33. kolo
21.05.2023 17:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Dortmundu (© AFP)

Koubek drtivému náporu Borussie neodolal. Augsburg potopil své bavorské sousedy

Fotbalisté Dortmundu využili ve 33. kole Bundesligy dlouhou početní výhodu a na hřišti Augsburgu zvítězili 3:0. Borussii pomohlo vyloučení Felixe Uduokhaie ze 38. minuty, které po změně stran hned dvakrát využil Sébastien Haller a v nastavení také Julian Brandt. Na jejich zakončení byl krátký Tomáš Koubek, jenž si však kromě inkasovaných gólů připsal hned několik skvělých zákroků. Včely se díky zisku tří bodů dostaly do čela tabulky nad Bayern a k mistrovským oslavám jim stačí v posledním kole porazit před vlastním publikem Mohuč.

Soupeřem Dortmundu byl Augsburg, na jehož hřišti BVB nevyhrálo už více než tři roky. Nyní však měla Borussia skvostnou formu. V posledních dvou zápasech vyslala na soupeře 53 střel, z nichž vytěžila 11 gólů. Velkou měrou k této statistice přispěl Donyell Malen, jenž se prosadil v sedmi z předchozích osmi bundesligových duelů.

Využít zaváhání Bayernu a dostat Dortmund do čela chtěl už v páté minutě Brandt. Ten ovšem z dálky těsně přestřelil. Velkou parádu následně mohl předvést Haller, který se ve vápně prokličkoval až před Koubka, ale ten ukázal skvělé reflexy. Český brankář dokázal zlikvidovat i tvrdý pokus Brandta z hranice šestnáctky. Ve 38. minutě nastala pro Bavory velká komplikace, protože Uduokhai obdržel červenou kartu za zmaření jasné gólové akce. Po nařízené standardce se k hlavičce procpal Niklas Süle, trefil ovšem pouze pravou tyč.

Ve druhé půli se jako první předvedl Emre Can a chyběl mu kousek štěstí, aby se radoval. Jeho rána zpoza vápna totiž orazítkovala jen levou tyč. Lépe se v 59. minutě vedlo Hallerovi, který se skvěle uvolnil a z úhlu propálil českého brankáře. Bavoři se ale po inkasovaném zásahu nevzdali. Srovnání ovšem odmítl Irvin Cardona, když po samostatném úniku mířil pouze do gólmana. Vedení Včel mohl navýšit Brandt, jenž se odhodlal k ráně zpoza vápna. Ta letěla přesně, ale Koubek vytasil další skvělý zákrok. Poradil si i s následující dělovkou, nicméně na dorážku Hallera byl český brankář krátký. Aktivní Brandt se nakonec také dočkal gólu, když po průnikové přihrávce v nastaveném čase zamířil přesně na vzdálenější tyč.

Borussia zvítězila a díky prohře Bayernu je velmi blízko bundesligovému titulu. Poslední kolo čeká Dortmund 27. května doma proti Mohuči, Augsburg zakončí sezonu ve stejný den na hřišti Gladbachu.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (3)

Přidat komentář
DidusIneptus

0;0

Reagovat
DidusIneptus

Zrádce Augsburg! Zasloužil by si aby byl přeložen o třídu níž!

Reagovat
DidusIneptus

Posl. kolo: Bochum porazí Leverkusen, Stuttgart Hoffenheim a Augsburáci se budou pakovat do 2.ligy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele