27. kolo
09.04.2023 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Nathan Ngoumou (© AFP)

Francouzi zařídili Gladbachu výhru nad Wolfsbugem

Po bezbrankovém derby s Kolínem si Gladbach spravil chuť v domácím střetnutí s Wolfsburgem. "Fohlen" zvítězili nad klubem z města Volkswagenů díky svým dvěma francouzským akvizicím a v bundesligové tabulce uhájili desáté místo. O příčku výš sídlí wolfsburští "Wölfe", kteří však v neděli ztratili v boji o pohárovou Evropu.

Úvod střetnutí přitom Gladbachu moc nevyšel. Kupil chyby, po nichž hosté hrozili. V páté minutě vyhledal Svanberg centrem volného Marmoushe, ten ovšem svou hlavičku nasměroval přesně do míst, v nichž stál gólman domácích Omlin. O pět minut později pokazil přihrávku středopolař Fohlen Kramer, načež Felix Nmecha z protiakce prostrčil balón na Marmoushe. Egyptský fotbalista sice Omlina prostřelil, avšak nacházel se v těsném ofsajdu. Jeho zásah tedy neplatil.

Borussii zřejmě probral až protest vlastních příznivců, kteří naházením kraslic na hrací plochu demonstrovali svou nespokojenost s určováním časů zápasů svého oblíbeného mužstva. V průběhu duelu se jim ale jindy nenáviděná neděle začala líbit. Po 30 minutách přihrál Thuram svému krajanovi N'Goumouovi a francouzský křídelník, jenž byl v průběhu sezony několikrát terčem kritiky, překonal brankáře Wolfsburgu Casteelse - 1:0.

Wölfe mohli vyrovnat hned minutu po zahájení druhé půle. Po rychlé kombinaci se před Omlinem objevil osamocený Svanberg, jenže strážce domácí svatyně podržel Borussii. Efektivnější tak byl nadále Gladbach. Centr N'Goumoua po hodině hry vrátil před bránu Pléa, kde se hlavou prosadil Thuram - 2:0.

Autor: Ondřej Vaculík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Alassane Plea la la la la la, Alassane Ples la la la la la

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele