti. Pro Urse Firschera se FCA stávají nepříliš oblíbeným soupeřem, protože poslední výhra ze vzájemného klání se datuje do ledna 2020. Každopádně bavorský celek udělal výrazný krok k setrvání v Bundeslize.

Ještě během úvodní desetiminutovky to z dálky zkusil Ermedin Demirović. Na opačné straně hrací plochy se do balonu opřel Janik Haberer, nicméně díky teči mohl Tomáš Koubek zůstat v klidu. Minisouboj obou protihráčů se opakoval i v minutě osmadvacáté a opět z něj lépe vyšel český brankář.

V závěru otevíracího poločasu chyboval Frederik Rønnow. K rychlému zakončení se tak dostal pozdější augsburgský hrdina Dion Beljo. Tentokrát ještě cílil o malý kousek vedle levé tyče. Zato v 53. minutě už se chorvatský útočník se sedmičkou na dresu radoval, jelikož z první parádně uklidil k pravé tyči Vargasův centr z pravé strany - 1:0.

S okamžitou odpovědí chtěl přispěchat Kevin Behrens, ale na Koubka nevyzrál. V 74. minutě se osmělil Vargas a muž v rukavicích musel zasahovat. Die Eisernen naprosto postrádali kreativitu při řešení svých útočných akcí, čímž domácí obraně značně usnadňovali práci. Snad jedině Jordan Siebatcheu se býval mohl zapsat do listiny střelců, kdyby svou hlavičku nenasměroval nad.

Pro mančaft z hlavního města Německa bude velmi důležité utkání, ve kterém za týden přivítá Freiburg, tedy tým, jenž má v této fázi soutěže na kontě stejný počet bodů a který si tudíž dělá rovněž zálusk na účast v Champions League. Die Fuggerstädter se střetnou s Bochumí, která zatím okupuje předposlední příčku a tím pádem nutně potřebuje zvítězit.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele