28. kolo
15.04.2023 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Randal Kolo Muani (© AFP)

Gladbach přišel o výhru nad Frankfurtem až v závěrečné desetiminutovce

V městě nad Mohanem by si rádi zahráli v příští sezoně evropské poháry, k čemuž jim svými brankami dopomáhá i Randal Kolo Muani, který opět zařídil alespoň bod, přičemž platí, že v posledních čtyřech zápasech skóroval čtyřikrát. Borussia tedy na soupeře z Deutsche Bank Parku nadále ztrácí šest bodíků.

Florian Neuhaus sice při úvodní střele tohoto klání selhal, ale jeho spoluhráč Jonas Hofmann se ve 13. minutě už prosadil. Jak? Inu tak, že si při rychlém protiútoku počkal na přihrávku od Marcuse Thurama a z první překonal Jonase Omlina - 0:1. Švýcarský brankář si pak skvěle poradil s pokusem svého krajana Djibrila Sowa.

Následující fáze utkání postrádala větší odhodlanost na té či oné straně. Až v závěru se aktéři znovu dostali do šancí. Sebastian Rode minul, tak jako na opačném pólu Joe Scally. Buta pak ještě našel Randala Kolo Muaniho, jenž ztroskotal na muži v rukavicích, který balon udržel v náručí, což bylo v daný moment velmi důležité.

Po startu druhé půle se hrálo spíše ve středu hřiště. Až v 65. minutě se osmělil Éric-Dina Ebimbe a Omlin pro jistotu vyrážel. Randal Kolo Muani záhy se svým volejem neuspěl, ovšem to se teprve zastřeloval. Čtvrt hodiny před koncem se znovu dostal do zakončení v předminulé větě zmíněný francouzský záložník. Gólman Gladbachu stál až příliž blízko na to, aby mohl být překonán.

Randalu Kolovi Muanimu se to podařilo až v 83. minutě. V pokutovém území si zpracoval balon od Farideho Alidoua a poslal jej po zemi do sítě - 1:1. Jednalo se o jeho třináctou trefu v sezoně. Do finálního hvizdu rozhodčího Svena Jablonskiho se už k další příležitosti nepropracoval ani on, ani nikdo z jeho spoluhráčů i protihráčů.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele